|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Małecki to chaos. A Maaskant chce mieć gre w ataku poukładaną i tyle. Nie jest to genialny indywidualista, żeby za nim płakać.
\ A jeśli chodzi o skład to w bramce Pawełek, on wygrał rywalizację na dzień dzisiejszy więc nie łudźcie się z Jovaniciem. Podobno na lewej obronie ma grać Palić, gdyż niby Piotrek jeszcze nie jest gotowy na grę od 1szej minuty. Na prawej Cikos albo Branco. Liczę, że ten drugi. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Hmm... co do drugiej i trzeciej lini powinno wyglądać to moim zdaniem to trochę inaczej Wilk i Sobol mogą zostać, ale Żurawski moim zdaniem na ławkę na bokach mógłby wystąpić Boukhari i Rios natomiast w napadzie mógłby wystąpić wymieniony już przez ciebie Brożek i Małecki. Czyli tak: -------------------- Jovanic --------------- --------Branco--------Cleber----Bunoza--------Pi.Brożek------- -------Rios--------Sobolewski---Wilk-------------Boukhari----- -------------------Pa.Brożek---------Małecki------------------------ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
--------------- Pawełek ---------------
--------Cikos--------Cleber----Bunoza--------Paljic------- -------Rios--------Sobolewski---Wilk-------------Boukhari----- -------------------Pa.Brożek---------Żurawski- Taki skład wystawi Maaskant |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Uważam, że Żurawski powinien rozpocząć mecz na ławce rezerwowych. W ostatnich dwoch meczach był najsłabszy na boisku. Trio ofensywne : Rios - Boukhari - Pajlic (Pietia na lewej obronie) + Paweł Brożek może być bardzo interesujące.
Sobolewski też powinien zacząć na ławie, ale nie za bardzo jest kim go zastąpić. Liczę na kolejny bardzo dobry mecz Wilka - ostatnio naszej wiodącej postaci w pomocy. Liczę na 2:0 po dwóch bramkach Riosa i w końcu skutecznej grze w defensywie ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jovanic
Branco Cleber Bunoza Brozek Sobol Wilk Rios Żurawski Paljic Brożek Uważam że Boukhari, Małecki dopiero w drugiej połowie bo trzeba zagrać defensywnie, a Paljic lepiej broni od Boukhariego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
-----------------Brozek----------------
----Boukhari------Żurawski---------Rios-- ----------Sobol---------Wilk----------- Palijc---Bunoza--Chavez---Branco -----------------Pawełek---------------- Pewnie taki będzie skład, szkoda że kolejny sezon nie mamy bramkarza |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważyliście, że to ściąganie zawodników z Serbskiej ekstraklasy do polski w dużej mierze się nie opłaca ? Jovanić miał być w końcu tym który da jakość w bramce Wisły. Chyba lepiej będzie jak będziemy ściągać zawodników z polskiej ekstraklasy myślę, że nadałby się Pilarz czy też Sandomierski. Mam nadzieje, że Jovanić jednak pokaże, że coś potrafi i w końcu zagra na miarę oczekiwań, ale z drugiej strony widać, że ma braki w kilku fragmentach gry. Człowiek zagadka moim zdaniem...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nikt nie widzial branco na oczy . Nie wie jak gra ale wszyscy wystawiaja go w pierwszej 11 . A ja mysle ze jak juz zagra to nie na prawej a na lewiej obronie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jovanić nie zagra, bo jest ewidentnie gorszy na przedpolu, a to może być kluczowe w meczu z GKSem - dużo wrzutek ze skrzydeł na Żewłakowa.
Czy zagra Chavez czy Cleber to jest szansa 50/50. Możliwości w obronie to: 1 Branco - Bunoza - Cleber/Chavez - Brożek 2 Branco - Bunoza - Cleber/Chavez - Pajlić 3 Cikosz - Bunoza - Cleber/Chavez - Branco 4 Cikosz - Bunoza - Cleber/Chavez - Brożek 5 Cikosz - Bunoza - Cleber/Chavez - Paljić IMHO opcje 2 oraz 5 odpadają bo wystarczy, że jeden z dwójki Brożek/Cikosz jest zdrowy/w formie. Dla ustawień 1, 3, 4 linia pomocy wyglądałaby następująco: Dwójka z trójki Sobolewski/Wilk/Jirsak Rios - Boukhari - Paljić wydaje mi się, że Żuraw daje coś drużynie dopóki ma siłę, czyli jakieś 30 minut. A, że jak narazie po ok. 70 minutach zmieniany jest zwykle Rios to będzie rezerwowy który coś wniesie do gry. Z trzech pozostałych ustawień obrony to wszystko zależy od dyspozycji dnia, który z trzech bocznych obrońców będzie czuł się najlepiej, tak samo ze środkowym obrońcą i pomocnikiem. W ataku bezwzględnie Brożek. Mały i Boguski na razie nie zasługują na pierwszy skład, Mały zachowaniem, Boguski grą i nie wracaniem się do obrony. Ułatwieniem dla Wisły jest to, że chyba najlepiej grający z przodu obrońca Bełchatowa będzie grał na środku obrony - Drzymont i to raczej on będzie się ścigał z Brożkiem. Moim zdaniem najmocniejszymi ogniwami Bełchatowa są Wróbel, Gol i Żewłakow. O ile upilnowanie dwóch ostatnich nie powinno nastręczyć problemów naszej defensywie, o tyle problem jest z Wróblem, który w każdym meczu przeciwko Wiśle ładnie sobie poczynał, dlatego też na lewej obronie nie powinien grać Paljić. W tym meczu nie powinna zostać wykorzystana przeciwko nam jedna z naszych największych bolączek - trzymanie linii spalonego co było bardzo dobrze widoczne w dwóch poprzednich spotkaniach. Na szczęście Żewłakow nie jest takim sprinterem jak Niedzielan czy Grosicki.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 26.09.2010 o godz. 11:39.
![]() .
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przed nami bardzo trudne spotkanie w Bełchatowie z GKS-em który jest solidną i przede wszystkim poukładaną drużyną. W składzie ma szybkiego Żewłakowa, który może sporo namieszać. Cieszy jednak to że NASZA "nowa" Wisła zaczyna grać piłką,a nie dzida do przodu. W meczu z Koroną bardzo podobał mi się Nourdin Boukhari i nie wyobrażam sobie aby Maaskant nie wystawił go do pierwszej jedenastki. Według mnie taktyka na Bełchatów jest prosta szybko strzelić bramkę i długo utrzymywać się przy piłce. Skład na Niedzielny mecz preferowałbym tak: ...............jovanić................. Cikos....Cleber...Chavez....Brożek Rios.....Sobol....Wilk....Boukhari ...............Żurawski........... ............Paweł Brożek........ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trudny mecz (jak wszystkie ostatnio).
Zagadką pozostaje ustawienie obrony. Wydaje się jednak, że jeżeli będzie jakaś zmiana to na linii Cleber/Chavez. Cleber dość mocno wypowiedział się, że pozycja na której aktualnie występuje zupełnie mu nie leży (indywidualne błędy to potwierdzają). Obstawiam zatem pojawienie się Chaveza. Co do innych "nowych" obrońców to Maaskant raczej nie należy do takich co mocno żonglują składem (na razie), więc jak wejdą to raczej jako zmiennicy. Co nie znaczy, że w nastepnych meczach będzie tak samo. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
----------------Pawełek--------------------
