The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2010, 16:36
W tv było widać, że te spalone to albo "wiązadło w kolanie" (tak komentator powiedział) albo w ogóle nie było. Dla mnie sędziowanie przeciw Wiśle.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.09.2010, 16:43
Przy tym wolnym mur stał dalej niż powinien. Jeśli macie to to dajcie screena z tym momentem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.09.2010, 17:01
Gdyby Rios miał szybkość Brożka, czy Małeckiego, to nie byłoby na niego mocnych w lidze. Świetna technika, panowanie nad piłką, drybling. Jednak grając skrzydle Cikos pozostaje z tyłu sam przeciwko 2 rywalom, wtedy Sobol schodzi do boku i mamy ogromną dziurę na środku. Identycznie sprawa wygląda po 2 stronie.

W tym meczu wyróżniłbym 3 zawodników, z każdej formacji. Najlepszy w obronie był Bunoza, pewny w grze, potrafiący czysto odebrać piłkę i szybkościowo stojący na dobrym poziomie. Musi bardzo popracować nad siłą, bo budową fizyczną przypomina Głowackiego z początków w Wiśle.
W linii pomocy wyróżnił się wspomniany wcześniej Rios. Na niewiele niższym poziomie zagrali Boukhari i Wilk. Marokańczyk do 60 minuty pokazał kilka ciekawych zagrań, jednak zdarzyło mu się też łatwo oddawać piłkę rywalom. Fizycznie nie wygląda najlepiej, z taką szybkością nie nadaje się na bok pomocy, już prędzej powinien grać cofniętego napastnika.
Trzecim piłkarzem jest Brożek, który do momentu zdobycia bramki był niewidoczny, jednak 2 razy zrobił to co do niego należało, zdobył bramkę i zaliczył asystę. Fizycznie nie boi się pojedynków powietrznych, gdyby jeszcze miał odrobinę lepszego partnera od Żurawskiego, który po raz kolejny miał duży udział przy bramce, choć na przekroju całego meczu zaliczył średni występ, to mógłby wrócić do formy, gdy świetnie współpracował z Boguskim.

In minus Sobolewski, który nie prezentuje odpowiedniego poziomu, gra pewnie dlatego, że nie mamy innego defensywnego pomocnika. Nie będę oceniał Paljicia, bo on nie jest lewym obrońcą. Zrobił nam "smaka" dobrym meczem z Jagą, jednak teraz zawinił przy bramce na 2:2. Po części wynikło to z tego, że zarówno on jak i Cikos byli w obronie osamotnieni.

Z Dolcanem powinni szansę otrzymać piłkarze pierwszego składu, z 3-4 zmianami, najlepiej bez zmian w defensywie (ewentualnie Chavez za Clebera). Każdy trening dla naszych defensorów jest niezwykle istotny. Oprócz tego, dałbym szansę Małemu, Kirmowi, Gargule czy Burlidze na grę od początku. Brakuje teraz w Wiśle dzokerów, potrafiących odmienić losy meczu.
Odpowiedz cytując
ReymontBoy
Member

Od: 03.2009

Stary 18.09.2010, 17:05
Witam,po meczu znalazłem szalik,właściciela proszę na priv
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.09.2010, 17:11
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jovanić -nie mogę przyłączyć się do sporej części, która krytykuje jego wczorajszy występ. Owszem miał odpał przy łapaniu dośrodkowania na 3 razy. Szczególnie przestraszyłem się, gdy ustawił się do łapania piłki...przodem do własnej bramki
Miał jednak też swoje dobre interwencje i chciałbym, żeby w tej bramce został. Według mnie sprawie pewniejsze wrażenie od Mariusza, nie służy mu jednak to balansowanie między ławką, a pierwszym składem. Mam nadzieję, że Maskant zostanie narazie przy nim i kolejny raz da mu zagrać z mniej wymagającym rywalem, jakim są Ząbki.
a widziałeś sposób w jaki wybijał piłki?

co do łapania piłki, to akurat dla mnie zrozumiałe. w taki sposób złapanie piłki jest łatwiejsze, tylko że zabiera więcej czasu.
.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.09.2010, 17:24
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
a widziałeś sposób w jaki wybijał piłki?

co do łapania piłki, to akurat dla mnie zrozumiałe. w taki sposób złapanie piłki jest łatwiejsze, tylko że zabiera więcej czasu.
Grał pierwszy raz na Reymonta więc się pospinał,tyle.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.09.2010, 18:13
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Grał pierwszy raz na Reymonta więc się pospinał,tyle.
Tak, zapewne 10 kg w gaciach miał dodatkowe, bo grał u siebie, przy 18 tysiącach wspierających go kibiców i przez to nie mógł dokopać do linii środkowej.
Odpowiedz cytując
T 19 S 06 W
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.09.2010, 18:35
a ja trochę z innej beczki ma ktoś zdjęcie flagi "Nowa Huta" która zawisłą wczoraj na Reymonta ?
...::: WIERNOŚĆ :::...

" Kibice Cracovii nienawidzą mnie za to, że oddaję serce Wiśle, na każdym kroku podkreślam, że mam ją w sercu. Nie boję się tego. Zawdzięczam bardzo, bardzo dużo temu klubowi. Jeśli ktoś mnie kiedykolwiek zapyta: Wisła czy Cracovia?,
zawsze odpowiem: Wisła! " - Patryk Małecki.
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Stary 18.09.2010, 18:39
Bardzo dobry mecz, spodziewałem się, że Korona przejedzie się po słabej ostatnio Wiśle, że w końcu solidny ligowy zespół pokaże trenerowi Maaskantowi na jakim etapie jest jego zespół. Tymczasem mecz zaskoczył mnie pozytywnie, dużo akcji i strzałów, walka na całego, tak powinna grać Wisła. Boje się tylko, że to może być jednorazowy zryw z okazji powrotu na ulice Reymonta... Oby nie. Oby to był efekt pracy holenderskiego szkoleniowca i sygnał, że Biała Gwiazda znów będzie grać tak jak za dawnych lat.

http://www.igol.pl/article,25811.html - Relacja, gdyby ktoś był zainteresowany innym źródłem
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2010, 19:03
ReymontBoy napisał(a):Wyświetl post
Witam,po meczu znalazłem szalik,właściciela proszę na priv
jak ktoś zgubił/zapomniał szalika to lepiej mu go nie oddawać ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
jarus1906
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 18.09.2010, 19:04
Chciałem podzielić się pewną refleksją co do obecnej sytuacji w naszej drużynie. Mam nadziej, że z każdym meczem będzie lepiej i się mylę.Oby. Doszedłem do wniosku, że niestety nie można w tych warunkach opierać drużyny na obcokrajowcach, a do tego takich jak my mamy. Wisła wtedy kiedy grała najlepiej, miala w 1 składzie góra 3 zagranicznych!!!! Wiem, że to trudne ale musimy wrócić do polityki wzmacniania zespołu najlepszymi polskimi graczami, inaczej czarno to widzę. Jeśli chodzi o poszczególnych zawodników to mam niestety zdanie nie za dobre. Jovanic kosztował 400 tys euro i stwierdzam, że nie jest wart tej kasy, a na pewno nie widzę żeby był lepszy od Pawełka co chyba nie powinno być trudne Bunoza słabiutki, aczkolwiek jeszcze Go nie skreślam. Natomiast Cikos to dla mnie kompletne nieporozumienie i nasz najgorszy gracz na chwilę obecną. Jak stwierdził mój kumpel: On nawet nie mógłby Baszczowi sznurówek wiązać, Alvarez też był lepszy. Żuraw niestety z taką formą nie nadaje się do 1 składu, a zaryzykowałbym stwierdzenie, że w ogóle do Wisły. Obawiam się też, że Boukhari będzie grał bo jest znajomym trenera, a podobnie mnie nie zachwycił. Palijc to tylko szybkosc i nic wiecej. Podoba mi się za to Wilk i uważam, że rozsądny transfer. Dużo biega i walczy, będą z niego ludzie

Moim zdaniem powinni grać w składzie ludzie, którym zależy na tym klubie i chcą dla niego walczyć!!!!Powtarzam walczyć! Więc tym bardziej mnie dziwi, że Małecki jeden z nielicznych, który taki jest grzeje ławę. To jest dla mnie chore. Obyśmy się nie stali drużynom najemników (jeśli już tak nie jest)...
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 18.09.2010, 20:12
@jarus1906

Przepraszam, ale co ma narodowosc do tego, czy dany gracz bedzie dawal z siebie wszystko na boisku?

