The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2010, 11:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ta, a trener Karabachu mówił, że chcą nisko przegrać. Podpuszczają nas

Nie no, sorry stary, ale ładnie to tak szydzić z naszego piłkarza przed meczem? A jeśli czyta to forum? Takie opinie nie pomagają, wiesz...
Bardzo jestem rozczarowany Twoją postawą, dotąd byłeś wzorem dla innych forumowiczów
a Kowalski nie należy już do tej grupy z której nie można szydzić, a trzeba?

Ślązeczku, bez niespodzianek dzisiaj..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 01.10.2010, 11:17
"Niech pan sobie wyobrazi, że na początku rządów Lenczyka można było jarać papierosy w klubowym autokarze. Dopiero później zaczęło się stopniowe "dokręcanie śruby" - opowiada Andrzej Iwan.

He ;]
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2010, 11:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a Kowalski nie należy już do tej grupy z której nie można szydzić, a trzeba?
A, nie wiem, to już wasz problem. Ja nigdy takich schizofrenicznych problemów nie miałem.

Liczyłem tylko, że trochę dłużej pozostaniecie konsekwentni - a tu trzy mecze bez zwycięstwa i już przyłączamy się do "frustratów"? Wstyd...
Ślązeczku, bez niespodzianek dzisiaj..
Nie no, faktycznie, oni tylko bronią się przed strefą spadkową. Co to jest przy naszych mistrzowskich urojeniach - tfu! Aspiracjach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2010 o godz. 11:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2010, 11:22
A, nie wiem, to już wasz problem. Ja nigdy takich schizofrenicznych problemów nie miałem.

Liczyłem tylko, że trochę dłużej pozostaniecie konsekwentni - a tu trzy mecze bez zwycięstwa i już przyłączamy się do "frustratów"? Wstyd...
nie no nikt sie nie przyłącza.

Akcje Kowala stoją u kibiców jak akcje Łobo, szrot trzeba zbierać na złomowisku a nie na boisku.

Ja tam postawą naszych piłkarzy sie nie frustruję, aczkolwiek dziś żałuje ze nie zobacze Riosa, mimo iz duzo druzynie nie dawał, to miło sie oglądało jego poczynania z piłką.

Cytat:
Nie no, faktycznie, oni tylko bronią się przed strefą spadkową. Co to jest przy naszych mistrzowskich urojeniach - tfu! Aspiracjach.
A to nie tak, że ten sezon mieliśmy spisywać na straty. No Śląsk się broni, sa w dupie, ale aż tacy słabi nie sa,bo przegrali troche punktów jak frajerzy po niezłych meczach. Do tego nowa miotła, tego sie najbardziej obawiam, ale licze na to że źle ustawi Orest drużynę i będziemy juz mieli 2 mecz, naszej niepokonanej
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.10.2010 o godz. 11:30.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 01.10.2010, 11:26
Sobol jako stoper ? Obawiam się, że skończy się to dwoma karnymi i czerwoną.

Cytat:
"Kupiliśmy worek cementu, mamy cegły i zamurujemy bramkę - mówił w wywiadzie dla "Dziennika Polskiego" trener wrocławian"
Świetna i skuteczna taktyka na Wisłę. Wszyscy rozpisują się o obronie, a przecież nasza siła ofensywna jest jeszcze mniejsza niż defensywna.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2010, 11:27
Ale zagra genialny egoista Małecki. Coś czuję, że strzeli bramę. Chociaż gościa nie trawię, to jak jest boisku to genialnie odnajduje się w chaosie.
..
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.10.2010, 11:29
Właśnie Jak to jest z Chrapkiem? Jest zawodnikiem ofensywnym, czy defensywnym? Jaka jest jego nominalna pozycja? Dużo było mówione w temacie o MESIE, że chłopak zagrał dobry mecz, i to chyba w środku pomocy. Może zatem warto spróbować go w wyjściowym składzie.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2010, 11:45
A to nie tak, że ten sezon mieliśmy spisywać na straty.
Chcę żebyśmy wygrali, ale jak Śląsk zgarnie trzy punkty to nie będę płakał. Jak już, to mogę mieć pretensje o te stracone z Koroną, Jagiellonią czy Bełchatowem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2010, 11:57
Nie powinieneś mieć, skoro zdajesz sobię sprawę z naszego marnego potencjału. Mogliśmy wygrać, ale nie musieliśmy, bo jestesmy na zbliżonym poziomie.
..
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.10.2010, 11:58
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Właśnie Jak to jest z Chrapkiem? Jest zawodnikiem ofensywnym, czy defensywnym? Jaka jest jego nominalna pozycja? Dużo było mówione w temacie o MESIE, że chłopak zagrał dobry mecz, i to chyba w środku pomocy. Może zatem warto spróbować go w wyjściowym składzie.
Chłopak jest młody, utalentowany i gra w pomocy. Czy jest ofensywny, czy defesywny to trudno teraz powiedzieć. Takie rzeczy u pomocników środkowych się wyrabiają w dorosłej karierze, a on w tym roku 18 lat skończył. Jak na naszą szkołę piłkarską ma dobrą technikę, nie boi się prowadzić piłki, ale też sporo widzi. Co nie przeszkadza mu walczyć w odbiorze. Maaskant w sparingach raz wystawił go jako ofensywnego, a raz jako defensywnego i ponoć zagrał w obu dobrze. Jak dla mnie trzeba mu zacząć dawać szansę, bo potem są płacze, że nikt z młodej drużyny nie wchodzi i że u nas w Polsce młody talent ma 23 lata.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2010, 12:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie powinieneś mieć, skoro zdajesz sobię sprawę z naszego marnego potencjału. Mogliśmy wygrać, ale nie musieliśmy, bo jestesmy na zbliżonym poziomie.
Nie mam. Podałem je jako przykład.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2010, 12:21. taaa
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ale zagra genialny egoista Małecki. Coś czuję, że strzeli bramę. Chociaż gościa nie trawię, to jak jest boisku to genialnie odnajduje się w chaosie.

Wniosek: im większy chaos będziemy grać tym częściej powinien grać Małecki ...

ale co do egoizmu to ta długa rozmowa z Maskantem (o, której mówił sam trener) odnośnie taktyki chyba była o tym .......

Małecki powinien mieć zakaz
- strzelania zza 20 metrów
- egzekwowania wolnych z możliwością strzału na bramkę
- no i oczywiście karnych
Niech mi ktoś przypomni czy Małecki grając w Wiśle kiedyś strzelił bramę w podanych wyżej sytuacjach ?
No może 1 karny ..
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.10.2010 o godz. 13:29.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2010, 12:24
Grantar napisał(a):Wyświetl post

ale co do egoizmu to ta długa rozmowa z Maskantem (o, której mówił sam trener) odnośnie taktyki chyba była o tym .......

- wolnych z możliwością strzału na bramkę
Niech mi ktoś przypomni czy Małecki grając w Wiśle kiedyś strzelił bramę w podanych wyżej sytuacjach ?
Strzelił z karnego, kiedy nikt inny nie kwapił się podejść. Nie pamiętam konkretnego meczu, było to w lidze za Skorży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2010, 12:28
Grantar napisał(a):Wyświetl post

- wolnych z możliwością strzału na bramkę
Jaka rozmowa :
Maaskant : Dżenbory Patryk, uczę się polski, a jak Ty angielski
Małecki : Co ?
Maaskant : Lets talk about tactics
Małecki : Co ? (nucąc pod nosem americano, czy jak to sie tam nazywa, jak leciało przed meczem z Koroną, to Mały tańczył na boisku, jeśli ktoś był blisko i sie przyglądał, to widział jak komicznie wyglądało jak podskakiwał i machał rączkami)
Maaskant : Tactics Patryk
Małecki : Frantic ?

Ok, juz wracmy na ziemię, Małego oceniamy na + za to że tak walczy, jeździ na dupie(Uważam ze o wiele wiekszym walczakiem jest Czarek Wilk, jak Małkowski strzelił bramkę to własnie Czarek jako jedyny od razu złapał za piłke i biegł z nią na środek by grać, podczas gdy z 5 naszych płakało przy Mariuszu.) to Małecki i tak bardzo mało daje drużynie. Raz mu wyjdzie wrzuta, a tak to masa strat i bezsensownych prób strzałow, najlepiej mu szło jak grał napastnika.
Mały ogarnij się i dojrzyj a masz szansę zostać piłkarzem.

Strzelił z karnego, kiedy nikt inny nie kwapił się podejść. Nie pamiętam konkretnego meczu, było to w lidze za Skorży.
Mecz z Lechią, Brożek opatrywany dlatego Mały strzelał, choć nikt inny się nie kwapił. Ostatnio jednak karnego strzelał Boguski, mimo iż Patryk pierwszy dorwał się do piłki.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2010, 12:35
Mecz z Lechią, Brożek opatrywany dlatego Mały strzelał, choć nikt inny się nie kwapił. Ostatnio jednak karnego strzelał Boguski, mimo iż Patryk pierwszy dorwał się do piłki.
Nie boi się wziąć odpowiedzialności na siebie. Wielu mamy piłkarzy w składzie, o których można to samo powiedzieć?
Stąd te nieudane strzały z dystansu, dośrodkowania. On po prostu ma charakter.
Inna rzecz, że Patryk jest napastnikiem. Na skrzydle gra, bo Kirm i Łobodzińki. Jak ostaje czasem szansę jako środkowy napastnik, to od razu prezentuje się o niebo lepiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.10.2010, 13:14
Nie boi się wziąć odpowiedzialności na siebie. Wielu mamy piłkarzy w składzie, o których można to samo powiedzieć?
Stąd te nieudane strzały z dystansu, dośrodkowania. On po prostu ma charakter.
Inna rzecz, że Patryk jest napastnikiem. Na skrzydle gra, bo Kirm i Łobodzińki. Jak ostaje czasem szansę jako środkowy napastnik, to od razu prezentuje się o niebo lepiej.

Wszystko pieknie i fajnie tylko dlaczego zawsze musi uderzac z kazdej nawet nieprzygotowanej pozycji jak tylko zobaczy bramke po podniesieniu glowy po dryblingu Doceniam to ze walczy, ze sie stara, ze chce i probuje ale cos mnie trafa jak fajna akcja idzie i zamiast czasem podac lub poczekac chwilke to uderza na pale. Mam nadzieje ze trener go troche stopuje z tymi strzalami bo moze to tylko jemu i druzynie wyjsc na dobre.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.10.2010, 13:21
Podano już skład kadry meczowej (tj 18)
Ciekawe czy Łobodziński w końcu dostanie szansę.
Wkurza mnei strasznie jak się go u nas traktuje, albo niech rozwiążą z ni kontrakt i puszczą go do innego klubu, albo niech realnie dadzą mu pograć Bukhari czy inny Kirm lepsi nie są.

Zresztą jestem pewein że kiedy oddamy Łobodzińskiego do innego klubu gdzie na niego postawią to wypali jak Niedzielan. On po prostu musi grać pełne mecze, wtedy jest zawsze efektywny.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2010, 13:27
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Wkurza mnei strasznie jak się go u nas traktuje, albo niech rozwiążą z ni kontrakt i puszczą go do innego klubu, albo niech realnie dadzą mu pograć Bukhari czy inny Kirm lepsi nie są.

Zresztą jestem pewein że kiedy oddamy Łobodzińskiego do innego klubu gdzie na niego postawią to wypali jak Niedzielan. On po prostu musi grać pełne mecze, wtedy jest zawsze efektywny.
Niech on nas puści. My chętnie przytakniemy na jego propozycję rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron.
..
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2010, 13:29
Na pewno nie bedzie w 18: Kurto Chaveza Clebera Burligi i Riosa wiec z kadry wypadnie jeszcze dwóch grajków (Rado? Łobo?)
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.10.2010, 13:38
Wszedzie na zachodzie oficjalna strona podaje zawsze kadrę meczowa na dzien przed meczem - a u ans nic takiego nigdy nie ma. Można było by to w końcu u nas wprowadzić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2010, 13:42
Że co!! Kiedy, gdzie niby? Łobodziński u nas efektywny? Czy ja coś przegapiłem?
Niech idzie do innego klubu, większość kibiców Wisły pewnie niczego innego mu nie życzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2010, 13:45
Że co!! Kiedy, gdzie niby? Łobodziński u nas efektywny?
Niech idzie do innego klubu, większość kibiców Wisły pewnie niczego innego mu nie życzy.
Raczej musi być gwiazdą Bytomia(nie ujmując nic miastu) gdzie kibnice przynosić mu będe Twoj Weekend po meczu, i brac podpis.

Wtedy bedzie efektywny, a u nas, jak go widzę to już mnie w....ia, więc musiałby .......nąc z hat-tricka conajmmniej z Legią, by można o nim powiedzieć jakieś pozytywy.
Piłkarz już chwilę u nas jest, a jedyne co pamiętam, to mecz z Lechią w który zagrał na miarę oczekiwań. Trochę mało jak na ponad 60 meczy

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.10.2010, 13:51
I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze - jaka jest większość kibiców.
Łobo zawsze się starał jak grał. Największą jego wadą jest to że nie potrafi pociągnąć gry kiedy nie idzie całej drużynie, ale kiedy cała drużyna gra dobrze to i wnosi bardzo dużo do gry. Ale kto tak włąsciwie w naszej drużynie potrafi pociągnąc jak ne idzie reszcie Małecki - robi dużo szumu tylko. Jedynie Brożek i Sobol (ale tylko w szczytowej formie) Reszta to szrot który nigdy nie zblizył się umiejętnościami i osiągnięciami do Wojtka. (mistrz olimpijski MP z Zagłębiem, wielokrotny reprezentant i to nie malowany jak Zahorski czy Pazdan)

Wojtek ma to nieszczęście że na nim skupiła się krytyka kibiców w swoim czasie, kiedy CAŁA Wisła grała źle (tak jak kiedyś na Zieńczuku, Dudce, Brożku czy teraz na Pawełku), a był w tedy po prostu w słabej dyspozycji fizycznej.

Oczywiście "większość kibiców" widzi to innaczej - ale jak dobrze wiadomo większość kibiców nie ma pojęcia o piłce. Pawełek im światkiem.

Zresztą co się dziwić naszym kibicom - kibice Barcy zjedli Ibrahimowicia - który coby nie mówić był piłkarzem genialnym i strzelał masę goli dla Barcy.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 01.10.2010 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.10.2010, 13:58

Sorry nie mogłem się powstrzymać
Łobodziński efektywny? Ciekawe w czym - może w grzaniu ławki co najwyżej, choć za taką kase to i ja mógłbym na niej siedzieć 24/7
Z Niedzielanem była inna sytuacja - był po długiej kontuzji, owszem błędem Skorży było pozbycie się go, nie dając wsześniej realnej szansy grania. Ale łobo od samego początku grał u nas padake (w Lubinie zresztą też). Ja bym chciał już nigdy więcej nie widzieć go na boisku a przynajmiej nie w koszulce Wisły tak i paru innych grajków

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.10.2010, 14:04
Wszedzie na zachodzie oficjalna strona podaje zawsze kadrę meczowa na dzien przed meczem - a u ans nic takiego nigdy nie ma. Można było by to w końcu u nas wprowadzić.
Nie sledzisz regularnie oficjalnej. Nie mowie, ze zawsze, ale przewaznie podaja 18 meczowa. Dzisiaj to zrobili 8 minut przed Twoim postem.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2010, 14:13
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Nie sledzisz regularnie oficjalnej. Nie mowie, ze zawsze, ale przewaznie podaja 18 meczowa. Dzisiaj to zrobili 8 minut przed Twoim postem.
Guły niema w 18tce ale Łobo jest

NARKA, Do ZoBa na R22!!! PeAce!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 01.10.2010 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.10.2010, 14:46
co się dzieje z Gargułą?
zaś go nie ma w 18 meczowej, zas jakis uraz? czy poprostu za slaby zeby sie zalapac do 18

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 01.10.2010, 14:59
Hehe - no to go ŁOBO !! Dzisiaj jego mecz życia (zmiana życia)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2010, 15:18
Garguła ewidentie lubi przesiadywanie na meczach na trybunie z drugim inwalidą Cetnarskim

Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2010, 15:26
oki wszystko juz jasne
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź