|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
w tym sensie nie ma znaczenia, że bramkarz jest dłużej rozwojowy
piłkarz z pola w tym wieku jest już w pełni ukształtowany, zarówno technicznie jak i szybkościowo za bardzo sie nie rozwinie A piszac to że ryzyko małe miałem na myśli fakt że z Bełchatowem jak i Koroną Kurto wiecej by nie wpuścił z prostej przyczyny - tam nie było czego wiecej wpuścić A Jarosiński to grał z Dyskobolia a nie z Bełchatowem, zreszta to była inna sytuacja |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Przypomnij sobie moment w którym nastąpiła "zmiana" bramkarza ... nie twierdze, że Dolha nie był dobry, bo był. Tylko nie "wskoczył" do bramki dlatego że był wybitnie lepszy na trenigach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ale ze była inna sytuacja? Inna czyli jaka? Zmijka: Okej, masz racje, Dolha wskoczył chyba gdy kontuzji doznał Mario, ale ....wystarczyło kilka miesięcy by kibice nazywali do Judasz. Dlaczego? Gdyby Pawełek odszedł teraz z klubu, myślisz że nazywali by go Judaszem? Bo ja w to wątpie....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.09.2010 o godz. 12:46.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No własnie, sezon przegrany więc można było testować bramkarza młodego. Jeśli ten też będzie przegrany to Kurto dostanie szanse, w przeciwnym razie jej nie dostanie. ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po prostu Maaskant nie zaryzykuje przy naszej obecnej obronie ( która wiadomo jak gra w powietrzu ) odpuszczenia dośrodkowań w nasze pole karne. A tak właśnie byłoby przy Jovaniciu - biliby tylko balony w nasze pole karne i w końcu coś by weszło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2010 o godz. 14:20.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Co do Mariusza, cóż mam po prostu nadzieję że jego czas w Wiśle dobiega końca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jakaś padaka u nas z tymi bramkarzami. Niestety jedyna nadzieje to Filip Kurto innego wyjścia nie ma Jovanić okazał się wielkim nie wypałem, a Pawełek puszcza takie szmaty, że ręce opadają. Jeśli mielibyśmy kupować bramkarzy to nie z bałkanów! Jedynym bramkarzem, który wypalił w ostatnim czasie to Isalović z Zaglębia Lubin. Antolović miał być zastępcą Muchy w Legii, a gra do dupy! Jova miał nam dać jakość w bramce a gra do dupy! Może lepiej by było ściągnąć już jakiegoś polskiego bramkarza z ekstraklasy. Dajmy na to Sandomierskiego z Jagi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
a Buric?
to nie jest kwestia bałkanów , tylko umiejetność znalezienia kogoś kompetentnego, u nas to leży.. A Sandomierskiego bysmy nie pozyskali, bo Jaga by zażądała pewnie z 1 mln euro. Takie u nas ceny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy z tym Jovaniciem. Ja jeszcze wiążę z nim nadzieje. Nie zawalił nam jeszcze jakoś ewidentnie bramki, jest trochę niepewny, ale to może być problem z komunikacją. Jeśli mamy do wyboru niepewnego Jovanicia i pewnego (tzn. pewną katastrofę) Pawełka, to wolę dać szansę Serbowi do końca rundy. Z ciekawych propozycji na zimę, kończy się kontrakt Pilarzowi, można by o niego powalczyć, jeśli Milan dalej będzie grał słabo
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dla mnie numero uno Jovanic! "Paweł Mariuszek" niestety nie jest bramkarzem godnym bronić w bramce Wisełki! wg mnie oczywiście!
![]()
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Na szczęście w kwestii oceny potencjału Maaskant i Valckx widać, że wiedzą co robia. Oby byli jak najdłużej to może pieniądze nie będa tak bezczelnie marnotrawione. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
O Sanomierskiego trzeba było sie starać w przerwie zimowej tamtego sezonu, albo nawet wcześniej, bo teraz to Jaga na pewno zaśpiewa jakąś odstraszającą kwotę. Ja osobiście był bym za jego sprowadzeniem....gbybym był bogaty
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przeglądałem dziś na oficjalnej zdjęcia z wizyty chorych dzieci na stadionie i trafiło mnie jedno zdjęcie:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...islakow/40517/ Nie chce się czepiać, anie też nie znam się na modzie, ale dałbym sobie głowę uciąć że moja Babcia chodziła w takim swetrze 10-15 lat temu... ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
EDIT: Widać, że ma podejście do dzieci ![]() EDIT2: Sam mam podobny sweter ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2010 o godz. 18:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Faktycznie, nie znasz się.
Fajna akcja, widać, że dzieciakom sprawiło to ogromną radość. A i sami piłkarze też uśmiechnięci ![]() No i podoba mi się to: Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ja mam identyczny, więc nie rozumiem czemu się czepiasz ![]() ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Fajna inicjatywa, niby drobnostka dla piłkarzy, klubu, a Basalaj (Valkx?) zyskują moje uznanie.
Oby tak dalej. Warto chyba bardziej otworzyć się na szkoly, gimnazja, licea. Do roboty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Popieram w 1906% taka akcje. Milo sie robi czlowiekowi jak widzi usmiechniete twarze dzieci. Pilkarza takie spotkanie tez dobrze zrobi. No i oby czesciej takie akcje mialy miejsce w naszym klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W składzie Wisły jest tylko kilku piłkarzy (może czterech), których umiejętności stoją na wysokim poziomie. Aby przejść na wyższy poziom moim zdaniem możemy kupować więcej takich piłkarzy jak Andy Rios, a mniej takich jak Erik Cikos lub po prostu zająć się młodzieżą aby ta się rozwijała tzn. znaleźć odpowiednich ludzi do zajmowania się młodzieżą itp. W klubie nie dysponujemy dużymi pieniędzmi więc raczej tacy piłkarze jak Rios nie będą trafiać do nas często. Jest jeszcze jedno rozwiązanie możemy też ściągnąć do klubu jakiś skautów, skautów młodzieżowych, obserwatorów etc. I poszukiwać jakiś piłkarskich talentów, ale wątpię abyśmy tą opcje wybrali. Kupując piłkarzy jak Cikos czy Paljić do niczego nie doprowadzimy.
|
|
|
|
Guest
|
|
Co do teraźniejszości to dawać tego Kurtę albo sprowadzić naprawdę dobrego bramkarza na pozycję nr 1, z P i J daleko nie zajedziemy... podobnie zresztą jak z połową aktualnych graczy z pola... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ciekawe rozważania. Niemniej poznaliśmy nazwisko gościa,który wytransferował do nas Jovanica. Jak na początkującego menagera to ładną sumkę zainkasował, ale chyba też zamknął sobie drzwi przed pewnymi ludźmi. Czy ktoś kiedyś coś jeszcze kupi od tego faceta? I pytanie, kto z naszej strony optował za wyłożeniem kasy na tego grajka?
http://www.weszlo.com/news/5642
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.09.2010 o godz. 09:52.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przestancie z tym Kurto, bo moze i owszem, trzeba mu dac szanse, ale jak widzialem go w ostatnim meczu ME z Bełchatowem to wiele by mozna powiedziec, ale nie to ze broni pewnie. Z Koroną w ME na wyjezdzie bronił dobrze, ale ostatnio nie wygladalo to najlepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/136/news1...-Slowacji.html
Robi się śmiesznie. Koleś jest właściwie na każdym kroku krytykowany za grę, a dostaje "tak-jakby-prawie-powołanie". Nie tylko Polska jest krajem piłkarskich patologii jak się okazuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
najlepiej teraz przyjąć pozycję weszło, czyli śmiać się, szydzić, wyśmiewać i negować.
bramkarz ...jest jaki jest, jeśli ktoś jest w stanie załatawić lepszego, niech przywiezie na trening i napewno dostanie szansę. A nam to nie pomaga, wieczne lamentowanie i wbijanie sobie do głowy jaki to Pawełek jest słaby. Ja go za bramke nie obwiniam, Jovanica nie oceniam, ale nie będe własnym zawodnikom pluł w twarz że są przesłąbi i w ogóle, bo jaki to ma sens. Może nadszedł taki okres, że Wisła jest po prostu średnią drużyną a nie najlepsza jak było przez ostatnie 10 lat. Gramy tym co mamy, wysmiewanie i obelgi w kierunku piłkarzy nic nam nie dadzą, a napewno nie dobrą grę. Nam teraz jest najłatwiej oceniać bramkarza, przez pryzmat dramatycznej obrony, i widac że bramkarz jest średni ale...co możemy zrobić? Dopóki Mariusz jest naszym piłkarzem powinniśmy go wspierać, pomimo jego zachowań w stosunku do kibiców, to my pokażmy że jesteśmy mądrzejsi, i wpierajmy go, a to w dobrej grze a to w poszukiwaniach nowego klubu. Może po prostu odliczajmy czas do ropoczęcia okienka i na tym skończmy żereowanie na Pawełku, bo dobrej gry to nie przyniesie, a przeciez Nam wszystkim o to właśnie chodzi? Jaki sens ma ciupanie Czikoszowi, Kirmowi, Małemu czy innym? Gdybyśmy chociaz ustalali skład, ale My nie możemy nic. Możemy nie przyjść na stadion i nie dopingowac, nie oglądać- jesteście w stanie? Bo ja nie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak to kto Przeciez Iwan opowiadał jak to Zdzichu "oglądał 27 meczów na bałkanach podczas 1 weekndu" ![]() abstrahując od faktu, ze jest to fizycznie niemożliwe to chyba odnośnie wzmocnień z tamtego kierunku daje odpowiedź na twoje pytanie A słowa menedżer, prowizja i nieadewatna kwota transferu do umiejętności tez mi nie wiedziec czemu przywodzą Zdzicha na myśl ![]() |
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Skoro Pawełek (na którego sporo najeżdżałem), Jovanic a także Kurto spisują się słabo, to być może przyczyna leży w słabym przygotowaniu i treningu bramkarzy. Zauważyłem tendencję np. u Pawełka niełapania piłki tylko jej parowania, a łapie dopiero za drugim razem. Dośrodkowania lubi sparować przed siebie i po koźle łapie piłkę. Przy strzałach z dystansu piłkę paruje przed siebie, dopiero ją przytula. Najgorzej wygląda jednak gra na przedpolu i wyjście do dośrodkowań. Nie wiem czy Jovanic nauczył się tego u nas (mecz z Koroną) czy przyniósł tą niepewność z Bałkanów. Mam jednak złe przeczucie, że jest to efekt treningów u nas.
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jovanic wyglądał na przyklejonego do linii już na tych filmikach menedżerskich z jutuba.
)
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.09.2010 o godz. 11:36.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pawełek miał już za duzo szans, jak to mówi Tomaszewski? "Pawełka nie wolno zwolnić, jego trzeba wypie****ć dyscyplinarnie!"
I ja też tak myśle, Peace |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|