|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie popadajmy w skrajnosc, jak bys ich w knajpie spotkal moglbys plakac i byc zniesmaczony ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Małecki jest pilkarzem a Maskant jest trenerem. Koniec.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z liczb Pawła Brożka.
237 spotkań dla Wisły i 106 bramek. 264 spotkania i 112 bramek w klubowej piłce 1-ligowej. 285 spotkań i 115 bramek biorąc pod uwagę reprezentację, a jeśli wliczyć spotkania Polski B oraz młodzieżówek Paweł zagrał już 305 oficjalnych spotkań i strzelił 132 bramki w karierze. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Skoro ja będąc w Krakowie raz do roku spotykam 3 piłkarzy Wisły jednego dnia, to nie jest to przypadek. Wychodzi na to, że cały wolny czas spędzają na "oglądaniu szmatek" jak to ładnie nazwałeś. Może zamiast zastanawiać się nad wariantami taktycznymi na treningu, taki Boguski myśli o tym, czy kupi koszulę Bossa, czy Armaniego... Chciałem zauważyć po prostu mentalność polskich piłkarzy, dla których liczy się dobry ciuch i samochód.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jesli byli w trojke to powinnismy sie cieszyc bo w jakims stopniu sie ze soba kumpluja, co moze pomoc druzynie
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie spotkałem ich razem, tylko każdego z osobna. No ale to ma małe znaczenie. Skoro to był przypadek to ok. Ale jeśli byłoby odwrotnie, to nie świadczyłoby o nich najlepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To ja proponuję tak, zamontujmy naszym piłkarzom elektryczne obroże z ładunkiem wybuchowym. Jeżeli piłkarz będzie przebywał na terenie galerii handlowej dłużej niż 0,5h albo wyda więcej jak 500 zł jednego dnia- obroża wybucha. Piłkarz pójdzie do klubu- obroża wybucha. Piłkarz wejdzie do monopolowego- obroża wybucha. Piłkarz podjedzie do McDrive'a- obroża wybucha. Piłkarzowi tętno spadnie poniżej 60- obroża wybucha. Będą chodzić jak w zegarku, ale będzie dyscyplina, ale będzie fajnie...
Przepraszam, ale paranoja w tym temacie zaczyna przybierać formę skrajnego debilizmu. Tak piłkarz to a) sportowiec, b) profesjonalista, dlatego sportowy tryb życia należy do jego zawodowych obowiązków, jest to część pracy za którą mu płacą. Dlatego nie powinien przesadzać z alkoholem, nie mówiąc o innych używkach, powinien zażywać sporo snu i dobrze się odżywiać. Ale to nie oznacza, że ma żyć w kokonie i być z niego wypuszczanym tylko na mecze i treningi. Piłkarz, chłopcy i dziewczęta, to nie jest Wasza własność, nie niewolnik, którego możecie sprać kijem po plecach, jak wielu z Was myśli, tylko żywy człowiek, taki sam jak Wy. Tylko lepiej zarabia, co dla wielu jest wystarczającym powodem do nienawiści. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
w sobotę mieli wolne chyba dlatego ich spotkał
a serie są znacznie bardziej przypadkowe niż nam się wydaje ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy Małeckiemu nie przyszlo do głowy znowu odmówic występu np w meczu z Ząbkami ? Wkońcu trener Maaskant nie dość że go wkurzył , wyprowadzil z równowagi o co jest oczywiscie bardzo trudno , to wrecz go moralnie spoliczkował nie rozmawiając z nim o tym . Swoją droga , jak jest u Małeckiego z językami obcymi ? Może to jest powód braku rozmowy w 4 oczy ? Chociaz trener Maaskant musiał juz poznac dwa podstawowe polskie sowa czyli 'ku.. ' oraz ' chu.." , więc pewnie by zrozumiał o co mu chodzi .
A co do piłkarzy w galerii to nie popadajmy w paranoje , piłkarz też człowiek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Najlepiej wybudujmy im klatki na terenie klubu, po 10 godzinnym treningu zamykać ich w tych że klatkach. Ewentualnie można by zorganizować jakieś przepustki na dzień wolny, ale wtedy każdy musiałby mieć jakiegoś swojego nadzorce lub jak już ktoś wyżej napisał - wybuchające obroże. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Odnośnie Małeckiego, to pierwszy raz (
) stanę w jego obronie. Wg mnie nie jest to normalne, że przychodzi sobie Boukhari, dwa razy kopnie piłke na treningu i od razu gra w podstawie. Sorry, ale smierdzi mi to jakimś układem na kilometr. Małecki jest jaki jest, ale pare bramek juz w tym sezonie zdobył. Nagle przychodzi gośc znikąd, który nie gra pół roku, ma siły na 30 minut i trener go wstawia od razu do składu. Tak się nie buduje atmosfery. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To sie nazywa rywalizacja , poza tym po tym co widziałem w piatek , jestem wręcz pewien że Boukhari bedzie dla nas dużym wzmocnieniem . Dodać trzeba jeszcze że trenuje z nami już 4 tydzień , więc kopnął piłke więcej niż 2 razy ...
Ogólnie rzecz biorąc , nie tyle nasz Marokańczyk ma układ z trenerem , co Małecki jedzie juz długi czas po ciękiej lini . Nie jest tajemnica że panowie nie poczuli do siebie mięty , o czym słychac było po pierwszych treningach . Poza tym wkońcu ktos dobitnie zwrócił uwage Małeckiemu na jego pyskówki z sędziamy . Raz mu sie upiekło , za czerwoną kartke w sparingu , ale jesli w kolejnym spotkaniu wchodzi na boisko i po 5 minutach dostaje kartke za pyskówki to po której stronie leży tutaj wina ? Tak już btw , będąc obiektywnym to koles który ma siły na 30 minut , nie powinien inicjować akcji w 72 minucie po której pada bramka . A jednak . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Po prostu następny konkurent do składu. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Maly trafil wreszcie na "kamien" ,ktory ostro go widac temperuje
i dobrze bo Skorza czy Kasperczak na za duzo mu pozwalali jak zacznie lepiej grac i sie uspokoi,to powalczy z Boukharim o sklad i tyle rywalizacja to podstawa ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jest dziś chwila prawdy Małego - ja obstawiam że wymięknie i w zimie się go pozbędziemy, choć oczywiście wlałbym by ciężką pracą wywalczył sobie miejsce w składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Robię Print screnna nim to usuniesz A tak poważnie to Małecki ma ławę za czerwień w sparingu i żółtą w kolejnym meczu za pyskowanie do sędziego po 5 minutach na boisku. Po prostu wychowawczo dostał tą ławkę, ale sądzę że coś zrozumiał, bo z Koroną poszedł w aut z jakimś koroniarzem ale obyło się bez krzyków i machania. Jeśli ta ławka da mu chodź trochę do myślenia, wyciągnie jakieś wnioski z tego, to niech on posiedzi jeszcze z mecz, dwa, trzy. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
coś mi się wydaje, że właśnie na tym przebiegała konferencja naszemu trenerowi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Andrzej Zamilski :
Cytat:
W profesjonalnym klubie powinna być uczciwa rywalizacja a nie faworyzowanie Polaków. Jeśli ktoś jest lepszy ten po prostu gra i nie ma znaczenia czy jest obcokrajowcem czy Polakiem! Tak jest za Maskanta i mam nadzieję że w Wiśle będzie tak już zawsze . |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak Brożek siadł na ławie to wziął się do roboty i teraz w każdym meczu strzela bramki.
Patryk niestety ma inny charakter jak coś nie idzie to winny jest cały świat a nie on. Dotychczas bez względu na to jak się zachowywał zawsze miał pierwszy skład. Przyszedł nowy trener pojawiła się konkurencja i Patryk się obraził i nie piszę tego z przekąsem on faktycznie uważa się za pokrzywdzonego. Małecki jest niezłym piłkarzem ma charakter, ale niestety ten charakter czasem na boisku daje powera naszej drużynie, ale częściej niesie zamęt. Przed meczem z Koroną na rozgrzewce Patryk do wszystkich miał pretensje - tak się nie da. Myślę, że ważą się losy Małeckiego albo się przemoże i będzie niezłym piłkarzem albo utonie w wiecznych pretensjach. ![]()
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Małeckiemu odbiło po podpisaniu nowego kontraktu z Wisłą. Pamiętam, że wcześniej dużo pracował na treningu, a teraz pieniądze uderzyły do główki i gwiazdorzy. Szkoda, bo ja już na Mistrzostwach U-20 w Kanadzie widziałem w nim znakomicie zapowiadającego się piłkarza. Był w kadrze jednym z najmłodszych, a rozegrał wszystkie cztery mecze. Asystował wtedy przy wszystkich golach Janczyka, a wolny po którym gola strzelił Krychowiak Brazylijczykom odgwizdany był za faul na Małeckim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sto razy...
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Aaaaa Dragan i Nourdin jechali dziś ... tramwajem
Ciekawe czy: a) auto im się popsuło/ukradli im b) są sknerami i oszczędzają c) są pasjonatami ekologii i obchodzili europejski dzień bez auta d) poznają miasto na kazdy sposób e) dostali prikaz "wyjśc do ludu" f) inne ![]() Aha - patelni nie mieli
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 22.09.2010 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Obstawiam: c.
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|