The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pbciderek
Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2010, 15:49
Jak jest z tym sektorem gości w końcu? Będzie w narożniku (F) czy jednak na G? Trochę sobie logistycznie nie wyobrażam jakby miał być na F.
pbciderek
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2010, 15:58
Cytat:
,,W zależności od wyników przetargu Miasto sfinansuje również zakup 2 telebimów.''
Tzn? Od wyniku którego z przetargów? I jak te wyniki maja sie przedstawiac zeby szanowne miejskie wladze zakupily Wisle telebimy ? Rozumiem ze chodzi o koszty przetargu polnocnej.. fajnie ze to one maja warunkowac zakup telebimu przez miasto. Ta informacja jest ciekawa rowniez dlatego ze wczoraj na blogu pan M. pisal ze to Wisla ma kupic telebimy... Tak wlasnie kontroluja ta inwestycje....

Nie moge juz z nimi... Na Wisle nie ma kostki ze wzgledow bezpieczenstwa na Cracovii jesti w srodku i na zewnatrz, na Cracovii telebimy sa po to zeby wspomagac ewakuacje ze stadionu, na Wisle przy 2 razy wiekszym stadionie nie sa juz potrzebne, a ich zakup uzalezniony jest od blizej nieokreslonego przetargu oraz kompletnie nieokreslonych warunkow jakie musza byc spelnione zeby miasto go zakupilo...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.09.2010, 16:09
Nie no, zaskoczyli mnie
W życiu bym nie pomyślał, że znajdą tak głupią wymówkę opóźnienia oddania trybuny zachodniej i całego stadionu. Nie wiem co oni tam biorą, ale musi być mocne.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2010, 16:27
mam nadzieje ze przed północną wywalą te stare kasy w kosmos przy okazji.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.09.2010, 16:32
Jakoś nie jestem zdziwiony całą tą sytuacją. Ponad połowa tego forum nie wierzyła, że wyrobią się do listopada i nie trzeba było do tego ekspertów budowlanych ani spotkań z wykonawcą :/
I mam nadzieję, że Niedziałkowska nie pomyślała sobie, że tymi dodatkowymi kołowrotkami i kasami zamknie nam usta...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 28.09.2010, 16:35
Oni teraz to mają o wiele większe problemy niż stadion Wisły i jakieś tam oświadczenia czy konferencje. Majchrowski chciał się pokazać otwierając podziemia pod Rynkiem a wyszła mega kompromitacja. ZIKiT ma piękną serię ... tyle że czarną.

W temacie kompromitacji na Rynku można przeczytać poniżej.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...w_letargu.html
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.09.2010, 16:36
Ciekawi mnie czy Wisla wyda jakikolwiek komunikat w tej kwestii?!?
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.09.2010, 16:42
Najbardziej mnie wk...... postawa naszego zarządu!!!
Po raz kolejny ten (...) i ta stara (...) plują nam w twarz, a zarząd tylko się cieszy, że ciepły deszcz pada.
Dość tego!!!
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.09.2010, 16:56
Teraz się cieszę, że kupiłem karnet, bo jak tak dalej pójdzie, to zachodnią otworzą po Euro. O północnej nie wspominając... To jest po prostu kpina. Na nich jest tylko jeden straszak RIO. Kiedy oni ich sprawdzą, bo te buce się chyba nie boją ani niku ani prokuratury....
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.09.2010, 17:08
Można to ująć tak.Drodzy sympatycy Białej Gwiazdy jazda jazda jazda po karnety bo inaczej to za bilet na mecz z Legią zapłacicie krocie u konia.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.09.2010, 17:28
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Po raz kolejny ten (...) i ta stara (...) plują nam w twarz, a zarząd tylko się cieszy, że ciepły deszcz pada.
Dość tego!!!
Wiem że najlepiej by było odpowiednio potraktować pewne osoby ale Wisła nie chce wojny z miastem bo wie że może to spowodować kolejne opóźnienia i problemy przy podpisaniu umowy dzierżawy. Miasto może wtedy wymyślić chorą cenę na wynajem i szukać prywatnego inwestora żeby Wiśle utrudnić wiele spraw. Dlatego klub woli współpracować i podpowiadać różne braki, usterki i złe rozwiązania żeby mieć jakiś minimalny wpływ na budowę niż wejść w konflikt i nie mieć wpływu na nic. Pamiętaj również że jest tu też trochę winy klubu, który przez wiele miesięcy miał gdzieś stadion, dopiero Basałaj się za to zabrał.
Ostatnio edytowane przez PAC : 28.09.2010 o godz. 17:35.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.09.2010, 17:42
Cytat:
Zgodnie z uprzednimi informacjami do końca października br. zakończone zostaną prace związane ze wzniesieniem wszystkich trybun i całej widowni stadionu.
przyjmuję zakłady, że i tak nie zdążą zrobić krzesełek na A/B... Kolejny komunikat o terminach, po którym wiemy, że terminu nie dotrzymają - miło z ich strony.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 28.09.2010, 17:54
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Dość tego!!!
Ostatnia rzecz, która jest teraz potrzebna naszemu klubowi, to wojna z miastem. W całym tym konflikcie trzeba być bardziej lisem, niż lwem. I taką strategię przyjął najwyraźniej Basałaj mając nadzieję, że uda mu się wyrwać dla Wisły jak najwięcej.
Co innego my kibice oraz media. Z tej strony dla miasta nie powinno być litości.

Swoją drogą, ZIKIT zalicza ostatnio same wpadki i to sporego formatu. Stadion, Rondo Ofiar Katynia, teraz Muzeum... Jeśli Majchrowski miałby choć trochę oleju w głowie, zdymisjonował by Niedziałkowską przed wyborami bo może się okazać, że stanie się ona dla niego niezłym wyborczym wrzodem na d...ie. Że pominę już ten drobny szczegół, że w ogóle powinien ją wywalić bez względu na to, czy są wybory, czy nie, ale akurat na to bym nie liczył, wszak to mistrz układów i układzików....
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.09.2010, 17:54
PAC napisał(a):Wyświetl post
Wiem że najlepiej by było odpowiednio potraktować pewne osoby ale Wisła nie chce wojny z miastem bo wie że może to spowodować kolejne opóźnienia i problemy przy podpisaniu umowy dzierżawy. Miasto może wtedy wymyślić chorą cenę na wynajem i szukać prywatnego inwestora żeby Wiśle utrudnić wiele spraw. Dlatego klub woli współpracować i podpowiadać różne braki, usterki i złe rozwiązania żeby mieć jakiś minimalny wpływ na budowę niż wejść w konflikt i nie mieć wpływu na nic. Pamiętaj również że jest tu też trochę winy klubu, który przez wiele miesięcy miał gdzieś stadion, dopiero Basałaj się za to zabrał.
No ale chyba nam to nie zabrania we włączenie sie na trybunach w kampanię wyborczą "na rzecz" Majchrowskiego. Lepszej okazji niż 90 minut relacji w canal+ mieć nie bedziemy. Możemy mu zrobic taka jazdę przedwyborczą, że bedzie siedział przed TV wraz ze swoimi komunistyczno-parchsiastymi przydupasami i sie czerwienił. Tylko jakos tak cicho i nieśmiało to narazie wychodzi. Chyba, ze pan Basałaj zakazał.

Jak sie Basałaj za to zabrał, oświeć ? Narazie to mu sie kibice Wisły w Łodzi na Widzewie nie podobali. Narazie te jego opowieści z wywiadów gazetowych można między bajki włożyć. Nic sie nie dzieje, a 3 miesiąc jego rządów się juz kończy. Chyba, że zwiększenie ilości kas żeby 18 tys. nie kłębiło się w takich kolejkach mozna uznać za wielki wyczyn ?
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 28.09.2010, 18:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No ale chyba nam to nie zabrania we włączenie sie na trybunach w kampanię wyborczą "na rzecz" Majchrowskiego. Lepszej okazji niż 90 minut relacji w canal+ mieć nie bedziemy. Możemy mu zrobic taka jazdę przedwyborczą, że bedzie siedział przed TV wraz ze swoimi komunistyczno-parchsiastymi przydupasami i sie czerwienił. Tylko jakos tak cicho i nieśmiało to narazie wychodzi. Chyba, ze pan Basałaj zakazał.

Jak sie Basałaj za to zabrał, oświeć ? Narazie to mu sie kibice Wisły w Łodzi na Widzewie nie podobali. Narazie te jego opowieści z wywiadów gazetowych można między bajki włożyć. Nic sie nie dzieje, a 3 miesiąc jego rządów się juz kończy. Chyba, że zwiększenie ilości kas żeby 18 tys. nie kłębiło się w takich kolejkach mozna uznać za wielki wyczyn ?
Po pierwsze mam gdzieś Majchrowskiego, na mecz przychodzę dla Wisły i żeby ją dopingować a nie śpiewać o prezydencie.
Po drugie gdyby nie Basałaj to teraz nawet nie wiem czy miałby kto bilety sprzedawać nie mówię, już o innych strukturach w klubie. Jak się Basałaj za to zabrał ano tak że w końcu ktoś z klubu regularnie z tym miastem rozmawia o stadionie a nie cisza i miasto buduje a Wisła patrzy i nic.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.09.2010, 18:09
PAC napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze mam gdzieś Majchrowskiego, na mecz przychodzę dla Wisły i żeby ją dopingować a nie śpiewać o prezydencie.
Po drugie gdyby nie Basałaj to teraz nawet nie wiem czy miałby kto bilety sprzedawać nie mówię, już o innych strukturach w klubie. Jak się Basałaj za to zabrał ano tak że w końcu ktoś z klubu regularnie z tym miastem rozmawia o stadionie a nie cisza i miasto buduje a Wisła patrzy i nic.
No to osiągnięcie zaiste godne Wisły ! Sprawił, że ma kto bilety sprzedawać oraz zaczął rozmawiać z miastem.
To mogą być "osiągnięcia" prezesa klubu z Koziej Wólki , a nie Wisły. Kabaret.
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 28.09.2010, 18:15
Troche z innej beczki ,ciekawe co o tym calym burdelu ma do powiedzenia B. Cupial szara aminencja chyba jeszcze nie wypowiadala sie na temat budowanego "cuda" na R22 ale chyba wie co jest grane.Pamietam ,jak na poczatku deklarowal ,ze jesli trzeba bedzie to sam wybuduje stadion za wlasny kesz.Ciekawe co by bylo gdyby ...
Ostatnio edytowane przez philips kr : 28.09.2010 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 28.09.2010, 18:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to osiągnięcie zaiste godne Wisły ! Sprawił, że ma kto bilety sprzedawać oraz zaczął rozmawiać z miastem.
To mogą być "osiągnięcia" prezesa klubu z Koziej Wólki , a nie Wisły. Kabaret.
Jeśli nie dostrzegasz różnicy w prezesurze Basałaja a np. Wilczka czy Hellera, to chyba - za przeproszeniem - masz kłopoty z odbiorem rzeczywistości.
Heller rozp....ił wszelkie możliwe struktury klubowe, a Wilczek siedział jak mysz pod miotłą i nie ruszył tyłka z fotela.
Na Basałaja spadło kilka większych spraw, które musiał załatwić od ręki, począwszy od nowego sztabu szkoleniowego, na rozmowach z miastem skończywszy.

Czego Ty po nim oczekiwałeś w niecałe 3 miechy? Że pojedzie do magistratu, walnie ręką w stół i powie: żądam elewacji, kostki brukowej, telebimów i odbioru stadionu do końca sierpnia? No stary, litości, już nie masz kogo krytykować?

A co do kampanii anty-Majchrowskiej na stadionie, to ja również jestem zdania, że jest to nieodpowiednie miejsce. Ten stadion to nasza świątynia, jaka by nie była i powinniśmy wspierać drużynę, a nie prowadzić kampanie wyborcze.

Nie chcę się.politycznie uzewnętrzać na tym forum, bo to nie miejsce, ale powiedz mi, którego z kontrkandydatów Majchrowskiego widzisz w magistracie?

Czy Kracika, który obiecawszy miastu dodatkowe 17 miliardów PLN spowodował atak śmiechu u Tuska i zakrztuszenie się poranną bagietką? Czy może młodego, inteligentnego co prawda, ale totalnie niedoświadczonego i bez pomysłu na rządzenie Andrzeja Dudę?

Miasto zagłosuję na Majchrowskiego, czy tego chcemy, czy nie. Jeśli możemy mieć na coś wpływ i zemścić się za stadion, to zastanówmy się, co zrobić żeby poleciał zarząd ZIKIT-u, bo to bardziej realne według mnie,
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.09.2010, 18:43
willow napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia rzecz, która jest teraz potrzebna naszemu klubowi, to wojna z miastem. W całym tym konflikcie trzeba być bardziej lisem, niż lwem. I taką strategię przyjął najwyraźniej Basałaj mając nadzieję, że uda mu się wyrwać dla Wisły jak najwięcej.
Co innego my kibice oraz media. Z tej strony dla miasta nie powinno być litości.
Taktyka "chytrego lisa" najwyraźniej się nie sprawdza, bo klub jest cały czas robiony w ch...
Pozycję negocjacyjną można budować również uderzając w niekompetencję urzędasów, wytykając błędy w działaniu, piętnując permanentne kłamstwa czy też wskazując niegospodarność lub ewidentne 'wałki" popełnione przy okazji budowy. Choć akurat ten ostatni argument wyciągnąłbym dopiero przed samym podpisaniem umowy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.09.2010, 18:53
willow napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie dostrzegasz różnicy w prezesurze Basałaja a np. Wilczka czy Hellera, to chyba - za przeproszeniem - masz kłopoty z odbiorem rzeczywistości.
Heller rozp....ił wszelkie możliwe struktury klubowe, a Wilczek siedział jak mysz pod miotłą i nie ruszył tyłka z fotela.
Na Basałaja spadło kilka większych spraw, które musiał załatwić od ręki, począwszy od nowego sztabu szkoleniowego, na rozmowach z miastem skończywszy.

Czego Ty po nim oczekiwałeś w niecałe 3 miechy? Że pojedzie do magistratu, walnie ręką w stół i powie: żądam elewacji, kostki brukowej, telebimów i odbioru stadionu do końca sierpnia? No stary, litości, już nie masz kogo krytykować?

A co do kampanii anty-Majchrowskiej na stadionie, to ja również jestem zdania, że jest to nieodpowiednie miejsce. Ten stadion to nasza świątynia, jaka by nie była i powinniśmy wspierać drużynę, a nie prowadzić kampanie wyborcze.

Nie chcę się.politycznie uzewnętrzać na tym forum, bo to nie miejsce, ale powiedz mi, którego z kontrkandydatów Majchrowskiego widzisz w magistracie?

Czy Kracika, który obiecawszy miastu dodatkowe 17 miliardów PLN spowodował atak śmiechu u Tuska i zakrztuszenie się poranną bagietką? Czy może młodego, inteligentnego co prawda, ale totalnie niedoświadczonego i bez pomysłu na rządzenie Andrzeja Dudę?

Miasto zagłosuję na Majchrowskiego, czy tego chcemy, czy nie. Jeśli możemy mieć na coś wpływ i zemścić się za stadion, to zastanówmy się, co zrobić żeby poleciał zarząd ZIKIT-u, bo to bardziej realne według mnie,
Wydaje mi się, że problem z odbiorem rzeczywistości mają tacy subtelni znawcy tematu jak Ty, a nie przecietni kibice, którzy nie dostrzegają narazie dla siebie żadnych różnic w prezesurach.
Zobaczymy czy polityka cenowa (bilety), za które odpowiada m.in. Basałaj sprawdzi się bo moim zdaniem zarżnie ona frekwencje, ale pozyjemy zobaczymy jak Basałaj ściaga na stadion te mityczne matki z dziećmi i za jaka cenę biletów ?
Jak widać jego tytaniczna praca nie ma tez wpływu na sposób traktowania klubu przez miasto.

Cytat:
Jeśli możemy mieć na coś wpływ i zemścić się za stadion, to zastanówmy się, co zrobić żeby poleciał zarząd ZIKIT-u, bo to bardziej realne według mnie
Poproś Majchrowskiego, może Cię wysłucha i ich zwolni.
Odpowiedz cytując
WELCOMETOHELL
Member

Od: 08.2004

Stary 28.09.2010, 19:57
Gwiaździsty, piszesz takie głupoty w swoich postach, że proszę Cię skończ bo nie da się tego czytać...
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.09.2010, 20:47
Gwiaździsty proszę Cię zamilcz już, bo pieprzysz już tak, że czytać się nie da! Nie dość, że dzisiaj oficjalnie polecieli z nami w ch*** to jeszcze wku***asz ludzi swoimi postami. Błagam Cię, ucisz się człowieku, który jako jedyny "odbiera rzeczywistość" na tym forum
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.09.2010, 22:11
Problem jest raczej taki że Cupiał w jakąś dyskusję z miastem od początku nie chciał się wdawać. Pewnie trochę naiwnie ale postanowił że klub w te sprawy nie będzie się wtrącał a miasto spokojnie budowę dokończy. Zrezygnowaliśmy nawet z jakiejkolwiek gry na własnym stadionie byle tylko budowę zakończono.
A że końca budowy nie było widać to już nowy prezes jakieś rozmowy musiał zacząć prowadzić. Niestety ale klub ponosił straty w związku z grą na wyjazdach. Pewnie gdyby było gdzie i w dobrych warunkach rozgrywać mecze to moglibyśmy zająć ostre stanowisko, kończycie stadion albo niech sobie stoi pusty. A tak niestety dobre i dwie trybuny.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.09.2010, 22:14
Gwiaździsty... dla Ciebie najlepiej by było aby Majchrowski postawił Ci stadion, Basałaj dał wejściówkę za darmo i wtedy będzie elegancko? Prawda? Może jeszcze niech każdy z kibiców dostanie szansę występu podczas meczu ligowego skoro też i piłkarze dają dupy według niektórych? Za kogo by Cie można wstawić? Za staruchów Clebera lub Żurawskiego czy za szmaciarza Pawełka, a może za niesfornego Cikosza?

Pewnie... jeszcze zróbcie kampanię prezydencką na stadionie... będziemy śpiewać antyMajchrowskie piosenki, a w przerwie puścimy płytę z Energy 2000 lub Manieczek, albo Firmę... ale to jeszcze zrobimy ankietę, który gatunek wygra

Drużyna gra do dupy? Jeździjcie po Polsce i poszukajcie talentów pokroju Błaszczykowskiego, Lewandowskiego... przywieźcie do klubu i puśćcie ich na trening Młodej Wisły... może Kulawik namówi Basałaja że się nadają!

Stadion się kur__a nie podoba? Zrobilibyście to za połowę pieniędzy? Zróbcie coś pożyteczniejszego! Namówcie kogoś kto ma kase by został operatorem stadionu, albo znajdźcie inwestora na parkingi podziemne wokół stadionu!

Dziwie się władzom miasta że porwały się na dwa stadiony, bo sytuacja wygląda teraz tak jakby tonący przywiązał sobie do szyji worek z cementem! Wydana kasa na inwestycje... tylko kto to teraz utrzyma? Z autostradą jest łatwiej... bo odda się w prywatne ręce, inwestor postawi bramki i pieniądz pewny! A z takiego stadionu czy parkingu? Może na zachodzie da się zarobić... ale nie w tym popierd__lonym kraju!

Teraz mi już w sumie wisi kiedy skończą... grudzień czy luty. Teraz to nie ma znaczenia. Mam nadzieje jednak, że na przyszłą rundę stadion zapełni się po brzegi!
Najważniejsze to teraz powalczyć o elewację całego obiektu, zakrycie elementów instalacji wentylacyjnej na trybunach północnej i południowej oraz o estetyczniejsze oznaczenia!! To powino być teraz priorytetem!!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.09.2010, 22:16
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...towo,id,t.html
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 28.09.2010, 22:23
Zejdźcie z Gwiaździstego bo w wielu aspektach ma racje. Miasto robi nas czyli Wisłę w przysłowiowego ch*** po raz kolejny i nikt nie jest w stanie zareagować. Dziennikarzom nie zależy, kibice nie mają siły przebicia a zarząd siedzi cicho i liczy że cokolwiek ugra, bądź ma nadzieję na łaskawe rzucenie jakiegoś ochłapu.

A co do Basałaja to ja chociażby zdecydowanie widzę różnicę między nim a Wilczkiem, Hellerem czy Jurczyńskim. Póki co jest prezesem medialnym, lecz z jego opowieści mało wynika. Czas na ocenę jego polityki przyjdzie najwcześniej w zimie, ale póki co zamiast ostrej walki o obniżenie ceny najmu stadionu to ja widzę że szuka kasy wśród nas:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cuje_i_kupuje/

Rozumiem politykę budowania marki, ale litości ... Póki co czekam na obiecane boiska treningowe przy stadionie, elektroniczny system sprzedaży biletów. sektor rodzinny na stadionie wraz z promocjami dla ludzi, których klub chce tam ściągnąć, zaprezentowanie JAKIEGOKOLWIEK stanowiska w sprawie budowy stadionu, przedstawienie wizji zagospodarowania przestrzeni komercyjnych czy strategii mającej na celu związanie z Wisłą ludzi oglądających mecze okazyjnie a nie przedstawianie kibicowskich projektów jako okradających klub.

Temat o stadionie, ale niestety on jest tylko wierzchołkiem góry lodowej zbudowanej z zaniedbań. Czy to takie trudne poinformować kibiców, którzy żywo interesują się tym przedsięwzięciem co się dzieje ?

Edit:

Po wywiadzie Basałaja w Gazecie Krakowskiej zwariowałem.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 28.09.2010 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.09.2010, 22:38
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Zejdźcie z Gwiaździstego
Nawet na niego nie wszedłem

Po wywiadzie Basałaja w Gazecie Krakowskiej zwariowałem.
A co Cię tak zdziwiło? To w jaki sposób Basałaj chce zapełnić stadion? A niby jak chcesz niby zapełnić trybuny, skoro nawet najbardziej zapalonych nie stać było na wypełnienie "północnej" do ostatniego miejsca?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.09.2010, 22:42
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty... dla Ciebie najlepiej by było aby Majchrowski postawił Ci stadion, Basałaj dał wejściówkę za darmo i wtedy będzie elegancko? Prawda? Może jeszcze niech każdy z kibiców dostanie szansę występu podczas meczu ligowego skoro też i piłkarze dają dupy według niektórych? Za kogo by Cie można wstawić? Za staruchów Clebera lub Żurawskiego czy za szmaciarza Pawełka, a może za niesfornego Cikosza?

Pewnie... jeszcze zróbcie kampanię prezydencką na stadionie... będziemy śpiewać antyMajchrowskie piosenki, a w przerwie puścimy płytę z Energy 2000 lub Manieczek, albo Firmę... ale to jeszcze zrobimy ankietę, który gatunek wygra

Drużyna gra do dupy? Jeździjcie po Polsce i poszukajcie talentów pokroju Błaszczykowskiego, Lewandowskiego... przywieźcie do klubu i puśćcie ich na trening Młodej Wisły... może Kulawik namówi Basałaja że się nadają!

Stadion się kur__a nie podoba? Zrobilibyście to za połowę pieniędzy? Zróbcie coś pożyteczniejszego! Namówcie kogoś kto ma kase by został operatorem stadionu, albo znajdźcie inwestora na parkingi podziemne wokół stadionu!

Dziwie się władzom miasta że porwały się na dwa stadiony, bo sytuacja wygląda teraz tak jakby tonący przywiązał sobie do szyji worek z cementem! Wydana kasa na inwestycje... tylko kto to teraz utrzyma? Z autostradą jest łatwiej... bo odda się w prywatne ręce, inwestor postawi bramki i pieniądz pewny! A z takiego stadionu czy parkingu? Może na zachodzie da się zarobić... ale nie w tym popierd__lonym kraju!

Teraz mi już w sumie wisi kiedy skończą... grudzień czy luty. Teraz to nie ma znaczenia. Mam nadzieje jednak, że na przyszłą rundę stadion zapełni się po brzegi!
Najważniejsze to teraz powalczyć o elewację całego obiektu, zakrycie elementów instalacji wentylacyjnej na trybunach północnej i południowej oraz o estetyczniejsze oznaczenia!! To powino być teraz priorytetem!!
Człowieku, wpisuj się albo w temacie politycznym, albo wyborczym bo Twoje uwielbienie Majchrowskiego aż bije po oczach. Tam możesz agitować.

Za "szmaciarza Pawełka" powinni Ci wdupcyć bana aż do wyborów, wtedy komuszek nie miałby z Ciebie pożytku aż do wyborów.

Skoro Wisła chciała stadion na 20 tyś, a Majchrowskiemu zamarzyły się ME i powiększono stadion, to te "nadtysiące" powinny być po cenie preferencyjnej.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 28.09.2010, 22:50
Cytat:
A co Cię tak zdziwiło? To w jaki sposób Basałaj chce zapełnić stadion? A niby jak chcesz niby zapełnić trybuny, skoro nawet najbardziej zapalonych nie stać było na wypełnienie "północnej" do ostatniego miejsca?
To weź pod uwagę to, że duża liczna osób która aktywnie uczestniczyła w dopingu wcześniej na C a później na D z ciekawości potraktowała ten pierwszy mecz z Koroną jako okazję do obejrzenia stadionu i kupiła bilety na sektor E. Znam kilka takich osób, więc frekwencji na sektorze G nie można oceniać w ten sposób.

A zdziwiło mnie to co mówi Basałaj bo chwali się przyciągnięciem matek z dziećmi i dziadków z wnukami a przecież klub nie zrobił w tym kierunku nic i to nie jego zasługa, że wiele takich osób przyszło.

Basałaj chce żeby kibicom oglądało się mecze w komfortowych warunkach ? To niech zadziała i wpłynie na miasto w celu przyspieszenia prac na dawnej trybunie A/B. Chyba nie dziwi Cię to, że ludzie na nowym E przynajmniej na piętrze stali, skoro wielu z nich ma długą kadencję na dawnym C. Nawyków tak szybko się nie zmieni.

Basałaj chciałby mieć tutaj od razu Anglię i kibiców zajadających popcorn, klaszczących przy ładnej akcji przeciwnika, i pewnie w krawatach bo tacy są mniej awanturujący się. Dodatkowo na wyjazdy powinny jeździć osoby, które wcześniej przejdą kurs savoir vivre.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.09.2010, 23:05
gigant napisał(a):Wyświetl post
Skoro Wisła chciała stadion na 20 tyś, a Majchrowskiemu zamarzyły się ME i powiększono stadion, to te "nadtysiące" powinny być po cenie preferencyjnej.
tiaaaa, już widze ten płacz na forum jakby wszyscy mieli stadiony na 30-40 tys a Wisła na 20

to ja widzę że szuka kasy wśród nas:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cuje_i_kupuje/

Rozumiem politykę budowania marki, ale litości ... Póki co czekam na obiecane boiska treningowe przy .
nawet kilku złotycych wam szkoda ze by się "dołożyć" , a jak przychodzi okno transferowe to każdy pierwszy do wydawania nie swoich pieniędzy...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów