The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2010, 12:19
w tym sensie nie ma znaczenia, że bramkarz jest dłużej rozwojowy
piłkarz z pola w tym wieku jest już w pełni ukształtowany, zarówno technicznie jak i szybkościowo za bardzo sie nie rozwinie
A piszac to że ryzyko małe miałem na myśli fakt że z Bełchatowem jak i Koroną Kurto wiecej by nie wpuścił
z prostej przyczyny - tam nie było czego wiecej wpuścić
A Jarosiński to grał z Dyskobolia a nie z Bełchatowem, zreszta to była inna sytuacja
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 29.09.2010, 12:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A potem okazało się że Dolha jest lepszy i Pawełek nie bronił.
Przypomnij sobie moment w którym nastąpiła "zmiana" bramkarza ... nie twierdze, że Dolha nie był dobry, bo był. Tylko nie "wskoczył" do bramki dlatego że był wybitnie lepszy na trenigach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.09.2010, 12:30
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
w tym sensie nie ma znaczenia, że bramkarz jest dłużej rozwojowy
piłkarz z pola w tym wieku jest już w pełni ukształtowany, zarówno technicznie jak i szybkościowo za bardzo sie nie rozwinie
A piszac to że ryzyko małe miałem na myśli fakt że z Bełchatowem jak i Koroną Kurto wiecej by nie wpuścił
z prostej przyczyny - tam nie było czego wiecej wpuścić
A Jarosiński to grał z Dyskobolia a nie z Bełchatowem, zreszta to była inna sytuacja
no tak, pomylily mi sie mecze, jasne ze z Dyskobolia Maćka S.

ale ze była inna sytuacja? Inna czyli jaka?

Zmijka: Okej, masz racje, Dolha wskoczył chyba gdy kontuzji doznał Mario, ale ....wystarczyło kilka miesięcy by kibice nazywali do Judasz. Dlaczego?
Gdyby Pawełek odszedł teraz z klubu, myślisz że nazywali by go Judaszem? Bo ja w to wątpie....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.09.2010 o godz. 12:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 29.09.2010, 12:56

Taka, że sezon był przegrany i
niespecjalnie ktoś chciał Jarosinkiemu pomóc
bo wiekszosc piłkarzy miała w dupie jaki bedzie wynik
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2010, 12:59
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Taka, że sezon był przegrany i
niespecjalnie ktoś chciał Jarosinkiemu pomóc
bo wiekszosc piłkarzy miała w dupie jaki bedzie wynik
a jak przepraszam pomóc Jarosińskiemu? Pomóc w czym?

No własnie, sezon przegrany więc można było testować bramkarza młodego.
Jeśli ten też będzie przegrany to Kurto dostanie szanse, w przeciwnym razie jej nie dostanie.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.09.2010, 13:02
no tak, pomylily mi sie mecze, jasne ze z Dyskobolia Maćka S.

Zmijka: Okej, masz racje, Dolha wskoczył chyba gdy kontuzji doznał Mario, ale ....wystarczyło kilka miesięcy by kibice nazywali do Judasz. Dlaczego?
Gdyby Pawełek odszedł teraz z klubu, myślisz że nazywali by go Judaszem? Bo ja w to wątpie....
Dajże spokój, rozmawiamy o tym, że Pawełek jest słaby piłkarsko i słabo broni. Dolha jak u nas grał to bronił bardzo dobrze. Pawełek już raz w stronę kibiców pewien gest pokazał, więc nie jest też taki święty, jak już.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2010, 13:14
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Sadze,że jest to problem pieniędzy. Skoro Pawełek ma jeszcze pól roku kontraktu to chcą aby go wypełnił grając niż płacić mu za samo siedzenie. A Serb?doprawdy nie mam pomysłu na niego w Wiśle. Może w polu by się przydał,bo bramkarz z niego żaden. Tylko miejsce Kurto zabiera na ławie. A wg mnie Kurto powinien grać w jak największej ilości spotkań na ile to możliwe,aby było wiadomo czy jest coś wart czy też nie. Kontuzja Pawełka czy kartka to Kurto powinien wchodzić z ławy a nie słaby Serb.
To by było bez sensu. Mnie tylko dziwi, że Jovanić jest przed Kurto,bo on się obecnie nie nadaje na ten poziom. Nie może w ekstraklasie stać między słupkami bramkarz, który nie potrafi grać na przedpolu. Choćby na linii wyczyniał cuda, to jest wada dyskwalifikująca. Pisałem o tym zresztą kilka tygodni temu, to mnie dzieciarnia chciała zjeść.

Po prostu Maaskant nie zaryzykuje przy naszej obecnej obronie ( która wiadomo jak gra w powietrzu ) odpuszczenia dośrodkowań w nasze pole karne. A tak właśnie byłoby przy Jovaniciu - biliby tylko balony w nasze pole karne i w końcu coś by weszło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2010 o godz. 14:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.09.2010, 13:32
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij sobie moment w którym nastąpiła "zmiana" bramkarza ... nie twierdze, że Dolha nie był dobry, bo był. Tylko nie "wskoczył" do bramki dlatego że był wybitnie lepszy na trenigach.
Pomijając fakt, że Dolha wyciął nam numer i poszedł do Poznan*a za srebrniki to jest to jaskrawy przykład na to, że mimo iż nie odstawał od Pawełka na treningach to podczas meczów na boisku wyciągał nam niesamowite sytuacje i to dzięki niemu nie skończyliśmy wtedy niżej niż na 8 miejscu.

Co do Mariusza, cóż mam po prostu nadzieję że jego czas w Wiśle dobiega końca.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.09.2010, 14:06
Jakaś padaka u nas z tymi bramkarzami. Niestety jedyna nadzieje to Filip Kurto innego wyjścia nie ma Jovanić okazał się wielkim nie wypałem, a Pawełek puszcza takie szmaty, że ręce opadają. Jeśli mielibyśmy kupować bramkarzy to nie z bałkanów! Jedynym bramkarzem, który wypalił w ostatnim czasie to Isalović z Zaglębia Lubin. Antolović miał być zastępcą Muchy w Legii, a gra do dupy! Jova miał nam dać jakość w bramce a gra do dupy! Może lepiej by było ściągnąć już jakiegoś polskiego bramkarza z ekstraklasy. Dajmy na to Sandomierskiego z Jagi.
Odpowiedz cytując
Pawko
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.09.2010, 15:32
a Buric?
to nie jest kwestia bałkanów , tylko umiejetność znalezienia kogoś kompetentnego, u nas to leży..
A Sandomierskiego bysmy nie pozyskali, bo Jaga by zażądała pewnie z 1 mln euro. Takie u nas ceny.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.09.2010, 15:54
Nie przesadzajmy z tym Jovaniciem. Ja jeszcze wiążę z nim nadzieje. Nie zawalił nam jeszcze jakoś ewidentnie bramki, jest trochę niepewny, ale to może być problem z komunikacją. Jeśli mamy do wyboru niepewnego Jovanicia i pewnego (tzn. pewną katastrofę) Pawełka, to wolę dać szansę Serbowi do końca rundy. Z ciekawych propozycji na zimę, kończy się kontrakt Pilarzowi, można by o niego powalczyć, jeśli Milan dalej będzie grał słabo
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.09.2010, 16:03
Dla mnie numero uno Jovanic! "Paweł Mariuszek" niestety nie jest bramkarzem godnym bronić w bramce Wisełki! wg mnie oczywiście!
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2010, 16:28
Pawko napisał(a):Wyświetl post
a Buric?
to nie jest kwestia bałkanów , tylko umiejetność znalezienia kogoś kompetentnego, u nas to leży..
A Sandomierskiego bysmy nie pozyskali, bo Jaga by zażądała pewnie z 1 mln euro. Takie u nas ceny.
100% racja. Brakowało odpowiednich ludzi, którzy znają się na piłkarzach i wiedzą, kogo drużynie potrzeba. Brakowało również pracy na linii trener - dyr sportowy. Każdy robił dla siebie i wedle swojego widzi misie. A tu musi być współpraca wręcz wzorowa.
Na szczęście w kwestii oceny potencjału Maaskant i Valckx widać, że wiedzą co robia. Oby byli jak najdłużej to może pieniądze nie będa tak bezczelnie marnotrawione.
..
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.09.2010, 16:33
O Sanomierskiego trzeba było sie starać w przerwie zimowej tamtego sezonu, albo nawet wcześniej, bo teraz to Jaga na pewno zaśpiewa jakąś odstraszającą kwotę. Ja osobiście był bym za jego sprowadzeniem....gbybym był bogaty
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2010, 18:09
Przeglądałem dziś na oficjalnej zdjęcia z wizyty chorych dzieci na stadionie i trafiło mnie jedno zdjęcie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...islakow/40517/

Nie chce się czepiać, anie też nie znam się na modzie, ale dałbym sobie głowę uciąć że moja Babcia chodziła w takim swetrze 10-15 lat temu...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2010, 18:16
kokrys napisał(a):Wyświetl post
Nie chce się czepiać, anie też nie znam się na modzie, ale dałbym sobie głowę uciąć że moja Babcia chodziła w takim swetrze 10-15 lat temu...
To się nie czepiaj. Akurat w tym wypadku ma to zerowe znaczenie, to nie był pokaz mody.

EDIT: Widać, że ma podejście do dzieci

EDIT2: Sam mam podobny sweter
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2010 o godz. 18:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.09.2010, 18:23

Nie chce się czepiać, anie też nie znam się na modzie,
Faktycznie, nie znasz się.

Fajna akcja, widać, że dzieciakom sprawiło to ogromną radość. A i sami piłkarze też uśmiechnięci

No i podoba mi się to:
Cytat:
Na widok Pawła Brożka Kamil krzyknął głośno: „O jaaaa…!”. Paweł odparł z uśmiechem: „O jaaa… to ten co znowu nie strzelił”.
Ma dystans do siebie
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.09.2010, 18:34
Przeglądałem dziś na oficjalnej zdjęcia z wizyty chorych dzieci na stadionie i trafiło mnie jedno zdjęcie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...islakow/40517/

Ja mam identyczny, więc nie rozumiem czemu się czepiasz
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.09.2010, 19:38
Fajna inicjatywa, niby drobnostka dla piłkarzy, klubu, a Basalaj (Valkx?) zyskują moje uznanie.
Oby tak dalej. Warto chyba bardziej otworzyć się na szkoly, gimnazja, licea. Do roboty.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2010, 19:57
Popieram w 1906% taka akcje. Milo sie robi czlowiekowi jak widzi usmiechniete twarze dzieci. Pilkarza takie spotkanie tez dobrze zrobi. No i oby czesciej takie akcje mialy miejsce w naszym klubie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.09.2010, 20:14
W składzie Wisły jest tylko kilku piłkarzy (może czterech), których umiejętności stoją na wysokim poziomie. Aby przejść na wyższy poziom moim zdaniem możemy kupować więcej takich piłkarzy jak Andy Rios, a mniej takich jak Erik Cikos lub po prostu zająć się młodzieżą aby ta się rozwijała tzn. znaleźć odpowiednich ludzi do zajmowania się młodzieżą itp. W klubie nie dysponujemy dużymi pieniędzmi więc raczej tacy piłkarze jak Rios nie będą trafiać do nas często. Jest jeszcze jedno rozwiązanie możemy też ściągnąć do klubu jakiś skautów, skautów młodzieżowych, obserwatorów etc. I poszukiwać jakiś piłkarskich talentów, ale wątpię abyśmy tą opcje wybrali. Kupując piłkarzy jak Cikos czy Paljić do niczego nie doprowadzimy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.09.2010, 09:02
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Dolha wyciągał extra piłki, ale też w niedługim w sumie okresie w Wiśle puścił parę ewidentnych szmat - choćby Arka, Legia, Feyenoord (bardzo nerwowa gra przez cały mecz) - miałem wrażenie, że nie wytrzymuje presji... co potem znalazło potwierdzenie w Poznaniu.
Co do teraźniejszości to dawać tego Kurtę albo sprowadzić naprawdę dobrego bramkarza na pozycję nr 1, z P i J daleko nie zajedziemy... podobnie zresztą jak z połową aktualnych graczy z pola...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.09.2010, 09:46
Ciekawe rozważania. Niemniej poznaliśmy nazwisko gościa,który wytransferował do nas Jovanica. Jak na początkującego menagera to ładną sumkę zainkasował, ale chyba też zamknął sobie drzwi przed pewnymi ludźmi. Czy ktoś kiedyś coś jeszcze kupi od tego faceta? I pytanie, kto z naszej strony optował za wyłożeniem kasy na tego grajka?

http://www.weszlo.com/news/5642
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.09.2010 o godz. 09:52.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.09.2010, 10:13
Przestancie z tym Kurto, bo moze i owszem, trzeba mu dac szanse, ale jak widzialem go w ostatnim meczu ME z Bełchatowem to wiele by mozna powiedziec, ale nie to ze broni pewnie. Z Koroną w ME na wyjezdzie bronił dobrze, ale ostatnio nie wygladalo to najlepiej.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.09.2010, 10:21
http://www.90minut.pl/news/136/news1...-Slowacji.html

Robi się śmiesznie. Koleś jest właściwie na każdym kroku krytykowany za grę, a dostaje "tak-jakby-prawie-powołanie". Nie tylko Polska jest krajem piłkarskich patologii jak się okazuje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2010, 10:33
najlepiej teraz przyjąć pozycję weszło, czyli śmiać się, szydzić, wyśmiewać i negować.

bramkarz ...jest jaki jest, jeśli ktoś jest w stanie załatawić lepszego, niech przywiezie na trening i napewno dostanie szansę.
A nam to nie pomaga, wieczne lamentowanie i wbijanie sobie do głowy jaki to Pawełek jest słaby.
Ja go za bramke nie obwiniam, Jovanica nie oceniam, ale nie będe własnym zawodnikom pluł w twarz że są przesłąbi i w ogóle, bo jaki to ma sens.
Może nadszedł taki okres, że Wisła jest po prostu średnią drużyną a nie najlepsza jak było przez ostatnie 10 lat.
Gramy tym co mamy, wysmiewanie i obelgi w kierunku piłkarzy nic nam nie dadzą, a napewno nie dobrą grę.
Nam teraz jest najłatwiej oceniać bramkarza, przez pryzmat dramatycznej obrony, i widac że bramkarz jest średni ale...co możemy zrobić?
Dopóki Mariusz jest naszym piłkarzem powinniśmy go wspierać, pomimo jego zachowań w stosunku do kibiców, to my pokażmy że jesteśmy mądrzejsi, i wpierajmy go, a to w dobrej grze a to w poszukiwaniach nowego klubu.
Może po prostu odliczajmy czas do ropoczęcia okienka i na tym skończmy żereowanie na Pawełku, bo dobrej gry to nie przyniesie, a przeciez Nam wszystkim o to właśnie chodzi?
Jaki sens ma ciupanie Czikoszowi, Kirmowi, Małemu czy innym? Gdybyśmy chociaz ustalali skład, ale My nie możemy nic. Możemy nie przyjść na stadion i nie dopingowac, nie oglądać- jesteście w stanie? Bo ja nie.

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 30.09.2010, 10:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe rozważania. Niemniej poznaliśmy nazwisko gościa,który wytransferował do nas Jovanica. Jak na początkującego menagera to ładną sumkę zainkasował, ale chyba też zamknął sobie drzwi przed pewnymi ludźmi. Czy ktoś kiedyś coś jeszcze kupi od tego faceta? I pytanie, kto z naszej strony optował za wyłożeniem kasy na tego grajka?

http://www.weszlo.com/news/5642

Jak to kto
Przeciez Iwan opowiadał jak to Zdzichu "oglądał 27 meczów na bałkanach podczas 1 weekndu"
abstrahując od faktu, ze jest to fizycznie niemożliwe to chyba odnośnie wzmocnień z tamtego kierunku daje odpowiedź na twoje pytanie
A słowa menedżer, prowizja i nieadewatna kwota transferu do umiejętności tez mi nie wiedziec czemu przywodzą Zdzicha na myśl
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 30.09.2010, 10:51
Skoro Pawełek (na którego sporo najeżdżałem), Jovanic a także Kurto spisują się słabo, to być może przyczyna leży w słabym przygotowaniu i treningu bramkarzy. Zauważyłem tendencję np. u Pawełka niełapania piłki tylko jej parowania, a łapie dopiero za drugim razem. Dośrodkowania lubi sparować przed siebie i po koźle łapie piłkę. Przy strzałach z dystansu piłkę paruje przed siebie, dopiero ją przytula. Najgorzej wygląda jednak gra na przedpolu i wyjście do dośrodkowań. Nie wiem czy Jovanic nauczył się tego u nas (mecz z Koroną) czy przyniósł tą niepewność z Bałkanów. Mam jednak złe przeczucie, że jest to efekt treningów u nas.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2010, 11:27
Jovanic wyglądał na przyklejonego do linii już na tych filmikach menedżerskich z jutuba.
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/136/news1...-Slowacji.html

Robi się śmiesznie. Koleś jest właściwie na każdym kroku krytykowany za grę, a dostaje "tak-jakby-prawie-powołanie". Nie tylko Polska jest krajem piłkarskich patologii jak się okazuje.
Jeśli o Cikosa chodzi, to pewnie my go ściągnęliśmy bo grał w młodzieżówce więc musi być niezły , a oni go powołują bo gra w podstawowym w Wiśle, więc musi być niezły. I tak się kręci koło, dopóki obydwie strony nie dojdą do wniosku, że jest słaby. )
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.09.2010 o godz. 11:36.
..
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 30.09.2010, 11:33
Pawełek miał już za duzo szans, jak to mówi Tomaszewski? "Pawełka nie wolno zwolnić, jego trzeba wypie****ć dyscyplinarnie!"

I ja też tak myśle, Peace
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów