The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2010, 23:06
ogólnie zgodzę się z @NubNec. o potencjale będzie można cokolwiek powiedzieć po I rundzie.... choć tak na serio mądrzy będziemy na koniec sezonu. choć wiadomo że będą wyliczanki o pomyłkach sędziów, o kontuzjach... ale za to kochamy chyba piłkę, bo jakby komputery miały decydować o wszystkim to chyba nie dało by się tego oglądać... zero kontrowersji, zachowawcza gra...

@flamengista. masz słabą pamięć. nie pamiętasz ostatniego meczu Wisły na Łazienkowskiej słabszej Legii nie widziałem
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2010, 23:10
sq napisał(a):Wyświetl post

@flamengista. masz słabą pamięć. nie pamiętasz ostatniego meczu Wisły na Łazienkowskiej słabszej Legii nie widziałem
No ale wtedy to było takie dożynanie watahy
Ja myślę że o wszystkim zadecyduje wiosna(ameryki nie odkryłem )
Na dziś nikogo bym nie skreślał, choć nie można wykluczyć sytuacji z przed kilku lat gdzie bezkrólewie wykorzystało Zagłębie i Bełchatów.Na dziś tymi drużynami są Korona i Jaga.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 18.09.2010, 23:18
a mi się wydaje że dużo będzie zależało od zmienników. zaczynając od bramkarzy przez obronę i pomoc, kończąc na napastnikach.
Wisła ma największy kibel jeśli idzie o obronę. Ktoś wypadnie - jest gnój. Lech - atak. Rudnevs wypadnie - jest gnój. Legia... nawet nie wiadomo czy jak ktoś wypadnie to gnój czy to dobrze dla team spirit...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.09.2010, 23:21
Z trójki Wisła, Legia, Lech na dzień dzisiejszy największe szanse na odskoczenie mają Poznaniacy. Zespół w miarę zgrany, i bez podziałów w szatni. Do tego na pewno napędzać ich będą mecze w LE. Jak Lech teraz odskoczy to ciężko będzie ich dogonić.

Wątpię, aby Mistrzostwo zdobył zespół Jagi, Polonii czy Bełchatowa.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.09.2010, 23:26
Proud napisał(a):Wyświetl post
Z trójki Wisła, Legia, Lech na dzień dzisiejszy największe szanse na odskoczenie mają Poznaniacy. Zespół w miarę zgrany, i bez podziałów w szatni. Do tego na pewno napędzać ich będą mecze w LE. Jak Lech teraz odskoczy to ciężko będzie ich dogonić.

Wątpię, aby Mistrzostwo zdobył zespół Jagi, Polonii czy Bełchatowa.
Lech nie odskoczy , z prostej przyczyny . jeden mecz w LE kosztuje ich tyle co 3 mecze w lidze polskiej . Chyba że zaczną przekładać mecze do Sylwestra to wytrzymają tempo...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.09.2010, 23:38
Edson napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie wygraliście fartownie z naszymi rywalami zza miedzy i Śląskiem, które na dzień dzisiejszy tworzą listę spadkowiczów.
A to już inna sprawa.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2010, 23:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Lech nie odskoczy , z prostej przyczyny . jeden mecz w LE kosztuje ich tyle co 3 mecze w lidze polskiej . Chyba że zaczną przekładać mecze do Sylwestra to wytrzymają tempo...
A widzisz, spójrz na to co było 2 lata temu - jak grali w LE to w lidze grali konkretnie i po rundzie odskoczyli nam na 5-7?(nie pamiętam) punktów.Na wiosnę dostali od Udine i od razu spuchli mimo iż grali raz w tygodniu.
Przy dosyć słabym poziomie ligi takie mecze jak z Juve nakręcają.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 18.09.2010, 23:50
nie powiem. wynik z Juve nakręcił Lecha. No ale teraz komplet (podobno) na Legii. Lech jak się ustawi tak jak pod Juve to ma szansę na korzystny wynik.
A jak Legia wygra... to machina może zatrybić i powoli ruszyć. Jak Legia przegra... to kibice przestaną wierzyć w "truskawki"...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.09.2010, 23:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A widzisz, spójrz na to co było 2 lata temu - jak grali w LE to w lidze grali konkretnie i po rundzie odskoczyli nam na 5-7?(nie pamiętam) punktów.Na wiosnę dostali od Udine i od razu spuchli mimo iż grali raz w tygodniu.
To raz.
A dwa - aktualny Lech w porównaniu z ówczesnym dysponuje solidną ławką rezerwowych. W Turynie nie grali Buric, Bosacki, Gancarczyk, Bandrowski czy Kiełb, a i tak Zieliński miał z czego wybierać bez konieczności sięgania po tuzy pokroju Możdżenia. Wilk, Tshibamba, Wichniarek - dobre nazwiska jak na zmienników...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.09.2010, 23:57
Tez jestem zdania, ze gra w grupie LE tylko pomoze Lechowi. Mecze beda zastepowac treningi...potem 2-3 dni regeneracji(bez specjalnych obciazen) i nastepne spotkanie. Kazdy pilkarz woli grac, niz trenowac .
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 19.09.2010, 00:14
co mi się podobało w polityce transferowej Lecha to to ze oddali tylko Lewandowskiego - musieli oddać i w dobrym momencie oddali. Tanevskiego i Mikołajczaka nie liczę z wiadomych względów.
Wzięli za niego Rudnevsa - mimo meczu z Juve jeszcze mnie nie przekonał.
Dokupili Kiełba - na razie zmiennika, Cziłałę i Wichniarka - na razie zmienników.

10ciu z podstawowego składu zostało tych samych. Do tego okazało się że Kotorowski miewa przebłyski, a Kasprzik wrócił po kilku miesiącach przerwy.
Stały skład, w szatni wszyscy gadają po polsku (oprócz Cziłały i Rudnevsa któremu jednak Krivets pomaga), długa (w sumie) ławka.. (tylko ci napastnicy na ławce... ech).
Ruchy w Legii rozumiałem, bo w sumie Legia 2009/10 grała kaszanę.
Ale ruchami w Wiśle byłem w szoku że się zdecydowali sprzedać Głowackiego i(!) Marcelo i(!) Diaza... i postawili na nieznanych (w sumie "znanych" bo obserwowanych przez wiślackich scoutów)
Maaskant? Dobry? Słaby? A co Mourinho zrobiłby w Wiśle nie mając obrońców?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.09.2010, 00:16
Jak Legia przegra... to kibice przestaną wierzyć w "truskawki"...
A są tacy co wierzyli nie licząc sławnego wodzireja tomaszka? Darujcie sobie tego typu posty, bo "truskawski" były wyśmiewane przez kibiców od samego początku, a kredyt zaufania do Skorży i jego wunderteamu już się skończył ze 2 spotkania temu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2010, 00:22
Myślę, że nigdy na dobre się nie zaczął - raczej tekst Hadaja na prezentacji "a teraz największe wzmocnienie Legii- Maaaacieeeeej...' został przyjęty z konsternacją. A jak się zaczał to skończył sie po 0-3 z KSP.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 19.09.2010, 00:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nam odskoczyli, ale nie odskoczyli reszcie ligi bo, z tego co pamiętam, na koniec rundy jesiennej mieli tyle samo pkt co Legia (+ o 1 bramkę lepszy bilans). Nasuwają się tu dwa pytania: Czy gdyby wtedy nie grali w LE to czy nie odskoczyliby reszcie ligi na kilka punktów, co wystarczyłoby do zdobycia mistrzostwa? Czy gdyby nie przygotowania pod kątem dwumeczu z Udinese, to czy nie byliby lepie przygotowani na rundę wiosenną?
Moim zdaniem tak (przy każdym pytaniu). Mieli wtedy najlepszy skład w Ekstraklasie. Mieli kilka indywidualności w wysokiej formie, które potrafiły odmienić wynik spotkania. Teraz po odejściu Murawskiego, Lewandowskiego czy Rengifo oraz gorszej dyspozycji Stilicia czy Peszki takich graczy jest mniej. Sam Rudnevs to może być trochę za mało.

Główną siłą Lecha jest teraz defensywa, która umożliwiła im wejście do fazy grupowej. W ataku jedynym piłkarzem z odpowiednimi umiejętnościami i w aktualnie wysokiej formie jest rosyjski Łotysz. Peszko i Stilić to już nie to co wcześniej, a Kriwiec to chyba nie ten kaliber. Większość drużyn w E-klasie będdzie ustawiać mur na lini bramkowej w meczach z Lokomotywą i w ten sposób mogą tracić sporo punktów.

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tez jestem zdania, ze gra w grupie LE tylko pomoze Lechowi. Mecze beda zastepowac treningi...potem 2-3 dni regeneracji(bez specjalnych obciazen) i nastepne spotkanie. Kazdy pilkarz woli grac, niz trenowac .
Każdy piłkarz, ale raczej z czołowych lig zachodnich. W Polsce tutejsi kopacze nie są za bardzo przyzwyczajeni do takiego wysiłku. A trzeba tu jeszcze doliczyć mecze reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 19.09.2010 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.09.2010, 01:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A jak się zaczał to skończył sie po 0-3 z KSP.
Może masz rację, bo mnie ominęły "na szczęście" pierwsze 3 kolejki
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.09.2010, 03:16
Wisła ma największy kibel jeśli idzie o obronę. Ktoś wypadnie - jest gnój.
Pierwsze zdanie - zgadzam się. Drugie - absurdalne. Bo jest tak źle, że paradoksalnie każda zmiana wychodzi na dobre.

W obecnej formacji defensywnej Wisły nie ma ani jednego piłkarza, którego wypadnięcie ze składu byłoby tragedią.

Pawełek-Jovanić - nie widzę żadnej różnicy na razie.
Cleber - niestety, nie te lata.
Kowalski słaby, ale w tej lidze to solidny średniak.
Bunoza - na razie o dziwo najlepszy, ale też bez rewelacji.
Cikosz - tragedia.
Chavez -

Na razie najlepszym obrońcą okazał się Draggan Pajlić, skrzydłowy/cofnięty napastnik. Idąc tym tropem należałoby chyba przesunąć połowę ofensywnych piłkarzy do formacji defensywnej

Co do kadry Amiki, o której pisaliście. Jaka szeroka ławka? Przecież w porównaniu z zeszłym sezonem zmieniło się niewiele, a już wtedy było kiepskawo. Doszli Rudnews, Kiełb, Tsimbamba i Wichniarek. W ataku tylko Łotysz gra dobrze. Kiełb okazał się dość wartościowym zmiennikiem. Ale w razie kontuzji 2-3 podstawowych piłkarzy (nieważne, w której formacji) nie mają kim ich zastąpić.

Nie mówię, że nie mają szans na MP. Na to my nie mamy szansy, a moim zdaniem i Legia właśnie sobie tytuł odpuszcza. Jeśli będą mieli szczęście (czyli: brak kontuzji), to może im się udać.

Ale nie zgadzam się z tezą o "szerokiej ławce" Poznaniaków.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.09.2010, 07:18
Może i Lech będzie rozochocony po remisie w Turynie, ale równie dobrze w październiku mogą oddychać rękawami. Mogą być zmotywowani, ale pojadą do Anglii i dajmy na to dostaną tam 5 bramek w plecy wtedy ta magia może się popsuć. Rudvens odkąd jest w Lechu tak na prawdę zagrał jeden dobry mecz właśnie z Juventusem. Ma potencjał, ale uważam, że jeszcze za wcześnie, aby robić z niego boga naszej ligi. Co do ich ławki to zgadzam się z flamengistą. Tsimbamba nie jest jakiś rewelacyjny i można powiedzieć, że to taka poznańska wersja Chinyamy, która jednak gra bardziej drużynowo. Kiełb to na razie Solidny rezerwowy. My wymiane w linii defensywnej, a ich to dopiero czeka chodź pewnie nas nie pobiją i nie wyprzedadzą w 1 okienku wszystkich podstawowych.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.09.2010, 07:21
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jesli w zimie obecna czolowka tabeli sie nie rozsprzeda, to bedziemy mieli zaskakujacego Mistrza Polski. Chociaz przeciez bardzo niedawno Belchatow z Zaglebiem walczyly o tytul...szykuje wiec sie powtorka z rozrywki. Nas(z wiadomych wzgledow) i Legii nie licze...
Zaskakujacy Mistrz Polski byl w '93
Na szczescie tamta epoka minela i o sukcesie decyduja regularnie zbierane punkty,dlatego zaskoczonym moze byc ktos, kto przed sezonem kupi skarb kibica, a nastepnie obudzi sie w ostatniej kolejce ligowej przecierajac oczy ze zdumienia, ze Jaga (czy kto tam inny), a nie Wisla czy Legia, prowadzi w tabeli. Przypominaja mi sie teksty sprzed pol roku, "Lech zdobyl Mistrzostwo z powodu slabosci Legii i Wisly". No k*rwa, niemozliwe! Powiem wiecej, zdobyl je, bo nie tylko Wisla i Legia, ale i 13 pozostalych druzyn bylo slabszych
Mam krotki apel do glosicieli tych madrosci. Panowie, marnujecie sie na forum, najwyzszy czas zapuscic gnoja pod nosem i nic tylko pisac felietony o pilce. Przeciez sam Jurek E. nie wyrobi sie z plodzeniem glupio-madrych tekstow
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.09.2010, 12:15
Skorża jakoś mnie w dalszym ciągu nie zaskakuje. Trzyma facet poziom. Dla wyznawców teorii o wchodzeniu w sezon, lepiej nie będzie,tylko gorzej no chyba,że do Legii kupią jakiegoś samograjka, to i owszem może coś zamieszać. Ale i tutaj nie ma na to szans,bo SKorża ściąga takich gośći,że aż zal wspominać. Marny trener i marne wyniki. Legia gra tak jak Wisła za kadencji Skorży. Zaskoczenia żadnego być nie powinno. Legia tylko będzie coś grała gdy wywalą Skorże. W grze Legii nie ma żadnej myśli,nic,jeden wielki chaos. Marny warsztat,to i wyniki marne.

Cracovia mnie także rozpieszcza. Jedziecie z 7 z rzędu.....
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.09.2010, 12:26
Myśl Skorży także mnie nie powalała.Ale to chyba nie tylko Skorża winny temu, ze właśnie trwa relacja live z meczu ME Legia-Zagłębie i....Trójka Muszkieterów drepta po boisku. Jeżeli tak chcą pokazać co myslą o Skorży toniedługo będą do nabycia na rynku jako free agents. Co w żaden sposób nie powinno nawet pozwolić o myśleniu o nich jako potencjalnych wzmocnieniach. Dla mnie Iwański to przykład rozleniwionego gwiazdora made by ekstraklasa.Jego dąsy opisał Michniewicz ostatnio, a co jest z nim w Legii to każdy widzi.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 19.09.2010, 12:35
Już z tech Legii tak nie drzyjcie łacha, bo my wcale wiele lepsi nie jesteśmy. Zaledwie 1 punkt w dwóch ostatnich meczach, i tylko 4 punkty więcej niż Legia.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.09.2010, 12:38

Good job Maciek !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 12:49
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Myśl Skorży także mnie nie powalała.Ale to chyba nie tylko Skorża winny temu, ze właśnie trwa relacja live z meczu ME Legia-Zagłębie i....Trójka Muszkieterów drepta po boisku. Jeżeli tak chcą pokazać co myslą o Skorży toniedługo będą do nabycia na rynku jako free agents. Co w żaden sposób nie powinno nawet pozwolić o myśleniu o nich jako potencjalnych wzmocnieniach. Dla mnie Iwański to przykład rozleniwionego gwiazdora made by ekstraklasa.Jego dąsy opisał Michniewicz ostatnio, a co jest z nim w Legii to każdy widzi.
A w cafe futbol podobno bronili jakie to biedne grajki. Jeśli trener ME Legii powie, że dzisiaj tylko przebywali na boisku a nie grali to im powinni konkretnie pojechać po kieszeni. Ze zwolnieniem Skorży to jest ten minus, że wtedy te !@## zostałyby pewnie przez nowego trenera przywrócone. Jeśli dostaną za tydzien od Lecha, to już tak różowo mieć nie będą, co zostało im zapowiedziane po meczu w Lubinie, a Maciuś Rybuś lansere będzie musiał uskuteczniać w domu, bo wizyta na mieście będzie mogła się źle skończyć.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.09.2010, 13:12
legion18 napisał(a):Wyświetl post
A w cafe futbol podobno bronili jakie to biedne grajki. Jeśli trener ME Legii powie, że dzisiaj tylko przebywali na boisku a nie grali to im powinni konkretnie pojechać po kieszeni. Ze zwolnieniem Skorży to jest ten minus, że wtedy te !@## zostałyby pewnie przez nowego trenera przywrócone. Jeśli dostaną za tydzien od Lecha, to już tak różowo mieć nie będą, co zostało im zapowiedziane po meczu w Lubinie, a Maciuś Rybuś lansere będzie musiał uskuteczniać w domu, bo wizyta na mieście będzie mogła się źle skończyć.
Bronili i ja się z tym zgadzam. Dla mnie Iwański był jednym z najlepszych w ostatnich meczach Legii. Niestety ale Skorża kolejny raz pokazuje, że nie ma jaj, żeby wskazać na prawdziwych winnych. Dodatkowo fatalnie przygotował drużynę do sezonu, co powoli staje się jego domeną. Ale czy to nasz problem? My chyba mamy wystarczająco swoich.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2010, 13:16
I teraz legioniści rozumieją co czuliśmy gdy słuchaliśmy Skorżę na pomeczowych konferencjach jak nikt inny.
Skorża świeci oczkami do kamery. "Była dobra gra w pierwszej połowie, zaangażowanie, tylko sytuacji zabrakło."
Nie dziwią więc komentarze tego pokroju:
Cytat:
I o co chodzi ogolnie jest extra tylko troche nie wychodzi...
Ciekawe co powie po porazce z Lechem ?
Znaczną część nie da się zacytować, inni zaś z kolei domagają się jego dymisji.

Lepiej, żeby coś odmienił w grze swojego zespołu bo jak tak dalej pójdzie nie będzie chętnych w ekstraklasie na jego zatrudnienie. W Bełchatowie mają swojego Bartoszka, w Koronie Sasala. Na chwilę obecną wyżej oceniam ich umiejętności trenerskie. Nie zazdroszczę sytuacji w jakiej znalazł się nasz były trener.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.09.2010, 13:29
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Na razie najlepszym obrońcą okazał się Draggan Pajlić, skrzydłowy/cofnięty napastnik.

.
Polecam siegnąć nie tak daleko w przeszłość bo do piątku i 83 minuty meczu i pojedynku Paljic-Markiewicz (chyba), poprzedzającego 7 trafienie Wtorka
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.09.2010, 14:03
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Już z tech Legii tak nie drzyjcie łacha, bo my wcale wiele lepsi nie jesteśmy. Zaledwie 1 punkt w dwóch ostatnich meczach, i tylko 4 punkty więcej niż Legia.
Zauważ,że u nas jest to wynikiem budowy i będzie raczej lepiej niż gorzej.Już jest lepiej,widać to gołym okiem. Natomiast w Legii jest cienutko i będzie nadal cieniutko,bo Skorża sobie z tym nie poradzi. On nie potrafi budować zespołu. Jeszcze kwestia oddawania piłkarzy wytypowanych przez Skorże. Absolutnie bym tego nie bagatelizował,bo tak jak tragicznie potrafi ocenić przydatność do zespołu tak samo fatalnie idzie mu to w drugim kierunku. Do teraz nie mogę odżałować,że oddał Niedzielana nie dając mu szansy po kontuzji. Prędzej wywaliłbym Skorże niż Iwańskiego czy jakiegokolwiek wskazanego przez niego piłkarza. W Legii powinni czym prędzej zatrudnić solidnego szkoleniowca z zachodu z jakimś warsztatem,bo w wyniku pracy Skorży niedługo nie będzie szans na uratowanie tego sezonu. Bo suma sumarum także uważam,że MP będzie ktoś inny niż obecnie prowadząca Jagiellonia czy Bełchatów. Jeszcze kilka spotkań, wyszaleją się i koniec bajki. Wracając do Legii. Mają solidny skład,tylko trzeba chłopcom pokazać co mają grać. Samograjami nie są więc trzeba ich ustawić,a że nie ma kto tego zrobić to efekty są jakie sa.To jest jedyny problem. Może wieczorem gdzieś przy piwie kopacze powinni umówić sięz jakimś trenerem ME Legii i on by im nakreślił chociaż jeden najprostszy schemat ofensywny?Piłkarze powinni sobie sami coś zacząć kombinować w tym względzie, bo wręcz kryminalna postawa piłkarzy na nich ostatecznie się obije. Idiotyczne to ale tak to widzę. Polecieł Iwański,teraz poleci inny,bo coś psuje,a tam nie ma czego psuć bo tam niczego nie ma.slepy to dostrzeże. Reasumując, Legie należałoby na obecny czas omijać w jakichkolwiek klasyfikacjach i czekać kiedy ITI zechce zatrudnić trenera, ktory to ogarnie. Póki co to ITI nasprowadzało piłkarzy ale zapomniało o trenerze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.09.2010 o godz. 14:06.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.09.2010, 14:15
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Zaskakujacy Mistrz Polski byl w '93
Na szczescie tamta epoka minela i o sukcesie decyduja regularnie zbierane punkty,dlatego zaskoczonym moze byc ktos, kto przed sezonem kupi skarb kibica, a nastepnie obudzi sie w ostatniej kolejce ligowej przecierajac oczy ze zdumienia, ze Jaga (czy kto tam inny), a nie Wisla czy Legia, prowadzi w tabeli. Przypominaja mi sie teksty sprzed pol roku, "Lech zdobyl Mistrzostwo z powodu slabosci Legii i Wisly". No k*rwa, niemozliwe! Powiem wiecej, zdobyl je, bo nie tylko Wisla i Legia, ale i 13 pozostalych druzyn bylo slabszych
Mam krotki apel do glosicieli tych madrosci. Panowie, marnujecie sie na forum, najwyzszy czas zapuscic gnoja pod nosem i nic tylko pisac felietony o pilce. Przeciez sam Jurek E. nie wyrobi sie z plodzeniem glupio-madrych tekstow
Wez czlowieku sie nie kompromituj i sprawdz jakie ekipy w ostatnim 10-leciu zdobywaly MP i miejsce na podium, a potem pisz swoje "madrosci". Przed sezonem(jak co roku) faworytem byla Wisla, Legia i Lech...kluby z najwiekszymi budzetami i najszerszymi kadrami, ktore co roku(Poznaniacy dolaczyli oczywiscie w miare niedawno) walcza o najwyzsze cele w Polsce. W tym sensie tytul dla Korony czy Jagielloni, to z calym szacunkiem, bedzie sensacja. Ale coz, takich mamy "profesjonalistow" na najwyzszych stanowiskach w najlepszych klubach w kraju.

Co do tytulu z zeszlego roku, to nasi pilkarze go poprostu nie chcieli, bo jak mozna wytlumaczyc nie ogranie 2 NAJGORSZYCH(Odra i Cracovia) zespolow w lidze
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.09.2010, 14:25
Cytat:
Polecam siegnąć nie tak daleko w przeszłość bo do piątku i 83 minuty meczu i pojedynku Paljic-Markiewicz (chyba), poprzedzającego 7 trafienie Wtorka
Taa, zrobionego na siłę obrońcę z ofensywnie usposobionego Paljicia (pomocnika) będziesz oceniał jakby to była jego nominalna pozycja? Nie jego wina, że zarząd w ch*ja przygrał ze ściągnięciem obrońców...
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 19.09.2010 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.09.2010, 14:35
Rob Zombie jest fanem statystyk.Co z tego ile kto ma pkt? My sprzedaliśmy zawodników całej formacji-oni nie sprzedali, a do tego dokupili.My zmieniliśmy już jednego trenera w trakcie-oni mieli go od maja zapowiedzianego.My zagraliśmy pierwszy mecz na naszym stadionie,oni grali już ich kilka. My jesteśy na fali wznoszącej-oni na fali opadającej. Także nie ma co porównywać. Legia powinna mieć max.1 pkt-za mecz Cracovia u siebie. A ma ich 6 bo Śląsk raził nieskutecznością.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów