The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 18:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie siałbym paniki po tym meczu. Już długo przed meczem pisałem, że remis będzie w Bełchatowie dobrym wynikiem i mimo trzeciego meczu bez zwycięstwa nie eliminuje nas z walki o mistrzostwo. Teraz z górki, tylko trzeba wygrać ze Śląskiem.
Jest fantastycznie, już otwieram szampana. Skoro nie potrafimy pokonać Bełchatowa, to czemu niby mamy ograć Górnika w Zabrzu? Albo czemu mamy pokonać Lechię,skoro ta prezentuje o wiele ciekawszy futbol od nas. Dzisiejsza wpadka nie eliminuje nas z walki o mistrza, ale pokazuje, że na obecną chwilę nasz zespół jest przeciętny i nie widać żadnego progresu w stosunki do wcześniejszych spotkań. A wręcz przeciwnie.
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Stary 26.09.2010, 18:28
GKS Bełchatów vs Wisła Kraków - 26.09.2010
XviD | 720x416 | 2000kbps | Canal+ Sport

1:0 Małkowski
http://hotfile.com/dl/71898031/9b7d7...owski.avi.html

1:1 Boguski
http://hotfile.com/dl/71899713/e2f3c...guski.avi.html
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.09.2010, 18:29
No ale przestanmy sie oszukiwac z tym Belchatowem...

Patrze calkiem realnie i widze ze ten Belchatow to ....bardzo slaba druzyna...
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 26.09.2010, 18:29
Szyman423 napisał(a):Wyświetl post
Dobra spokojnie ludzie trener tu nie jest nic winien !
Naszym piłkarzom poprostu nie chce sie biegac jak dostaną tyle tyisaków za mecz to po co sie mają męczyć ? ;]
A jak ktos pisze ze szkoda ze kibice Wisły śpiewali to ten gość musi się leczyć albo przejść do dziewczyn z drugiej strony błoń (albo nie bo tam też przeklinają ). ;|
Co do meczu .... Zaczęliśmy grać po rzucie karnym .
Na plus napewno Brożek reszta brak ambicji .
Trener jest winny, bo już się zaczęło wpuszczanie za piękne oczy. Żurawski, Boukhari grają nie wiem w sumie za co .Wszedł Małecki i już zrobił wiatr. Piszecie, że trzeba umieć dobrze stać. Racja ale nie w grze defensywnej, a tam Marokańczyka nie uświadczymy. Co z tego, że dobrze poda jak po stracie zazwyczaj widzę go w środku boiska a na boku jest wielka dziura. Nam są potrzebni szybcy skrzydłowi z wydolnością. Nie dość,że nie było poprawy to jest jeszcze gorzej. Może czas postawić tez na Polaków i im dać się wykazać bo odkąd Maaskant tu przyszedł to wygraliśmy tylko z Bytomiem starym składem. Nie można wprowadzać 3 nowych piłkarzy ofensywnych na raz i liczyć , że będzie super. Wszedł Małecki, Boguski i już był większy ruch z przodu. To jest największy błąd Maaskanta. Zaufał zbyt dużej liczbie nowych piłkarzy zamiast stopniowo ich wprowadzać.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.09.2010, 18:32
Ten mecz mogę określić dwoma słowami "czarna rozpacz".A zapomniałem o najważniejszym,brawo dla naszych kibiców byli lepiej słyszalni od miejscowych.Tak trzymać.
Powód: pamięć
Ostatnio edytowane przez Daja`n : 26.09.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.09.2010, 18:35
Ta głupota Clebera mnie przerasta. :( Stara pierdoła, nie nadaje się już.

Przynajmniej ABG pokazała się z dobrej strony. "Młyn" Gieksy nie powalił.

Do zobaczyska na Śląsku!

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.09.2010, 18:38
Dramat...

Bełchatów robił co chciał.

No i kto dał Boguskiemu strzelać karnego? Przecież on prawie tam umarł. Strzał słaby, na szczęście bramkarz się rzucił w złą stronę.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.09.2010, 18:41
Sam Boguski się rwał do karnego.

Dean, zgadzam się co do Clebera. Mnie też On ostatnio przerasta. Z wiekiem powinien przyjść spokój...a u Niego jest zupełnie inaczej.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.09.2010, 18:41
Cóż gramy straszliwy piach z drużyną która zrodziła się z desperacji po tym jak przed tym sezonem odeszli kluczowi zawodnicy, do czerwonej kartki nie istniejemy w ofensywie, Zurawiowi nie chce sie nawet stać, Boukhariemu biegać, Cleber myśli tylko jak tu kolejny raz wypierd piłkę do przodu albo w aut, Rios to dla mnie taka lepsza wersja Dubickiego 9czyli jakoś nie wierze w hurtowe ilości bramek strzelone przez niego), Pawełek gra swoje, Małecki gra sam i nikogo nie widzi, nie wiem co oni robią z tym trenerem na tych treningach ale dzisiaj grali tak jakby sie spotkali na lotnisku i pierwszy raz grali/trenowali ze sobą.
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2010, 18:45
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
No i kto dał Boguskiemu strzelać karnego? Przecież on prawie tam umarł. Strzał słaby, na szczęście bramkarz się rzucił w złą stronę.
Ale pierd*lisz. Chyba nie masz się o co przyczepić do Boguskiego. Karnego dobrze wykonał zmylił bramkarza i tyle. Frankowski też w meczu z Wisła karnego strzelił lekko i co z tego? Ech, kompleksy...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.09.2010, 18:54
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A po czym twierdzisz z e z gorki jak gramy z Lechem ktory wyglada lepiej od nas ,jak gramy z Legia ktora zaczyna wygladac lepiej od nas ,jak gramy derby z Craxa ktora nie wyglada gorzej od nas bo tak w ogole ciezko jest wygladac od Nas gorzej...
Craxa jak narazie to jeden mecz wygrała przy pomocy sędziego. Legia tak naprawdę nic nie gra i niech nie zmyli was ich ostatni mecz w którym zaważyły indywidualne chęci niż umiejętności. Lech tu zagramy nie w roli faworyta. Zresztą tam gdzie są kibice zawsze lepiej nam się gra.

Charlie napisał(a):Wyświetl post
Jest fantastycznie, już otwieram szampana. Skoro nie potrafimy pokonać Bełchatowa, to czemu niby mamy ograć Górnika w Zabrzu? Albo czemu mamy pokonać Lechię,skoro ta prezentuje o wiele ciekawszy futbol od nas. Dzisiejsza wpadka nie eliminuje nas z walki o mistrza, ale pokazuje, że na obecną chwilę nasz zespół jest przeciętny i nie widać żadnego progresu w stosunki do wcześniejszych spotkań. A wręcz przeciwnie.
Sprawdź łaskawie jak sobie w tym Bełchatowie radziliśmy w poprzednich sezonach. To jeden z trudniejszych wyjazdów dla nas od zawsze.

09/08 porażka 1-0
08/07 remis 0-0
07/06 remis 0-0
06/05 wygrana 1-2
05/04 remis 0-0

na pięć ostatnich meczy (nie licząc tego dzisiejszego) bilans 1-3-1
Ostatnio edytowane przez Baala : 26.09.2010 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.09.2010, 18:54
Alov napisał(a):Wyświetl post
Zurawiowi nie chce sie nawet stać, Boukhariemu biegać.
.
O ile z tym pierwszym się zgadzam to co Bukhariego absolutnie nie. Facet raz,że potrafi niekonwencjonalnie zagrać to dwa ma super przegląd pola,problem z tym,że nie ma z kim grać. Takich zawodnikow nam trzeba więcej. Gość wie jak się gra w piłkę, widać to gołym okiem. Niemniej musi ktoś z nim grać a nie Zurawski,który zamiast isć w pierwszej połowie w stronę bramki ten przerzuca sobie piłkę na prawą nogę. Dzięki zajebistemu podaniu Marakończyka Brożek wypracował karnego. Wg mnie skład zaczyna się krystalizować, Małecki słusznie siedzi na ławie. Zurawski out, Cikos out, Branco w kilku kpinęciach pokazał,że jest o klasę lepszy od Słowaka. Problemem dla mnie jest Chavez. Wg mnie powienien pograć kilka spotkań aby zyskać pewność siebie, chyba tego mu brakuje. Powinniśmy mieć z niego pociechę. Także na, plus Paljic,ambicja,technika. Reszta bez zmian, piach. W przerwie zimowej trzeba naprawdę powywalać kilku gości bo aż żal sie robi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.09.2010, 18:55
Dramat...

Strzelił, bramkarz poszedł w zupełnie inną stronę, więc to nie tak, że strzelił karnego na farcie. O co ci chodzi? Jesteś hejterem?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2010, 18:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
.
O ile z tym pierwszym się zgadzam to co Bukhariego absolutnie nie. Facet raz,że potrafi niekonwencjonalnie zagrać to dwa ma super przegląd pola,problem z tym,że nie ma z kim grać. Takich zawodnikow nam trzeba więcej. Gość wie jak się gra w piłkę, widać to gołym okiem. Niemniej musi ktoś z nim grać a nie Zurawski,który zamiast isć w pierwszej połowie w stronę bramki ten przerzuca sobie piłkę na prawą nogę. Dzięki zajebistemu podaniu Marakończyka Brożek wypracował karnego. Wg mnie skład zaczyna się krystalizować, Małecki słusznie siedzi na ławie. Zurawski out, Cikos out, Branco w kilku kpinęciach pokazał,że jest o klasę lepszy od Słowaka. Problemem dla mnie jest Chavez. Wg mnie powienien pograć kilka spotkań aby zyskać pewność siebie, chyba tego mu brakuje. Powinniśmy mieć z niego pociechę. Także na, plus Paljic,ambicja,technika. Reszta bez zmian, piach. W przerwie zimowej trzeba naprawdę powywalać kilku gości bo aż żal sie robi.
Trzeba jeszcze dodać dwóch środkowych pomocników z chęciami do biegania jednak o technice drwala i zerowym pomyśle na rozegranie akcji. Przechwyt podanie do nikogo i tak kilkanascie razy. Bez środka pola nie będziemy grać piłką, a bez gry piłką nie będziemy dominować.
Co do posta oczywiście się zgadzam jak zwykle Jeśli trener wyciąga wnioski, to w nast meczu takie parodie jak Cikos, Żurawski powinny oglądać mecz z ławki.
..
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2010, 18:59
Zdecydowanie popieram kota. ZURAWSKI OUT, bo az szkoda patrzyc jak facet rozmienia sie na drobne w klubie, w ktorym tyle osiagnal. Basalaj wykopujac go z antykwariatu, wyrzadzil mu krzywde. To chyba najbardziej bezproduktywny i motorycznie nieprzystajacy zawodnik ekstraklasy. Drugi z ulubieniecow trenera - Bourkhari, tez niestety moze liczyc na pelne 90 minut mimo mobilnosci zolwia z naczepa.
Cieszy natomiast fakt, ze Cikosz wreszcie ma alternatywe, z ktorej Maaskant na szczescie nie zawahal sie skorzystac juz po 45 minutach cikoszowej padaki.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.09.2010, 19:01
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
.
To niech gra pod Brozkiem na środku, gdzie nie trzeba tyle biegac (zwłaszcza jak za soba ma Sobola z Wilkiem) a nie na boku pomocy, bo na tym boku to on ani nie ciągnie akcji w ofensywie ani nie pomaga w obronie
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.09.2010, 19:02
ma ktoś może jakiegoś linka do meczu bo szkoda gadać ... proszę nie pytajcie dlaczego nie oglądałem ... :X
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.09.2010, 19:07
Jaki trener taka gra tyle w tym temacie, myślałem że Maaskant to lepszy fachowiec, ale jednak nie...wystawia Żurawskiego, Pawełka, Clebera choć grają padakę, gdzie Garguła?, Małecki robi dużo większe wrażenie....gdzie prawy pomocnik? Wisła zawsze znana była z bardzo dobrej gry skrzydałmi, teraz Rios który zbiega do środka, lepszy tam chaotyczny Małecki...mamy grać ofensywnie bo obrona słaba, ale czegoś tu nierozumiem...gdzie kreatywny pomocnik? Myślałem że trener narzuci jakiś styl, a tu nic nie widać...coś było widać w Białymstoku ale zamiast iść do przodu coraz gorzej to wygląda...widać nawyki trenera Maciusia byle do przodu dzida, może za takie zagrania kary wprowadzić...Smuda dał radę
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 26.09.2010, 19:28
Choćbyście tutaj kawiature zamęczyli to nie zmienicie stylu (czy raczej bezstylu) gry naszych kopaczy. Im sie poprostu nie chce walczyć, biegać szybko po boisku przez 90 minut. A jak sie nie biega, walczy, to sie przegrywa lub ledwo remisuje. W 3 ostatnich kolejkach ten zespół, który podobno walczy o MP zdobył raptem 2 pkt.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.09.2010, 19:29
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jak to o co, non stop tylko "kur**" leciały. Ja wiem że stadion to nie kościół ale można sobie darować w każdej piosence przypominanie że Bełchatów to kur** i w ogóle. Szczególnie że Bełchatów jest raczej neutralną ekipą więc można sobie darować takie bezsensowne wyzwiska.
Od czasu kiedy kibice Belchatowa na ostatnim meczu nas zaatakowali już chyba nie mamy z nim neutralnych stosunków.
Odpowiedz cytując
YoYko
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 19:30
Wg mnie ta taktyka powinna zostać jak najszybciej zmieniona. Nie będę udawał eksperta ,ale dla mnie, okiem kibica, nie da się grać jednym napastnikiem. Jak tu strzelać bramki?.Poza tym zawodnicy ofensywni nie wiedzą chyba co mają robić w takim ustawieniu. Rios to dobry piłkarz, posiada wszelkie atuty ,aby być ustawiony na szpicy. Gra na skrzydle i właściwie nic nie pokazuje. To nie jest pozycja dla niego. I jeszcze Maciek Żurawski ,którego bardzo cenię, wygląda jakby nie rozumiał się z kolegami z drużyny. Nie da się z gówna zrobić czekolady. W tym ustawieniu Wisła nie będzie strzelać dużo bramek.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2010, 19:33
Chciałem tylko przypomnieć, że to nie Władca Pierścieni i trener Maaskant nie jest Gandalfem Białym. Potrzebujemy czasu i przede wszystkim kilku wartościowych zawodników, żeby zacząć grać zdecydowanie lepiej. Przynajmniej do zimy wiele w obrazie gry się raczej nie zmieni. Słabe momenty będą przeplatały się z lepszymi i jeszcze wiele nerwów stracimy. Myślałem, ze wszyscy już zdali sobie z tego sprawę, a tu... po każdym meczu to samo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2010, 19:34
YoYko napisał(a):Wyświetl post
Nie będę udawał eksperta ,ale dla mnie, okiem kibica, nie da się grać jednym napastnikiem.
To jest problem, bo mamy w kadrze tylko jednego napastnika. Reszta to atrapy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 26.09.2010, 19:36
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej do zimy wiele w obrazie gry się raczej nie zmieni. Słabe momenty będą przeplatały się z lepszymi i jeszcze wiele nerwów stracimy. Myślałem, ze wszyscy już zdali sobie z tego sprawę, a tu... po każdym meczu to samo.
Skoro do zimy nic się nie zmieni, to na wiosnę będziemy grac o 7-8 miejsce, które napewno wszystkich zadowoli wraz ze skarbnikiem klubu i prezesem Basałajem.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.09.2010, 19:36
zaryzykuje stwierdzenie ze... Paweł Brożek jest w niezłej formie. Seryjnie. Jak dostał piłke gdzies w srodku pola to ładnie pociagnął, dobre kiwki pod polem karnym i wykladanie na strzał... on poprostu nie ma z kim grac a raczej nie ma mu kto podawac. Jedną świece puścił od Zurawia ale to bylo bardzo silne podanie i po dwóch kozłach. Strzel se z takiej piłki.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.09.2010, 19:38
Chciałem tylko przypomnieć, że to nie Władca Pierścieni i trener Maaskant nie jest Gandalfem Białym. Potrzebujemy czasu i przede wszystkim kilku wartościowych zawodników, żeby zacząć grać zdecydowanie lepiej. Przynajmniej do zimy wiele w obrazie gry się raczej nie zmieni. Słabe momenty będą przeplatały się z lepszymi i jeszcze wiele nerwów stracimy. Myślałem, ze wszyscy już zdali sobie z tego sprawę, a tu... po każdym meczu to samo.
Tyle że trener Maaskant ma najlepszą kadrę w lidzę, nie postawi na Gargułę, Małeckeigo i Bunozę bo oni są w lepszej formie niż Ci co grają, Pawełek też nie wiem co na boisku robi. To są widocznę błędy trenera, tak jak napisał kolega wystawianie Riosa na skrzydle, to jest napastnik, czemu nie postawić tam Małego lub Kirma, na ławcę siedzą u nas gracze za miliony Jirsak, Garguła, Łobo, Kirm, (nie wspominając o Małym i Boguskim), który z trenerów w lidze ma taki komfort, przecież wiecznie pod formą oni nie będą bo to nie jest przypadek że kiedyś grali a jak przyszli do Wisły to grają źle...tu nie chodzi o umiejętności ale o psychikę i to jak trenują...a jeśli trener uważa że są słabi zesłać do rezerew a nie trzymać na ławcę, biorą pensje niech pograją tam jak się ich nie da wywalić
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 26.09.2010 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2010, 19:44
YoYko napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie ta taktyka powinna zostać jak najszybciej zmieniona. Nie będę udawał eksperta ,ale dla mnie, okiem kibica, nie da się grać jednym napastnikiem. Jak tu strzelać bramki?.Poza tym zawodnicy ofensywni nie wiedzą chyba co mają robić w takim ustawieniu. Rios to dobry piłkarz, posiada wszelkie atuty ,aby być ustawiony na szpicy. Gra na skrzydle i właściwie nic nie pokazuje. To nie jest pozycja dla niego. I jeszcze Maciek Żurawski ,którego bardzo cenię, wygląda jakby nie rozumiał się z kolegami z drużyny. Nie da się z gówna zrobić czekolady. W tym ustawieniu Wisła nie będzie strzelać dużo bramek.
To nie problem taktyki i ustawienia. Problemem jest przede wszystkim, brak optymalnej formy wielu piłkarzy i to zarówno tych z podstawowego składu jak i zmienników. Gdyby chociażby Zuraw grał tak jak przed wyjazdem, a Boukhari tak jak w najlepszych czasach w lidze holenderskiej, nie byłoby problemu.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.09.2010, 19:47
tak dla schłodzenia głów w ubiegłym roku w Bełchatowie dostaliśmy w dupę (Nowak w 2 minucie) i jeszcze jedno Biała gwiazda przerwała świetną passę bełchatowian sześciu zwycięstw z rzędu na własnym stadionie.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.09.2010, 19:47
Dramat...

Zobacz powtórkę .... strzał nie był słaby..

Podziwiam Boguskiego, że podszedł do karnego - po ostatnich okresie wieszania psów na nim .... pomyłka mogła go wiele kosztować.
Jedynym kto mógłby strzelać karnego był jeszcze Cleber. no bo kto ? Żurawski , Małecki ?

Już naprawdę nie masz się czego czepiać
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2010, 19:48
Gdyby chociażby Zuraw grał tak jak przed wyjazdem, a Boukhari tak jak w najlepszych czasach w lidze holenderskiej, nie byłoby problemu.

No nie byłoby bo Żuraw zostałby sprzedany, a Boukhari grający w Ajaxie Amsterdam nie zostałby wykupiony przez Wisłę za 5 mln euro i to na bidę. I koło się zamyka
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów