The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 18:24
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
miałem w piątkowy wieczór. W sobotę chodząc po krakowskich galeriach spotkałem - Boguskiego, Żurawskiego i Riosa. Zważywszy na moją nieczęstą obecność w Krakowie, wychodzi na to, że prawdopodobieństwo spotkania piłkarza Wisły na zakupach jest ogromne. Co za tym idzie - okazuje się, że zamiast trenować indywidualnie, regenerować siły, chłopaki bujają się po mieście i lansują w galeriach...
No i co pochodzili szmatki poogladali i coz moze zakwasow dostali. Pilkarz tez czlowiek i do sklepu chodzic potrzebuje.

Nie popadajmy w skrajnosc, jak bys ich w knajpie spotkal moglbys plakac i byc zniesmaczony
,
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.09.2010, 18:25
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ale to jest PATRYK MAŁECKI!!!! a taki Maskant to kim kur.wa jest!! No kim
Małecki jest pilkarzem a Maskant jest trenerem. Koniec.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.09.2010, 18:25
Z liczb Pawła Brożka.

237 spotkań dla Wisły i 106 bramek. 264 spotkania i 112 bramek w klubowej piłce 1-ligowej. 285 spotkań i 115 bramek biorąc pod uwagę reprezentację, a jeśli wliczyć spotkania Polski B oraz młodzieżówek Paweł zagrał już 305 oficjalnych spotkań i strzelił 132 bramki w karierze.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2010, 18:39
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No i co pochodzili szmatki poogladali i coz moze zakwasow dostali. Pilkarz tez czlowiek i do sklepu chodzic potrzebuje.

Nie popadajmy w skrajnosc, jak bys ich w knajpie spotkal moglbys plakac i byc zniesmaczony
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Skoro ja będąc w Krakowie raz do roku spotykam 3 piłkarzy Wisły jednego dnia, to nie jest to przypadek. Wychodzi na to, że cały wolny czas spędzają na "oglądaniu szmatek" jak to ładnie nazwałeś. Może zamiast zastanawiać się nad wariantami taktycznymi na treningu, taki Boguski myśli o tym, czy kupi koszulę Bossa, czy Armaniego... Chciałem zauważyć po prostu mentalność polskich piłkarzy, dla których liczy się dobry ciuch i samochód.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.09.2010, 18:46
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Skoro ja będąc w Krakowie raz do roku spotykam 3 piłkarzy Wisły jednego dnia, to nie jest to przypadek. Wychodzi na to, że cały wolny czas spędzają na "oglądaniu szmatek" jak to ładnie nazwałeś. Może zamiast zastanawiać się nad wariantami taktycznymi na treningu, taki Boguski myśli o tym, czy kupi koszulę Bossa, czy Armaniego... Chciałem zauważyć po prostu mentalność polskich piłkarzy, dla których liczy się dobry ciuch i samochód.
a dlaczego uważasz,że to nie jest przzypadek?dla mnie właśnie przypadkiem jest,ze zjawiając sie tutaj tak rzadko spotkałeś akurat trójkę pilkarzy razem.ja nie mialem takiego szczęścia jeszcze nigdy,a uwierz mi częściej zaglądam do galerii (ech te dzieci) niż Ty.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.09.2010, 18:52
Jesli byli w trojke to powinnismy sie cieszyc bo w jakims stopniu sie ze soba kumpluja, co moze pomoc druzynie
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2010, 18:53
picasso napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego uważasz,że to nie jest przzypadek?dla mnie właśnie przypadkiem jest,ze zjawiając sie tutaj tak rzadko spotkałeś akurat trójkę pilkarzy razem.ja nie mialem takiego szczęścia jeszcze nigdy,a uwierz mi częściej zaglądam do galerii (ech te dzieci) niż Ty.
Nie spotkałem ich razem, tylko każdego z osobna. No ale to ma małe znaczenie. Skoro to był przypadek to ok. Ale jeśli byłoby odwrotnie, to nie świadczyłoby o nich najlepiej.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.09.2010, 19:54
To ja proponuję tak, zamontujmy naszym piłkarzom elektryczne obroże z ładunkiem wybuchowym. Jeżeli piłkarz będzie przebywał na terenie galerii handlowej dłużej niż 0,5h albo wyda więcej jak 500 zł jednego dnia- obroża wybucha. Piłkarz pójdzie do klubu- obroża wybucha. Piłkarz wejdzie do monopolowego- obroża wybucha. Piłkarz podjedzie do McDrive'a- obroża wybucha. Piłkarzowi tętno spadnie poniżej 60- obroża wybucha. Będą chodzić jak w zegarku, ale będzie dyscyplina, ale będzie fajnie...

Przepraszam, ale paranoja w tym temacie zaczyna przybierać formę skrajnego debilizmu. Tak piłkarz to a) sportowiec, b) profesjonalista, dlatego sportowy tryb życia należy do jego zawodowych obowiązków, jest to część pracy za którą mu płacą. Dlatego nie powinien przesadzać z alkoholem, nie mówiąc o innych używkach, powinien zażywać sporo snu i dobrze się odżywiać. Ale to nie oznacza, że ma żyć w kokonie i być z niego wypuszczanym tylko na mecze i treningi. Piłkarz, chłopcy i dziewczęta, to nie jest Wasza własność, nie niewolnik, którego możecie sprać kijem po plecach, jak wielu z Was myśli, tylko żywy człowiek, taki sam jak Wy. Tylko lepiej zarabia, co dla wielu jest wystarczającym powodem do nienawiści.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.09.2010, 20:13
w sobotę mieli wolne chyba dlatego ich spotkał
a serie są znacznie bardziej przypadkowe niż nam się wydaje
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.09.2010, 20:24
Ciekawe czy Małeckiemu nie przyszlo do głowy znowu odmówic występu np w meczu z Ząbkami ? Wkońcu trener Maaskant nie dość że go wkurzył , wyprowadzil z równowagi o co jest oczywiscie bardzo trudno , to wrecz go moralnie spoliczkował nie rozmawiając z nim o tym . Swoją droga , jak jest u Małeckiego z językami obcymi ? Może to jest powód braku rozmowy w 4 oczy ? Chociaz trener Maaskant musiał juz poznac dwa podstawowe polskie sowa czyli 'ku.. ' oraz ' chu.." , więc pewnie by zrozumiał o co mu chodzi .

A co do piłkarzy w galerii to nie popadajmy w paranoje , piłkarz też człowiek...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.09.2010, 20:25
Jeżeli chodzi o naszych piłkarzy to chciałbym coś zauważyć. Nie jestem z Krakowa, mieszkam ok. 500 km na północ i na meczu Wisły zdarza mi się być 1-2 razy do roku. Taką okazję miałem w piątkowy wieczór. W sobotę chodząc po krakowskich galeriach spotkałem - Boguskiego, Żurawskiego i Riosa. Zważywszy na moją nieczęstą obecność w Krakowie, wychodzi na to, że prawdopodobieństwo spotkania piłkarza Wisły na zakupach jest ogromne. Co za tym idzie - okazuje się, że zamiast trenować indywidualnie, regenerować siły, chłopaki bujają się po mieście i lansują w galeriach... Szczerze mówiąc, byłem tym widokiem trochę zażenowany. Oczywiście nie odmawiam nikomu wyskoczenia do Galerii Krakowskiej, ale takie zatrzęsienie naszych zawodników wzbudziło we mnie pewien niesmak (szczególnie mając w pamięci poziom gry całej spotkanej przeze mnie trójki w meczu z Koroną, może oprócz Riosa).
Ręce opadają Najlepiej wybudujmy im klatki na terenie klubu, po 10 godzinnym treningu zamykać ich w tych że klatkach. Ewentualnie można by zorganizować jakieś przepustki na dzień wolny, ale wtedy każdy musiałby mieć jakiegoś swojego nadzorce lub jak już ktoś wyżej napisał - wybuchające obroże.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2010, 20:33
Odnośnie Małeckiego, to pierwszy raz ( ) stanę w jego obronie. Wg mnie nie jest to normalne, że przychodzi sobie Boukhari, dwa razy kopnie piłke na treningu i od razu gra w podstawie. Sorry, ale smierdzi mi to jakimś układem na kilometr. Małecki jest jaki jest, ale pare bramek juz w tym sezonie zdobył. Nagle przychodzi gośc znikąd, który nie gra pół roku, ma siły na 30 minut i trener go wstawia od razu do składu. Tak się nie buduje atmosfery.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.09.2010, 20:49
To sie nazywa rywalizacja , poza tym po tym co widziałem w piatek , jestem wręcz pewien że Boukhari bedzie dla nas dużym wzmocnieniem . Dodać trzeba jeszcze że trenuje z nami już 4 tydzień , więc kopnął piłke więcej niż 2 razy ...

Ogólnie rzecz biorąc , nie tyle nasz Marokańczyk ma układ z trenerem , co Małecki jedzie juz długi czas po ciękiej lini . Nie jest tajemnica że panowie nie poczuli do siebie mięty , o czym słychac było po pierwszych treningach . Poza tym wkońcu ktos dobitnie zwrócił uwage Małeckiemu na jego pyskówki z sędziamy . Raz mu sie upiekło , za czerwoną kartke w sparingu , ale jesli w kolejnym spotkaniu wchodzi na boisko i po 5 minutach dostaje kartke za pyskówki to po której stronie leży tutaj wina ?

Tak już btw , będąc obiektywnym to koles który ma siły na 30 minut , nie powinien inicjować akcji w 72 minucie po której pada bramka . A jednak .
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.09.2010, 20:52
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Małeckiego, to pierwszy raz ( ) stanę w jego obronie. Wg mnie nie jest to normalne, że przychodzi sobie Boukhari, dwa razy kopnie piłke na treningu i od razu gra w podstawie. Sorry, ale smierdzi mi to jakimś układem na kilometr. Małecki jest jaki jest, ale pare bramek juz w tym sezonie zdobył. Nagle przychodzi gośc znikąd, który nie gra pół roku, ma siły na 30 minut i trener go wstawia od razu do składu. Tak się nie buduje atmosfery.
Akurat Boukhari zagral bardzo dobrze z Koroną. A Małecki wyleciał ze składu grubo wcześniej niż Boukhari się pojawił, więc nie łączył bym tych spraw w kontekście "układów".
Po prostu następny konkurent do składu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.09.2010, 23:07
Maly trafil wreszcie na "kamien" ,ktory ostro go widac temperuje

i dobrze bo Skorza czy Kasperczak na za duzo mu pozwalali

jak zacznie lepiej grac i sie uspokoi,to powalczy z Boukharim o sklad i tyle
rywalizacja to podstawa
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.09.2010, 23:13
To jest dziś chwila prawdy Małego - ja obstawiam że wymięknie i w zimie się go pozbędziemy, choć oczywiście wlałbym by ciężką pracą wywalczył sobie miejsce w składzie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.09.2010, 23:40
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę że bierzesz go w obronę. Robię Print screnna nim to usuniesz

A tak poważnie to Małecki ma ławę za czerwień w sparingu i żółtą w kolejnym meczu za pyskowanie do sędziego po 5 minutach na boisku. Po prostu wychowawczo dostał tą ławkę, ale sądzę że coś zrozumiał, bo z Koroną poszedł w aut z jakimś koroniarzem ale obyło się bez krzyków i machania.

Jeśli ta ławka da mu chodź trochę do myślenia, wyciągnie jakieś wnioski z tego, to niech on posiedzi jeszcze z mecz, dwa, trzy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.09.2010, 07:35
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html

ah Patryś skromniacha.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 22.09.2010, 07:41
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html

ah Patryś skromniacha.
No i juz sie zaczelo plakanie do mediow, bo be Maskaant odstawil od skladu zajebistego Patryczka... Jeszcze dwa mecze na lawie i bedzie mozna pewnie przeczytac kolejne nowosci
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.09.2010, 08:44
coś mi się wydaje, że właśnie na tym przebiegała konferencja naszemu trenerowi

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2010, 08:46
Było?

http://www.youtube.com/watch?v=Wqry9uRwKG8
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.09.2010, 08:57
Andrzej Zamilski :
Cytat:
Ja absolutnie jestem za tym, żeby w podstawowych składach naszych ekstraklasowych drużyn grali Polacy, nawet jeśli wydaje się ze są słabsi. Przez swoją grę mogą bardzo szybko prześcignąć obcokrajowców.
Nic głupszego jeszcze nie słyszałem.To tak jakby stawiać swego czasu na Kowalskiego a Marcelo sadzać na ławce i liczyć że ten pierwszy przynajmniej dorówna poziomem do tego drugiego,albo teraz stawiać na Boguskiego( który nie potrafi dobrze przyjąć piłki) kosztem ,np. Riosa( który przewyższa Rafała pod każdym względem) i liczyć że Polak z czasem dorówna bądź prześcignie obcokrajowca.
W profesjonalnym klubie powinna być uczciwa rywalizacja a nie faworyzowanie Polaków. Jeśli ktoś jest lepszy ten po prostu gra i nie ma znaczenia czy jest obcokrajowcem czy Polakiem! Tak jest za Maskanta i mam nadzieję że w Wiśle będzie tak już zawsze .
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.09.2010, 09:03
Jak Brożek siadł na ławie to wziął się do roboty i teraz w każdym meczu strzela bramki.

Patryk niestety ma inny charakter jak coś nie idzie to winny jest cały świat a nie on.

Dotychczas bez względu na to jak się zachowywał zawsze miał pierwszy skład.

Przyszedł nowy trener pojawiła się konkurencja i Patryk się obraził i nie piszę tego z przekąsem on faktycznie uważa się za pokrzywdzonego.

Małecki jest niezłym piłkarzem ma charakter, ale niestety ten charakter czasem na boisku daje powera naszej drużynie, ale częściej niesie zamęt.

Przed meczem z Koroną na rozgrzewce Patryk do wszystkich miał pretensje - tak się nie da. Myślę, że ważą się losy Małeckiego albo się przemoże i będzie niezłym piłkarzem albo utonie w wiecznych pretensjach.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.09.2010, 09:24
Małeckiemu odbiło po podpisaniu nowego kontraktu z Wisłą. Pamiętam, że wcześniej dużo pracował na treningu, a teraz pieniądze uderzyły do główki i gwiazdorzy. Szkoda, bo ja już na Mistrzostwach U-20 w Kanadzie widziałem w nim znakomicie zapowiadającego się piłkarza. Był w kadrze jednym z najmłodszych, a rozegrał wszystkie cztery mecze. Asystował wtedy przy wszystkich golach Janczyka, a wolny po którym gola strzelił Krychowiak Brazylijczykom odgwizdany był za faul na Małeckim
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2010, 09:51
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Małeckiemu odbiło po podpisaniu nowego kontraktu z Wisłą. Pamiętam, że wcześniej dużo pracował na treningu, a teraz pieniądze uderzyły do główki i gwiazdorzy. Szkoda, bo ja już na Mistrzostwach U-20 w Kanadzie widziałem w nim znakomicie zapowiadającego się piłkarza. Był w kadrze jednym z najmłodszych, a rozegrał wszystkie cztery mecze. Asystował wtedy przy wszystkich golach Janczyka, a wolny po którym gola strzelił Krychowiak Brazylijczykom odgwizdany był za faul na Małeckim
Skończmy już z Małeckim. Ma teraz 22 lata, w tym wieku Kuba przechodził już do Borusii Dortmund. Moim skromnym zdaniem Patryk do tej pory nie pokazał nic, co dawałoby nadzieję, że będzie grał na zbliżonym poziomie. Być może Maaskant potrzebuje zawodników do gry kombinacyjnej, wszechstronnych, widzących sporo na boisku, a nie "biegaczy", którzy potrafią przedryblować kilku boiskowych statystów. I do tego dochodzą jeszcze problemy wychowawcze...
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 22.09.2010, 09:55
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
coś mi się wydaje, że właśnie na tym przebiegała konferencja naszemu trenerowi

Widać na tym zdjęciu że zaiskrzyło hahaha
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.09.2010, 13:26
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Było?

http://www.youtube.com/watch?v=Wqry9uRwKG8
Sto razy...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.09.2010, 19:27
Aaaaa Dragan i Nourdin jechali dziś ... tramwajem
Ciekawe czy:
a) auto im się popsuło/ukradli im
b) są sknerami i oszczędzają
c) są pasjonatami ekologii i obchodzili europejski dzień bez auta
d) poznają miasto na kazdy sposób
e) dostali prikaz "wyjśc do ludu"
f) inne

Aha - patelni nie mieli
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 22.09.2010 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.09.2010, 22:30
Obstawiam: c.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006