Trzy proste przyklady: Cantoro, Marcelo, Cleber za pierwszego pobytu w Wisle

Obawiam sie, ze predzej sie przejedziemy na polskich gwiazdeczkach, anizeli na zagranicznych 'najemnikach'.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.09.2010, 20:23
Walczyć ? Kiedy walczą tylko obcokrajowcy ?
Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Stary 18.09.2010, 20:55
Wszyscy mają walczyć na boisku, każdy z zawodników ma coś do udowodnienia. Jeżeli obcokrajowiec jest lepszy to czemu ma grzać ławę? Ważną sprawą jest kwestia asymilacji 'najemników' z 'krajowymi', niektórzy szybko nauczą się podstaw polskiego, sprowadzą swoje rodziny, zapiszą synów do Wisły a niektórzy nie. Wracając do meczu z Koroną to obie bramki zostały strzelone przez Polaków, czyli mniejszość wczorajszego składu. W szeregach Korony też nie brakowało 'stranierich'. O ile pamięć mnie nie zawodzi to w tym sezonie tylko jedna bramka na koncie obcokrajowca - Paljića. Przy reszcie bramek obcokrajowcy mieli większy lub mniejszy udział. Napływ obcokrajowców jest nieunikniony, ale nie chciałbym żeby Wisła była wielonarodowym zlepkiem pod polskim sztandarem. Wtedy nasz hymn traci sens.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2010, 21:05
Niestety w tamtym sezonie byl Jop teraz jest Cleber- mecz z Jaga jego teraz 2 bramka ewidentnie jego. Powie mi ktoś dlaczego nasz mur nie skoczył przy wolnym na 1:1?
Odpowiedz cytując
Martinez
Member

Od: 11.2006

Stary 18.09.2010, 21:31
tomaso napisał(a):Wyświetl post
Niestety w tamtym sezonie byl Jop teraz jest Cleber- mecz z Jaga jego teraz 2 bramka ewidentnie jego. Powie mi ktoś dlaczego nasz mur nie skoczył przy wolnym na 1:1?
a jakby skoczył a vuko strzelił pod murem to byś miał pretensje że skoczyli?

Przyjmuje się, że zawodnicy w murze nie powinni skakać, tylko do końca stać na palcach...
Bez napinki.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 18.09.2010, 21:59
Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale wielkie brawa należą się wszystkim kibicom za reakcję po wręczeniu nagrody miesiąca Andrzejowi Niedzielanowi. Cały stadio bił brawo zawodnikowi Korony !!!!
Odpowiedz cytując
jarus1906
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 19.09.2010, 00:10
nie chodzi mi o to, żeby w ogóle nie było obcokrajowców, ale żeby oni nie stanowili większości w drużynie. Jeśli mamy brać obcokrajowca to naprawdę dobrego a nie wolnych zawodników z rezerw co nikt ich nie chce. A tak na marginesie nie jestem jakiś antystranieri, np podoba mi się Rios i uważam, że to dobry transfer. Jednak jakoś wydaje mi się że większej ambicji i przywiązania do klubu powinniśmy się spodziewać od naszych a nie zagranicznych.

tak jak pisałem Wisła grała dobrze kiedy większość stanowili Polacy. Chyba nie muszę wymieniać przykładów jak grała Wisła w ostatniej dekadzie, kiedy nie brakowało piłkarzy,którym zależało na naszym herbie. A Mauro Cleber i Marcelo to tylko wyjątki potwierdzające regułę. Więc ściągajmy piłkarzy dorównujących im klasie, a nie takich jakich ściągamy.
Prosty przykład. Czy myślicie, że Jaga nie sprzedałaby Sandomierskiego za 400 tys euro? Ja w jestem przekonany, że tak. A czy Jovanic jest lepszy od Sandomierskiego? Śmiem wątpić...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.09.2010, 00:30
Sorry, ale przy pierwszej bramce dla Korony w ogóle nie wiem za co ten wolny był.. gość dawno strzelił, dwóch chłopów na spalonym i się przewrócił, bo wpadł w Clebera (bodaj). A bramka Niedzielana, to w ogóle jakiś cud, bo dośrodkowujący nawet nie popatrzył gdzie Niedzielan jest, tylko je...ł z pół obrotu.

Szczęścia nam brakuje ostatnio...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.09.2010, 00:36
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale przy pierwszej bramce dla Korony w ogóle nie wiem za co ten wolny był.. gość dawno strzelił, dwóch chłopów na spalonym i się przewrócił, bo wpadł w Clebera (bodaj). A bramka Niedzielana, to w ogóle jakiś cud, bo dośrodkowujący nawet nie popatrzył gdzie Niedzielan jest, tylko je...ł z pół obrotu.

Szczęścia nam brakuje ostatnio...

dokladnie ,ogladalem powtorke i to dosrodkowanie to ze spadlo na noge Niedzielana i ze ten oddal strzal w dodatku do bramki i gole to naprawde wyszlo by mu 1 na 100 .oczywiscie nasi obroncy tez sie nie popisali

szczerze mowiac myslalem ze wygramy ale na razie Wisla jest niezgrana i nie ma co plakac.A szczescie jescze keidys tam i do na sie usmiechnie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 19.09.2010, 08:05
Tak się zastanawiam, a co byście powiedzieli na powrót "Wtorka" na R22
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 08:34
Chcialbym pozdrowic złotoustego ktory stwierdzil ze z Niedzielana nic juz nie bedzie.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 19.09.2010, 09:42
Titto napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam, a co byście powiedzieli na powrót "Wtorka" na R22

teoretycznie , nie miałbym nic przeciwko ,ale to strasznie głupio wyglądałoby w mediach
nie wiemy również czy sam Niedzielan chciałby tu wracać
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.09.2010, 10:03
Piłka z meczu miała iść na aukcję dla fundacji Ekstraklasy, a po meczu Brozio wykopał ją w trybuny dla kibiców

Dla kogo była kołyska?
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 19.09.2010, 10:08
kołyska była właśnie dla Brozia z okazji narodzin syna jeżeli dobrze pamiętam
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 19.09.2010, 10:17
To boli, że przez ostatnie lata mogliśmy mieć dwóch zawodników, którzy mogli zdobywać dla nas dużo bramek, w klubie Maciuś Skorża nie widział w Wiśle miejsca dla Andrzeja Niedzielana, który w sezonie, w którym to odszedł z Wisły strzelił 7 bramek dla Ruchu, a w następnym sezonie w barwach Korony zdobył 7 bramek w 6 meczach drugi zawodnik to Tomasz Frankowski, który przez ostatnie trzy sezony strzela jak na zawołanie dla Jagielloni. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że podobne wpadki nie będą miały miejsce.
Ostatnio edytowane przez Titto : 19.09.2010 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 11:25
Złotousty ocenil ze bardziej nam sie przydadza Dudu, Beto i Hristov.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 19.09.2010, 13:17
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Złotousty ocenil ze bardziej nam sie przydadza Dudu, Beto i Hristov.
Dudu chociaż parę bramek strzelił w przeciwieństwie do tych dwóch pozostałych, z których pierwszego zapamiętam za zawalenie gola na 1:1 w Poznaniu, a drugiego za zmarnowanie kilku akcji w Bełchatowie, gdzie przegraliśmy 0:1. Ale faktycznie, można było przyjąć Franka, nie skreślać Niedzielana.. I Kosie dać tą kasę.. ;/
Ostatnio edytowane przez filemon : 19.09.2010 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2010, 14:41
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Owszem Jovanić mógł się rzucić, tylko, że pewnie niewiele by to dało. Strzał silny i w miarę precyzyjny.
Strzał był lekki i praktycznie w sam środek bramki, proponuje jeszcze raz zapoznać się z powtórką. Gdyby takiego gola puścił Pawełek, jest więcej niż pewne , że byłby rugany za niego na forum.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 19.09.2010, 15:04
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Strzał był lekki i praktycznie w sam środek bramki, proponuje jeszcze raz zapoznać się z powtórką. Gdyby takiego gola puścił Pawełek, jest więcej niż pewne , że byłby rugany za niego na forum.
Proponuję zapoznać się z powtórką. Strzał był, owszem, lekki, ale celny i na pewno nie był w środek bramki. Zadam więc pytanie: Po co ktoś bardzo mądry wiele lat temu wynalazł "mur" ? No właśnie. Jovanić był zasłonięty i nie widział lotu piłki, a mur nie podskoczył, bo ot to takie dziwne, by mur skakał.

Owszem, prawdopodobnie, gdyby się rzucił do piłki, której nie miał szans obronić, pewnie by niektórych uciszył, jednakże gola tak czy siak by puścił.
Moim zdaniem przy obu bramkach Jovanić ponosi najmniejszą winę, natomiast niecelne wyrzuty/wykopy i momentami niepewne chwyty to inna bajka.
Ostatnio edytowane przez filemon : 19.09.2010 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów