The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 12:47
jest jakis filmik z tym Vrodljakiem
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.09.2010, 13:14. Gdy dwóch sie bije, czy trzeci to wykorzysta???
Widzisz emj10 - ja dotychczas na rywalizację naszej Wisły z waszą Legią patrzyłem w stylu Kargula i Pawlaka, czyli:

Cytat:
Kargul ( Legia ) - to wróg, ale swój!
Tymczasem włączył się ktoś trzeci do gry, czyli drużyna z Poznania. Pomijając kwestię okoliczności w jakich powstała obecna ekipa z Poznania (Lech? Amica?), idzie im całkiem nieźle. W ostatnich 3 latach dwa razy "dobili" do fazy grupowej, a w lidze mają jeden mecz mniej rozegrany. Jeśli dzisiaj uda im się wygrać z legionistami, to będą wtedy wyżej w tabeli i od was, i od nas, a taki układ wcale nie byłby korzystny. W Białymstoku już grali (Legia jeszcze nie), z Arką punkty zdążyli już zgubić. Gdzie jeszcze mogą się potknąć, jeśli nie na Łazienkowskiej i na Reymonta? Z Ruchem albo Polonią ex-Groclinem?

Chciałbym, aby w obecnym starciu L-L padł remis, ale zobaczymy. W moim odczuciu, może to być decydujący mecz nie tylko dla pana Macieja (zostaje-wylatuje) ale tez dla niektórych piłkarzy (grają-ława-rezerwy).
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.09.2010, 13:16
http://www.youtube.com/watch?v=uBwLxOMWDDI

tu masz faul z meczu z Pogonią. Nie dostał nawet kartki, później podawał na gola.

A tego z ręką nie mogę znaleźć ale wyglądało tak że po jakiejś przepychance koleś z Zagłębia leży ten wstaje i przechodzi mu po prawej ręce.

Chłop ma nierówno pod kopuła a narazie jest najdroższy to wszyscy srają pod siebie, gwiazda zjechała.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.09.2010, 13:24
Osobiście trudno mi uwierzyć że szefostwo Legii zdecydowałoby się na zwolnienie Skorży w przypadku porażki.
W takim przypadku niejako przyznaliby, że trener którego podpisali pół roku przed sezonem czy nawet wcześniej i cała układana przez niego polityka transferowa jest do dupy a na to chyba nieco zbyt wcześnie...
Z drugiej strony lepiej wcześniej niż później ale mimo wszystko jakoś w to nie wierzę.

Niemniej w dzisiejszym meczu zdecydowanie bardziej ucieszyłoby mnie zwycięstwo Legii, która mimo wszystko jest Legią a nie jakimś dziwnym pseudotworem z Poznania i okolic.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.09.2010, 13:42
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,84..._Cracovii.html MYŚLAŁEM, ŻĘ PADNĘ! 100 razy więcej hehehehe To ja przebije Szymona Opryszka---w zesżłym sezonie na meczach wisły był max.5000 kibiców. Teraz było ich 18 tysięcy! To wzrost o 350%! To nic że 100 razy więcej to 1000%.Ci sami, do których kierował swoje MONDRE wywody Opryszek zauważą tylko opryszkowe 100 i moje 350 A więc górą liczbowo Wisła
PS. Rozdał bilety i jeszcze sie cieszy, że przyszli.Oby Arka wygrała to nawet darmowe bilety ich nie przyciągną
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.09.2010, 13:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Osobiście trudno mi uwierzyć że szefostwo Legii zdecydowałoby się na zwolnienie Skorży w przypadku porażki.
W takim przypadku niejako przyznaliby, że trener którego podpisali pół roku przed sezonem czy nawet wcześniej i cała układana przez niego polityka transferowa jest do dupy a na to chyba nieco zbyt wcześnie...
Z drugiej strony lepiej wcześniej niż później ale mimo wszystko jakoś w to nie wierzę.

Niemniej w dzisiejszym meczu zdecydowanie bardziej ucieszyłoby mnie zwycięstwo Legii, która mimo wszystko jest Legią a nie jakimś dziwnym pseudotworem z Poznania i okolic.

Możliwe, że masz rację i po Lechu go nie zwolnią. Pierwsze informacje pojawiły się już na przełomie kwiecień/maj , że Skorża ma być ich trenerem. Nie wiem czego oczekiwali od niego włodarze Legii, ale to, że nie potrafi przygotować zespołu do sezonu mogli się przekonać rundę temu. Nie żebym płakał z takiego obrotu sytuacji, a wręcz przeciwnie. Na transferach też się nie zna i to również w Wiśle pokazał sprowadzając Beto[na] czy Christowa. Teraz mają Mezengę i Kneżevicia czyli równowaga w przyrodzie musi być.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.09.2010, 13:54
Porównanie z galerią handlową wyjątkowo trafne
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.09.2010, 13:56
Cytat:

PS donosi, że Skorża, Beret i cały sztab dostali niezły op*dol od Waltera. Piorunów jeszcze nie ma, ale czarne chmury są więcej niż na horyzoncie, są już nad ich głowami.

Ale zgodzę się, że po Lechu go nie wywalą, o nie. Po Lechu może natomiast być przypieczętowany jego los. Potem już będzie tylko szukanie po cichu kogoś za granicą (o ile już kogoś nie szukają).
Legionista
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.09.2010, 14:09
O, widze ze Vrdoljak bedzie lubianym i szanowanym pilkarzem w Polsce. Niezla swinia. Atak na zakonczenie kariery.
Mam nadzieje,ze trafi na jakiegos msciwego drwala.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 24.09.2010, 14:19
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
To nic że 100 razy więcej to 1000%.
10 000 chyba...

Ciekawe czy Pasy testowały swoją tablicę w taki sposób, żeby umożliwiała wyświetlanie wyższej cyfry po stronie gości. Zobaczymy jutro.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 24.09.2010, 14:39
Czas zmienić nazwisko na Ivica V(pier)doljak.

Ściągnięte z komentarzy na Weszło
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 24.09.2010, 15:36
W pracy mam zablokowanego jewtuba, ale rozumiem że chodzi o wejście Vrdoljaka z wyprostowaną nogą w meczu z Pogonią?

Tamto to jeszcze było pół biedy - nie pamiętam w kogo wchodził IV w tym starciu, ale oni tam obaj robili dokładnie to samo. Obaj powinni dostać po żółtej, jak nie czerwonej, a IV bezwzględnie zejść. Dla mnie bardziej żenujące było nadepnięcie na dłoń na meczu z Zagłębiem - za to powinien dostać karę i urlop od Komisji. No zobaczymy co będzie dalej... w sumie koleś przyszedł z tej Chorwacji bez opinii jakiegoś totalnego drwala, raczej walczaka co nie odpuszcza, ale jakichś info o tym, że gość gra bardzo nieczysto nie było, przynajmniej mnie ominęły. Po paru latach grania w lidze tak, jak w tych dwóch zagrywkach u nas, to byłaby to pierwsza rzecz, która by lądowała w jego cefałce.
Legionista
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.09.2010, 15:47
No tak a komisja ekstraklasy nie może oglądnąć powtórki z meczu z Zagłębiem i ukarać Vrdoljaka przed ważnym meczem z Lechem, tak jak to zrobiła z Boguskim (wtedy w formie) przed meczem Wisła - Legia.
Jak sie skończyło każdy pamięta ale tu wychodzi jak Legia jest "chroniona".
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.09.2010, 15:58
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
No tak a komisja ekstraklasy nie może oglądnąć powtórki z meczu z Zagłębiem i ukarać Vrdoljaka przed ważnym meczem z Lechem, tak jak to zrobiła z Boguskim (wtedy w formie) przed meczem Wisła - Legia.
Jak sie skończyło każdy pamięta ale tu wychodzi jak Legia jest "chroniona".
O ile się nie mylę to canal+ zrobił aferę w sprawie Boguskiego. Zrobili wielkie halo jakby Rafał zęby gościowi powybijał. Od tamtego czasu już tak ochoczo takich sytuacji nie znajdują, wątpię aby tej całej komisji chciało się oglądać spotkania i szukać przewinień. Im jak się czegoś nie wskaże to raczej sami się nie wysilą.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.09.2010, 16:13
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
O ile się nie mylę to canal+ zrobił aferę w sprawie Boguskiego. Zrobili wielkie halo jakby Rafał zęby gościowi powybijał. Od tamtego czasu już tak ochoczo takich sytuacji nie znajdują, wątpię aby tej całej komisji chciało się oglądać spotkania i szukać przewinień. Im jak się czegoś nie wskaże to raczej sami się nie wysilą.
Spoko, jakby to był gracz Wisły to zawieszenie miałby jak w banku. A tą sytuację z przejściem po ręce pokazał własnie canal+. Węgrzyn siedzący w studiu wyraził nawet przypuszczenie, ze napewno zajmie się tym odpowiedni wydział. No i co ?, ano gó..o.
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 24.09.2010, 16:18
Link do meczu Slaska; http://egoals.pl/videos/na-zywo:-kor...k-wrocław
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.09.2010, 16:31
Jasne że w C+ to było. Tylko nikt się tym nie zajął a opisali to bardzo podobnie do Boguskiego.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.09.2010, 16:31
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A z jakich miast jest to towarzystwo, zeby się czasem nie okazało, że tak jak poprzednio, 99 % z Warszawy lub województwa i jeden z Poznania. Taki był skład jak głosowano nad Boguskim.
Mówisz masz:
Wojciech Zieliński - Warszawa
Piotr Jakubicz - Wrocław
Jan Roliński -Warszawa
Krzysztof Gacek -Łódź
Filip Jańczuk - Gdynia
Bartosz Urbańczyk - Kraków
Wojciech Korpetta - Warszawa

Chociaż przy Urbańczyku i Rolińskim mogę się mylić bo piszę z pamięci.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 24.09.2010, 17:24
A propos meczu Korona - Śląsk: Sotirović i Diaz przepuszczają 100% akcje koncertowo. Nic dziwnego, że Śląsk jest na samym dole tabeli, jeżeli ich napastnicy nie potrafią strzelić gola w akcjach sam na sam albo do pustej bramki...
Legionista
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2010, 17:34
No akurat Diaz nie miał żadnej czystej sytuacji. Zreszta, jest chyba najlepszy na boisku, swietny technicznie.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 24.09.2010, 17:39
No może takich 100%, to nie, ale kilka razy miał otwartą drogę do bramki. W sumie nie żebym bronił Tarasiewicza, zwłaszcza w obliczu wyników Śląska, ale Śląsk w tych meczach które widziałem gra na niezłym poziomie. Diaz faktycznie świetny technicznie, w ogóle całość ma ręce i nogi, tylko no... brakuje goli. No i obrona nieogarnięta, tak się zagapiać przy grze przeciwko niezłej Koronie, to jednak nie wypada.

Edit: Andradina. Uff. Strefa spadkowa jeszcze nie dla nas ;D

Edit2: O proszę, a Markiewicz daje mi 3 punkty w typerze
Ostatnio edytowane przez Sartre : 24.09.2010 o godz. 18:36.
Legionista
Odpowiedz cytując
Snoop1906
Banita

Stary 24.09.2010, 18:09
Link do Legia - LEch: http://egoals.pl/videos/na-zywo:-leg...---lech-poznan
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 24.09.2010, 18:47
Pytanie do ludzi z Gdańska
Nie było jakis plotek na temat dwumeczu Lechia-Górnik
Tzn. my wam w pucharze wy nam w lidze albo cos w tym stylu
wiem ze to wczesny etap rozgrywek ale już nie takie rzeczy sie dzialy
a na Lechie jest bardzo przyzwoity kurs, pare zł by sie postawiło
Odpowiedz cytując
JoeyLG
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.09.2010, 18:49
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post

123456789
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.09.2010, 18:50
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Niestety, dogadane jest na 2:3, z czego jedna bramka z dyskusyjnego karnego.
Kumpel mi mówił, bo spotkał kogo trzeba z Górnika w galerii akurat.

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 24.09.2010, 18:53
Oj jaja sobie robicie
A u nas przy takich dwumeczach to co chwile do jakis wałków dochodziło
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.09.2010, 19:06
Jutro będzie święto na kałuży, pierwszy i ostatni raz w tym wieku będzie komplet na tym stadionie
A Śląsk znowu wtopiłpo za tym liczyłem, że zobaczę dziś Legię w strefie spadkowej.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.09.2010, 19:14
ale ta legia to żart jest
Odpowiedz cytując
sandiegoo
Member

Od: 03.2009

Stary 24.09.2010, 19:14
Legia - amica 0-1 ;D
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 24.09.2010, 19:15
NIKT mnie nie przekona ze Antolovic nie jest najslabszym bramkarzem w historii polskiej ligi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów