The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 19:44
witeq napisał(a):Wyświetl post
w porządku, w takim razie najwyższa pora aby ktoś za przeproszeniem po staropolsku powiedział wypier..lać Garguły, Boguskiego, a Sobolowi grzecznie podziękował, i sprowadził ludzi, którzy w końcu zaczną to robić. Brożek strzeli 30 bramek w sezonie, ja się od niego odczepię i będzie sielanka.
Z Gargułą, Boguskim i Sobolewskim bym jeszcze poczekał. Garguła zawsze może być dobrą alternatywą na środek pomocy. Boguski jeszcze gdzieś tam może się przydać natomiast Sobolewski niech w Wiśle skończy karierę i niech zrobi to z własnej woli wtedy kiedy poczuje, że już się nie przyda...Mimo wszystko to obecnie prawdziwy lider drużyny Paweł Brożek jeszcze na taką osobę nie wyrósł...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2010, 20:53
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._bezkarny.html
To nie jest na zawieszenie. Może to było fajtłapowate, ale na pewno nie umyślne. Zauważcie, że Chavez robi krok i w tym momencie Kuświk przesuwa nogę w miejsce, gdzie naturalnie Chavez powinien postawić stopę. Tak jakby chciał jeszcze odgrodzić Osmana od piłki, mimo, że jest już po gwizdku. Honduranin to wyluzowany koleś, nie jest boiskowym chamem.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.09.2010 o godz. 20:56.
..
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.09.2010, 05:52
Kto to cmoknął Boguskiego gdy ten udzielał wywiadu w C+? ;D
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.09.2010, 07:13
sory, ale nie mogłem oglądać meczu... odpowiecie mi na pytanie jak zaprezentował się w swoim pierwszym meczu ligowym Honduranin Chavez? wiem, że bramka raczej obciąża jego konto, ale chodzi mi o to jak zaprezentował się w przeciągu całego spotkania

widzę, że Pawełek z każdej pozycji puszcza szmate... tym razem z zerowego kąta...

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_0_.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 27.09.2010 o godz. 07:21.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2010, 09:23
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze dostrzegłem, to Paweł.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.09.2010, 11:21
Boguski mnie zadziwił. Facet bojący się wlanego cienia,mający problemy ze zdecydowaną walką o piłkę podchodzi do karnego w takim momencie. Nic tylko przyklasnąć,że zaczyna coś nad sobą pracować.

Co do Chaveza to nadepnął na faceta po gwizdku i zrobił to ewidentnie przypadkowo. Widać to gołym okiem. Poza tym gość jest tak stremowany,że na taki krok sam by się nie odważył. Musi Chavez grać i to dużo a będzie z tej mąki chleb. Bramka nie obciąża jego konta,no ludzie. Małkowski wszedł na "pełnym gazie" pod piłkę zgraną głową.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.09.2010, 11:23
Pawełek coś bredzi, że piłka odbiła sie od nogi Chaveza, to go zmyliło i nie obronił. A ewidentnie czysty strzal poszedł bez rykoszetu. Jeśli się odbiła to od murawy zaraz po strzale.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.09.2010, 11:30
Marszałek,

A może dobry obrońca jest w stanie przewidzieć takie arcy trudne zagranie jakie zrobił Małkowski - czuli że "wszedł na "pełnym gazie" pod piłkę zgraną głową"? Chyba że jednak Chavez źle się ustawił bo jednak nie przewidział tak arcytrudnego zagrania. A że jest Osman szybki jak Choto to wiadomo było że Małkowskiego już później nie dogoni (który nie jest szybkobiegaczem - to nie Wróbel). Głowacki czy Marcelo spokojnie by dogonili Małkowskiego nawet jeśliby źle się ustawili na początku. Chavez jest mało zwrotny i szybki, no ale za to jest silny i dlatego mnie przypomina Choto, ten poziom.

Natomiast Boukhari to taki "nowy" Goliński jak grał w Zagłebiu Lubin (nie teraz) - dobry przegląd pola, czucie gry, dobre podania ale marna szybkość i słabizna w defensywie. Kiedyś Boukhari to był kawał piłkarza, ale to było kiedyś, teraz jest Golińskim (Tym Golińskim z formą oczywiście)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.09.2010, 11:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Marszałek,

A może dobry obrońca jest w stanie przewidzieć takie arcy trudne zagranie jakie zrobił Małkowski - czuli że "wszedł na "pełnym gazie" pod piłkę zgraną głową"? Chyba że jednak Chavez źle się ustawił bo jednak nie przewidział tak arcytrudnego zagrania. A że jest Osman szybki jak Choto to wiadomo było że Małkowskiego już później nie dogoni (który nie jest szybkobiegaczem - to nie Wróbel). Głowacki czy Marcelo spokojnie by dogonili Małkowskiego nawet jeśliby źle się ustawili na początku. Chavez jest mało zwrotny i szybki, no ale za to jest silny i dlatego mnie przypomina Choto, ten poziom.
Chavez był dobrze ustawiony. W sumie stał przed Małkowskim,sęk w tym,że Palijic stojący w środku złamał spalonego. A tak naprawdę to zawalił Cleber przegrywając "główkę". Chavez dogonił Małkowskiego w ostatniej fazie. Tak więc nie ma co na Chavez już tak najeżdżać. Zrobił co można było,wybrał dobra opcję, optymalną. Zawsze mógł ciąć przed polem karnym na czerwień lub w polu karnym,pewnie też na czerwień. Nie zmienia to faktu,że Małkowski drugi raz już by tak nie strzelił. Chaveza całkowicie za tą sytuację rozgrzeszam. W innych zachował się bardziej nieodpowiedzialnie. Powstaje jednak pytanie czy jest sens aby nadal występował Cleber. Czy nie lepiej podjąć ryzyko i wstawiać Bunoze z Chavezem. Bo to,że Branco będzie grał za Cikosa jestem niemal pewny.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.09.2010, 11:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Co do Chaveza to nadepnął na faceta po gwizdku i zrobił to ewidentnie przypadkowo. Widać to gołym okiem. Poza tym gość jest tak stremowany,że na taki krok sam by się nie odważył. Musi Chavez grać i to dużo a będzie z tej mąki chleb. Bramka nie obciąża jego konta,no ludzie. Małkowski wszedł na "pełnym gazie" pod piłkę zgraną głową.
Absolutnie się zgadzam. To nadepnięcie na pewno nie było wykonane z taką premedytacją, jak zrobił to wcześniej Vrdoljak (który zresztą jakiejkolwiek kary uniknął). Tym bardziej byłbym naprawdę zniesmaczony, gdyby w sytuacji naszego stopera Komisja Ligi zdyskwalifikowała Honduranina. Te dwa zagrania są diametralnie różnie i jeśli faktycznie Chavez zostałby ukarany, to klub powinien się od tej decyzji odwoływać bez dwóch zdań.

Co do samej gry Osmana, to uważam, że jak na pierwszy mecz w Ekstraklasie, zaprezentował się naprawdę nieźle. Oczywiście nie ustrzegł się błędów, jednakże nie prowadziły one do bezpośredniego zagrożenia pod bramką Wisły. I sądzę, że obciążanie go za niezablokowanie strzału Małkowskiego jest przesadzone. To Cleber przegrał na pozór mało ważny pojedynek główkowy, zaś Chavez musiał ścigać wybiegającego na pełnej szybkości z drugiej linii pomocnika Bełchatowian. Uważam, że i tak spisał się w tej akcji naprawdę nieźle, bo potrafił Małkowskiego dogonić i wypchnąć bardzo blisko linii końcowej boiska. A że gol padł, to wypada tylko pochwalić precyzję strzału.

Inna sprawa, że podczas akcji bramkowej dla GKS-u nasza obrona była ustawiona bardzo wysoko, co wg mnie nie jest zbyt mądrym posunięciem na wczesnym etapie budowania i stabilizowania tej formacji (efekty takiej gry mogliśmy doskonale obserwować w ostatnim meczu Pucharu Polski z Lechią Gdańsk). Zwłaszcza gdy jeden ze stoperów jest już w bardzo podeszłym wieku i jego walory fizyczne - a przede wszystkim szybkość - nie są na najwyższym poziomie. Drugi stoper budową ciała przypomina natomiast w pewnym sensie czołg, służący głównie do rozbijania ataków pozycyjnych (choć mimo tego - ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu - potrafił nadrobić sporą odległość, która dzieliła go od szybkiego Małkowskiego i przeszkadzać mu w oddaniu czystego uderzenia) albo i wybijania z głowy jakichkolwiek zapędów ofensywnych przeciwnikom. Mimo wszystko sądzę, że nasza linia obronna powinna raczej ustawiać się trochę bliżej bramki Pawełka, by neutralizować jakiekolwiek próby kontrataków przeciwnika - zwłaszcza gdy gramy aż pięcioma pomocnikami, którzy powinni przecież dominować w środku pola...

P!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.09.2010, 12:09
SeQ - złe założenie - Małkowski nie jest szybki, to nie Wróbel. Tutaj połowa obrońców by nadrobiła ten dystans, a druga połowa dogoniła Małkowskiego. Dla mnie zawinili Chavez, Cleber i w najmniejszym stopniu Pawełek.

Nie zmienia to faktu ze "nasz Choto" może być przydatny - jako ten czołg do rozbijania ataków
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.09.2010 o godz. 12:16.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.09.2010, 12:22
Niestety żaden z naszych środkowych defensorów nie dysponuje choćby namiastką szybkości i zwrotności. Pod tym względem mamy chyba najgorszy środek obrony w lidze. Maaskant jest tutaj kompletnie w kropce. Może któregoś z bocznych przemianować na środek? Ale w sumie niby kogo?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 27.09.2010, 12:24
Ogryzek, nie wiem, na czym bazujesz twierdząc, że Małkowski wcale szybki nie jest, ale specjalnie oglądałem kilkukrotnie sytuację, po której wpadła bramka dla Bełchatowian i naprawdę - w tej, konkretnej akcji - skrzydłowy GKS-u zademonstrował naprawdę niezłe przyspieszenie i porządne tempo sprintu. Zresztą obejrzyj sobie tą akcję dokładnie, a myślę, że się ze mną choć w pewnym stopniu zgodzisz. ;-)

Nie chcę też znowu przesadnie gloryfikować umiejętności Chaveza, ale sądzę, że jeśli porządnie złapie europejski (albo może bardziej nasz, polski) styl gry defensywnej, to możemy mieć z niego w przyszłości naprawdę sporą pociechę. I nawet w chwili obecnej wolałbym, by Maaskant stawiał na dwójkę Bunoza-Chavez, bo uważam, że Cleber to już naprawdę nie ten sam zawodnik, którego pamiętamy i popełnia niestety zbyt dużo prostych błędów...

Bramka dla GKS-u
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.09.2010, 13:04
SeQ - śledzę karierę Małkowskiego od czasu kiedy grał w Odrze Wodzisław i nigdy ten piłkarz nie był szybkościowcem jak jego kolega z zespołu (Wróbel) nie mówiąc o Grosickim itd. Chyba normalne jest natomiast że Małkowski powolny nie jest? Prezentuje średnią ligową pod względem szybkości ale to i tak nieosiągalna prędkość zarówno dla Clebera jak i Chaveza. A i Bunoza z Kowalskim też pewnie przegraliby ten sprinterski pojedynek. Natomiast podpowiem - Głowacki z Marcelo nie przegraliby takiego biegowego pojedynku.

Ja też nie skreślam Chaveza, ale uważam że będzie "ciężkim zawodnikiem" grający ciałem i siłą a nie szybkością i zwrotnością (Choto) jak to mówią lepszy rydz niż nic
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2010, 13:06
Co to za jakaś pedalska moda z tymi różowymi korkami? :|
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.09.2010, 13:22
tofik napisał(a):Wyświetl post
Pawełek coś bredzi, że piłka odbiła sie od nogi Chaveza, to go zmyliło i nie obronił. A ewidentnie czysty strzal poszedł bez rykoszetu. Jeśli się odbiła to od murawy zaraz po strzale.
A ja tylko czekam kiedy Mario powie,cholera zawaliłem moja wina przepraszam,a nie zgania na kolegów.I nie chodzi mi o wczorajszy mecz.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 27.09.2010, 13:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
SeQ - śledzę karierę Małkowskiego od czasu kiedy grał w Odrze Wodzisław i nigdy ten piłkarz nie był szybkościowcem jak jego kolega z zespołu (Wróbel) nie mówiąc o Grosickim itd. Chyba normalne jest natomiast że Małkowski powolny nie jest? Prezentuje średnią ligową pod względem szybkości ale to i tak nieosiągalna prędkość zarówno dla Clebera jak i Chaveza. A i Bunoza z Kowalskim też pewnie przegraliby ten sprinterski pojedynek. Natomiast podpowiem - Głowacki z Marcelo nie przegraliby takiego biegowego pojedynku.

Ja też nie skreślam Chaveza, ale uważam że będzie "ciężkim zawodnikiem" grający ciałem i siłą a nie szybkością i zwrotnością (Choto) jak to mówią lepszy rydz niż nic
Osobiście kariery Małkowskiego nie śledzę, więc przyznaję, iż masz większe podstawy ku temu, by bronić swojego zdania. Ja wcale nie uważam zresztą, jakoby lewoskrzydłowy GKS-u był jakimś demonem szybkości. Po prostu napisałeś, że Małkowski nie jest szybki, więc zinterpretowałem to jednoznacznie - przyspieszenie na poziomie Wojtka Łobodzińskiego, zatem znacznie poniżej przeciętnej.

Głowacki z Marcelo przerwaliby tę akcję zapewne z tego względu, że:
1. potrafiliby się w tej sytuacji lepiej ustawić,
2. żaden z nich nie przegrałby najprawdopodobniej pojedynku główkowego,
3. obaj wzajemnie świetnie się asekurowali i każdy z nich doskonale wiedział, gdzie w danej sytuacji winien się znajdować.

Tylko, że to jest takie gdybanie - ani Marcelo, ani Głowackiego już w klubie nie ma, więc musimy doszukiwać się jakichkolwiek pozytywów pośród wszechobecnej mizerii...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 27.09.2010, 13:47
Ale ocb ? przecież Chavez dogonił Małkowskiego, i poprawnie próbował blokować strzał, podobnie jak Pawełek dobrze asekurował krótki słupek w tej sytuacji.
Generalnie Małkowski miał po prostu szczęście a nasi go nie mieli, bo równie dobrze Chavez mógł zablokować strzał lub Pawełek mógł go odbić.
Nie winie ani Chaveza ani Pawełka za tą bramkę, wręcz byłem zdziwiony że Osman dogonił Małkowskiego.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.09.2010, 13:56
dokładnie! Osman się zachował prawidłowo, dogonił Małkowskiego, nie dopuszczając jednocześnie do zejścia w stronę bramki. Widząc tę sytuację przed oczami stanęła mi identyczna sytuacja z meczu z Jagą i przerażenie, że znowu się tak samo skończy. Osman jednak wytrzymał do końca, tyle tylko że Małkowskiemu wyszedł strzał.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2010, 13:59
Ta bramka to w największym stopniu wina Clebera, sam byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem, że to z nim, nie z Bunozą zagra Chavez.
Cleber przegrał główkę, której przegrać nie powinien i to był chyba jedyny ewidentny błąd w tej akcji.
Chavez dogonił Małkowskiego i zabrakło mu centymetrów, żeby zblokować piłkę.
Pawełek zgodnie z zasadami bronił krótkiego słupka i też naprawdę niewiele brakowało by ten strzał wybronił patrz sytuacja gdzie strzelał Żuraw a bronił Sapela. Zabrakło centymetrów, ale to nie był błąd.

Dobre zachowanie Małkowskiego, który wykorzystał błąd Clebera. Wydaje mi się, że niektórzy na tym forum każdą straconą bramkę będą zrzucali an Pawełka. Ludzie! Nie ma bramkarza, który wyciągnie wszystko, każdy puszcza bramki, bo czasem napastnik strzeli dokładnie tak jak powinien.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.09.2010, 14:05
Chavez zachował sie źle, no kużwa pany !

mogl wybic na rog, mogl zastawic, probowac faulowac ale MÓGŁ coś zrobić.

oczywiscie wszystko sie zaczęło od przebica Clebera (połowa jego zagrań w meczu to była główka)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2010, 14:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post

oczywiscie wszystko sie zaczęło od przebica Clebera (połowa jego zagrań w meczu to była główka)
spróbowałby wybić - karny. Małkowski robi dobre jaskółki, a nie sądzę, żeby Chavez był tak dobrym stoperem, żeby wślizgiem od tyłu czysto wyjął mu piłkę.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2010, 14:11
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
spróbowałby wybić - karny. Małkowski robi dobre jaskółki, a nie sądzę, żeby Chavez był tak dobrym stoperem, żeby wślizgiem od tyłu czysto wyjął mu piłkę.
Z tego co wiem,jednym z atutów Chaveza są wślizgi.

-Najważniejszym zapomniałem, przy przebiciu tej piłki przez Clebera, mógł po prostu przewrócić Małkowskiego za co dostałby zółć, bądź ciałem zastawić go tak, by ten go nie minął.

Cleber, by chłopa wyciął jeszcze przed szesnastką...

Małkowski z piłką był szybszy niż Chavez bez niej

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.09.2010, 14:13
Tak już tutaj jest, że zawsze winny utraty bramki jest Pawełek. Tak było, jest i pewnie dalej będzie. Ciekawy jestem co zrobią działacze (Pawełkowi wygasa kontrakt), bo już kolejny trener zauważa, że Jovanić jest słabszym bramakrzem od Pawełka, wbrew temu co sugerowali niektórzy że Pawełek bronił u Kulawika po znajomości.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.09.2010, 14:20
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
A poda ktoś link do wywiadu?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2010, 14:22
Jakiej kontuzji doznał Andy Rios ?

E: sam sobie odpowiem, naciągnał dwójkę
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.09.2010 o godz. 14:48.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 27.09.2010, 14:27
Też mnie dziwiło w tym meczu, że z Chavezem zagrał Cleber, a nie Bunoza. Gordan moim zdaniem we wcześniejszych meczach nie kompromitował się tak jak część naszej defensywy dobrze się ustawiał, wygrywał pojedynki główkowe ogólnie był trudny do przejścia. Jest też on w miarę szybki w każdym razie zdecydowanie szybszy od Clebera i Chaveza. Kowalskiego mam nadzieje, że już w Wiśle nie zobaczę niestety jest prawdopodobieństwo, że może wystąpić w meczu ze Śląskiem...Wolałbym już, żeby ktoś bardziej perspektywiczny zagrał może ktoś z MESY Czekaj czy też Nalepa, bo gorzej od Kowalskiego na pewno nie zagrają...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.09.2010, 15:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post

ale głupoty gadasz, sytuacja bliźniacza do tej, gdy Cleber wyciął w Białymstoku Franka, teraz Chavez zachował się dobrze, zagonił Małkowskiego w róg, ciężka sytuacja do strzału, jak dla mnie to Mario mógł zachować się lepiej, ale strzał też był niezły - widzę, że na forum zaczyna się głupie i bezsensowne twierdzenie po każdej straconej bramce, że Głowacki-Marcelo gdyby byli, to byśmy nie stracili, jeśli by tak było, to byśmy mieli 0 straconych bramek w zeszłym sezonie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2010, 15:11
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
ale głupoty gadasz, sytuacja bliźniacza do tej, gdy Cleber wyciął w Białymstoku Franka, teraz Chavez zachował się dobrze, zagonił Małkowskiego w róg, ciężka sytuacja do strzału, jak dla mnie to Mario mógł zachować się lepiej, ale strzał też był niezły - widzę, że na forum zaczyna się głupie i bezsensowne twierdzenie po każdej straconej bramce, że Głowacki-Marcelo gdyby byli, to byśmy nie stracili, jeśli by tak było, to byśmy mieli 0 straconych bramek w zeszłym sezonie...
jasne, sytuacja podobna,tyle że tam Franek zachował spokój i wykorzystał biednego acz głupiego Clebera, który po raz kolejny udowodnił że zawsze idzie "na raz"
A tutaj, Chavez, bardzo fajnie asekurował Małkowskiego. Ale nie odebrał mu piłki,a tego sie oczekuje od obrońcy. Obrońca broni drużyny przed startą bramki.
Jakby obrońcy krzyża asekurowali go, a nie bronili to nie było by afery, nazwali by ich obrońcami gdyby stali z boku i tylko patrzyli ? NIE.

Pomijam zachowanie bramkarza, ale od obrońcy oczekuje odebrania piłki, a jeśli nie jest w stanie, to skutecznego wybloku.
Anie tego ani tego nie było.

Oczywiście mam nadzieje, że Pan Walec dostarczy nam wielu powodów do radośći i będzie ostoją naszef defensywy.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2010, 17:31
A moim zdaniem szprotson, za bardzo się czepiasz
Oczywiście i Cleber i Chavez nie są bez winy ale ten gol to zasługa świetnego podania wprost na głowę, idealnego przedłużenia ,idealnego przeczytania tego przedłużenia i wyjścia w pełnym biegu i do tego na prawdę konkretnego strzału.

Są gole po ewidentnych błędach, są takie jak ten.Cleber dobrze asekurował ale jednak przegrał główkę, Chavez nie przeczytał tego tak jak koleś z Bełchatowa i od razu był za nim.Gonił, dogonił nawet w zasadzie mógł się ratować tylko faulem ale że kąt był duży to mądrze odpuścił

Taka jest piłka
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów