The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 21:16
legion18 - trawestując powiedzenie pewnego komunistycznego działacza (pomożecie? - pomożemy) trzeba by dzisiaj napisać tak:
Wisła do Legii: zaczekacie ? ?
Legia do Wisły: zaczekamy ! !
No i niestety obie wloką się w tabeli jak wyścigowy żółw
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.10.2010, 21:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post
O ile naszej padaki byłem pewien po wyprzedaży którą urządził Cupiał, postawa Legii jest dla mnie szokująca.
Szokująca? Legia wyrzuciła pół drużyny, a sprowadziła szrot (poza jednym graczem).
Tych co wyrzuciali trudno nazwać świetnymi graczami, ale przynajmniej byli jako-tako zgrani jako zespół - pracowali 3 lata z jednym trenerem. Teraz, skoro już wiadomo, że nowi gracze nie powalają na kolana, znowu trzeba przynajmniej roku, żeby zrobić z nich drużynę.

W najlepszej styuacji jest Lech - stracił jednego gracza, a zyskał Rudnevsa, który po meczu w Turynie stał się gwiazdą, i pozwolił drużynie zapminieć, ze odeszło najważniejsze ogniwo i filar poprzedniego sezonu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.10.2010, 21:22
Przy takiej sytuacji w tabeli tym ciekawsze będzie zimowe okienko transferowe. W końcu Wisła, Legia i inne zespoły, któym teraz gorzej idzie powinny wszystko robić by na rundę wiosenną mieć silniejszą ekipę, szczególnie Wisła liczę, że ściągną do obrony kogoś i napastnika, bo tych goli brakuje najbardziej. A i do Jagiellonii mimo wszystko jeszcze jakiś ofensywny gracz by się przydał. Licze, że będzie ciekawie
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 02.10.2010, 21:26
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
legion18 - trawestując powiedzenie pewnego komunistycznego działacza (pomożecie? - pomożemy) trzeba by dzisiaj napisać tak:
Wisła do Legii: zaczekacie ? ?
Legia do Wisły: zaczekamy ! !
No i niestety obie wloką się w tabeli jak wyścigowy żółw
Raczej odwrotnie powinno być, jesteśmy wyżej przecież... no ale przyznać trzeba, że w całej tej padace czarny humor dopisuje wszystkim
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.10.2010, 21:28
Dobra to dzisiaj humor mi się polepszył Brawo Maciek brawo Legia. Jeszcze tylko nie jutro Amica przegra i będzie już pełnia szczęścia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.10.2010, 21:37
Lechia robi na mnie piorunujące wrażenie. Widać, że jest wśród piłkarzy dobra aura. Podobnie pewnie też wyglądają relacje z trenerem. Widać nie trzeba mieć w swoich szeregach "grające nazwiska", a wystarczy zgrany kolektyw. Dorzucając do tego przyjazną atmosferę i właściwe podejście do wykonywanych obowiązków i można ogrywać takie wielonarodowe twory jak Legia i Wisła. Bo taka jest prawda piłkarze Wisły się "nie czują", nie rozumieją, a może nawet i nie lubią. Piszecie, że Lechia czy Jaga spuchną, może i spuchną, ale przy takiej grze zdążą jeszcze sobie wyrobić taką przewagę, że spokojnie zakończą sezon w górnej części tabeli.
Zresztą ja sam nie widzę powodu dla którego taka Jaga miałaby spuchnąć. Chyba, że odbije się na nich presja i gdy przyjdzie co do czego zaliczą głupie wtopy.
What's new?

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2010, 21:39
hmm.. wydaje mi się że jakby tydzień temu zamiast Kolejorza przyjechała Polonia Bytom to by nie było 2:1 dla Legii..
potrafili się spiąć na prestiżowy mecz.. a "zwykłe" odpuszczają i grają bez zęba, bez zadziory...
a może powinni zawsze w 10ciu grać bo sobie przeszkadzają?
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.10.2010, 21:44
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._wyrzucil.html

Najbardziej żałosne jest to, że sędziowie przekręcają Polonię już w drugim meczu z rzędu. Z Polonią Bytom uznali gola strzelonego ręką, a teraz nie wyrzucają bramkarza Arki.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 02.10.2010, 21:48
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Z Polonią Bytom uznali gola strzelonego ręką,
Całkiem prawidłowego zapomniales dodac.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2010, 21:50

Najbardziej żałosne jest to, że sędziowie przekręcają Polonię już w drugim meczu z rzędu. Z Polonią Bytom uznali gola strzelonego ręką, a teraz nie wyrzucają bramkarza Arki.
Żałosny to jest ten bramkarz. Piłka mu leci na głowe a ten zagrywa ręką
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 02.10.2010, 21:52
killzone napisał(a):Wyświetl post
Całkiem prawidłowego zapomniales dodac.
Nie wiem od kiedy gol strzelony ręką jest prawidłowy Na przykład w Hiszpanii każde dotknięcie piłki ręką oznacza przerwanie gry.

Edyta. Legion, to fakt. Taki odpowiednik Przyrowskiego Mam nadzieję, że dzisiejszy mecz był początkiem siedzenia na ławce Przyrosia.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 02.10.2010, 21:55
Nie wiem od kiedy gol strzelony ręką jest prawidłowy

Poucz sie przepisów gry w pilke nożną. Taka rada na przyszłość.

Co do reki tego tormana z Arki, to tak sam bylem zaskoczony ze nie dal mu czerwonej kartki.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 02.10.2010, 21:57
killzone napisał(a):Wyświetl post
Poucz sie przepisów gry w pilke nożną. Taka rada na przyszłość.

Co do reki tego tormana z Arki, to tak sam bylem zaskoczony ze nie dal mu czerwonej kartki.
No to wklej podpunkt mówiący o tym, że można uznać bramkę strzeloną ręką
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.10.2010, 22:08
Człowieku, nie osmieszaj sie.

W przepisach jest wyraznie napisane, ze nie wolno ROZMYSLNIE zagrywac pilki reka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 22:09
tofik napisał(a):Wyświetl post
Maciek trzymaj się!
Jak najdłużej!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:16
I co moze jeszcze? Frytki czy shake'a?

Jezeli wasz najwierniejszy kibic, w postaci Listkiewicza twierdzi ze bramka zdobyta prawidłowo, potwierdza to jeden z delegatów. Juz nie wspominam o tym ze na jakims kongresie sedziów FIFA czy UEFA, przyjmują ze taka bramka tez ma prawo zostac uznana, to z kim ty chcesz sie kłócic?

Jedyna osoba ktora was krzywdzi to jest wasz guru Wojciechowski.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 02.10.2010, 22:16

To za osiem minut, braciszkowie Oleksego.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:17
Cytat:
Zagranie piłki ręką ma miejsce w sytuacji gdy zawodnik rozmyślnie i świadomie dotyka piłki ręką
A pokaż mi podpunkt mówiący że bramki strzelonej ręką nie można uznać
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:18
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, nie osmieszaj sie.

W przepisach jest wyraznie napisane, ze nie wolno ROZMYSLNIE zagrywac pilki reka.
Człowieku, nie ośmieszaj się.

Piłka po wybiciu przez bramkarza leciała w pusty sektor boiska, gdzie nie było przeciwnika. Zagranie ręką spowodowało, że Bytom uzyskał korzyść.

http://www.youtube.com/watch?v=NBYUKdLAJa0
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:22
Tys widzioł pusty sektor boiska.

Nie kłóć sie bo i tak racji nie masz.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:24
Ale co ma tu korzysc do rzeczy? Nic.

W przepisach nie ma nic na temat korzysci, a tylko na temat rozmyslnosci zagrania.

Z kim ty chcesz sie klocic i jakimi argumentami poslugiwac? Skoncz zalosc.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:27
Ale co ma tu korzysc do rzeczy? Nic.

W przepisach nie ma nic na temat korzysci, a tylko na temat rozmyslnosci zagrania.

Z kim ty chcesz sie klocic i jakimi argumentami poslugiwac? Skoncz zalosc.
A skąd ty wiesz, że Bytom nieumyślnie zostawił rękę?
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:31
Mam nadzieję, że żartujesz.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:32
@PoloniaDumaStolicy - sytuacja podobna do tego jakby bramkarz nabił sędziego i piłka wpadła do bramki...

wogóle nie wiem po cholerę roztrząsasz sytuację którą WSZYSCY uznali za bramkę kuriozalną ale prawidłową..
rozumiem że chcesz żeby Polonia ta "duma stolicy" była uznawana za pokrzywdzoną przez sędziów i napiętnowana w każdym meczu?

Jak jeszcze grałem w piłkę, mieliśmy mecz "towarzyski" w którym sponsor naszej drużyny i sponsor przeciwnika założyli się o grubą kasę kto wygra.. na wyjeździe był sędzia taki drukarz że głowa boli.. podyktował TRZY karne z kapelusza. Dwa wykorzystali. Wygraliśmy 4:2, bo trener mówił przed meczem: "Sędziowie nie grają - tylko WY. Pokażcie że umiecie grać"
Tobie też radzę byś się przestawił i przestał narzekać na sędziów tylko patrzył na to co grają Twoje pupile. Jakby wykorzystali swoje sytuacje nikt by nie pamiętał o pseudo-kontrowersjach.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:40
Mam nadzieję, że żartujesz.
A dlaczego niby mam żartować? Umiesz rozróżnić nieumyślne zagranie ręką od umyślnego? No sorry, żaden piłkarz nie jest na tyle głupi, żeby łapać piłkę i wrzucać ją do bramki. Chłopie, prawie każdy polski trener uczy piłkarzy jak mają oszukiwać sędziów. Popytaj piłkarzy, byłych piłkarzy, trenerów...

Sq. Nie wszyscy tak uznali. W mediach pojawiały się opinie, że bramka nieprawidłowa.Ale zgadzam się z tym, że gdyby wykorzystano sytuacje z końcówki, to nie byłoby gadania o tym golu.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 02.10.2010, 22:48
ech... @PoloniaDumaStolicy
to po cholerę o tym gadasz i do tego wracasz?
czy jakby Polonia przegrała 3 mecze przez pomyłki sędziów i po 30tej kolejce byłaby na 6miejcu mając osiem pkt straty do nowego MP to twierdziłbyś że Polonia zasługiwała na mistrza? A powiedz mi... przyglądasz się innym meczom i innym pomyłkom sędziów? Patrzysz na inne pokrzywdzone drużyny?

dlatego śmieszą mnie takie wyliczenia jak prostackiego weszlo... http://www.weszlo.com/news/4952

PS. jakby zmienili przepisy gry w piłkę nożną...i komputerowo sprawdzali spalone, faule... to to już by nie była piłka nożna tylko FIFA albo ProEvolutionSoccer... tego chcemy?
Powód: przepisy
Ostatnio edytowane przez sq : 02.10.2010 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.10.2010, 22:58
Mecz tragiczny. Kopali sie po czole a jak stracili bramke to odslonili sie a znajac nasza sile w defensywie powinno wpasc wiecej goli niz 3.

Borysiuk won do ME. Za takie buraczane faule powinni go wywalic juz w pierwszej polowie, a w drugiej za podciecie po gwizdku walnac w ryj. Do tego te jego strzaly...
Reszty nie chce mi sie nawet komentowac.
W tym okienku sprzedac tych ktorych sie da sprzedac. Zostawic tylko Astiza,Kucharczyka i mimo wszystko Jedze. Reszte opchnac za worek nawozu. Szczegolnie Cziniego,Rybusa,Wawrzyniaka,Iwanskiego,Komorowskie go i kilku jeszcze ( Pomijam mlodych )
Cabrala zostawic na lawce a potem po prostu nie wykupywac, to samo z Mezenga.
Skorza wypad. Mimo ze go nie bylo na lawce to i tak widac jego specjalistyczne podejscie taktyczne...czyli gowno
Idz zlotousty Macku do Cracovii i tam demoluj do konca klub. Chocby wygral wszystko do konca rundy to ja tego goscia nie chce widziec na lawce trenereskiej Legii

PS: Wisla tez gra zenade ale przynajmniej nie traci 3 bramek

sq napisał(a):Wyświetl post
PS. jakby zmienili przepisy gry w piłkę nożną...i komputerowo sprawdzali spalone, faule... to to już by nie była piłka nożna tylko FIFA albo ProEvolutionSoccer... tego chcemy?
Bzdura Sedziowanie w Pesie i Fifie jest tez do dupy bo raz ze puszczaja czasami spalone, a dwa ( i to najwazniejsze ) rakie bramki uznaja :
http://www.youtube.com/watch?v=dLuoEh3OPrc

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 02.10.2010, 23:01
ok.
w PeESie - to fakt - zagalopowałem się
ale nie w FIFIE
W FIFIE gwiżdżą wszystko

chociaż dzisiaj grałem w FIFĘ z synem i (skubany) zaatakował mi bramkarza jak ten wybijał piłkę.. skoczył sobie na niego nogami, przejął piłkę i wturlał ją do bramki... taka mnie cholera wzięła że będzie miał chyba szlaban na PS3 przez tydzień (oczywiście z winy sędziego)
Powód: syn
Ostatnio edytowane przez sq : 02.10.2010 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2010, 23:04
Głupi by było oglądać mecz bez świadomości że po końcowym gwizdku wszystko można zwalić na sędziego
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.10.2010, 23:07
Nie wiem od kiedy gol strzelony ręką jest prawidłowy Na przykład w Hiszpanii każde dotknięcie piłki ręką oznacza przerwanie gry.
Dlaczego błaznujesz? Jako sympatyk Barcelony (której oglądam 90% spotkań w sezonie i przy okazji kilkanaście Realu, Valenci, Sevilli) napiszę Ci, że pieprzysz głupoty z tym, że każda ręka jest odgwizdywana. Przepisy mówią wprost, kiedy się odgwizuje zagranie ręką, a z tego co wiem, to Hiszpania nie ma odrębnych przepisów (i chuba nie może mieć, bo należy do FIFA/UEFA).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów