The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2010, 14:36
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Jako że na te mankamenty zwracamy uwagę od kilku lat, bo dzidy i bezruch był już za Skorży, nie jest to chyba problem ostatnich tygodni? Jeśli założymy, że i Skorża i Kasperczak nie chcieli, a Maskant nie chce widzieć podobnych zagrań, można wyciągnać wnioski, że nasi obecni piłkarze mają problemy z przyswojeniem sobie tej wiedzy, albo po prostu wyżej dupy nie podskoczą.
Ależ ja nie twierdzę, że to problem ostatnich tygodni. Tak na prawdę ostatni raz graliśmy ładną.piłkę za pierwszego Skorży, potem to już równia pochyła.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2010, 14:40
samsung_08 napisał(a):Wyświetl post
Co to jest KU**a gwizdanie na zawodników po meczu!!! Czy Was wszystkich pojebało? CZY WYGRYWASZ, CZY NIE...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I koniecznie gromkie: 'dziękujemy, dziękujemy !!!' bo jeszcze gotowi następnym razem nie wyjść na mecz

Ale do rzeczy. Nie jest zapewne tak, że oni całkiem nie potrafią - mecz z Jagą, pierwsze parę minut ostatniego świadczy że tak nie jest. Jednak brak postępu martwi.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2010, 14:43
willow napisał(a):Wyświetl post
Ależ ja nie twierdzę, że to problem ostatnich tygodni. Tak na prawdę ostatni raz graliśmy ładną.piłkę za pierwszego Skorży, potem to już równia pochyła.
Wiem że o tym nie piszesz . Rozwinąłem moją wypowiedź na wszelki wypadek, bo wiele osób szuka już ofiary i zabiera się za trenera Maaskanta (wkrótce dowiemy się, że to on odpowiada za dzidy). Pojawiła się przecież już teoria o magicznym ustawieniu 4-4-2, które rozwiąże jak za dotknięciem wszystkie nasze problemy. Zatrważające jest to, że po kilku tygodniach niektórzy forumowicze nie pamiętają już jak graliśmy w tym ustawieniu jeszcze kilka tygodni temu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.10.2010, 15:24
Markus => Jirsak wcale nie zagrał złych zawodów. Owszem, nie błyszczał, ale nie bardzo mógł. eby rzucić prostopadłe podanie, najpierw napastnik musi się do takiego podania pokazać. Wobec totalnego bezruchu naszych napadziorów, każda próba prostopadłego zagrania skończyłaby się stratą. Natomiast podania Jirsaka zmieniające stronę boiska czy rozszerzające grę były już bez zarzutu.
To prawda, ale też nie tworzył przewagi, nie szukał akcji indywidualnych, nie podchodził pod obrońców do rozegrania (przyczyniał się do tej "dziury" w środku pola). nie oddawał strzałów z dystansu itd. itp. Nie miał ani jednego niekonwencjonalnego zagrania, do których Garguła zawsze, nawet w katastrofalnej formie jest zdolny.

Cytat:
Bezruch w ataku. Dzisiaj szczególną.uwagę zwróciłem na to, jak poruszają się nasi gracze ofensywni po boisku. To jest po prostu dramat. Zawodnik, który ma akurat piłkę przy nodze, nie ma komu podać. Wszyscy czekają nie wiadomo na co. Żurawski, Brożek, Małecki, Boguski, Kirm =stoją i patrzą, mając na plecach obrońców. Każde podanie w ich stronę to wyprzedzenie przez zawodnika drużyny przeciwnej i strata. Nie ma w nich nawyku: "podaję i natychmiast wychodzę na pozycję". Jest raczej "podaję i czekam co będzie".
Mnie to też bardzo denerwuje i smuci. Bo to są podwórkowe reakcje, a nie zachowania piłkarzy zawodowych. Ich psim obowiązkiem na murawie jest ruszać się, a nie czekać, co się stanie. Dla mnie gra na alibi, wyczekiwanie, brak ruchu po podaniu i przed, jest równoznaczne z lekceważeniem boiskowych obowiązków.

Bo wtedy naszą całą grę ofensywną skrzydłem robił niejaki Kamil Kosowski, najbardziej niedoceniany piłkarz w Wiśle. On ciągnął zespół, szarpał, gubił krycie, dokładnie podawał, a jak Brożek olewał obowiązki i nie ruszał tyłka np: na krótki słupek, potrafił ustawić go do pionu.

Był też Zieńczuk w rewelacyjnej wówczas formie. Ładnie kończący akcje lewym skrzydłem, o celnym strzale.

Dziś jest chaotyczny Małecki, niezły piłkarsko, ale ociężały Burkhari i cała reszta bardzo przeciętnych, by nie powiedzieć marnych zawodników.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 02.10.2010, 16:47
moje subiektywne odczucia : tylko 2 jasniejsze postacie spotkania: Sobol, jak zwykle zasuwajacy za 4 i Paljic, ktoremu na pewno sie chce, reszta?...........
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2010, 19:02
Dla mnie jedna rzecz pozostanie zagadką. Jak można w kilkadziesiąt sekund przestać praktycznie grać w piłkę?
Nie chciałem się.wypowiadać na gorąco po meczu, bo wtedy często się traci obiektywne spojrzenie. Ale oglądam sobie teraz już.na chłodno powtórkę w Canal + i.... oni w 21 minucie spotkania zapomnieli, co grali do tego czasu!
Dokładnie od momentu faulu na żółtko na Paljicu, Wisła diametralnie zmieniła styl gry. .
Jak dla mnie to nie Wisła zmieniła styl a Śląsk.Wrocławianie zaczęli tak cofnięci jakby mieli zamurować bramkę, był luz w środku i faktycznie wydawało się że kwestią czasu jest strzelenie gola.Lenczyk zareagował, Śląsk wyszedł do przodu i magia prysła.
Zauważ że podobnie było z Jagą - jak pozwalali nam na rozgrywanie w środku to szło, w drugiej połowie zagęścili szyki i już było gorzej i w zasadzie tak samo było z Bełchatowem, z tą różnicą że Bełchatów w 1 połowie 'zblokował' grę w środku i nic nie dało się zrobić a w drugiej odpuścił i mieliśmy jakieś obustronne akcje.

Niestety Wisłą przy agresywnej grze w środku, jest naga i jest naga od dawna już.Jak dla mnie nie da się tego zmienić kilkunastoma treningami, pogadankami itp.
Na dziś można jakoś liczyć na Paljicia,Riosa, być może Wilka i Boukhariego oraz Małego ze starego składu.4 na 5 jest nowych, marokańczyk ma zaległości.
Wiosna to jest realny termin gdy powinny przyjść realne wyniki.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.10.2010 o godz. 19:23.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2010, 19:48
Boukhari za szybko został obwołany gwiazdą. Przypominam, że po jego obiecujących pierwszych 45 minutach w debiucie, wielu szybko uznało go za dobry transfer. A tymczasem Boukhari z czasem dostosował się do poziomu reszty, szkoda. Wciąż jednak wierzę w jego potencjał. Lata nie te, nadwaga, a jednak na początku zaimponował forum. Parę okazji do strzelenia bramki miał, umie się znaleźć. Niech tylko powoli wróci do formy, zresztą jak cała Wisła... będzie ok. Podobnie sprawa wygląda z Riosem... Gracz nie z tej ziemi? OK, porządne korzenie piłkarskie, parę obiecujących przebłysków, ale na razie to wszystko. Też jeszcze nie gra na oczekiwanym poziomie. Wciąż brakuje nam podwieszonego napastnika.

A co do samego meczu, krótko rymując: padaka na stojaka
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 02.10.2010, 19:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to nie Wisła zmieniła styl a Śląsk.Wrocławianie zaczęli tak cofnięci jakby mieli zamurować bramkę, był luz w środku i faktycznie wydawało się że kwestią czasu jest strzelenie gola.Lenczyk zareagował, Śląsk wyszedł do przodu i magia prysła.
Zauważ że podobnie było z Jagą - jak pozwalali nam na rozgrywanie w środku to szło, w drugiej połowie zagęścili szyki i już było gorzej i w zasadzie tak samo było z Bełchatowem, z tą różnicą że Bełchatów w 1 połowie 'zblokował' grę w środku i nic nie dało się zrobić a w drugiej odpuścił i mieliśmy jakieś obustronne akcje.

Niestety Wisłą przy agresywnej grze w środku, jest naga i jest naga od dawna już.Jak dla mnie nie da się tego zmienić kilkunastoma treningami, pogadankami itp.
Na dziś można jakoś liczyć na Paljicia,Riosa, być może Wilka i Boukhariego oraz Małego ze starego składu.4 na 5 jest nowych, marokańczyk ma zaległości.
Wiosna to jest realny termin gdy powinny przyjść realne wyniki.
Jest dużo prawdy w tym, co piszesz. Jeszcze do niedawna rywale przegrywali mecze w szatni. Oprócz Lecha i Legii, nasi przeciwnicy grali bojaźliwie, cofali się do obrony i próbowali ukłuć z kontry. Wisła prowadziła grę przez 90 minut i odnosiło się wrażenie, że jest mocna. Niestety, to zafałszowało obraz prawdziwej Wisły, która tak na prawdę od momentu odejścia Kosy zaczęła powolną jazdę w dół.
Obecnie nikt nas się.już nie boi, nikt przed nami nie klęka. Rywale grają odważnie, stosują agresywny pressing, są zorientowani mentalnie na zwycięstwo. No i okazało się, że król jest nagi.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2010, 20:10
TS Girl napisał(a):Wyświetl post
Boukhari za szybko został obwołany gwiazdą.
Dlatego pisałem, żeby poczekać z ocenami. Kirma też obwołaliśmy gwiazdą po jednym przegranym meczu i tylko mu to zaszkodziło
Mimo wszystko Boukhari, nawet spasiony i powolny od czasu do czasu ma przebłyski - widać, że to piłkarz, a nie kopacz. Gdyby wczoraj strzelił gola, to mimo słabej postawy i tak byłby bohaterem. Taka liga...
Pytanie tylko - jak profesjonalny piłkarz mógł się tak zapuścić?!

A tak BTW. - mam nadzieję, że jak wreszcie pozamykają sklepy z dopalaczami to Bunoza przestanie widzieć piłkę podwójnie. Dlatego pełne poparcie dla akcji ZOM... Znaczy, PO.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jarus1906
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 02.10.2010, 20:32
napisałem to po meczu z koroną, a teraz powtórzę to po meczu z WKS. Wisła oparta na którymś tam sorcie zagranicznych zawodników, a nie na najlepszych polskich piłkarzach to Wisła zmierzająca do I ligi....niestety.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.10.2010, 20:53
Mecz padaka.
Jak na razie najlepszy Paljic, przez niektórych nazywany niemieckim, drugoligowym szrotem. Gwizadą oczywiście nie jest, ale jak wszyscy nowi graliby jak on, to bylibyśmy liderem.

Lubię myśleć, że na Reymonta kibice zawsze swojej drużynie pomagają, a nie gwizdają jak im nie idzie. Do tej pory zawsze tak było, wczoraj usłyszałem gwizdy trzy razy - co zresztą bardzo skwapliwie eksploatuje Canal+.
Jednak gwizdy nie dotyczyły chyba drużyny jako takiej ale:

- na koniec 1 połowy gwizdano na sędziego a nie na Wisłę- najpierw zasygnalizował faul, a potem nie pozwolił go wykonać Wiśle i zakończył mecz.
- gwizdano na Małeckiego za machanie rękami do Pajlica
- gwizadno na Żurawskiego jak schodził do szatni
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 02.10.2010, 22:38

Jak ściągnąć bramki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne

Skrót z meczu do ściągnięcia TUTAJ
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2010, 23:07
a ja tylko liczę, że Valckx już szykuje jakieś ciekawe kandydatury... jak na razie Branco i Boukhari to ciekawi zawodnicy, liczę że przyjdzie ktoś do ofensywy.... Marzy mi się Mattiew Amoah z NAC.... Musi być dobrze!
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.10.2010, 23:23
Byłem na meczu na E - darłem ryja w czasie meczu, gwizdałem po. Dlaczego gwizdałem? Bo widziałem zgraję patałachów. Zgraję patałachów, która jest traktowana ulogowo.
"Fanatycy", "prawdziwi kibice" - tak samo podejdziecie do meczu jak będą grali takie gówno w derbach? Tak samo podejdziecie do tematu jak będą truchtali obok meczu z Legią czy Lechem? Ludzie, którzy w miesiąc zarabiają tyle co znaczna część stadionu nie zarabia w rok, ślizgają się, strzelają tak jakby założyli się, że w końcu uda im się .......nąć w dach tuż przy narożniku albo stoją i zastanawiają się czy to wystarczy.

Mogę przegrywać - w końću i do tego dojdzie. Ale k***a niech walczą. Niech pokarzą, że traktują grę poważnie - że więcej nie potrafią? Trudno. Ale na razie wygląda na to, że więcej im się nie chce. I za to mam ich w poważaniu. Obrażają mnie i obrażają klub. I będę na nich gwiazdał po każdym następnym meczu, który będzie wyglądał jak ten.

P.S. serdecznie pozdrawiam kolegę fanatyka, który był ponad to by się dostować, gdy większość ludzi wśród któych przyszło nam oglądać mecz prosiła by usiąść, a gdy usłyszał "ojczyzna Polska, miasto Kraków (...)" to pytał się czy to coś nowego. Jesteś twardy. Jesteś prawdziwy. Starzy won i tak dalej. Szacunek ludzi ulicy.

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 03.10.2010, 10:30

Jak ściągnąć bramki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne

Skrót z meczu do ściągnięcia TUTAJ
1 Połowa TUTAJ
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.10.2010, 18:26
Na koniec przypomnę jak to po meczu z Koroną kibice zamiast wygwizdać piłkarzy to krzyczeli "chodźcie do nas" i nagrodzili ich brawami za remis a widać że już sie coś działo z drużyną bo po raz pierwszy od hoho w ostatnich 10 min nie mieli żadnej sytuacji żeby zdobyć golach co było normą w meczach z niekorzystnym wynikiem. I teraz po Śląsku kibice nagli przejrzeli na oczy
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.10.2010, 07:03
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Byłem na meczu na E - darłem ryja w czasie meczu, gwizdałem po. Dlaczego gwizdałem? Bo widziałem zgraję patałachów. Zgraję patałachów, która jest traktowana ulgowo.
Mogę przegrywać - w końcu i do tego dojdzie. Ale k***a niech walczą. Niech pokarzą, że traktują grę poważnie - że więcej nie potrafią? Trudno. Ale na razie wygląda na to, że więcej im się nie chce. I za to mam ich w poważaniu. Obrażają mnie i obrażają klub. I będę na nich gwizdał po każdym następnym meczu, który będzie wyglądał jak ten.
Z "patałachami" przesadziłeś, ale masz rację ... nasi milionerzy nie zagrali na 100 % ...... a to ich kompromituje.
Mnie się wydaje ze kadrowo jesteśmy słabsi niż w ostatnich latach ale lepsi np od Legii . A wspominam Legię bo oglądałem mecz w którym pokonali Lechów .... grając w 10.
Ten mecz powinno się pokazywać piłkarzom Wisły bo w nim widać co można osiągnąć walką na 100 %.

Co do gwizdów jeszcze raz podkreślam że postawa kibiców w meczu ze Śląskiem zaimponowała mi ... mimo padaki jaką prezentowała Wisła doping był przez cały mecz a zasłużone soczyste gwizdy po meczu ...
Gwizdy dla Żurawia i pod koniec meczu jak Małecki zaczął machać rękoma oraz gdy "dośrodkował" w ostatniej minucie na środek ... trybuny E ... były mniej intensywne ale całkiem uzasadnione.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.10.2010 o godz. 07:54.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2010, 07:17
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Byłem na meczu na E - darłem ryja w czasie meczu, gwizdałem po. Dlaczego gwizdałem? Bo widziałem zgraję patałachów. Zgraję patałachów, która jest traktowana ulogowo.
"Fanatycy", "prawdziwi kibice" - tak samo podejdziecie do meczu jak będą grali takie gówno w derbach? Tak samo podejdziecie do tematu jak będą truchtali obok meczu z Legią czy Lechem? Ludzie, którzy w miesiąc zarabiają tyle co znaczna część stadionu nie zarabia w rok, ślizgają się, strzelają tak jakby założyli się, że w końcu uda im się .......nąć w dach tuż przy narożniku albo stoją i zastanawiają się czy to wystarczy.

Mogę przegrywać - w końću i do tego dojdzie. Ale k***a niech walczą. Niech pokarzą, że traktują grę poważnie - że więcej nie potrafią? Trudno. Ale na razie wygląda na to, że więcej im się nie chce. I za to mam ich w poważaniu. Obrażają mnie i obrażają klub. I będę na nich gwiazdał po każdym następnym meczu, który będzie wyglądał jak ten.

P.S. serdecznie pozdrawiam kolegę fanatyka, który był ponad to by się dostować, gdy większość ludzi wśród któych przyszło nam oglądać mecz prosiła by usiąść, a gdy usłyszał "ojczyzna Polska, miasto Kraków (...)" to pytał się czy to coś nowego. Jesteś twardy. Jesteś prawdziwy. Starzy won i tak dalej. Szacunek ludzi ulicy.

ja też byłem i to był najgorszy mecz na R22 masakra same patałachy dzieci które grają na ulicy są lepsze ...
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 04.10.2010, 08:38
jacula napisał(a):Wyświetl post
ja też byłem i to był najgorszy mecz na R22 masakra same patałachy dzieci które grają na ulicy są lepsze ...
To widać mało na R22 byłeś
Odpowiedz cytując
Xalax
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 04.10.2010, 18:34
snyrting napisał(a):Wyświetl post
O meczu pisał nie będę, bo lepiej nad tym "widowiskiem" spuścić zasłonę milczenia.

Co do dopingu, z tym Majchrowski-s....ysyn to niech lepiej jeden z drugim da sobie spokój. Myślicie, że gdy Jacek usłyszy ten tekst, to jutro z werwą weźmie łopatę w ręke i ruszy na budowe? Nie wiem do jakiego gimnazjum uczęszcza gniazdowy, ale niech wie, że tak dorośli ludzie nie załatwiają spraw.

Macie gęby pełne frazesów o budowie Wielkiej Wisły, ale jak przychodzi co do czego, to zachowujecie się jak smarkacze, którzy nie dostali od taty na loda. Nie dość, że większosć kibiców na młynie ,to jakieś Janusze i Mariany, których nie stać, żeby zapłacić 10 zł więcej na bilet i wybierają najtańszy sektor, to jeszcze takimi gówniarskimi tekstami zniechęcacie normalnych ludzi.

Odpowiadając na zarzuty- nie nigdy nie głosowałem na Majchrowskiego. Uważam go za beznadziejnego prezydenta. Nie zgadzam się jednak aby robić z siebie idiotów i sprzeciwiać się jego polityce skandując idiotyczne hasła.

Ps.
Sorry za nieskładnego i pewnie niegramatycznego posta, mam flaszkę na koncie.

Co do dopingu to moze powinnismy robic tak ze jak nie ma guliego/buliego ( nie wiem jaka ma ksywe naserio slyszalem te 2 wersje) to niech moze wogole nie bedzie dopingu bo ze slaskiem gniazdowy padaka wszyscy z nich. Na hujniku byl lpeszy doping niz na r22 "mlynie" I ostatnia rzecz ....a jego mac niech osoby odpowiedzialne za sprzedaz biletow sie wezma za to aby jakies marianyi janusze wypierdalaly z mlyna .
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.10.2010 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów