|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Titto. To, że Janas jest gburem itede, nie odbiera mu tego, że jak na polskie wartunki jest dobrym trenerem. Gdzie nie pójdzie, zrobi dobry wynik. W czasie pracy szkoleniowej zwolniono go tylko raz. Z Probierzem zgadzam się, że jest dobry - na razie nieźle ułożył drużynę. Zieliński - mieszane uczucia, ale to nie jest to. Bartoszek oraz Kafarski - jak na razie jeszcze nic nie zrobili, żeby mówić, że są dobrymi trenerami. ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
To dzisiaj Legia i Wisła miałyby po 21 punktów i czekałyby na mecze między sobą, które rozstrzygnęłyby o MP. Bo poza tym byłby komplet. Poza tym oba zespoły szalałyby w swoich grupach LE. Serio, zapewniam Cię. Gdyby tylko. A tymczasem jest jak jest, a wy remisujecie z Polonią Bytom, więc stfu. Już więcej pokrycia ma entuzjazm kolegi z Białegostoku co do Jagiellonii, niż Twój co do waszej wesołej gromadki. Bo jednak ma dowody na to w postaci całkiem niezłej postawy w pucharach oraz bardzo niezłej postawy w lidze. A wy po 2 solidnych meczach zaczęliście zgrzytać. Wiadomo, że po zmianie trenera zawsze kilka kolejek jest się w plecy. To już nie nasz problem, że swoje szanse na puchary oddajecie, bo stary trener miał czelność ustawiać formacje defensywnie. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Poza tym dużo osób pisało, że Polonia nic nie osiągnie bo ma właśnie Wojciechowskiego jako prezesa. Więc co to za obrona, gdyby nie było zawirowań trenerskich? W każdej chwili mogę znaleźć kilka komentarzy w stylu- 'jedna porażka i Bakero leci'.
I to się sprawdza, więc linia obrony przyjęta przez fana z K6 jest nietrafiona. Koniec serii zwycięstw to i wystarczającej liczbychętnych na wyjazd do Gdyni nie ma. U was wszystko jest właśnie takie przejściowe, zwycięstwa, trenerzy, humory Wojciechowskieg, wyjazdy. I dlatego to się nie uda. PS Ty liczysz poprzeczkę po której Sobiech strzelił gola, czy była jeszcze jakaś inna poprzeczka?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.09.2010 o godz. 14:53.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Titto : 28.09.2010 o godz. 15:22.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
) ale juz kiedys pisales ze Polonia ma najlepszych napastnikow, chyba najlepszych pomocnikow i chyba tylko z obrona nie byles taki pewien swego. Tez pisales ze Polonia bedzie szybko liderowala i razem z Jaga odskoczy reszcie i co z tego wyszlo sam widzisz. Ja tez moge napisac ze nie widze bardziej perspektywicznego trenera niz Maaskant ale co z tego ze sobie bede to wmawial? Jak narazie wyniki go nie bronia, chociaz nie mozna miec zastrzezen bo gosc pracuje z Wisla jeszcze krotko no i co by nie mowic to gra wyglada lepiej niz przed jego przyjsciem. Dam Ci dobra rade, najlepiej nie napinaj sie tak na wyniki sportowe bo predzej czy pozniej (raczej predzej) po prostu wyjdziesz na glupca, lepiej zajac sie strona kibicowska i robic swoje na trybunach. A jesli juz musisz pisac ze Polonia bedzie najlepsza, ma najlepszego trenera wsrod Polakow itd to pisz to na swoim forum bo wchodzac na czyjes jestes pod wieksza obserwacja I jeszcze co do tego napinania sie ze Polonia i Jaga od razu odskocza. Wystarczy pomyslec logicznie, po prostu ekipy te zaliczyly dobry start, po prostu one wygraly te pierwsze4-5 kolejek i juz zaczynaja notowac regres, a inna ekipa moze wygra w srodku sezonu 5 kolejek i co, tez powiesz ze jak Cracovia wygra teraz 5 meczy z rzedu ze ida na mistrza? Sezon nie trwa 5 kolejek tylko 30 i trzeba sie przejmowac czy forme sie podtrzyma 30 kolejek a nie 5 meczow zagraja dobrze i zaraz podnieta ze beda mistrzem. Troche pomyslunku bo teraz 2 mecze ma z rzedu wygrane Lechia w tym 5:1 z Gornikiem ale nikt nie napisze ze ida na Mistrza juz, ze zaraz odskocza calej lidze. A Ty po 2 kolejkach juz snules takie domysly co do Polonii - złe myslenie ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To na zdjęciu, to szydera, czy na serio? Po sąsiadkach, to bym się wszystkiego spodziewał
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To było na meczu z Legią. Jak dla mnie na serio.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja w pierwszej chwili jak zobaczyłem to zdjęcie myślałem , że to kibice Legii sobie jaja robią i ironicznie gościowi dziękują za to , że ich sąsiadki nie mają przez niego szans na sukces.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Jedyne o co mam żal do tego trenera to półfinał z Jagą w Gdańsku. Jednak to wynikało raczej z głupoty klubu który nie przedefiniował celu na poprzedni sezon |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() P.S. Oddzielając kwestię charyzmy czy charakteru - bo tutaj ocena może być jednoznaczna, zwłaszcza po ostatnich zagrywkach. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak dla mnie Zielinski to zaden dobry trener,pamietam go z Lecznej niby ta druzyna byla solidna ale bez wyraznego stylu. Taka tez jest dzisjesza Amika ,niby ulozona ,zgrana a jakby czegos brakowało.Tak jak brakuje Zielinskiemu. Poki on jest w kuchennym swiecie trenerem ,poki dla nas jest to korzystne ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Teraz Janas też będzie wystawiał kogo Wojciechowski zechce. Zapragnie Pudziana - podpiszą kontrakt i w następnej kolejce Mariusz zastąpi Sobiecha, sprowadzonego za 1 mln €. A na obronie postawią Diablo Włodarczyka. Jak szaleć,to szaleć. Odnoszę wrażenie, że wczesny Cupiał był przy Wojciechowskim oazą spokoju. Wojciechowski to taki polski Jesus Gil, tylko "na sterydach". Ja uważam, że ten facet się raczej nie zmieni. A do zbudowania dobrej drużyny kasa nie wystarczy, trzeba trochę cierpliwości i zaufania do prawdziwych fachowców. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ostatnich latach? Jak on w piłce jest dwa lata. Zwolnienie Bakero przebiegło tak samo jak zwolnienie Zielińskiego i Kaczmarka, czy ma wyniki to nie ważne, ma być inny trener i tyle. Do tego sposób zwolnienia był na poziomie jakby zwalniano sprzątaczkę. Przez dwa lata zmieniło się tyle, że wydał kupę kasy na wzmocnienia i ma coraz większy w.... jak nie ma wyników.
edit Jego działania przypominają mi moją grę w FM ![]()
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 29.09.2010 o godz. 08:01.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pismaki , dziennikarze piszą i mówią że Wisła ostatnie sukcesy miała w europie za Kasperczaka .
To ja się pytam - jak to jest ? Faza grupowa za (Petrescu-Okuki) to nie ma znaczenia ... ? Ps . Słyszałem takie zdanie że Wiśle odskoczyła czołówka , ale mimo to trzyma ona swoją medialność, jest uznawana za klub z czołowej trójki . Ku... ! Legia już od paru dobrych lat słabo człapie , a nigdy nie słyszałem żeby jej pozycja była kwestionowana . Wisła na polskich boiskach w ostatnich latach bez wątpienia była najmocniejszym klubie , nawet tych najbliżczych, nie licząc ostatniego sezonu gdzie Wisła zajeła drugą pozycje .
Ostatnio edytowane przez jachting : 29.09.2010 o godz. 11:39.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Gdyby nam nie sprzedano obrony byloby 21 pkt, Gdyby Maaskant przyszedł w czerwcu, a nie pod koniec sierpnia byłaby LE i piękna gra. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, tak, bo Maskant to cudotworca ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo nie jest wstrętnym skompromitowanym Polakiem tylko czyściutkim zagranicznym
![]() EDIT: Trochę o to. Gdyby Wisła zamiast niego wzieła Stefana i tak grała to raczej byłby narzekania na NIECO większą skalę.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.09.2010 o godz. 18:38.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie o to chodziło ;/
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tą niezłą postawą Jagiellonii w pucharach nie przesadzałbym. Odpadli z Arisem, który jakąś potęgą nie jest. Niezłą postawę w pucharach to ma Lech.ToTylkoJa. Wyraźnie napisałem o poprzeczce Pietrasiaka z drugiej połowy, a nie Sobiecha przy golu na początku meczu. Sytuacje Sobiecha i Smolarka sam na sam też z drugiej połowy. Titto. Za Kafarskim nie przemawia to, że niby poprzedni sezon miał udany, ale na wiosnę Lechia od każdego dostawała baty. Może będzie solidnym trenerem, ale nigdy nie przeskoczy pewnego pułapu. GemHZR. Wojciechowski przejął Polonię w kwietniu 2006 roku. PhantomRanger. A jaka jest różnica między gdyby wykorzystywano sytuacje od gdyby stwarzano sytuacje? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chodzilo raczej o to ze tak gdybac to sobie mozna w nieskonczonosc. I idac takim tropem to zawsze ta Polonia bedzie najzajebistcza dla PoloniaDumaStolicy. Ale on woli sie oszukiwac i pisac gdyby nie to, gdyby nie tamto zamiast przyznac ze sie niepotrzebnie napinal i zycie przeroslo marzenia Wojciechowskiego i kibicow Poloni
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam, czy to nie pisze do nas prezes Wojciechowski.
Na poważnie, to już mógłbyś przestać cały czas usprawiedliwiać i wytykać innym. Poczekaj na mecz z Lechem,aktualnym mistrzem Polski, czy na inne spotkanie i wtedy opisuj swoje przeżycia. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Ustawcie się w kolejce. Mistrza już Filipiak obiecał takiemu jednemu klubikowi - Wasz mistrz jest tak samo prawdopodobny ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|