Cikos----Bunoza------Chavez-----Brożek ----------Branco--------Wilk---------------- Rios------------Boukhari---------Paljić----- -----------------Żurawski-------------------- Bramkarz Jovanić nie jest przygotowany ,żeby wchodzić raz na kilka spotkań do bramki Wisły, on po prostu potrzebuje regularnej gry co mu teraz nie grozi.Obrona co nie którzy pamiętają Clebera jak był skuteczny w pierwszych sezonach pobytu w klubie ,ale panowie czas nie stoi w miejscu i co za pół roku będziecie płakać , bo zostanie Bunoza i będzie musiał grać w 11 , więc lepiej jak teraz gra. Lewa i prawa obrona to wiadomo , ale Cikos jest dyżurnym winowajcą każdego przegranego , bo Sobol nie ruszał tyłka do piłki i dlatego Branco wstawiłem obok naszego najlepszego pomocnika Wilka. Żurawski maił udział przy 6 bramkach z 7 strzelonych przez Wisłę , ale nie był tym , który je strzela (1 bramka) , asystuje (1) , ale pełni rolę rozgrywającego w tym ustawieniu i te otwierające podania , mu wychodzą i podaje przykłady: 1. Żurawski-Paljić- Małecki (z Arką) 2. Żurawski-Rios-Pa.Brożek (z Koroną) 3.Żurawski- Pa.Brożek-Wilk (z Koroną) 4...-Żurawski-Pa.Brożek (z Jagiellonią) 5...-Żurawski-Paljić ( z Widzewem) 6...-Rios-Żurawski( z Polonią) ale jego straty w meczu są powalające i nie można obok przejść bez zwrócenia uwagi. Brożek jako wysunięty napastnik to też wiadomo. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
----------------Pawełek--------------------
Cikos----Bunoza------Chavez-----Brożek ----------Branco--------Wilk---------------- Rios------------Boukhari---------Paljić----- -----------------Żurawski-------------------- Bramkarz Jovanić nie jest przygotowany ,żeby wchodzić raz na kilka spotkań do bramki Wisły, on po prostu potrzebuje regularnej gry co mu teraz nie grozi.Obrona co nie którzy pamiętają Clebera jak był skuteczny w pierwszych sezonach pobytu w klubie ,ale panowie czas nie stoi w miejscu i co za pół roku będziecie płakać , bo zostanie Bunoza i będzie musiał grać w 11 , więc lepiej jak teraz gra. Lewa i prawa obrona to wiadomo , ale Cikos jest dyżurnym winowajcą każdego przegranego , bo Sobol nie ruszał tyłka do piłki i dlatego Branco wstawiłem obok naszego najlepszego pomocnika Wilka. Żurawski maił udział przy 6 bramkach z 7 strzelonych przez Wisłę , ale nie był tym , który je strzela (1 bramka) , asystuje (1) , ale pełni rolę rozgrywającego w tym ustawieniu i te otwierające podania , mu wychodzą i podaje przykłady: 1. Żurawski-Paljić- Małecki (z Arką) 2. Żurawski-Rios-Pa.Brożek (z Koroną) 3.Żurawski- Pa.Brożek-Wilk (z Koroną) 4...-Żurawski-Pa.Brożek (z Jagiellonią) 5...-Żurawski-Paljić ( z Widzewem) 6...-Rios-Żurawski( z Polonią) ale jego straty w meczu są powalające i nie można obok przejść bez zwrócenia uwagi. Brożek jako wysunięty napastnik to też wiadomo. PS. Przepraszam za podwójny post. Powód: Powód post po postem i do tego podwójny
Ostatnio edytowane przez szczebel : 26.09.2010 o godz. 12:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szczebel - ja wiem że może chciałbyś, by Wilk grał, ale pewnie będzie to Sobolewski. Branco być może zagra razem z Sobolem w środku pola, ale poczekamy zobaczymy. Resztę składu typuję tak jak ty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Patrzac realnie na nasza gre i na obrone, a takze na postawe GKSu, to 2 : 1 dla Belchatowa...ale mam nadzieje, ze jednak uda sie wygrac chocby 1 : 0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja uważam że Maskant w środku pola wystawi duet Sobol - Wilk. Cezary ostatnio bardzo przyzwoicie się prezentował , ambitnie i był solidnym punktem drużyny więc nie sądzę by stracił miejsce w 11. Sobol kapitan, ostatnio dużo osób na niego narzeka ale to jednak kapitan i zawsze dużo walczy choć nie wszystko mu wychodzi ale jednak utrata miejsca w 11 mu nie grozi bo nie ma zbyt mocnych rywali. Ofensywa myślę że będzie identyczna jak w ostatnim meczu czyli Rios-Żurawski-Boukhari -Paweł Brożek chyba że trener Żurawia posadzi na ławce i Paljicia zwolnionego z lewej obronie wystawi na lewym skrzydle ale nie sądzę. Co do obrony to tutaj mam duże wątpliwości , po ostatnim meczu twierdziłem że trener musi dokonać pewnych roszad ale z drugiej strony nie może być ich za dużo bo to może się źle skończyć. Nie sądzę by już dzisiaj zagrali na bokach Branco i Pietii bo po prostu jest na to nieco za wcześnie i raczej zmiany w porównaniu do ostatnich meczów nie będzie i zagrają Cikos i Paljic. Co do środkowych obrońców to intuicja podpowiada mi że jednak zagrają Cleber i Bunoza ale nie zdziwię się jeśli zagra Chavez zamiast Bunozy bo jednak Cleber wydaje się być niezagrożony , jego doświadczenie jest nam teraz mega potrzebne , ostatno popełniał błędy ale też kilka razy nas ratował i dobrze kierował obroną a wystawienie Chaveza i Bunozy , obu poczatkujących piłkarzy w ekstraklasie byłaby bardzo ryzykowna. Więc wydaje się że zagrają Cikos-Cleber-Bunoza-Paljic i raczej będzie to ostatni mecz jaki nasza obrona zagra w takim składzie ponieważ twierdzę że od Śląska trener już wprowadzi duże zmiany w obronie przede wszystkim Pietia wejdzie do 11, jeśli Cikos nie zagra świetnego meczu z Bełchatowem raczej jego miejsce zajmie Branco i pewnie Chavez wejdzie do 11 choć mam przeczucie że zagra już dzisiaj w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W pomocy i ataku ma być bez zmian. Jedynie co do prawej obrony jest niepewność. Na lewej Paljić.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Żuraw powinien usiąść
Myślę że wygramy różnicą 2 bramek ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Żurawski niestety ale powinien zająć miejsce na ławie.Nie wnosi nic do drużyny przed sezonem myślałem że będzie wielkim wzmocnieniem tymczasem jest wielkim rozczarowaniem.Wierzę w zwycięstwo ale z obecną grą realnie spojrzeć remis już będzie dobry.Musimy coś w końcu zmienić i wreszcie zagrać kapitalny mecz.Moja propozycja na to spotkanie : Pawełek - Cikos Cleber Bunoza Piotr Brożek - Sobolewski Wilk - Boukhari - Małecki Brożek Rios
Ostatnio edytowane przez DJ Hazel : 26.09.2010 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy mecz bedzie transmitowany na canal+ lub orange sport?
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Canal + Sport.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kur.. jak mialem C+ to było malo meczy Wisły, a teraz jak mam Orange Sport to tam jest duzo...
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Chavez debiutuje w naszej buraczanej. O dziwo, zastapił co raz lepiej grającego Bunozę, a nie popełniajacego błędy Clebera. Zobaczymy, jak to wyjdzie. Forza Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pawełek
Cikos Chavez Cleber Paljić Rios Wilk Sobolewski Żurawski Boukhari Paweł Brożek Dziwi zastapienie Bunozy przez Chaveza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no widocznie trener chce sprawdzic Chaveza z Cleberem u boku... powoli dojdziemy do pary Chavez Bunoza
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Szkoda ze nie zagra Jovanić ;/
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Sklad, nic po prostu wygrac z GKS'em. Ofensywa totalna widze z Paljiciem na lewej. FORZA Wisla
![]() |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Co jest grane, Wróbel i Żewłakow na ławce? Dziwne...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mnie bardziej dziwi że nie ma żadnej zmiany na bokach obrony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I znowu Palijc na lewej obronie . Mam nadzieję, że Maaskant nie pomylił się co do niego, bo jeśli nie miał wyjścia ostatnio to teraz był Brożek i ten nowy, a Palijć ostatnio zawalił bramkę. Zobaczymy. Widze, że naszemu trenerowi bardzo podoba się nasza gra, skoro żadnych zmian. I dziwne jest wpuszczanie Chaveza, gdy Bunoza grał coraz lepiej. Już oczami wyobraźni widzę sunące ataki skrzydłami GKSu 1 na 1 z naszymi obrońcami bez żadnego wsparcia Riosa i Boukhariego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|