|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
To już nie wchodzi w grę, teraz idol jednego z forumowiczów stadion juz musi skonczyc, pytanie tylko kiedy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
zima ma być ciężka, obstawiam wrzesień 2011
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
A Ty za przeproszeniem nie gadaj mi głupot że ludziom szkoda grosza bo niektórzy wydają ostatnie pieniądze żeby się na stadion wybrać. Ten artykuł jest co najmniej niefortunny, jeśli klub chce osiągać zyski ze sprzedaży produktów ze swoim logo (co nota bene będzie ciężkie bo większość obstaje przy herbie TSu) to niech może zachęci do tego ludzi a nie wytyka kibicom, że stworzenie koszulki czy szala z Wisłą w nazwie odbiera im chleb. Za niedługo pojawią się abonamenty na wywieszanie flag ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Basałaj dużo mówi, mało robi.
Nie siejcie defetyzmu że 10 mln za obsługę stadionu wychodzi rocznie, bo kwoty były mniejsze i wszystko zamykało się chyba w ok 10 mln a nie 16 jak tutaj już rozkręcacie aferę. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Już widzę to skamlanie jak by stadion miał tylko 20 tys. miejsc.A przed sezonem pod kasami odbywało by się "ksw" w hurtowej ilości.Tam nie odbył by się " dzień sądu" tylko "dzień zagłady"!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy niebawem skutki tej polityki Basałaja w cytowanym wyżej artykule w GK. Jak wypełni się stadion na najbliższych meczach, gdzie ojciec z synem zapłaci za bilety od 80-100 zł (razem), a po sektorze bedzie chodziła ochrona i każe im siadać bo za wysoko podnieśli się po golu. Zreszta widziałem już taką sytuację na ostatnim meczu.
Wogóle facet zajmuje się nie tymi rzeczami co potrzeba. Kolejny artykuł dotyczący kibicowania, znowu temat wulgaryzmów. Np. na meczu otwarcia Parchstadium hymnem była tradycyjna przyspiewka o..Wiśle. Czy ten ich miejscowy cadyk wygaduje po gazetach kto co i dlaczego śpiewał ? Nie. Bo to nie jest jego rewir. A u nas Basałaj chce mieć bezkształtną masę siedzącą grzecznie przy popcornie płacącą za bilety kupe kasy i kupującą gadżety klubowe. Do tego żeby jeszcze brzydko nie spiewali. Jakieś chore wyimaginowanie rzeczywistości. Niech lepiej zostanie dyrektorem teatru lub opery to nie bedzie musiał tam słuchać brzydkich słów. Na takim podejściu niebawem sie przejedzie. Wystarczy popytać ludzi pracujących w handlu jak obecnie ciężko zdobyć pieniądz od klienta. Kryzys zrobił swoje i wkrótce się przekonamy jak wyglada to zapełnianie stadionu przy obecnych cenach biletów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jak nigdy musze sie zgodzic z Gwiazdzistym.
miasto nas jebie jak sie da a klub i kibice klaszcza. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Skończy się na tym, ze za pół roku Basałaj będzie zachęcał do przyjścia na stadion stojących bywalców dawnego C.....sektorem, w którym nie trzeba siedzieć.
A co do wspomagania klubu przez zakup pamiątek. To najpierw niech oni pokażą, że potrafią z tych pieniędzy zrobić pożytek, a potem robią takie akcje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ciekawie się w tym temacie robi...ciekawie. Nie spodziwałbym się że ktoś z nas -czyli wydymanych prezydenta JM i jego pomocnicę- kibiców ABG będzie pisał że protesty na meczach przeciwko ludziom którzy dzialają na naszą szkodę są złym pomysłem.A takich delikwentów jest kilku. Ktoś tam pisze że zamiast tego trzeba spowodować żeby dymisja Niedziałkowskiej miała miejsce.HAHa - niby jak? Prezydent tego miasta się ośmiesza i kompromituje, do tego pluje nam w twarz.Ale coż. Pozostali kibice czekają na ruch SKWK, SKWK chyba czeka na ruch Wisły SSA (Basałaja), Basałaj - na ruch Cupiała- ten ma to w D....albo czeka na media a media działaja wtedy kiedy mają nacisk opini publicznej a opinia publiczna czyli kibice czekają przecież na SKWK bo na stadionie protestów podobno nie można prowadzić.....Oto obraz stadionu , kibiców ABG i klubu.Zamknięty krąg.
Strategia Basałaja nie wchodzenia w konflikt otwarty (bo jakieś tam pogłoski o starciach w magistracie dochodziły) była do pewnego momentu słuszna.No ale ile można. Form nacisku jest wiele i to klub ma ich najwięcej.Nie korzysta z tego i naprawdę trudno wytłumaczyć czemu,poza tym że nie maja pomysłu na zapełnienie stadionu,pucharów nie ma więc korzystniej im grac na 2 trybunach , płacąc mniej a zyskując z biletów tyle samo |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Klub jest właścicielem określonego brandu i to chyba normalne, że chce na tym zarobić, prawda? Podobnie rzecz ma się z perfumami, ciuchami, zegarkami i tysiącami innych spraw. A to przecież nie oznacza, że w sprzedaży będą tylko oryginalne koszulki adidasa po kilkaset złotych. Będą też i tańsze, ale produkowane albo przez klub, ale przez osoby, które otrzymały licencję na to! I klub będzie miał z tego finansową korzyść. Z jednej strony piszecie, że kochacie klub, zależy Wam na tym, żeby był bogaty, żeby była kasa na utrzymanie stadionu, transfery czy wiele innych rzeczy, ale jak to zaczyna dotykać Waszego portfela, to nagle się podnosi wielkie larum. Na całym świecie kibice walczą wręcz o to, żeby pamiątki klubowe przynosiły pieniądze do kasy klubu, bo wtedy ich ukochany klub się bogaci, ale nie w Polsce. O tu już nie, tu klub ma być bogaty, ale kibic sam od siebie najlepiej niech nic nie daje, bo jemu się ku...a należy. Bo on jest kibicem i jest święty. I jak będzie do kupienia koszulka czy szalik klubowy, który będzie zrobiony gdzieś w piwnicy na osiedlu, ale będzie tańszy o 20 czy 30 zł od klubowego, to oczywiście kupisz ten tańszy, prawda? I w d...pie będziesz miał, że Twój ukochany klub ch..ja na tym zarobi. Ważne, że Ty zarobiłeś. Ale potem będziesz rozliczał Basałaja na internetowych forach, gdzie są pieniądze. A za zaoszczędzone pieniądze na podróbce pójdziesz zalać ryja. Ot, wzór kibica, nie ma co. I najlepiej bilety i żarcie na stadionie za darmo, wyjazdy za darmo, wszystko za darmo, a w podzięce za to rozp...ole krzesełko albo urwę kran w łazience, albo pier...olne graffiti na elewacji. W końcu klub bogaty, to może naprawić. Ciemnogród i zaścianek, tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez willow : 29.09.2010 o godz. 08:33.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jako "ciemnogrod i zascianek" napisze, ze wole oryginalne produkty niz podroby.
ale oryginalne w sensownej cenie i wygladzie a nie z dupy wziete jak obecnie Adidas. wystarczy zobaczyc ile osob kupilo oryginalne rzeczy Umbro - bo i wyglad i cena byly ok. a Adidas? - smiech na sali. inna sprawa, ze koszulki kibicowskie tez kupuje z tym, ze nie spotkalem sie zeby mialy logo SSA, tak ze watpie czy to aby Basalaj na tym tracil. a juz teksty, ze ktos nie kupi szala i przez to nie bedzie transferow zjezdzaja "ciemnogrodem i zasciankiem" ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez willow : 29.09.2010 o godz. 09:03.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Basałaj zamiast straszyć tym, że nie będzie można stać, niech zajmie się faktycznymi problemami stadionu. Zresztą na ostatnim meczu wiele osób w tym ja, znalazło się na wielu miejscach przypadkowo(mało biletów, ciekawość itp) ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niesamowita historia. Wejdź sobie na stronę internetową sklepu i zobacz jaką żałością wieje. Kilkuletnie wzory szalików, wielka promocja na kartki pocztowe z sezonu 2008/2009, które każdy normalny sprzedawca dawałby jako gratis do innych zakupionych gadżetów. Oni mają gdzieś, ale ludzie mają sami przychodzić i proponować swoje pomysły, za które będa płacili.Sytuacja jaka panuje aktualnie w klubie jest lekko dziwna. Prezes klubu sportowego chce skusić ludzi do przyjścia na mecz tym, że będzie komfortowo, a nie tym że będzie w miarę przyzwoita gra. To tak jakby ktoś zachęcał turystów do przyjścia do pustego muzeum, bo są ładnie pomalowane ściany. Polityka transferowa to jeszcze większy śmietnik niż dawniej. Wydawało się, że zrobiono porządek i pozbyto się całej masy kiepskich piłkarzy. Niestety w 3 miesiące sciągnięto całą zgraję nowych piłkarzy (kto wie czy nie jeszcze gorszych). A zamiast tego wystarczyłoby w każdym okienku transferowym ściągnąć 1,2 bardzo dobrych zawodników i spokojnie budować druzynę. Z tym co zostało po lecie nie byłoby wiele gorzej niż teraz. Tak to za chwile się pojawi problem co tu zrobić z niektórymi wzmocnieniami z lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Po pierwsze nie znasz mnie i choćby z tego powodu nie życzę sobie abyś imputował mi jakiekolwiek działania na szkodę klubu. Zalać ryja owszem mogę jeśli będę miał na to ochotę za ciężko i uczciwie zarobione pieniądze i szczerze powiedziawszy nic i do tego, a już przypisywanie ludziom (w tym mi), którym nie podoba się kierunek w jakim zmierza polityka Basałaja niszczenia krzesełek, urywania kranów, robienia graffiti czy jakiegokolwiek innego niszczenia mienia klubowego to szczyt chamstwa z Twojej strony. Kupowałem bilety i karnety na Wisłę kiedy to ich cena stanowiła dla mnie 50% miesięcznego uposażenia i kupuję teraz kiedy wygląda to zupełnie inaczej. I uwierz mi że to wcale nie o pieniądze chodzi, choć nie ukrywam że Adidas ceni się szczególnie wysoko jak na moje gusta estetyczne. Brand, marka jaką chce promować Basałaj dla wielu jest niestety nieatrakcyjna. A teraz odpowiem Ci dlaczego ma tylko kilka rzeczy kupionych w sklepie klubowym ... Otóż może dlatego, że do jasnej cholery od kilkunastu lat nikt w tym klubie nie pomyślał, żeby dogadać się z TSem i uzyskać prawo do używania herbu ! Może dla wielu kibiców właśnie to jest powodem, że wolą zrezygnować z czegoś kupionego w Wiślackim Świecie na rzecz robionych osiedlowym sumptem pamiątek. I nie wciskaj ludziom ciemnoty że liczy się zarobek rzędu 20-30 złotych bo kupując kilka rzeczy w ciągu roku nie jest to kwota oszałamiająca, choć dużo osób te 20-30 złotych przeznacza na kupno biletu na mecz wyjazdowy. Drugim powodem jest to że projekty klubowe są często brzydkie, zrobione bez fantazji i pasji właściwej kibicom. Mi Basałaj i Wisła nie musi nic finansować, tylko niech nasi prezesi się ogarną i nie pieprzą głupot po gazetach i na stronie klubowej szukając problemów do rozwiązania tam gdzie ich nie ma. Problemem jest dezinformacja przy budowie stadionu i brak nacisków i widocznych działań w tym kierunku. A już podsumowując wszystko, to nigdy nie byłem skory do wydawania jak Ty to piszesz nie swoich pieniędzy, ale myślę że jeśli Basałaj zadeklaruje że całkowity zysk ze sprzedaży danego produktu poszedłby choćby na nasze mityczne boiska treningowe to wielu, w tym ja by się pokusiło o przepłacenie nawet i 30 złotych.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 29.09.2010 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Panowie, darujcie sobie chamskie wycieczki osobiste. Jak rozmowy będą dalej w tym tonie przebiegały to bany polecą.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Co do Basałaja i Jego zarządzania to muszę przyznać, że jak na razie czuję się ogromnie zawiedziony przez tegoż Gościa. Spodziewałem się po Jego przyjściu znacznie więcej, choćby profesjonalizmu w podejściu do Kibiców i cóż... nadzieja na profesjonalizm poszła się j...ć, kiedy zobaczyłem organizację sprzedaży biletów przez jedną kasę w pierwszym dniu powrotu na R22. O rozpier... obrony i szukaniu następców tuż przed (i po) zamknięciu okienka transferowego już nie wspominając. Brak zainteresowania budową stadionu tylko dopełnia "czarę goryczy".
Osobiście jako historyk dołożyłbym kompletną ignorancję w kwestiach tradycji i zerowe zainteresowanie choćby powrotem BG na koszulki piłkarzy. I w taki sposób Basalaj chce szukać pieniędzy i zachęcić Kibiców do kupowania oryginalnych pamiątek W tej chwili jednak najważniejsza sprawa to kwestia budowy stadionu i j...a Nas w żywe oczy przez majchrowskiego, który po raz kolejny Nas wy...ł. Mam nadzieję, że tym razem na stadionie da się uzewnętrznić swoje "uczucia" względem tego... "parcha". Dość z nieskuteczną jak widać polit-poprawnością, należy mu "jechać" na każdym meczu i nie tylko, mobilizować Rodzinę i znajomych do udziału w wyborach, a przede wszystkim (i tu zadanie dla SKWK) przepytać zarówno Dudę jak i Kracika (najbardziej prawdopodobnych rywali w II turze) na okoliczność dokończenia budowy, jak i podpisania umowy z Wisłą na korzystanie na rozsądnych warunkach.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.09.2010 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To dyskusja o stadionie i innych obiektach Wisły a nie polityce klubu dotyczącej wydawania pamiątek. Proszę o tym pamiętać i nie zdziwić się jak offtopy zostaną wykasowane!
Od siebie dodam tylko, że nie był to dobry czas na komunikat o kupowaniu oryginalnych pamiątek - warto zabrać się najpierw za porządek w klubie i odpowiednią organizację meczów Wisły, a potem wymagać. Pierwszy mecz z Koroną pokazał, że bardzo dużo jest jeszcze do zrobienia. Prezes narzeka na stojących ludzi? A gdzie stewardzi, którzy mieli tego pilnować? Było ich po prostu za mało. Dlaczego podczas pierwszych dwóch dni sprzedaży biletów ludzie nie byli informowani o odmiennym charakterze trybuny G? Dlaczego, podczas poniedziałkowego meczu Młodej Ekstraklasy, krzesełka były tak uj***ane, że ciężko było na nich usiąść bez gazety pod tyłkiem? (podczas tego samego meczu w paru miejscach przeciekał dach - to już nie do prezesa, ale też warto się tym zająć przed odebraniem całego stadionu). Takich niedociągnięć można wymieniać wiele i nie po to o nich piszę, żeby wciąż nowemu prezesowi przywalić. Jednak jeśli idzie się do mediów z przekazem do ludzi, by ci zachowywali się inaczej niż się oczekuje, to należy samemu zrobić wszystko, by było OK. A mam wrażenie, że nie zrobiono wszystkiego. I mam też nadzieję, że w piątek wiele spraw będzie poprawionych. Co do hali Cracovii, to jest to skandal. 32 mln zł na salkę gimnastyczną. Tymczasem dołożenie przez miasto identycznej kwoty pozwoliłoby wraz ze zdobytymi już wcześniej 8 mln euro na budowę 4-5 tys. hali na Wiśle. Ostatnio odrobinę sprawa ruszyła, ale czasu jest cholernie mało. Wkrótce ma być rozpisany konkurs na projekt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
To tak na marginesie. |
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dokładnie. Mecz z dzieckiem na E to była porażka. Uważm także, że dużo osób starszych które kupiło najdroższe bilety , a musiało stać cały mecz szybko na stadion nie wróci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale trzeba stać, dzięki temu jesteśmy bardziej....fanatyczni.
Porażka. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...na_wiosne.html
znow cos krecą, przetarg - rozumiem ze tak trzeba i slusznie z dzisiejszego punktu widzenia, wszak nie warto przeplacac. Ale nieslusznie ze dopiero teraz za to zabrano, caly czas mowiono ze jest to w zakresie ich robót, a jesli nie to bylo ponad 2 lata by to dokończyc i dlaczego o tym zapomniano? Druga sprawa, wciaz podtrzymuja termin oddania trybuny zachodniej do konca pazdziernika...oj oj, do ostatniej chwili beda sie upierac... eh ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Każdego fanatycznego kibica poznaje się po tym że stoi i ma założone na piersi ręce
Dzień próby nadchodzi i tak jak wcześniej pisałem będzie duże zdziwienie jak Ci "fanatyczni" będą mogli obserwować wokół siebie puste miejsca. Dziwnym trafem klub już nie podaje ile zostało sprzedanych biletów i karnetów. A dlaczego to łatwo się domyśleć. Ale co tam. Lepiej mieć 10 tys. fanatyków którym nie przyjdzie na myśl usiąść na znienawidzonym krzesełku (bo krzesełko to oznaka słabości, znak rozpoznawczy piknika) niż 18 tys. na trybunach. W innym temacie. Oni chcą zrobić zachodnia w miesiąc ? Co oni palą w tym Zarządzie Infrastruktury Komunalnej i Transportu ... Na trawę to już za późno a nawet gdyby to są kary za podpalanie łąk, skwerów ... więc pewnie przerzucili się na modne teraz "Tajfuny" .... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|