The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 19:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
mówiąc 'najlepsza kadrowo ' mam na myśli fakt , że np każdy ( prócz Clebera i Paljicia ) z zawodników w naszej kadrze ma mniejszy lub wiekszy staż reprezentacyjny w swoim kraju ( lub młodzieżówce ).
Mistrzu, Ty sobie zobacz ilu Cracovia ma reprezentantów. Tam nawet Krzywicki miałby powołanie ( i pewnie 1 A ), gdyby mu kontuzja nie przeszkodziła. Tak więc bez jaj, OK?
A Cleber też grał w młodzieżówce, o ile mnie pamięć nie myli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.09.2010, 19:27
Trener gra tym co Basałaj z Kapką i Edkiem sprowadzili do klubu - to jest fakt - to że stawia na zawodników których zna jak Marokańczyk? w czym problem mamy lepszych od niego graczy. Mecz w ciągu tygodnia pokazał że Ci rezerwowi z Gargułą na czele nic sobą nie prezentują dlatego też nie grają. Rzecz następna bez własnego sztabu - trener Maaskant długo nie pociągnie.

100% odpowiedzialności za wyniki zespołu w tym półroczu ponosi Cupiał i Basałaj a za złe przygotowanie do sezonu również Kasperczak tylko że jego rozgrzesza fakt ilu zawodników było od samego początku do jego dyspozycji a ilu dochodziło w trakcie przygotowań.

Jak tak dalej pójdzie to wdrażaniem planu przebudowy klubu będzie musiał zająć się kto inny niż Basałaj.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cléber
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 26.09.2010 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.09.2010, 19:29
Brakuje kogoś kto powinien rozegrać piłkę w środku pola Garguła Jirsak, czy trener tego nie widzi ?
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2010, 19:31
Nasi biegają wolniej, nie mają startu do piłki. Nie są dobrze przygotowani fizycznie ani mentalnie (to ostatnie się zmienia trochę szybciej niż to pierwsze). Mamy zbieraninę zawodników a nie drużynę. I ta zbieranina zaczyna powoli przekształcać się w zespół. Kryzys w Wiśle, trwa od Levadii tak naprawdę. Wydaje się więc, że wyjście z kryzysu nie musi trwać dużo krócej. Ten "przeciętny trener z baardzo przeciętnej ligii" potrafił na razie sprawić tyle, że nie patrzę na grę Wisły z zażenowaniem i strachem (no może poza pierwszą połową ostatniego meczu). Sprawił tyle, że z nadzieją oglądam mecze. Buduje zespół, wdraża grę dołem, ceni inteligencję piłkarską. Jak na razie mam o nim dobre zdanie. Ale pamiętam, że trenera ocenia się jak odchodzi a nie jak przychodzi
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.09.2010, 19:33
No to może by Basałaj udzielił teraz jakiegos wywiadu nt. gry zespołu, bo ostatnio jak cos przekazywał pismakom to nt. kibiców i swoich sennych wizji dotyczących ściagnięcia na stadion 33 tys. widzów, gdzie najbardziej martwił się matkami z dziećmi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 19:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, Ty sobie zobacz ilu Cracovia ma reprezentantów. Tam nawet Krzywicki miałby powołanie ( i pewnie 1 A ), gdyby mu kontuzja nie przeszkodziła. Tak więc bez jaj, OK?
A Cleber też grał w młodzieżówce, o ile mnie pamięć nie myli.
a co mnie obchodzi Cracovia ? nie będę się z Tobą zakładał , ale przelicz sobie ile wystepów w kadrze mają w sumie wszyscy nasi zawodnicy , a ile mają zawodnicy Cracovii i ilu jest ich w poszczególnych jednostkach .

Poza tym napisałem że ma 'potencjalnie ' najlepszą kadre , a nie że ma najlepszą . To są dwa rózne stwierdzenia i prosze wyładowac swoje flustracje na kim innym Mistrzu , OK ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.09.2010, 19:41
Poza tym napisałem że ma 'potencjalnie ' najlepszą kadre , a nie że ma najlepszą . To są dwa rózne stwierdzenia i prosze wyładowac swoje flustracje na kim innym Mistrzu , OK ?
Mistrzu, to na czym ten "potencjał" miał polegać? Moim zdaniem palnąłeś głupotę i próbując z niej wybrnąć palnąłeś jeszcze większą.

FYI taki Radomski ma 30, Matusiak 15, a Śusarski 14 występów reprezentacji (za wiki). A przecież są jeszcze Polczaki i inne wynalazki, mecze różnych U 23 i koncerty U 2. Jakby to wszystko zliczyć to ich potencjał zrywa beret
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.09.2010, 19:42
Nie, mój drogi - bez wzmocnień żaden trener nic więcej nie ugra. Taka smutna rzeczywistość.

Jakieś konkrety, czy może po prostu zatrzymałeś się myślami ładnych kilka lat wstecz?[/QUOTE]

dodam jeszcze do tego teze że nasi pilkarze są przepłacani, bardzo dobrze zarabiali.... ładnych kilka lat w stecz, widze że do niektórych nie dociera dalej że jestesmy ligowym średniakiem... i płacimy jak średniak, w tej chwili nie jesteśmy juz w stanie przebic oferty Korony...do tego dochodza dziwne roczne kontrakty...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.09.2010, 19:55
Wojciech Kowalczyk powiedział że trenera powinno sie oceniac po 7 kolejkach ligowych.Narazie Maaskant jako szkoleniowiec Wisły prowadził zespół w 4 spotkaniach i myśle że widac postęp mimo 2 remisów, 1 porażki i jednego zwycięstwa.Obawiam sie jednak że z obecnym materiałem Holendrowi ciężko będzie coś więcej pokazac.Potrzeba wzmocnień
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.09.2010, 20:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Potrzeba wzmocnień
Wzmocnienia to obecnie właśnie grają w pierwszym składzie. Co powinno wszystkim uzmysłowić, jak słaba jest nasza kadra, skoro marokańczyk z nadwagą i chłop z drugiej bundesligi bez problemu mają pewny plac.
Potrzeba nam polityki transferowej. Przez duże P.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2010, 20:07
witeq napisał(a):Wyświetl post
Potrzeba nam polityki transferowej. Przez duże P.
To prawda i już wkrótce przekonamy się czy klub chce taką prowadzić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 20:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu, to na czym ten "potencjał" miał polegać? Moim zdaniem palnąłeś głupotę i próbując z niej wybrnąć palnąłeś jeszcze większą.

FYI taki Radomski ma 30, Matusiak 15, a Śusarski 14 występów reprezentacji (za wiki). A przecież są jeszcze Polczaki i inne wynalazki, mecze różnych U 23 i koncerty U 2. Jakby to wszystko zliczyć to ich potencjał zrywa beret

pobawię sie w Twoja wyliczanke bo widze ze sprawia Ci to radosc

Sobolewski 32 , Żurawski 72 , Łobodzinski 32 , Kirm 32 , Chavez 31 , Pa Brożek 21 , Boukhari 13 , Branco 10 a przeciez są jakś Kowalski , Jirsaki , Cikosze które maja multum wystepów w różnych U21 .

jeśli dla Ciebie nie ma różnicy w reprezentacyjnej karierze pomiędzy zawodnikami Wisły i Cracovii to gratuluje poczucia humoru .

Proponuje zakończyc dyskusje bo raz że się robi śmietnik , a dwa że ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu

proponuje wzajemną opcję ignoruj , jak ci się źle robi czytając moje 'wypociny '
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.09.2010, 20:51
Karherop - co mnie interesują te cyferki które tu wklejasz?Może kupimy Bońka, Late - Ci to dopiero mają występów.

Jak się ma potencjał to wypadało by go zobaczyć.Pokaż mi jeden mecz w ostatnim 1.5 troku który by ten potencjał pokazał.1 mecz który zagraliśmy zajebiście, tylko bez żartów w stylu 3-0 z Legią

Nie pokażesz bo takich meczów nie było, było natomiast kupę takich jak ten, kupę jeszcze gorszych - to tyle w kwestii potencjału który od dawna jest potencjałem widmo, widocznym tylko dla niektórych forumowiczów.Zaraz Ci wszyscy wyznawcy potencjału będą szczekać by wywalić Maaskanta, resztą już się zaczyna

Różnica z zeszłego sezonu a tego jest tylko taka że mieliśmy konkretną formację obronną która pozwalała wymęczać wygrane, teraz mamy obronę w rozsypce to nie wygrywamy.

Tarann napisał(a):Wyświetl post
Bzdura, zwłaszcza o braku marketingu. Trzeba zrozumieć że marketing jest częścią składową systemu finansowego klubu i jest sprawny wtedy kiedy generuje dodatkowe zyski ale w odpowiedniej proporcji do nakładów. Wisła nie jest czekoladką która ma sprzedać się w całej Polsce czy świecie w ciągłym cyklu który marketing ma zbudować tylko ma zadbać o wypełnienie pewnej ograniczonej przestrzeni ( zawartość stadionu, założony plan sprzedaży pamiątek i usług w dniu meczu, wzmacnianie marki, ułatwiające negocjacje z sponsorami ) W którym z tych celów pomoże wyklejenie całego Krakowa plakatami? A może inaczej o ile w stosunku do kosztu takiego działania zwiększą się w pływy i z jakim ryzykiem wiąże się taka inwestycja? Marketing działa poprawnie i nie ma żadnych podstaw żeby mówić że nie istnieje. Skupił się na usprawnianiu przekazu klub - kibic i wykorzystaniu novum postaci trenera i zawodników na dzień dzisiejszy to wystarcza ( pełny stadion nieźle rozchodzące się karnety ) a jeśli masz wątpliwości to polecam słowa Kafarskiego po meczu z Górnikiem:" Były w telewizji ostatnio ładne reklamy Lecha i Cracowi dzisiaj oglądaliście reklamę Lechii" ( 5:1 ).
Takiego kosmosu to dawno nie czytałem - To co zrozumiałem z tego pseudonaukowego bełkotu to to
-że 2 pół minutowe filmiki na youtube to wystarczająca forma reklamy i pokaz znakomitego marketingu
-że poinformowanie potencjalnych widzów o tym że można kupić mini karnet, jest zbyt kosztowne.Wiesz, nawet w drugiej lidze, gdzie czasem brakowało ciepłej ody, plakaty meczowe były na mieście.Teraz mi po latach w końcu ktoś mi objaśnił dlaczego tej wody brakowało...kasa po prostu szła na plakaty
-pokazem wspaniałego marketingu jest tez to że nie mamy sponsora ale za to wzmacniamy markę i mamy ułatwione negocjacje

Wolfy genialnie scharakteryzował politykę klubu która zamyka się hasłem - 'jakoś to będzie'.Tak samo jest i z Marketingiem - jakoś to będzie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.09.2010 o godz. 21:08.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 26.09.2010, 21:02
Jak narazie bez rewelacji u nowego złotoustego, zobaczymy co bedzie do konca rundy.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.09.2010, 21:02
Oceniając to wszystko z perspektywy czasu i decyzji które zapadły jeszcze w maju w Myślenicach na spotkaniach Basałaj i spółka - Cupiał uzgodniono chyba jedno - jakoś to będzie. Ta byle jakość wychodzi w każdym meczu do tej pory - można napisać jedną zbiorczą ocenę występów Wisły nawet pod kątem występów danego zawodnika a ta bez większych różnic będzie taka sama.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.09.2010, 21:08
Na dzisiaj. Mniej gadania pierdół, więcej widocznych efektów. Na teraz, ni mniej ni więcej, kolejny Kulawik, tyle że droższy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.09.2010, 21:14
Ochłońcie...
Porównania Maaskanta do nowego Kulawika, do złotoustego to przejaw jakichś kompleksów chyba.
Dajcie trenerowi popracować.
Zauważcie, że on dopiero teraz musi skladać te klocki, a tego nie robi się w ciągu tygodnia czy miesiąca.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2010, 21:18
gigant napisał(a):Wyświetl post
Na dzisiaj. Mniej gadania pierdół, więcej widocznych efektów. Na teraz, ni mniej ni więcej, kolejny Kulawik, tyle że droższy.
Trudno porównywać mecze z "czołówką" tabeli do spotkań z Widzewem czy Ruchem.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.09.2010, 21:19
Nie wiem czy to wreszcie piłkarze umierają za klub i Maaskanta czy też Maaskant już umiera za piłkarzy i klub

Podobno Maaskant miał dobierać taktykę do piłkarzy a widać chyba, że dobiera piłkarzy do taktyki i to raczej nie pasujących do tej taktyki, choćby z powodu braku siły i chęci do gry a szkoda, bo było już tak blisko do likwidacji minimalizmu i zapierdalania pod jego ręką, jak czerwonych diabłów pod ręką sir Alexa, w każdym meczu i o każdej porze, no ale ma kogo zastał i zobaczymy, czy stać go na całkowitą rewolucję w zimie i choćby klub znowu chciałby się samookaleczyć, to mam nadzieję, ze duet holenderski już wie, co ma a co mieć powinien i czego klub był nie powinien zrobić
Ostatnio edytowane przez kot : 26.09.2010 o godz. 22:05.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2010, 21:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ochłońcie...
Porównania Maaskanta do nowego Kulawika, do złotoustego to przejaw jakichś kompleksów chyba.
Dajcie trenerowi popracować.
Zauważcie, że on dopiero teraz musi skladać te klocki, a tego nie robi się w ciągu tygodnia czy miesiąca.
Niezależnie od tego ile razy to napiszesz, takie głosy będą powtarzały się po każdym "nieudanym" meczu. Wiele osób po prostu nie chce zdać sobie sprawy z tego w jakim dołku znalazła się Wisła. I jak ciężka praca czeka wszystkich, żeby wrócić na właściwe tory.
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.09.2010, 21:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pokaż mi jeden mecz w ostatnim 1.5 troku który by ten potencjał pokazał.1 mecz który zagraliśmy zajebiście, tylko bez żartów w stylu 3-0 z Legią
Mecz w którym widać było potencjał, to ostatni wyjazd do Białegostoku, gdzie co prawda przegraliśmy z Jagiellonią, ale po dobrej grze Wisły.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2010, 21:29
kot napisał(a):Wyświetl post
Podobno Maaskant miał dobierać taktykę do piłkarzy a widać raczej, że dobiera piłkarzy do taktyki i to raczej nie pasujących do tej taktyki, choćby z powodu braku siły i chęci do gry a szkoda, bo było już tak blisko do likwidacji minimalizmu i zapierdalania pod jego ręką, jak czerwonych diabłów pod ręką sir Alexa, w każdym meczu i o każdej porze, no ale ma kogo zastał i zobaczymy, czy stać go na całkowitą rewolucję w zimie i choćby klub znowu chciałby się samookaleczyć, to mam nadzieję, ze duet holenderski już wie, co ma a co mieć powinien i czego klub był nie powinien zrobić
Napisałem już o taktyce w innym miejscu, ale powtórzę. Jakby wiosną wyglądały nasze wyniki, nawet, gdyby piłkarze grali w systemie, do którego są przyzwyczajeni, gdyby zamiast Diaza, Marcelo, Głowy i Alvareza znaleźli się nasi obecni defensorzy? Przypominam, że wiosną przegraliśmy 3 mecze i zremisowaliśmy 4 z naszą "żelazną" obroną.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.09.2010, 21:35
pobawię sie w Twoja wyliczanke bo widze ze sprawia Ci to radosc
Nie, radość to mi sprawiają te pierdoły o "potencjale" polegającym na posiadaniu największej ilości (?) byłych reprezentantów Po prostu głupiej się tego nie dało uzasadnić.

Zresztą - w dzisiejszych czasach coraz trudniej znaleźć w ekstraklasie Polaka, który by jakiejś przygody z reprezentacją na dowolnym szczeblu nie miał. Już nawet Kowalski to reprezentant U-23.

Ale tak to jest, jak się pisze jakieś komunały nie mające wiele z rzeczywistością, a potem próbuje się je na siłę udowadniać.

Chcesz prościej? Proszę!
Żurawski A.D. 2005 != Żurawski A.D. 2010.

Mamy słaby skład, to i wyniki są słabe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.09.2010, 21:47
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Napisałem już o taktyce w innym miejscu, ale powtórzę. Jakby wiosną wyglądały nasze wyniki, nawet, gdyby piłkarze grali w systemie, do którego są przyzwyczajeni, gdyby zamiast Diaza, Marcelo, Głowy i Alvareza znaleźli się nasi obecni defensorzy? Przypominam, że wiosną przegraliśmy 3 mecze i zremisowaliśmy 4 z naszą "żelazną" obroną.
Uwierz mi, że w systemie Maaskanta 1/4/3/3 wszyscy muszą zapierdalać od bramki do bramki przez 90 minut i to z sensem oraz przy posiadaniu minimum umiejętności, aby system ten się sprawdził na miarę mistrza i pucharów. Tutaj każdy musi być dopasowany i usposobiony do tego systemu. A Maaskant zastał zespól rozebrany od obrony i w ofensywie zapuszczony w piłkarskim minimaliźmie. Dlatego nie bez przyczyny zacytowałem przykład MU i sir Alexa, gdzie przy żelaznej dyscyplinie, względnych umiejętnościach i przede wszystkim bezwzględnym zapierdalaniu w tą i z powrotem ale z sensem, klub ten rok rocznie od iluś tam lat, trzyma mistrzowski i europejski poziom i to ten najwyższy. Innej drogi nie ma, jak najlepsze przykłady a Wisła dla Maaskanta, jawiła się na warunki polskie, jak MU na angielskie i to był jego błąd, którego on nie uwzględnił, że mistrz Polski może wyrastać z minimalizmu, co w Anglii jest nie do pomyślenia, żeby piłkarze mistrzowscy, mogli być minimalistami, tym bardziej w stylu gwiazdorskim a`la Boscy z Realu czy Juventusu a klub być minimalistycznym, wyprzedając się o każdej porze dnia i nocy i uzupełniając się wyłącznie za darmo lub wyłącznie słabszymi piłkarzami .
Ostatnio edytowane przez kot : 27.09.2010 o godz. 00:57.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 26.09.2010, 22:18
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie bez rewelacji u nowego złotoustego, zobaczymy co bedzie do konca rundy.
Daj mu szansę a nie krytykujesz,zawsze możesz zmienić klub
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.09.2010, 22:23
Nasz obecny trener i tak ma dużo szczęścia. Gdyby takie wyniki miał Maciej Skorża czy Kasperczak już dawno mówiło by się o tym, że jego posada jest zagrożona : )
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2010, 22:27
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Nasz obecny trener i tak ma dużo szczęścia. Gdyby takie wyniki miał Maciej Skorża czy Kasperczak już dawno mówiło by się o tym, że jego posada jest zagrożona : )
Wątpię. Kasperczak i Skorża do dyspozycji mieli dużo lepszych piłkarzy z tyłu, ale mimo to często się kompromitowali...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2010, 22:28
Nie przesadzajmy. Real Mourinho też gra kiche i traci punkty.

A Maskaant widząc padake na boisku dokonał podwójnej zmiany w przerwie i odmienił obraz gry.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2010, 22:36
Titto napisał(a):Wyświetl post
Wątpię. Kasperczak i Skorża do dyspozycji mieli dużo lepszych piłkarzy z tyłu, ale mimo to często się kompromitowali...
To prawda. Mam nadzieję, że nasi włodarze zdają sobię w jakim punkcie jest zespół i że sami sie do tego w dużym stopniu przyczynili. O pracy trenera będzie można obiektywnie wypowiadać się po zakończeniu sezonu, pod warunkiem, że w przerwie zimowej zostaną spełniome życzenia transferowe.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.09.2010, 22:39
gra po przerwie sie zmieniła.. niestety głupio stracona bramka no i ;/

ale dobrze powiedział w Szybkiej Piłce ten dziennikarz (zapomnialem jak sie nazywa), że Wisłę trenera Maaskanta zobaczymy najprawdopodobniej dopiero wiosną
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów