|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Oglądałem film jak to działa w Monachium. Laweciarz nie odpuścił żadnemu! Sto euro na drodze leży, trzeba je tylko odholować ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Chłopaki o czym wy gadacie?
Laweciarz nie ma prawa stwierdzić wykroczenia w naszym kraju. NA SZCZĘŚCIE. Tylko Policja/SM. Na bank by przesuwali dobrze zaparkowane samochody, zdjęcie i na lawete. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dopisałem,że oczekiwał laweciarz na zgłoszenie i dopiero wtedy usuwał auto lub widząc źle zaparkowane auto sam zgłaszał na policję.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ale właśnie teraz tak jest. Laweciarz oczekuje na zgłoszenie od policji. Jest podpisana jedna firma, jej sie nie opłaca trzymać lawety w mieście.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 23.09.2010 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli jest tak mało zgłoszeń to może oznaczać to tylko jedno. Krakowianie w większości parkują w miejscach do tego wyznaczonych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wiecie moze cos na temat nowo powstajacych hoteli w Krakowie, gdzie sie budują, (oprocz Hiltona), nie interesuja mnie takie ktore maja kiedys powstac, tylko takie co juz sa w trakcie budowy, bede wdzieczny, potrzebuje takie info
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Hotel Maksymilian na Karmelickiej za chwilkę będzie otwierany. (w ładnie odnowionej, ceglanej kamienicy)
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W kamienicy w której jest teraz Cień (ul. Jana) powstaje hotel,dokładniej na dziedzińcu w tym momencie budują
Sam Cień znika z imprezowej mapy Krakowa jakoś za rok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Na Reymonta przydalyby sie dwa pasy w jednym kierunku Wystarczy sciac i tak niepotrzebny pas zieleni
I parkingi podziemne do wykorzystania przez nas i Pasy w dniu meczu a przez studentow i pracownikow uczelni na codzien Byly takie plany ? |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Były takie plany. Plac Inwalidów i chyba jeszcze aktualne przed UR (tam gdzie fontanna). Obie lokalizacje optymalne z punku widzenia obu stadionów (szczególnie UR), odblokowałyby Reymonta.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Kolejny parking podziemny - według UM - ma powstać przed Muzeum Narodowym, gdzie istniejący parking naziemny będzie zlikwidowany, a przestrzeń publiczna przed gmachem zagospodarowana jako "Park Muzeum". Lokalizacja dla kibiców - zarówno Wisły, jak i Cracovii - wręcz idealna.
Odnośnie Reymonta. Nie sądzę, by dwupasmowa droga była przyjaznym otoczeniem najchętniej odwiedzanego parku w Krakowie. Jestem na nie ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 24.09.2010 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
tym bardziej,że i tak specjalnie nie usprawni wyjazdu ze stadionu po meczach.bo naprawdę wszystko blokuje się na skrzyzowaniach z Piastowska i Alejami.po ewentualnym poszerzeniu zamiast w jednym,to samochody będa staly w dwóch rzedach.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
co wy wogóle pier******* ? HAHA... faktycznie nie usprawni - "po ewentualnym poszerzeniu zamiast w jednym,to samochody będa staly w dwóch rzedach." to właśnie o to chyba chodzi... jakby to nie usprawniało ruchu to aleje byłyby 1-pasmowe... Trzeba zrobić Reymonta 2-pasmowe wystarczająco zieleni jest w parku za siatką a usprawni to 2-krotnie wyjazd po meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
też jestem na nie dla dwupasmowki na Reymonta,bo na codzień nie ma tam aż takiego ruchu,by bylo to konieczne. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeszcze w nawiązaniu do parkingów w okolicach Reymonta dla kibiców. Wisła powinna rozpocząć negocjacje z MPK na temat darmowej komunikacji dla kibiców posiadających bilet/karnet 2 godziny przed i po meczu, coś jak jest na Herthcie Berlin. Wtedy autkiem w dowolne miejsce i podjazd MPKiem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Gdyby 3 maja, Czarnowiejska i Piastowska całe były dwupasmowe ...
Niestety dojazdy pod stadion to lipa. A z komunikacji miejskiej na mecze mogliby jakieś dodatkowe autobusy/tramwaje puścić :/ I nie chodzi mi o podstawione po meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dokladnie MPK powinno puscic specjalna linie co jezdzi w kolko i zbiera kibicow z Aleji pod R22 w dzien meczu i tramwaj 15 puscic czesciej niz w rozkladzie
Wg mnie parkingi podziemne w okolicy Aleji (Muzeum Narodowe, Plac Inwalidow itp) to podstawa i koniecznosc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kładka po zmroku. Dla mnie kot.
![]() Plac na Groblach. Również kot. ![]() Stadion "Pasów". Niestety też kot. ![]() Pora na ciekawostkę. Wariant C: długość linii − 37 km, liczba stacji − 43, koszt budowy − 10,7 mld zł. W pierwszym etapie powstać powinny dwa krótkie tunele pod obszarem centralnym, w którym dzisiaj podróżuje się najtrudniej. Tak powstał wariant E, wg załączonego schematu. Wariant E: długość linii − 8,6 km, liczba stacji − 10, koszt budowy − 2,5 mld zł. Wg wariantu E linia pierwsza wsch-zach poprowadzona będzie od ronda Mogilskiego do ul. Królewskiej, linia druga pn.–pd. od ul. Prądnickiej/Kamiennej do ul. Limanowskiego lub Kalwaryjskiej. Czas budowy: lata 2015–2020. W tym etapie tunelami jeździłyby tramwaje, ale tunele byłyby dostosowane do późniejszego przekształcenia na system metra. W kolejnych latach byłyby wydłużane tunele i trasy tramwajowe w nich biegnące. Taki system nazywamy premetrem. Po zrealizowaniu całych linii wprowadzone byłyby do tuneli wagony metra i można powiedzieć, że dopiero wtedy w Krakowie będzie funkcjonować metro. Może to nastąpić, dla preferowanego wariantu C, ok. roku 2030. ![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 25.09.2010 o godz. 01:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Siwy przestań już agitować na rzecz tego kacapa z Sosnowca w temacie o inwestycjach bo się mdło robi, a informacje które są ciekawe postaraj sie podawać w bardziej obiektywny sposób. To taka moja prośba.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie spinaj się. Temat brzmi: Krakowskie inwestycje. Nie moja wina, że otwiera je "akurat" przed wyborami ;-)
A kładka po zmroku, stadion Cracovii, czy okolice Placu na Groblach mogą Tobie się nie podobać. Na mnie te inwestycje robią wrażenie.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 25.09.2010 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
trzeba wspomnieć o wczorajszym otwarciu muzeum pod rynkiem ,nie mam zdjęć ale było przepięknie
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na mnie też stadion pejsów zrobił wrażenie - jak najbardziej negatywne bo to jeszcze bardziej obrazuje jak nas kochany Jacuś zrobił w c..ja !
A otwieranie wszystkiego przed wyborami zalatuje takim PRL że aż niedobrze się robi. Przy okazji - ktoś wie jakie są losy największego przyjaciela złotoustego Jacusia - Jana Tajstera? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Na to bie zdjęcia robią wrażenie a nie inwestycje. Kładka jest zbudowana niecałe 100 m od mostu, parking na groblach nie dość że jest prywatną inwestycją to dodatkowo jest pusty, bo drogi. A stadion Cracovii jest ulubioną inwestycją pana "M" włącznie z podziemiami rynku. A inwestycja flagowa (największa i najdroższa) jaką był stadion Wisły leży i kwiczy bo nikt nie porafi wyegzekwowac terminów.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 25.09.2010 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A parking wybudowano na zasadzie partnerstwa publiczno-prywatnego. By go zapełnić wystarczy wprowadzić zakaz postoju w obrębie 500 metrów i obniżyć ceny o połowę. Mam nadzieję, że kiedyś na to wpadną. Co do kładki są różne opinie. Ja podzielam tę poniżej. Podgórzanie nie mają jednak wątpliwości, że kładka to krok milowy dla Podgórza. Jeszcze nie jest wykończona, ale będzie piękna, finezyjna niczym złożony liść. Powiedzie przez nią trasa wielu turystycznych wycieczek, które z Kazimierza będą mogły trafić wygodnie do dawnego getta, fabryki Schindlera czy obozu Płaszów! A w niedalekiej przyszłości do Cricoteki i Muzeum Sztuki Współczesnej. - Kładka usprawni ruch turystów i spacerowiczów - przekonuje Melania Tutak z Muzeum Historii Podgórza. - Nie szkodzi, że obok jest most Piłsudskiego. Kładka dla pieszych i rowerzystów ma przewagę psychologiczną. Przyjemniej nią iść. Takiej kładki jeszcze w Krakowie nie było i na pewno zdobędzie popularność. Ożywi dzielnicę, przyciągnie do nas ludzi spragnionych kultury i spokoju - wierzy. Zapowiadanego na wrzesień otwarcia kładki nie mogą się już też doczekać właściciele uruchomionych niedawno w Podgórzu klubów, knajpek i restauracji. Wojciech Kulasa, szef "Drukarni", nie ma wątpliwości, że dzięki bliskiej lokalizacji mostu będzie miał więcej gości.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 25.09.2010 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Idż na całość, zakaz parkowania w obrębie II obwodnicy
Przecież już wprowadzono zakaz w promieniu 500 [m]. ![]() Byle kasa sie parkingowemu zgadzała. Złote bruki dla wybranych. Może warto wkleić zdjęcia setek ulic w Krakowie pozbawionych kanalizacji, nawet sanitarnej. XXI wiek, światły lewicowy Prezydent... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miejsca parkingowe na Grodzkiej sprawiają, że miasto jest piękniejsze? Czy te auta nie mogłyby parkować w parkingu podziemnym po normalnej cenie?
A jak mamy parking na Grodzkiej (Droga Królewska), to zróbmy też go na Floriańskiej i na Rynku...
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 25.09.2010 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tak, oczywiście. Normalna cena i nie likwidowanie istniejących miejsc parkingowych (poza działaniami porządkującymi, ale wówczas traci się nikły ich procent). Ale dobrze wiadomo, że obowiązująca ideologia + interes parkingowego = nigdy tak nie będzie. Lotnisko to inna para kaloszy. Względy bezpieczeństwa lotów i ich obsługi wymagają zakazów parkowania. Poza tym tam nie ma ulic, gdzie można by zaparkować. No i ile razy w roku jedzie się na lotnisko ? Co z tymi zdjęciami ulic bez kanalizacji ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chodzi mi o to słodkie pierdzenie "plac na groblach. kot" itd. nie o samo dodawanie informacji , bo jak już mówiłem są ciekawe i o nie się tu rozchodzi.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|