|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dobrze gdzieś słyszałem lub czytałem, że krzesełka na głównej miały być montowane w połowie września ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Dobrze słyszałeś. Jedna z nieaktualnych już obietnic Niedziałkowskiej z 18 sierpnia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ja mimo wszystko lubie pólmrok
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
http://legionisci.com/photos11j/11lech1PG_f71.jpg http://legionisci.com/photos11j/11lech1PG_f73.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Że tak przypomnę:
http://www.youtube.com/watch?v=SJQRq8H_bEY Jak ktoś chce wpuścić to bydło bez żadnego bufora to pozdro ^^ Powinno się ich zamykać w klatce i przywiązywać do krzeseł na takie mecze, ale że jest to niemożliwe to bufor musi być ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Myślałem, że nigdy tego nie doczekam, teraz trzeba czekać aż zaczną wykańczać od środka
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...buna_polnocna/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A co jest w nim tendencyjne i nieobiektywne? - tylko o konkrety poproszę.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wykończyć trybunę północną, wykończyć zachodnią, zrobić coś z elewacją, zawiesić telebimy i ... mamy fajny stadion
No i jeszcze parkingi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
... jarmułkę i darmowe obrzezanie w pakiecie.
Ręce opadają, jak się czyta takie rzeczy. Jaki sens ma porównywanie czasu budowy obu stadionów, jeśli jeden budowano kompleksowo (wszystkie trybuny naraz), a drugi powstawał (i powstaje nadal) etapami...?! Skoro nie jesteś zorientowany to przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem pytanie, które postawiłem przed twoim cytatem. Powód: no bo tak
Ostatnio edytowane przez simone : 25.09.2010 o godz. 16:39.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
jak to sie pojawiło gdzieś wcześniej to przepraszam ale sie nie doszukałem. czy sa jakies normy określające szerokość rzędu na stadionie np ze krzesełko po rozłożeniu ma 60 cm pozostaje jeszcze 20 cm do krawędzi rzędu? i jak to wygląda na Wiśle? jak ktoś by był łaskaw napisać (to na pewno gdzieś już było) o wysokości kolejnych rzędów (na gornym pietrze zdaje się wyżej)
dzieki ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
PvD moj post odnosil sie do komentarza dj_ibutti'ego a nie do ogolnej tendencji na ktora Ty zwracasz uwage.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Po obejrzeniu wczorajszego meczu na Łazienowskiej i dzisiejszego na Cracovii stwierdzam że możemy się czarować i oszukiwać ile chcemy, że niby u nas daleko ale widok dobry. Jednak 10 m robi sporą różnice. Widok może i dobry ale to stanowczo nie o to chodziło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A byleś na stadionie? Miałeś jakieś problemy z widokiem na murawę? Jest wiele felerów, ale część rzeczy mam nadzieje, że zamknęliśmy. Np. te 17 metrów - inna musi być odległość na malutkim stadionie cracovii, a inna na 33 tysięcznym dużym stadionie Wisły. O poprawę fuszerek trzeba walczyć, ale ten czarny PR, wyśmiewanie naszego stadionu (jak to było na Interii) to jest juz chyba przesada.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Odległość od boiska uwarunkowana zazwyczaj jest typem stadionu (piłkarski / lekkoatletyczny), nie jego wielkością. Większy stadion tworzy się projektując więcej rzędów, nie odsuwając trybuny od murawy. Te 17m u nas to wyłącznie wynik cudownego projektu trybun za bramkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Temat wałkowany już ze 100 razy.. wystarczy!
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Racje ma PvD że w dużej mierze jest już pozamiatane i pismaki poszły na łatwiznę, waląc w stadion teraz gdy wszystko jest jasne i klarowne a nie wtedy gdzie już były grube opóźnienia ale był jeszcze czas by wywrzeć presję.Wtedy łykali brednie Majchrowskiego o kolejnych nierealnych terminach. Natomiast o tyle nie widzę niczego złego w takich artykułach że to co robi M to jest jeden wielki skandal.Nie dość że ma wszystko w dupie i łże non stop, to jeszcze sobie po prostu z nas kpi.?Zrobił się wielkim pasiakiem i robi wszystko by pokazać jak ma na nas wyjebane. Ja twierdze że te artykuły nie biją w nas, w nasz klub, tylko właśnie w niego i w jego kłamczuszkę.Myślę też że może to w jakiś sposób pomóc Wiśle w negocjacjach bo jestem przekonany że na dziś to miasto chce nas na tym stadionie grubo wyjebać Jak by nie patrzeć to on nie jest wart 500 mln a od tego chcą nam naliczyć haracz. Niestety też trza sobie szczerze powiedzieć że tak jak nasza budowa jest szkolnym przykładem jak nie powinno się tego robić, tak po drugiej strony błoń jest przykładem jak powinno to przebiegać. Niestety takie są fakty - jak ktoś tego nie widzi to tak jak by chciał po derbach w Sosnowcu ,namówić dziennikarza by napisał że to my wygraliśmy 1-0 a nie oni ![]()
Zrozum- wszystko było do zrobienia - mniejsza odległość, widoczność ze skyboxów, czy tez większa przestrzeń od ulicy Reymana.W tych aspektach spartaczono wszystko ![]() ps natomaist też zgadzam się że wałkowanie tego po raz setny tu na forum może być irytujące ![]() Powód: ana;)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.09.2010 o godz. 00:13.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
crazykaro, wiesz, gdyby trybuny za bramkami były krótsze, to trybuny boczne inaczej by wyglądały, kompletnie inaczej.
Trybuny za bramkami byłyby wyższe (aby utrzymać pojemność), trybuny boczne wraz z narożnikami musiałyby być identycznej wysokości jak te za bramkami, przy czym pierwszy poziom bardziej stromy niż obecnie (musiałby być identyczny jak pierwsze rzędy trybun za bramkami), dalej poszedłby pas skyboxów i dalej drugie piętro, łączące się z rzędami trybun za bramkami. Wyszłoby coś bardzo podobnego do wnętrza stadionu w Białymstoku, tylko w większej skali. http://www.jagiellonia.pl/zdjecie/image2426.jpg Inaczej płynnie zgrać trybun jedno i dwupoziomowych się nie da. Te 17,5m to problem trybun za bramkami i tego, że koncepcja naszego stadionu od pierwotnych wersji nie była spójna, a architekt w chwili projektowania nawet nie pomyślał, aby zapewnić jak najlepszy komfort widzom - trybuna wschodnia była zaprojektowana w miejscu starej, bez przysuwania jej ku boisku. W chwili projektowania (a planowano 3 trybuny) można było zrobić co się tylko chciało - przysunąć murawę ku starej trybunie zachodniej, przysunąć trybunę wschodnią. Projekt był bublem od samego początku, taka jest prawda. Nawet szary kibic z miejsca może go obnażyć i wyśmiać, a dobry architekt tak by go obsmarował, że Obtułowicz nie miałby nawet czym odpowiedzieć. Powinien zostać zrealizowany inny projekt, wykonany przez ludzi, którzy mają o tym pojęcie. Mamy co mamy, bo układ Majchrowskiego z Obtułowiczem był silniejszy. Dziwię się, że takie zlecenie z wolnej ręki bez konkursu przeszło cichaczem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 25.09.2010 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ale najlepsze jest to, że porównuje on zdanie kibiców Wisły/Polski po odwiedzeniu stadionu Wisły, do tego czego on się spodziewa po stadionie Cracovii. Fajnie napisać, że na Wiśle są krzywo płytki, jeżeli nie można było porównać ich z płytkami na Cracovii, bo się ich nie widziało. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Докладние, уњажам, же цала та нагонка јест прзесадзона
![]()
Косово је СРБИЈА!!