The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 21:41
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już wiosną przestało się nam dobrze grać jakimkolwiek systemem. Dlatego nie zostaliśmy mistrzem. Dlatego przegraliśmy z Bełchatowem, Arką i Koroną. Dlatego zremisowaliśmy Jagą, Cracovią, Zagłębiem czy Odrą. Dlatego wyleciał Skorża. (...)
Ostatnie słowo tłumaczy
Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2010, 21:44
Pierwsza połowa meczu była nie napawała optymizmem. Remis należy rozpatrywać w kategorii sukcesu, zważywszy na ilość sytuacji na boisku. Smutne jest to że Wisła musiała stracić gola żeby się przebudzić. Inaczej mecz zakończyłby się 0:0 albo stracilibyśmy głupią bramkę w końcówce. Jeśli chodzi o rzut karny to nie spodziewałem się że Boguś podejdzie do niego, (już widziałem piłkę w rękach Sapeli) na szczęście Rafał zrobił to co do niego należało. Sądzę że dodało mu to pewności siebie, jako napastnik potrzebuje bramek jak ryba wody. Jeśli chodzi o następne spotkanie ligowe, to Śląsk zapewne 'tanio skóry nie sprzeda' ale najwyższy czas zacząć gromadzić punkty i poprawić grę.

PS.Release Mr Kirm!
Odpowiedz cytując
Orrin
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2010, 21:48
Mysle ze wszyscy sa rozczarowani po tym meczu. I polowa jak najbardziej na remis i oprocz walki pilkarze nie pokazali nic ciekawego. Nie potrafilismy wymienic kilki podan bez straty i obraz gry wygladal jak za Skorzy. Dluga pila do przodu i moze sie cos urodzi. II polowa znacznie lepsza ale jedna przegrana glowka przez Clebera i po kozle nad reka Pawelka pilka wpadla do bramki. Karny i czerwien ewidetna i gdyby Malecki nie chcial na sile szukac bramki to mysle ze moglismy sie pokusic o zwyciestwo.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.09.2010, 21:49
Niech mi ktoś z was wyjaśni jak można puścić gola po strzale z takiego konta w długi róg. Tz może nie jak można bo to dziś widziałem, ale nie rozumiem tego.

Dla Pawełka to ja mam propozycje, połóż się człowieku i leż. Jest żenujący, ciągle niepewny. Miałem dla niego wielki kredyt zaufania, ale tracimy przez niego ważnego gola. Nie dajesz mi już żadnej nadziei, nawet Zieńczuk miał sezon konia, a u niego nic, nic, nic.

Jesteś hardcorem Pawełek. Mam nadzieję że nikomu, nie wpadnie negocjować z tobą nowego kontraktu. Niech gra ktokolwiek byle nie on, niech nawet Małecki idzie na bramę jeśli nikogo innego w klubie nie ma.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.09.2010, 21:53
W tej drużynie nie ma kto biegać.Za dużo jest piłkarskich rentierów(nie mylić z rencistami).Naprawdę,dawno nie widziałem tak bezczelnie opierdalającego się piłkarza na boisku jak Żurawski.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.09.2010, 21:57
Kilka słów ode mnie

Pierwsza połowa to obustronny dramat.Druga była inna ale bardziej ze względu że Bełchatów odpuścił tą młóckę na środku, niż z naszej przyczyny.Po prostu więcej miejsca się zrobiło
Miał farta Mały że właśnie wszedł po przerwie i udało mu się coś pokazać, bo w pierwszej połowie to pewnie by utknął w tej rzeźni jak pozostali

Chavez na plus - ciężko mi ocenić to nadepnięcie.On nie wygląda na brutala, zresztą chwilę wcześniej łokciem chyba zahaczył kolesia to długo(aż za długo - go przepraszał
Po prostu nie wiem - jeśli to było specjalne to jest idiotą, jeśli nie to można mu wybaczyć.

Żuraw niestety standardowo słabo, dziś bardziej irytował mnie przynajmniej niż Cikos który z defensywnych zadań przyzwoicie się wywiązywał - nagrabił sobie natomiast w przodzie

Wilk tez dziś przeciętnie - wiele razy spóźniony.Boukhari ma pojęcie o grze ale zdecydowanie za bardzo klockowaty, tak to już jest że jak mamy kogoś szybkiego i przebojowego(Mały) to jeździec bez głowy i z kiepską techniką.Jak ktoś jest dobry technicznie, to jest wolny.
Branco też na plus - wygląda na lepszą zapchajdziurę niż Cikos.

Ogólnie wszystko po staremu hasło niezmienne od początku rundy - byle do zimy, byle nie ponieść zbyt dużych strat.Na dziś to drużyna co najwyżej na środek tabeli.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 26.09.2010, 22:02
Gdybyśmy nie potracili punktów z Ruchem czy Koroną to dzisiejszy remis byłby rozpatrywany w kategoriach sukcesu. A tak niestety, mamy mało punktów, bramek tyle samo strzelonych co i straconych, siedme miejsce w lidze. Remis w Bełchatowie nie jest zły, inni też tam punkty potracą. Złe jest to, że tracimy punkty, gdzie tracić nie mamy prawa (czyt. Chorzów, Korona u siebie).
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 26.09.2010, 22:06
Dawno nie widizałem tak słabo grającej Wisły jak dzisiaj w pierwszej połowie. Zero kreatywności. Nic. Strata po drugim podaniu. Masakra. Tak jak mnie irytował Cikos tymi długimi zagraniami to naprawde... W drugiej juz nie co lepiej, ale widać, że skuteczność dalej szwankuje.

Chavez? Ciężko oceniać po jednym meczu, choć przy bramce powinien zdecydowanie lepiej się zachować.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2010, 22:20
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś z was wyjaśni jak można puścić gola po strzale z takiego konta w długi róg. Tz może nie jak można bo to dziś widziałem, ale nie rozumiem tego.

Dla Pawełka to ja mam propozycje, połóż się człowieku i leż. Jest żenujący, ciągle niepewny. Miałem dla niego wielki kredyt zaufania, ale tracimy przez niego ważnego gola. Nie dajesz mi już żadnej nadziei, nawet Zieńczuk miał sezon konia, a u niego nic, nic, nic.

Jesteś hardcorem Pawełek. Mam nadzieję że nikomu, nie wpadnie negocjować z tobą nowego kontraktu. Niech gra ktokolwiek byle nie on, niech nawet Małecki idzie na bramę jeśli nikogo innego w klubie nie ma.
Bez przesady. Przypisywanie tej bramki Pawełkowi, to nadużycie. Strzał z 4-5m nie powinien mieć miejsca, a strzały z takiej odległości to muszą być szmaty, zeby obciążyć nimi bramkarza. To był dobry, celowany strzał obok bramkarza, który asekurował prawidłowy - krótki róg.

Generalnie mecz w pierwszej połowie dno i wodorosty. Wisła grała słabo, GKS też. Po zmianie stron Maskaant zareagował podwójną zmianą, i powinno zakończyć się naszym zwycięstwem - okazje ku temu były. Bełchatów poza bramką nie miał innych sytuacji.

Druga połowa daje nadzieje, że do wiosny dojedziemy z niewielką stratą i na puchary na koniec się załapiemy. A w zimie trzeba wymienić kilku piłkarzy. Szczególnie w obronie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.09.2010, 22:37
http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...atow-wisla-11/ - video z pomeczowej konferencji prasowej
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.09.2010, 22:40
White Star86 napisał(a):Wyświetl post
PS.Release Mr Kirm!
Matko Boska..

Kto go porwał?!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2010, 22:44

Ooo ekspert Nawet Casillas by tego nie wyciągnął. Pawełek zrobil to co powinien asekurował krotki róg. Świetnie zachował się strzelec i tyle.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.09.2010, 22:49
Nie widziałem tej bramki szczerze pisząc i tak czytam o tym Pawełku no to sobie oglądam szybką piłkę i zaniemówiłem.
Wy to nazywacie błędem bramkarza ? na przyszłość lepiej konstruujcie zdania bo niektórzy tak to wyolbrzymili jakby co najmniej piłka mu przeleciała przez rękaw czy machnął się z piłką, koleś na pełnym gazie wjechał w pole karne, strzał na drugi słupek i tylko przyklasnąć bo piękny gol, nie uważam Pawełka za wirtuoza ale powiedzmy sobie szczerze, wielu szuka na siłę byle pretekstu żeby mu dowalić
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.09.2010 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 26.09.2010, 22:58
Ta piłka nie szła poza jego zasięgiem, bomba to to nie było.

Przeszła mu nad ręką. Dostał po długim rogu gola z zerowego konta. Dla was to nie brzmi niedorzecznie?

Sukces bramkarza bo pilnował krótkiego rogu. Jak się ma Pawełka w bramce to i z tego się można cieszyć...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2010, 23:06
Masz jakiekolwiek pojęcie o grze na pozycji bramkarza? Czy tak z zasady się dopierdalasz?

Twoje rozumowanie jest adekwatne do obarczana winą za spowodowanie wypadku kierowcy, któremu TIR wyjechał na czołówkę. Wówczas, gdy nasz kierowca jechał grzecznie swoim pasem. Owszem, mógł jakimś cudem odbić w lewo i uniknąć zderzenia, ale nie ma tu mowy o jego winie. Kapisz?

W przeciwieństwie do Ciebie, wiem co nie co, o pozycji bramkarza i gwarantuję Ci, że jakbyś postawił w jego miejscu Casillasa, Boruca, Kuszczaka, Dide, Buffona, czy Cecha - każdy by ten strzał wpuścił. Wyłączając wspomniany udział "szczęścia", który każdemu z nich mógłby się przytrafić.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2010, 23:12
Ta piłka nie szła poza jego zasięgiem, bomba to to nie było.

Przeszła mu nad ręką. Dostał po długim rogu gola z zerowego konta. Dla was to nie brzmi niedorzecznie?

Sukces bramkarza bo pilnował krótkiego rogu. Jak się ma Pawełka w bramce to i z tego się można cieszyć...
No brzmi, brzmi.... więc po co takie rzeczy pisać?

Bramka ewidentnie Clebera (przegrana główka) i Chaveza (nie zablokował strzału), ale dojebać trzeba nielubianemu Pawełkowi?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.09.2010, 23:16

.
Gdyby dostał po długim z zerowego to było by to niedorzeczne ale to nie był kąt zerowy ani nawet bliski zerowego
Przy odrobinie szczęścia mógł ten strzał obronić ale nie winił bym go za tego gola choć nie przeczę że pierwsze wrażenie było że to też jego bramka.
Powód: ą
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.09.2010 o godz. 00:46.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Franek666
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 26.09.2010, 23:19
No niestety jest to tak słaba Wisła jak wiosną 2007 - tak samo pozbawiona ferworu i skuteczności. Wyróżniłbym Małego, Brożka bo jak wziął piłkę to coś z nią robił i Boukhariego. Branco też dobra zmiana.

Natomiast co do Żurawskiego to nie mam słów. Człowiek emeryt. Człapie po tym boisku zero zrywu zero efektu. Tym bardziej żal, że Skorża olał Frankowskiego jak mógł grać....

Niesamowite jak w jeden sezon znów wpadliśmy w przeciętność po 3 latach znowu. Niestety ale i takie chwile kibic musi przeżyć i wierzyć. Dobrze, że nikt nie odjeżdża maksymalnie bo tak jest szansa na dolączenie do czołówki. Straty są do odrobienia przy lepszej formie. O ile poprawimy to co było naszym symbolem - skuteczność.
Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon, tak długo Nasza Wisła zwyciężąć będzie wciąż!

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.09.2010, 23:24
Ehhh ciezko oglada sie obecna Wisłe i ten stan pewnie tak jescze sobie potrwa.

Druzyna niby walczy ,cos tam sie stara ale to wszytsko bez ladu i skladu.

Zurawski powinien sie zastanowic czy przyszedl do Wisly dorobic i stac na boisku ,czy jednak cos dac od siebie,bo na razie nawet po tym meczu to najgorszy zawodnik Wisly.

Chavez wyglada na niesamowicie silnego a jednak jakos tego dzis tak na 100% nie wykorzystal ,no i to nadepieniecie ,chyba celowe niestety ale tak do konca sam nie wiem.

Mecz z gatunku byle sie zakonczyl,przycisnelismy w ostatnich 10 m jak wyleciał Baran ale to jednak nic nie dalo.
Dobrze pokazal sie Branco 2 celne mocne strzaly ,2 razy podlaczyl sie do akcji ,widac ze jednak Maaskant ze Stanem jednak ogórkow nie biorą.

na ta chwile mamy zespol na srodek tabeli i nie ma nawet co plakac.Mamy dobre perspektywy bo druzyny sie buduje a nie jest w rozsypce i chocy to kaze liczyc ze bedzie lepiej,Trzeba tylko zrobic dobre zimowe transfery.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 26.09.2010, 23:29
No jasne że można coś znaleźć na jego obronę, ale mi już ręce opadają do tego co on w bramce robi.

W pewien sposób można obronić każdą jego interwencje w okresie ostatnich 5 lat.

Ja oglądając powtórkę widzę to że piłka leci nad jego ręką. Ok brak szczęścia, Dla mnie jednak tego szczęścia brakuje mu już od dawna i dochodzę do wniosku że to w pewnym stopniu brak umiejętności.

Choć nawet nie, on szczęście ma, np patrząc na ten słupek na Lechii, jakby nie miał to by był gol...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.09.2010, 23:33
Nie jestem jakimś wielkim fanem Pawełka, ale uważam, że nie powinno się go winić za utratę bramki. Dzisiaj i tak wypadł nad wyraz dobrze. Moim zdaniem on potrzebuje zaufania, a Maaskant go nim obdarza. To powinno zaowocować lepszą grą. W końcu ma konkurenta z prawdziwego zdarzenia (albo i nie) i tę świadomość, że nie jest na bramce z braku laku.

P.S. A pamiętacie nasz ostatni mecz w Bełchatowie? Jakieś różnice, poza tym że Bełchatów grał wczoraj gorzej?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.09.2010, 23:39
Mimo wszystko Pawełek robi na mnie lepsze wrażenie niż Jovanic.W dalszej perspektywie liczę na Kurto w bramce.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2010, 02:19
Franek666 napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej żal, że Skorża olał Frankowskiego jak mógł grać....

Czy wiesz , że rozpowszechnianie fałszywych informacji jest karane? Skorża miał tyle do Frankowskiego, co ja do Ibrahimovica w Barcelonie. Ja wiem, że można obwiniać Skorże, za obniżenie poziomu sportowego zespołu, który to notabene sam podniósł z bruku, ale przypisywanie mu niestworzonych historii nie czyni Cie bohaterem.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.09.2010, 07:25
Popatrzcie na powtórki, widać że Chavez patrzy cały czas na piłkę, ten leżący chłop go w ogóle nie interesuje. Dla mnie przypadek aczkolwiek brzydko to wyszło.

I tak pewnie dostanie 2 mecze, + pauza Clebera = Bunoza i Kowalski na stoperze w następnym meczu...
Powód: kara
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 27.09.2010 o godz. 07:27.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.09.2010, 07:28
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
W przeciwieństwie do Ciebie, wiem co nie co, o pozycji bramkarza i gwarantuję Ci, że jakbyś postawił w jego miejscu Casillasa, Boruca, Kuszczaka, Dide, Buffona, czy Cecha - każdy by ten strzał wpuścił. Wyłączając wspomniany udział "szczęścia", który każdemu z nich mógłby się przytrafić.
Grubo się mylisz. A po drugie ten strzał nie był wcale mocny.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.09.2010, 07:30
Mecz dobry ,wyrównany, Bełchatów był lepszy w 1 połowie ,ale mimo wszystko nie zasłużył na gola.W 2 polowie Wisla lepsza , i dobrze ze Boguski strzelil z karnego , bo remis to sprawiedliwy wynik.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 27.09.2010, 08:17
1 - 1

Wszystkie bramki + skrot w jednym pliku.
http://www.fileserve.com/file/WemNVze

Jak ściągnąć bramki: Zjeżdzamy na doł strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
Nagranie agov.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
glutusmaximus
Member

Od: 02.2006

Stary 27.09.2010, 08:42
Niestety gra była na żenującym poziomie. A już się wydawało że w ofensywie coś drgnęło. Mały szarpnął w 2 połowie, ale ile można patrzeć na te jego tragiczne wrzutki. Jak nie umie wrzucać niech daje po ziemi. A nasz Gwiazdor PB. znowu wraca do starej formy. Z 5 metrów nie trafia w bramkę i pretensje do wszystkich. Co do Żurawia to jestem jego dozgonnym sympatykiem za to co grał dla Wisły, ale strat piłki bardzo dużo. Trudno tu też nie zauważyć że Baran siedział cały czas Maćkowi na plecach.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.09.2010, 08:48
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

bardzo grubo się mylisz. Chavez spychał napastnika do boku, Pawełek miał mnóstwo czasu aby się dobrze ustawić, a w pewnym momencie wystarczyło odpowiednio skrócić kąt i uważać na "sito", a napastnik nie miałby szans strzelić ani w krótki ani w długi. A on stał przy słupku i zapraszał do strzału w długi. Wina idzie na Clebera, Pawełka i Chaveza, aczkolwiek uważam że ten ostatni w najmniejszym stopniu, bo dobrze go spychał do linii i nie faulował jak Cleber w Białymstoku, tylko wchodził wślizgiem na blokadę strzału.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2010, 09:10
Pawełek bez szans i przestańcie na silę szukać dziury w całym - zawaliła obrona i koniec tematu. Tak wiem, jeżdżenie po Mariuszu jest modne, jakoś nikt nie pochwali go za dobre interwencje w pierwszej połowie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów