|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Czemu niby w przyszlym roku moze nie byc okazji?
Jesli info o Paczku i Statyscie z Wladcy Pierscieni prawdziwe to musza miec ostro nawalone w bani... Smuda nie popusci.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.09.2010 o godz. 09:09.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Racja, zawsze możemy na was trafić w Pucharze Polski jakby co
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Abstrahując od artykułu. Prawdą jest,że Tarasiewicz pogubił się i zespół gra słabiutko. Jest to przykład typowego polskiego szkoleniowca. Przedstawiciel nowo mody trenerskiej, zespół dostaje kolejny mecz w tył a on mówi,że wszystko jest ok. Tak jak Ulatowski, tez nie widzi sensu cokolwiek zmieniać. Albo nie widzą błędów albo nie są świadomi tego co robią. Dla mnie Ulatowski stracił jakiekolwiek kompetencje aby być trenerem. Może III liga,choć nie podejrzewam,aby dał sobie rade.A Tarasiewicz póki co jest na tej samej nikczemnej drodze więc niech nie mówi,że wszystko jest ok tylko zacznie szukać przyczyn takiej postawy swojej drużyny. Szczerze mówiąc Tarasiewicz mnie rozczarował. Sądziłem,że okres kiedy Śląsk grał naprawdę solidna piłkę,miłą dla oka nie jest dziełem przypadku,chwili. Przyglądałem się czy Śląsk będzie grał lepiej,dojrzalej taktycznie,ale nic z tego. Pierwszy sezon w lidze to był typowy syndrom pierwszego sezonu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Awans i wszyscy zdziwieni co ten beniaminek wyprawia. Okres ten Śląsk ma za sobą i widać,że z roku na rok jest coraz gorzej. A miała być czołówka ligi,solidne 5-6 miejsce. Szkoda. Potrzebna jest zmiana na stolcu,bo za kilka kolejek naprawdę może być cieniutko i w przyszłej rundzie będzie walka o każdy punkt na wagę utrzymania. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lenczykowi to ja zycze jak najgorzej. Praca w Slasku zdecydowanie w tych kategoriach nie lezy.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
czułem że tak będzie ze Śląskiem, choć po transferach i pierwszych dwóch bramkach argentynczyka łudziłem się że jednak będzie inaczej
w poprzedni dwóch sezonach Śląsk miał o wiele lepszy terminarz, gdzie najpierw narobił punktów, a później spokojnie doczłapał do końca sezonu za jedyny sukces w tych pierwszych meczach można uznać remis z Jagą, choć przed sezonem wygrana nie byłaby zaskoczeniem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bardziej prawdopodobny jest spadek Legi niż nasz powrót na Hute
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak Śląsk calą linie pomocy(3/4) wystawia z tytanów cieżkiej pracy
![]() tj naszych młodzieżowych mistrzów i vicemistrzów Europy z przełomu wieków to takie są efekty Zreszta jak jeszcze doliczyć Matusiaka, Łobo, Grzelaka to z nich naprawde interesujaca ekipa wyrosla o Nawotczyńskim czy Napierale z litości tylko wspomne
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 21.09.2010 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
w Śląsku ćwierkają teraz opcja hiszpańska
oby nie Bakero, który ponoć zadłużony na masę u chłopaków z miasta ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja jestem docelowo za powiększeniem ekstraklasy do 18 zespołów .
Zmniejszenie do 10 czy 12 drużyn byłoby dobre ale z 10 lat temu . -ilość dużych stadionów- miast -wielkość kraju , potencjał i wykorzystanie tego potencjału - duże miasta i kluby z aspiracjami bede zapraszane do takiej ligi , mała liga byłaby zaś zamknięta -pochłanianie , siła rynku - dużo większe wykorzystanie i ciągniecie z potencjału krajowego jak i zagranicznego , poprzez szkolenie , wyszukiwanie (wiecej klubów obejmuje,gospodaruje też wiecej terenu) , scauting , inwestycje . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolega wyżej widzę model amerykański chce wprowadzić. Słuszny ale nie na nasze europejskie standardy. Pzoa tym nie wiem czy UEFA zgadza się na zamknięte ligi tak jak sugerujesz powyżej.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wyróżnieni? To są drogie bilety? Na nowoczesny stadion, na sam środek? Mam zapodać bilety na Lecha u nas, na podobne miejsca?
![]() Ja sam kupiłem kobiecie bilet (z racji tego, że mam karnet) na skrajny sektor trybuny wzdłuż boiska i kosztowało mnie to 77 zł, a Ty mówisz, że 60 zł za miejsca na środku, dla faceta to duzo? Pewnie na sam środek byłaby stówka, a dla faceta ze 120.. ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie, że drogie, tylko droższe od tych na pozostałe mecze.
Czytaj uważnie. ps: kurde, ta kampania iti o nowym stadionie sprawiła, że nawet wysokimi cenami biletów się chlubicie. Masakra, jak można manipulować tłumem... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chlubimy? Raczej przeraża mnie to, że jesteśmy biletową wyspą na tle całej Polski. U Was za średnią gre i mecz z Legią płaci się 60 zł, u nas za mecz z Lechem i totalna padake zażyczyli sobie 130 zł (sprawdziłem)..
Nie ma mowy o żadnym chlubieniu, po prostu zadziwiłem się, że te Wasze 'droższe' są u nas najtańsze... (na nową Żyletę 50 zł...) ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No rozumiem.
I z jednej strony wam zazdroszczę. Z tej sportowo - finansowej. Jeśli w takich cenach, będziecie w stanie zapełniać cały stadion, to + dla Was. Mniejszy czynsz za stadion niż na Wiśle, czy Lechu, a zdecydowanie większe wpływy z biletów. Jednak jako kibic, cieszę się, że na Wisłę bilety są w przystępnych cenach. Każdy chłopak, zaoszczędzając na piwku czy innych "przyjemnościach" będzie w stanie wydać raz na 2 tygodnie 20 zł i zobaczyć swój klub na żywo. U Was, już nie jest z tym tak kolorowo. Moim zdaniem, patrząc na poziom ligi, zamożność społeczeństwa, standardy stadionów ceny na Wiśle są idealne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki czynsz jest na Lechu i Wiśle?
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Na Legię ceny największe ale i zarobki w Warszawie najwyższe
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To z tego co ja wiem u nas 3 mln + 8 mln kosztów utrzymania stadionu (nie wiem czy to jest powszechne, czy normalka, ze klub a nie właściciel go utrzymuje).
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
nie jestem za zamknietą ligę , pisze tylko że 10 , 12 zespołowa liga byłaby niejako zamknięta dla wielu także dużych miast z aspiracjami, a to by nie było dobre . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sebastian Mila ciągle wyznaje swoją sympatie do LG. Na jego lewej ręce zawsze jest frotka w biało zielone paski. Wartościowe wzmocnienie dla Lechii by było jakby Roger czy może "cycu" przyszedł do Lechii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Co do wczorajszego tekstu o Pączusiu który ktoś przykleił z GW to gratuluję wiary w polskie dziennikarstwo. Gdy ja czytam zwroty typu: Cytat:
Powód: bluzg
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 21.09.2010 o godz. 13:33.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trochę nam jeszcze brakuje, bo tam najtańsze miejsca siedzące zaczynają się właśnie od ok. 30€, czyli ceny za najdroższe miejsca siedzące na Ł3 ![]() http://www.bild.de/BILD/sport/fussba...eis-check.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.09.2010 o godz. 14:59.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
"We wtorek na lotnisku im. Fryderyka Chopina na warszawskim Okęciu wylądował ukraiński piłkarz – Wołodymir Priyomow. Wychowanek Czernomorca Odessa będzie testowany przez nasz Klub.
Priyomow w styczniu skończył 24 lata i występuje na pozycjach pomocnika lub napastnika. Po wyjeździe z ojczyzny w 2002 roku Wołodymir trafił do Energie Cottbus, a później Saturna Ramienskoje. W latach 2005 – 2007 rozegrał 36 meczów w Metalurgu Donieck. Kolejne dwa sezony spędził w Szachtarze Donieck. W ekipie Rinata Achmetowa zagrał w sześciu spotkaniach. Rok 2008 spędził na wypożyczeniu do Czernomorca Odessa. Obecnie Priyomov jest zawodnikiem FK Krymteplytsia Molodizhne. Wołodymir rozegrał również 16 meczów w ukraińskiej reprezentacji U-21 i strzelił w nich cztery gole. Zawodnik mierzy 183 cm wzrostu. " Przebilismy chyba kazdy polski klub jesli chodzi o testowanie NoName Raz ze jak testy to i tak wyjdzie znajac naszych znawcow, dwa ze koles jest chyba z innej planety lub gra w innym wymiarze czasoprzestrzennym Pomijam to , jakze zabojcze info : http://en.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Priyomov
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.09.2010 o godz. 15:09.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jezu Smaria! Czy my mamy takie braki kadrowe w zespole, że musimy sprowadzać zagraniczne uzupełnienia do podawania piłek?
Jóźwiak to by się zainteresował tym forum tutaj. My tu już mamy prawie dogadany transfer Łobo, wolę jednak jak piłki na treningach przynoszą Polacy. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|