|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A Cleber też grał w młodzieżówce, o ile mnie pamięć nie myli. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Trener gra tym co Basałaj z Kapką i Edkiem sprowadzili do klubu - to jest fakt - to że stawia na zawodników których zna jak Marokańczyk? w czym problem mamy lepszych od niego graczy. Mecz w ciągu tygodnia pokazał że Ci rezerwowi z Gargułą na czele nic sobą nie prezentują dlatego też nie grają. Rzecz następna bez własnego sztabu - trener Maaskant długo nie pociągnie.
100% odpowiedzialności za wyniki zespołu w tym półroczu ponosi Cupiał i Basałaj a za złe przygotowanie do sezonu również Kasperczak tylko że jego rozgrzesza fakt ilu zawodników było od samego początku do jego dyspozycji a ilu dochodziło w trakcie przygotowań. Jak tak dalej pójdzie to wdrażaniem planu przebudowy klubu będzie musiał zająć się kto inny niż Basałaj. http://pl.wikipedia.org/wiki/Cléber
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 26.09.2010 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Brakuje kogoś kto powinien rozegrać piłkę w środku pola Garguła Jirsak, czy trener tego nie widzi ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nasi biegają wolniej, nie mają startu do piłki. Nie są dobrze przygotowani fizycznie ani mentalnie (to ostatnie się zmienia trochę szybciej niż to pierwsze). Mamy zbieraninę zawodników a nie drużynę. I ta zbieranina zaczyna powoli przekształcać się w zespół. Kryzys w Wiśle, trwa od Levadii tak naprawdę. Wydaje się więc, że wyjście z kryzysu nie musi trwać dużo krócej. Ten "przeciętny trener z baardzo przeciętnej ligii" potrafił na razie sprawić tyle, że nie patrzę na grę Wisły z zażenowaniem i strachem (no może poza pierwszą połową ostatniego meczu). Sprawił tyle, że z nadzieją oglądam mecze. Buduje zespół, wdraża grę dołem, ceni inteligencję piłkarską. Jak na razie mam o nim dobre zdanie. Ale pamiętam, że trenera ocenia się jak odchodzi a nie jak przychodzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to może by Basałaj udzielił teraz jakiegos wywiadu nt. gry zespołu, bo ostatnio jak cos przekazywał pismakom to nt. kibiców i swoich sennych wizji dotyczących ściagnięcia na stadion 33 tys. widzów, gdzie najbardziej martwił się matkami z dziećmi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza tym napisałem że ma 'potencjalnie ' najlepszą kadre , a nie że ma najlepszą . To są dwa rózne stwierdzenia i prosze wyładowac swoje flustracje na kim innym Mistrzu , OK ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
FYI taki Radomski ma 30, Matusiak 15, a Śusarski 14 występów reprezentacji (za wiki). A przecież są jeszcze Polczaki i inne wynalazki, mecze różnych U 23 i koncerty U 2. Jakby to wszystko zliczyć to ich potencjał zrywa beret ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie, mój drogi - bez wzmocnień żaden trener nic więcej nie ugra. Taka smutna rzeczywistość.
Jakieś konkrety, czy może po prostu zatrzymałeś się myślami ładnych kilka lat wstecz?[/QUOTE] dodam jeszcze do tego teze że nasi pilkarze są przepłacani, bardzo dobrze zarabiali.... ładnych kilka lat w stecz, widze że do niektórych nie dociera dalej że jestesmy ligowym średniakiem... i płacimy jak średniak, w tej chwili nie jesteśmy juz w stanie przebic oferty Korony...do tego dochodza dziwne roczne kontrakty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wojciech Kowalczyk powiedział że trenera powinno sie oceniac po 7 kolejkach ligowych.Narazie Maaskant jako szkoleniowiec Wisły prowadził zespół w 4 spotkaniach i myśle że widac postęp mimo 2 remisów, 1 porażki i jednego zwycięstwa.Obawiam sie jednak że z obecnym materiałem Holendrowi ciężko będzie coś więcej pokazac.Potrzeba wzmocnień
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
pobawię sie w Twoja wyliczanke bo widze ze sprawia Ci to radosc Sobolewski 32 , Żurawski 72 , Łobodzinski 32 , Kirm 32 , Chavez 31 , Pa Brożek 21 , Boukhari 13 , Branco 10 a przeciez są jakś Kowalski , Jirsaki , Cikosze które maja multum wystepów w różnych U21 . jeśli dla Ciebie nie ma różnicy w reprezentacyjnej karierze pomiędzy zawodnikami Wisły i Cracovii to gratuluje poczucia humoru . Proponuje zakończyc dyskusje bo raz że się robi śmietnik , a dwa że ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu proponuje wzajemną opcję ignoruj , jak ci się źle robi czytając moje 'wypociny ' |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Karherop - co mnie interesują te cyferki które tu wklejasz?Może kupimy Bońka, Late - Ci to dopiero mają występów.
Jak się ma potencjał to wypadało by go zobaczyć.Pokaż mi jeden mecz w ostatnim 1.5 troku który by ten potencjał pokazał.1 mecz który zagraliśmy zajebiście, tylko bez żartów w stylu 3-0 z Legią Nie pokażesz bo takich meczów nie było, było natomiast kupę takich jak ten, kupę jeszcze gorszych - to tyle w kwestii potencjału który od dawna jest potencjałem widmo, widocznym tylko dla niektórych forumowiczów.Zaraz Ci wszyscy wyznawcy potencjału będą szczekać by wywalić Maaskanta, resztą już się zaczyna ![]() Różnica z zeszłego sezonu a tego jest tylko taka że mieliśmy konkretną formację obronną która pozwalała wymęczać wygrane, teraz mamy obronę w rozsypce to nie wygrywamy.
-że 2 pół minutowe filmiki na youtube to wystarczająca forma reklamy i pokaz znakomitego marketingu -że poinformowanie potencjalnych widzów o tym że można kupić mini karnet, jest zbyt kosztowne.Wiesz, nawet w drugiej lidze, gdzie czasem brakowało ciepłej ody, plakaty meczowe były na mieście.Teraz mi po latach w końcu ktoś mi objaśnił dlaczego tej wody brakowało...kasa po prostu szła na plakaty ![]() -pokazem wspaniałego marketingu jest tez to że nie mamy sponsora ale za to wzmacniamy markę i mamy ułatwione negocjacje ![]() Wolfy genialnie scharakteryzował politykę klubu która zamyka się hasłem - 'jakoś to będzie'.Tak samo jest i z Marketingiem - jakoś to będzie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.09.2010 o godz. 21:08.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Jak narazie bez rewelacji u nowego złotoustego, zobaczymy co bedzie do konca rundy.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Oceniając to wszystko z perspektywy czasu i decyzji które zapadły jeszcze w maju w Myślenicach na spotkaniach Basałaj i spółka - Cupiał uzgodniono chyba jedno - jakoś to będzie. Ta byle jakość wychodzi w każdym meczu do tej pory - można napisać jedną zbiorczą ocenę występów Wisły nawet pod kątem występów danego zawodnika a ta bez większych różnic będzie taka sama.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Na dzisiaj. Mniej gadania pierdół, więcej widocznych efektów. Na teraz, ni mniej ni więcej, kolejny Kulawik, tyle że droższy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ochłońcie...
Porównania Maaskanta do nowego Kulawika, do złotoustego to przejaw jakichś kompleksów chyba. Dajcie trenerowi popracować. Zauważcie, że on dopiero teraz musi skladać te klocki, a tego nie robi się w ciągu tygodnia czy miesiąca. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy to wreszcie piłkarze umierają za klub i Maaskanta czy też Maaskant już umiera za piłkarzy i klub
Podobno Maaskant miał dobierać taktykę do piłkarzy a widać chyba, że dobiera piłkarzy do taktyki i to raczej nie pasujących do tej taktyki, choćby z powodu braku siły i chęci do gry a szkoda, bo było już tak blisko do likwidacji minimalizmu i zapierdalania pod jego ręką, jak czerwonych diabłów pod ręką sir Alexa, w każdym meczu i o każdej porze, no ale ma kogo zastał i zobaczymy, czy stać go na całkowitą rewolucję w zimie i choćby klub znowu chciałby się samookaleczyć, to mam nadzieję, ze duet holenderski już wie, co ma a co mieć powinien i czego klub był nie powinien zrobić ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 26.09.2010 o godz. 22:05.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezależnie od tego ile razy to napiszesz, takie głosy będą powtarzały się po każdym "nieudanym" meczu. Wiele osób po prostu nie chce zdać sobie sprawy z tego w jakim dołku znalazła się Wisła. I jak ciężka praca czeka wszystkich, żeby wrócić na właściwe tory.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Mecz w którym widać było potencjał, to ostatni wyjazd do Białegostoku, gdzie co prawda przegraliśmy z Jagiellonią, ale po dobrej grze Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, radość to mi sprawiają te pierdoły o "potencjale" polegającym na posiadaniu największej ilości (?) byłych reprezentantów
Po prostu głupiej się tego nie dało uzasadnić.Zresztą - w dzisiejszych czasach coraz trudniej znaleźć w ekstraklasie Polaka, który by jakiejś przygody z reprezentacją na dowolnym szczeblu nie miał. Już nawet Kowalski to reprezentant U-23. Ale tak to jest, jak się pisze jakieś komunały nie mające wiele z rzeczywistością, a potem próbuje się je na siłę udowadniać. Chcesz prościej? Proszę! Żurawski A.D. 2005 != Żurawski A.D. 2010. Mamy słaby skład, to i wyniki są słabe. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kot : 27.09.2010 o godz. 00:57.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nasz obecny trener i tak ma dużo szczęścia. Gdyby takie wyniki miał Maciej Skorża czy Kasperczak już dawno mówiło by się o tym, że jego posada jest zagrożona : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wątpię. Kasperczak i Skorża do dyspozycji mieli dużo lepszych piłkarzy z tyłu, ale mimo to często się kompromitowali...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy. Real Mourinho też gra kiche i traci punkty.
A Maskaant widząc padake na boisku dokonał podwójnej zmiany w przerwie i odmienił obraz gry. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda. Mam nadzieję, że nasi włodarze zdają sobię w jakim punkcie jest zespół i że sami sie do tego w dużym stopniu przyczynili. O pracy trenera będzie można obiektywnie wypowiadać się po zakończeniu sezonu, pod warunkiem, że w przerwie zimowej zostaną spełniome życzenia transferowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
gra po przerwie sie zmieniła.. niestety głupio stracona bramka no i ;/
ale dobrze powiedział w Szybkiej Piłce ten dziennikarz (zapomnialem jak sie nazywa), że Wisłę trenera Maaskanta zobaczymy najprawdopodobniej dopiero wiosną ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|