![]() |
[7. Kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków 26 września niedziela godz. 17:00
Mecz z Koroną za nami. Co prawda 1 pkt zdobyty na własnym terenie nie może nas zadowalać w 100% jednak z 2 rzeczy można się cieszyć. Oczy nie bolą od patrzenia na ich grę i wróciliśmy na R22. Naszym najbliższym rywalem będzie zespół GKS'u Bełchatów, który nadzwyczaj dobrze rozpoczął sezon. Jeżeli nie będziemy popełniali tak często błędów w defensywie to o punkty jestem spokojny. My powoli się rozkręcamy i to widać w grze. Po kilku latach grania "dzidy do przodu i może jakoś to będzie" w końcu to coraz rzadszy widok. Co prawda wcześniej zagramy w PP jednak do dyskusji nad naszym najbliższym ligowym rywalem zapraszam już teraz.
|
W Bełchatowie czeka nas bardzo trudny mecz.Podopieczni Macieja Bartoszka, najmłodszego trenera w lidze, w tym sezonie są jedną z rewelacji ligi. Są przede wszystkim poukładanym zespołem. Dobrze funkcjonują ich skrzydła. Ich najlepszym strzelcem jest Marcin Żewłakow na którego trzeba będzie uważać. Wypadałoby, aby nasi piłkarze zrehabilitowali się w części za stracone punkty z Koroną na otwarcie stadionu na R22 i pokusili się o zwycięstwo. Trzeba poprawić skuteczność, której bardzo brakowało w meczu z Koroną, a także grę obronną, bo piłkarze Korony robili często z naszych obrońców wiatraki. Mam nadzieje, że skład wzmocni Piotr Brożek wracając po kontuzji. Ten mecz po prostu musimy wygrać, aby uniknąć przepaści do czołówki. Jestem ciekawy czy w tym meczu wystąpimy już z nominalnym rozgrywającym, może Garguła?
|
myśle że Bełchatów to podobny poziom trudności co Korona.Licze że Nasi obrońcy z tygodnia na tydzień będą sie zgrywac i nie dopuszczą do tak wielu sytuacji strzeleckich jak w ostatnich meczach.
Do bramki bym postawił Kurto, myśle że to obecnie bramkarz nie gorszy niż Pawełek i Jovanic. |
Cytat:
|
Górnik - bełchatów 1:0
|
Bełchatów to generalnie przeciętna drużyna , jakich w polskiej lidze dużo , mobilizująca się na mecze z Legia , Wisłą itp , czyli najważniejsze , najbardziej prestiżowe mecze sezonu . Nie dziwi mnie więc porażka z Górnikiem , który zadziwia szczególnie swoją aktualną pozycją w lidze .
Największy problem będziemy mieli z zatrzymaniem ich skrzydeł . Małkowski ( bodajże) i Wróbel bardzo celnie centrują w pole karne . Myślę że w przeciwieństwie do Korony , odpuszczą po stracie bramki , są mniej charakterni . |
W Bełchatowie będzie jak zwykle - wpier.dol
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego jak zwykle? W poprzednim sezonie napszykład o ile dobrze pamietam wygraliśmy bodaj 3:0 i przegraliśmy 1:0. |
Tego meczu nie mozemy nie wygrac bo bedzie tragedia.
Belchatow dostaej od Gornika ktory nagle zostaje wiceliderem na ta chwile,u nas w lidze wszystko mozliwe. Ale tak jak pisalem to musi byc wygrana... |
Akurat w Bełchatowie zawsze nam się bardzo trudno grało, choć jak patrze na skład GKS-u to dużo słabszy od Korony według mnie.
|
Trzeba wyłączyć z gry Żewłakowa, bo jak go nie upilnujemy to nam wpakuje ze dwa gole i będzie po ptakach.A tak nic innego jak czas na zwycięstwo :D
|
Ja to bym wyslal Boguskiego na kilka treningow rugby przed Belchatowem Moze przestalby biegac jak panienka
|
Ciężki mecz, ale nie taki ten Bełchatów straszny, jak go co niektórzy malują, trzeba wyłączyć im skrzydła (Małkowski, Wróbel).
|
Jovanic- Cikos Cleber Bunoza Pi.Brozek- Sobolewski Wilk- Boukhari Rios Kirm- Brozek
|
Nie ma innej opcji jak zwycięstwo!Jak widać i Bełchatów można poskromić (przykład Górnika ).Jeśli zgramy defensywę będzie ciekawie.Nasz zespół musi po prostu raz wygrać po dobrej grze żeby to wszystko się zazębiło.W naszej lidze każdy może wygrać z każdym nikt nam jeszcze na szczęście nie uciekł więc wierzę w to mistrzostwo jak najbardziej w świecie.Cieszę się że do gry powróci Piotr Brożek.
|
Jagiellonia przegrała więc jest nieźle. Jestem optymistą, nie tracimy za dużo do lidera
|
Taka ta nasza liga przewrotna , że już po następnej kolejce możemy być vice liderami .Nie mniej jednak w Bełchatowie czeka nas ciężki mecz .
Myślę że w następnym meczu powinien wyjść skład identyczny z piątkowym . Niech się chłopaki zgrywają . |
Sobotnie i niedzielne wyniki pokazuja jak wyrownana jest nasza liga. My przegrywamy z Jaga, ktora nastepnie przegrywa z Arka ktora my ogralismy. Dlatego tez mecz z Belchatowem musimy wygrac tym bardziej ze przegrali oni z Gornikiem w dosc kiepskim stylu. Mozna sie tylko spodziewac ze na nas zepna posladki i zagraja na 110% swoich mozliwosci. Mysle ze sklad ktory wyszedl na mecz z Korona jest na chwile obecna optymalny(chyba ze Brozek bedzie mogl zagrac na lewej obronie). Z kazdym kolejnym nasza gra powinna wygladac coraz lepiej pilkarze chyba zrozumilei o co chodzi Maaskantowi i co od nich wymaga. Ci ktorzy nie zrozumieli to nie graja i siedza na lawie.:))
|
Jovanić
Cikos Bunoza Cleber Brożek Kirm Wilk Rios Bukhari Paljić Brożek Chcę wreszcie zobaczyć Kirma na pozycji defensywnego pomocnika, naturalnej moim zdaniem dla niego. Niestety, kolejni trenerzy nie rozumieją, że w kadrze Słowenii skrzydłowi mają zupełnie inne zadania, dzięki czemu Andraż tam się sprawdza. |
Cytat:
|
Cytat:
A dwumecz barażowy z Rosją? a ostatni mecz z Serbia? Problem Andraża jest taki, ze to jest gracz wybitnie do kontrataku 3 razy dotknac piłke, urwać sie przeciwnikowi i dośrodkować/podac A u nas ostatnia skuteczna kontra to chyba Błaszczykowskiego w koszulce Wisły pamięta |
Jakies statystyki? Ile to on asyst i goli nastrzelal ;]
Kirm to slaby grajek, i tyla. |
Dlatego powinien przejść do środka pomocy. Tak grał w poprzednim klubie. Przy filozofii Maaskanta, gdzie liczy się gra piłką, szybkie wychodzenie na pozycje, gra z pierwszej, podania prostopadłe. Uważam, że lepiej by się w tym odnalazł niż starając się kiwać na skrzydle, czego nie za bardzo potrafi robić.
Kirm - boczny pomocnik - to raczej koncepcja Keka. Zauważcie jaką posuchę mają Słoweńcy w temacie skrzydło. Środkowy ofensywny pomocnik Birsa i środkowy pomocnik Kirm :) |
Zgadzam się, że Kirm gra w Słowenii to samo co w Wiśle. Nie zgadzam się z tym, że gra źle. Tam po prostu selekcjoner potrafi wykorzystać grę Andraża dla dobra drużyny. On tam nie jest od błyszczenia, ale od harowania na boisku na kolegów. U nas od skrzydłowego wymaga się, by kiwnął, dośrodkował. Tego Kirm nie umie. W środku będzie z niego większy pożytek.
|
Po kilku meczach ocenię filozofię Maskanta:)
|
Cytat:
W reprezentacji w 29 meczach 3 gole i 5 asyst w lidze słoweńskiej w 126 meczach 22 gole i 30 asyst Nikt ci nie broni miec swoje zdania ale formułowanie kategorycznych opinii w sposób Kirm to slaby grajek, i tyla świadczy o tobie a nie o Kirmie i to w dodatku nie najlepiej |
3 gole i 5 asyst. Hmm, czyli gol i dwie asysty w mariborze (jesli sie nie myle). 1/3 dorobku w jednym meczu - wspaniale.
Statystykami z ligi słowenskiej sie nawet nie osmieszaj, bo to polamatorska liga. Co pokazal Kirm w Wisle? Nic. A nie, przepraszam, strzelil dwa gole wielkiej Odrze Wodzislaw. |
Kirm nie wyroznia sie zbytnio od reszty zespolu stac go na dobra ofensywna gre
sezon dopiero sie zaczol jest nowy trener mysle ze kazdy zawodnik ma czysta karte mecz z GKS nie bedzie latwy bo wyglada na to ze nie ma slabych zespolow w lidze moze oprocz Cracovii wydaje mi sie jednak ze nasza ofensywa jest coraz lepsza co zaowocuje w meczu GKS nie ma solidnej obrony tak jak i WISLA wiec pozostaje strzelic 1 bramke wiecej licze |
W Białymstoku straciliśmy 2 bramki, strzeliliśmy 1.
Z Korona stracilismy 2 bramki, strzeliliśmy 2. Jako że nie ma co liczyć, że w Bełchatowie stracimy mniej jak 2 bramki, to liczmy na to, że strzelimy conajmniej 3. lol |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl