|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
1. Jovanic szmaty nie puscil a to ze raz nie zlapal pilki coz Mariusz raczy nas babolami od dluzszego czasu wiec wcale nie widze powodu dla ktorego Milan nie mialby grac dluzej w pierwszym skladzie.
2. Kiedy Palijc przestanie grac na lewej obronie !? Chlopak sie stara, gra poprawnie, ale obronca nigdy nie byl i nie bedzie. Szkoda go marnowac na tej pozycji. 3. Wisla byla druzyna lepsza: - Korona oddawala (poza bramka Niedzielana) tylko strzaly z dystansu i tak naprawde nie pamietam jakis klarownych sytuacji strzeleckich po ktorych skoczyo by mi tetno. - Wisla stworzyla kilka sytuacji po ktorych szpetnie zaklnalem - sam Zurawski powinien strzelic 2 bramki... 4. Obrona i atak calkiem niezle, pomoc zdecydowanie najgorzej (nie rozumiem podnosszenia statusu Wilka do reprezentanta kraju) szczegolnia rzucala sie straszna niedokladnosc w rozegraniu, duza liczba strat oraz kompletny brak akcji skrzydlami. 5. Ogolnie widac ogromna poprawe z przodu jednak nadal kulejemy w srodku i z tylu, ufam ze z kazdym meczem bedzie lepiej. P.s. Wywiad z Wilkiem i dwoch chlopcow w tle pozdrowienia dla maciosa i zbymaka ![]() ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie ma co dywagować. Cleber nie daje już tej jakości co kiedyś. Słabe wykopy Jovanica. Potrzebny obrońcy na boki ( na Vipach siedział ten Branco, w przerwie rozmawiał z kimś przez telefon kiwając głową, ciekawa sprawa ).
Sobol niestety gaśnie. Szkoda bo dla mnie to jest gość i zawsze nim pozostanie. Ale Wilk go zastąpi. Osobiście uważam że powinno się Boukariego wrzucić do środka, Małecki z Riosem na bokach pomocy zaś w ataku Brożek. Żuraw nie nadaje się do 11. Wyjście w 70 minucie na podmęczonego rywala i wtedy dopiero może coś urwałby. Już od dawna to mówie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od początku było oczywiste, że ta runda jest przeznaczona na budowę podwalin pod nową drużynę, gdyż w momencie przyjścia holendrów zastali oni zgliszcza. Dlatego nie rozumiem aż takiego zdziwienia naszą grą i wynikiem, bo już przed sezonem było raczej oczywiste że będziemy drużyną z bardzo szerokiej czołówki. Mam tylko nadzieję, że Cupiał zrozumiał, że ciągła wymiana trenerów nie da żadnego rezultatu, ponieważ to nie oni są winni obecnej sytuacji, i da czas holendrom na budowę nowej drużyny wg autorskiego pomysłu trenera i wymianę słabych ogniw tego zespołu.
Doskonale obrazuje to choćby taktyka którą próbuje uczyć piłkarzy trener, a co do której posiadają oni po prostu za małe umiejętności techniczne. Ustawienie 4-2-3-1 wymusza od piłkarzy ofensywnych dobrą grę jeden na jeden, utrzymanie piłki przy nodze i przede wszystkim minięcie rywala i stworzenie przewagi, czy to w celu oddania strzału czy podania do kolegi który w tym momencie urwie się obrońcy. A w naszej drużynie, poza Riosem, nikt nie jest w stanie wziąć gry na siebie, czy odwrócić się z rywalem na plecach w stronę bramki, potrafią tylko przyjąć piłkę i z powrotem ją oddać do tyłu. Zresztą podobnie jest i przy 4-3-3, gdzie każdy z tej trójki z przodu musi być nienaganny technicznie. Ileż to razy piłka trafiała do Cikosa, który z utęsknieniem wypatrywał skrzydłowego aby mu podać i bezproduktywnie go obiec, a tu lipa, bo typowego skrzydłowego brak, to nie 4-4-2. Idealnym przykładem jest tu Łobo z Alvarezem, którzy wzajemną współpracę i obieganie się nawzajem mieli opracowane, szkoda tylko że było to totalnie bezproduktywne. W naszym obecnym ustawieniu niestety trzeba szukać niekonwencjonalnych rozwiązań. Wciąż liczę, że w zimie większość piłkarzy zostanie wymieniona, gdyż nadzieję na lepsza grę dają w tym momencie Bunoza, Cikos, Paljic, Wilk, Jovanic, Boukhari, Małecki, Rios. Potrzebujemy i to na wczoraj piłkarzy ofensywnych w stylu Riosa, którzy chociaż próbują brać grę na swoje barki i potrafią zrobić różnice niekonwencjonalnym zagraniem. Z perspektywy trybun niezrozumiałe było trzymanie Sobola na murawie. Szkoda że Radek jest kapitanem, przez to pewnie nie jest możliwe aby usiadł na ławce. Też jestem zdania, że zdjęcie Riosa to błąd, a jeszcze większy to trzymanie Boukhariego i Maćka tak długo. Oboje byli do zmiany, i te dwie zmiany powinny być zrobione po bramce na 2:1. Małecki po prostu musi grać więcej, bo obok Riosa to jedyny piłkarz z jakimkolwiek dryblingiem. No ale to pewnie kwestia zdyscyplinowania go za te pyskówki do sędziów. Brożek znów dołożył nogę, bramka w zasadzie w 80% to zasługa Riosa, przy uderzeniu w słupek tak naprawdę skiksował. Wciąż uważam że w takim ustawieniu i w założonej przez trenera zmienności pozycji napastnik powinien w większym stopniu kreować grę, a nie tylko czekać na finalne podanie. Ale Paweł też nie potrafi minąć rywala dryblingiem, więc o czym mowa. No, ale jak zwykle zbiera pochwały, bo bramkę strzelił. I niezmiennie uważam że należy w jakikolwiek sposób spieniężyć Łobo, Pi. Brożka, Boguskiego, Jirsaka. Oni już pewnego poziomu nie przekroczą, a na ich miejsce i miejsce ich kontraktów należy ściągnąć młodych zawodników, może nawet obecnie słabszych, ale dających nadzieję na dużo wyższy poziom w przyszłości. Kurto - Cikos, Cleber, Bunoza, Paljic - Wilk, Jirsak - Małecki, Rios, Boukhari - Brożek Po meczu z Koroną i powyższych wnioskach tak wg mnie powinna wyglądać jedenastka na najbliższy ligowy mecz. Kurto zasłużył na szansę debiutem w Białym, Jirsak gorszy od Sobola nie będzie, Rios podwieszony bo ma uderzenie z dystansu i niekonwencjonalny jak na polską ligę drybling. A sędzia sprawiał lekkie wrażenie sprzyjającego Koronie. ktoś pisał że przy wolnym na 1;1 nie było faulu, w tv nie widziałem, ale z trybun dałbym sobie palca obciąć że faulu nie było. No ale wiadomo jak to na stadionie się odbiera . . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja tak odbiegnę od tematu troche, bo mi zamkneli w dziale "Armia Bialej Gwiazdy"
![]() Redakcja TWSD planuje wrzucić jakieś video z wczoraj? Pytanie z czystej ciekawości, bo chciałbym zobaczyć jak to wyglądało z innej perpspektywy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chciałem tylko dodać że Wiślacy robili Golańskiego jak chcieli ;-)
Bardzo brzydkie zachowanie Kuzery i szacuenek dla Niedzielana - nie było już tego co za Skorzy. Szacunek. W sumie to teraz wychodzę z założenia że Skorza to żaden trener... podniósł morale na chwile bo się zakolegował ze starą ekipą na zasadzie ćwiczcie jak lubicie ja Wam tylko podpowiem jak sie przesuwać. Fakty są takie że drużyna została zdemoralizowana za ten okres - a miało być odwrotnie. Heniek przyszedł i jeszcze większego dziekcia wbił bo był ledwie panem od taktyki. Dajmy im troche czasu i miejmy nadzieję że Boss zrobi to samo. Graja lepiej i inaczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
PS: Titto, opanuj się z ilością komentarzy na jednej stronie (a jeśli tak bardzo musisz to robić, to stosuj chociaż formę edycji). Powód: Titto
Ostatnio edytowane przez Szali : 18.09.2010 o godz. 15:28.
![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ekstraklasa - Kolejka 6. 17/09/2010 | Obiekt: Stadion Wisły | Sędzia D. Piasecki ![]() Wisła Kraków vs Korona Kielce - 17.09.2010 XviD | Canal+ Sport | nagranie: agov [SPOILER]wisla.vs.korona.1pol.17.09.2010.allgoals.pl.xvid.a vi Wielkość pliku : 426 Mb. [Film] Poprawny : Tak [AVI] Czas trwania : 00:53:41 Kompletny : Tak [Video] Rozdzielczość : 624x352 Kodek : XviD MPEG-4 codec FPS : 25,00 BitRate : 982 Kbps Współczynnik jakości : 0,18 b/px [Audio] Kodek : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3) Ilość kanałów : 2 Sample Rate : 44100 Hz BitRate : 128 Kbps ======================================== wisla.vs.korona.2pol.17.09.2010.allgoals.pl.xvid.a vi Wielkość pliku : 405 Mb. [Film] Poprawny : Tak [AVI] Czas trwania : 00:49:41 Kompletny : Tak [Video] Rozdzielczość : 624x352 Kodek : XviD MPEG-4 codec FPS : 25,00 BitRate : 1012 Kbps Współczynnik jakości : 0,19 b/px [Audio] Kodek : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3) Ilość kanałów : 2 Sample Rate : 44100 Hz BitRate : 128 Kbps [/SPOILER] Ściągaj z HotFile.com bez limitów! ![]() ![]() http://i991.photobucket.com/albums/af37/ksych/wykor.jpg http://i991.photobucket.com/albums/af37/ksych/wyko.jpg ![]() 1 połowa Kod:
http://hotfile.com/dl/70108533/0fa8e3b/wisla.vs.korona.1pol.17.09.2010.allgoals.pl.xvid.part1.rar.html http://hotfile.com/dl/70180347/c504c62/wisla.vs.korona.1pol.17.09.2010.allgoals.pl.xvid.part2.rar.html Kod:
http://hotfile.com/dl/70191984/c57989f/wisla.vs.korona.2pol.17.09.2010.allgoals.pl.xvid.part1.rar.html http://hotfile.com/dl/70204952/206cae5/wisla.vs.korona.2pol.17.09.2010.allgoals.pl.xvid.part2.rar.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Niezależnie od wszystkiego w tej formacji nic już się nie zmieni do zimy, poza ewentualnym lepszym zgraniem, progresem taktycznym i może delikatną zwyżką formy. Ale nawet, jeśli nasza gra obronna się poprawi, trudno spodziewać się czegoś zbliżonego do tego co prezentowaliśmy w innym składzie. Pod tym względem runda jesienna jest stracona. Jednak nasz główny problem polega na tym, że 6 zawodników, którzy powinni stanowić o sile zespołu jest bez formy, co więcej niektórzy nigdy w Wiśle w niej nie byli. Jeśli żaden z tej grupy się nie przełamie, możemy zapomnieć o miejscu na pudle. Niestety, na razie, Żurawski, Kirm, Łobo, Garguła, Boguski i Sobol, to tylko cienie piłkarzy jakich znamy. I tu chyba tkwi jedyna nadzieja na poprawę gry Wisły. Małecki to oddzielny przypadek. Żeby funkcjonować w przyszłej Wiśle musi dojrzeć zarówno piłkarsko, jak i charakterologicznie. Nie wiem również, mimo całej mojej sympatii dla niego, czy dysponuje walorami piłkarskimi, które pasują do wizji Wisły Maaskanta. Zarówno Rios i Boukhari to piłkarze wszechstronniejsi, pasujący do gry kombinacyjnej, a przecież coś jeszcze trzeba będzie zrobić z Paljiciem. Zresztą powrót Palijca na lewą stronę powinien rozwiązać problem z Żurawiem, bo wtedy najprawdopodobniej Boukhari zajmie jego miejsce w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Łobodziński w barwach Wisły rozegrał jeden dobry mecz, w sezonie kiedy zostaliśmy mistrzami i wygraliśmy z Lechią w Gdańsku. Nawet nie wiesz w jakiej formie jest obecnie Garguła, gdyż teoretycznie nie miałeś okazji do zobaczenia go.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co to był za napis na G ułożony na trybunie. WISŁA? Jakiś taki koślawy, że nie zarejestrowałem. A to po lewej stronie to co to było, to brązowe?
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Źuraw, Sobol ławka! Za nich Patryk i dać szanse Gule bo słabiej niź Sobol (chyba) nie zagra (?) pozytywnie: Bunoza, Wilk, Marokańczyk, Andy i Brozio. Na meczu wypas atmosfera
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiecie co mnie najbardziej martwi. Może nie martwi, ale zaczyna delikatnie niepokoić. Czemu Maaskant nie zauważył jeszcze że Żuraw nie jest piłkarzem który może 90 min grać w zespole aspirującym o MP?
Szczerze, z całym szacunkiem do Maćka, ale od 2 kolejek mam przedziwne wrażenie że rozmienia on swoją karierę na drobne. Osobiście wolałbym żeby do kadry na próbę został włączony Szewczyk. I to on powinien wejść w 60-70 minucie meczu. Wprowadzajmy młodych do gry. On ma 18 lat, za 2 lata powinien być u nas wiodącą postacią. A my go za 2 lata zaprosimy na trening do I drużyny. Żenujący jest projekt Młodej Ekstraklasy. Tam powinna być restrykcja : w drużynie tylko piłkarze max 19 lat oraz 2 starszych i to wszystko. To by była młoda ekstraklasa. Chcemy do przodu, do zachodu ? Więc zaczynajmy od podstaw !! U nas młody tzn 25 lat. Na zachodzie młody to 18-20 lat! Zacznijmy od tego. Mamy mnóstwo talentów tylko nie mają one się jak rozwinąć bo muszą biegać ze starymi dziadkami ( z całym szacunkiem ) po boiskach okręgówek. Utwórzmy dla nich ligę. Niech kluby Ekstraklasy dbają o wyszukiwanie JAK NAJMŁODSZYCH piłkarzy, którzy będą rywalizować MIĘDZY SOBĄ w Młodej Ekstraklasie. Chyba że ktoś mi wytłumaczy i wyprowadzi mnie z ewentualnego błędu. Co da więcej 18 letniemu chłopakowi? Gra pomiędzy 30 latkami których szczytem kariery było jak 5 lat temu grał w IV lidze czy jak będą rywalizować między sobą ? To nie chodzi o korzyść dla Wisły, dla klubów. To ma być korzyść dla POLSKI. Dlatego - Szewczyk do kadry na próbę. Żuraw na ławkę ewidentnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie zrozumcie, że Sobolewski to kapitan zespołu i ktoś taki jako on jest potrzebny ktoś kto potrafi zmotywować zespół do walki obok sobola nie ma takiej osoby. Ponad to w mojej ocenie Sobol nie zagrał tak słabo w tym meczu był on przydatny kilka razy nas podratował przed utratą bramki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Sobol, Żuraw dno dno muł piach
nie mówie że zawsze, ale wczoraj nie mogłem ich oglądać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Boukhari i Rios - jedyni piłkarze Wisły, którzy wczoraj rozegrali dobry mecz i są w dodatku wypożyczeni (Boukhari bez możliwości transferu definitywnego, a Rios do kupienia za 1,3 mln ojro). Reszta albo przeciętnie albo słabo z wyróźnieniem dla Bunozy, który gra lepiej niż na początku rundy, lecz wciąż nie na miarę oczekiwań.
Żeby za tydzień coś powalczyć z Bełchatowem to trzeba ze składu wywalić Żurawia, za niego Mały, a do środka przesunąć Boukhariego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja się zastanawiam kto będzie liderem Wisły po zakończeniu kariery przez Sobolewskiego bo on ma już 34 lata! Jak na razie chyba tylko Paweł Brożek, bo kto inny? Obecnie w zespole nie ma drugie takiego lidera jak Sobol.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
2 - 2 ![]() 2 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/K6wVazC part 2 - http://www.fileserve.com/file/X5dVkQj Jak ściągnąć bramki: Zjeżdzamy na doł strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Nagranie agov. Bramki z meczu TUTAJ 1 Połowa TUTAJ ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
a ja cos czuje ze pan dudka wroci do nas od zimy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
na defensywnym pomocniku dobry by był...
jeżeli chodzi o nasz skład to Żurawski na ławkę i obojętnie kto za niego... tylko ze to trzeba ćwiczyc juz od nastepnego treningu... Maaskant jak będzie dalej trzymać przeciętniaka Żurawskiego to będzie sobie sam strzelał w piętę. Popełnił błąd, że uwierzył w odbudowanie Żurawskiego. Teraz trzeba się do tego przyznać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wierzę trenorowi. Obawiam się, że Garguła zagra słabiej, a nawet dużo słabiej, a Patryk, to albo sprawa wychowawcza, albo nie sprawdza się w nowym systemie.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 18.09.2010 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do Sobolewskiego to z całym szacunkiem dla niego, trzeba przyjąć do wiadomość że szczy formy ma już raczej za sobą. |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mi sie wydaje ze Zurawski nie bedzie w takiej formie jak pare lat temu, uwazam ze zaraz siadzie na lawce na rzecz innych zawornikow.
Co do Sobola caly czas w niego wierze. Lubie goscia bo walczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Maaskaant ma swoją wizję gry, niestety nie ma do niej w Wiśle odpowiednich piłkarzy. Dlatego i z powodu braku zgrania oraz "zachodniej aktywności" wygląda to tak jak widzimy. Słabo.
Z przodu jest za mało piłkarzy robiących różnicę. Najbardziej brakuje solidnego ofensywnego środkowego pomocnika, mogącego robić grę, takiego jak Garguła przed laty. Żurawski w podobnej roli się nie sprawdza. Rios zdecydowanie ma większe predyspozycje do gry w środku, jako drugi napastnik, a nie z prawej strony, gdzie traci na efektywności. Burkhari powinien zostać wkrótce jedną z gwiazd ligi, bo widać, że ma ku temu predyspozycje. Sposób poruszania sie, utrzymanie przy piłce, zastawianie jej, podania - to wszystko ma opanowane na poziomie niespotykanym w naszej lidze. Niestety razem z Riosem nie mają z kim rozgrywać piłki. Zurawski jest za wolny i ma za duże przestoje, Paweł Brożek za mało pokazuje się do gry i sam indywidualnie niewiele kreuje, Sobolewski niestety też jest coraz wolniejszy i wątlejszy kondycyjnie, Wilk wprawdzie biega, stara sie myśleć, ale to nie piłkarz robiący grę ofensywną. Garguła w formie i drugi napastnik byliby tu lekarstwem. Na razie go nie mamy. Obrona to osobny rozdział - obecnie nie mamy praktycznie skrajnych defensorów, bo Cikos i Palić bardziej statystują, niż blokują rywali. Drugi Brożek tego znacząco nie zmieni. A para stoperów ciagle popełnia istotne błedy w kryciu i grze blokiem. Bunoza wprawdzie z każdym kolejnym meczem gra coraz lepiej, ale Marcelo to on jeszcze długo nie będzie, o ile w ogóle. Bardzo rozczarowuje mnie słabość Chaveza, na którego liczyłem, a który skoro siedzi na ławce musi wyglądać koszmarnie. W zimie trzeba ściągnąć minimum 3 klasowych defensorów. Ale oczywiście jak zawsze prędzej ktoś odejdzie, niż przyjdzie. Jovanić natomiast znów pokazał, że jego transfer był pomyłką, bo absolutnie nie jest lepszy od Pawełka. Nie umie grać na przedpolu, ma niepewny chwyt, słabo gra nogami. Bramkarza nadal potrzebujemy. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już zimą przekonamy się czy Maaskant dostanie szansę zrealizowania swojej wizji. Mam nadzieję, że tak i że będzie to też okazja do pozbycia się zawodników, którzy nie mają przyszłości w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście są to delikatne błędy, ale jakoś o nich cicho. Jak chociażby o ewidentnym karnym na Riosie w Chorzowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi nie podobało się sędziowania przez pana Dawida Piaseckiego to człowiek, który w meczu poprzedniego sezonu nie uznał poprawnie zdobytego gola przez Arkadiusza Głowackiego. Piasecki gwizdał za każdym razem jak zawodnik Korony się wywrócił, widział nasze faule, zaś nie widział tych Korony ponadto on i boczni też popełniał dużo błędów innego rodzaju wydaje mi się, że nie słusznie podnosili chorągiewki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Żurawski - to fakt, myślami jest już pewnie na emeryturze, a jak nie myślami to raczej sprawnością. Ale trzeba też pamiętać, i oddać mu, że to on zainicjował akcję, po której Brożek, do spółki z Wilkiem, drugi raz pokonali Małkowskiego.
Jovanić -nie mogę przyłączyć się do sporej części, która krytykuje jego wczorajszy występ. Owszem miał odpał przy łapaniu dośrodkowania na 3 razy. Szczególnie przestraszyłem się, gdy ustawił się do łapania piłki...przodem do własnej bramki Miał jednak też swoje dobre interwencje i chciałbym, żeby w tej bramce został. Według mnie sprawie pewniejsze wrażenie od Mariusza, nie służy mu jednak to balansowanie między ławką, a pierwszym składem. Mam nadzieję, że Maskant zostanie narazie przy nim i kolejny raz da mu zagrać z mniej wymagającym rywalem, jakim są Ząbki. Wilk - sporo pracy jeszcze przed nim i wiele do poprawienia. Myślę jednak, ze będzie z niego trochę pożytku i trzeba chłopaka wspierać. Z każdym kolejnym meczem będzie lepiej. Brakuje ogrania i obycia w tak markowymi i medialnym klubie, jak Wisła gdzie komentuje się każde zagranie i zachowanie na boisku. Rios, Boukhari - jeżeli w gwiazdach jest zapisane, że Maskant zrobi z Wisłą dobry wynik, to oni do spółki z Brożkiem będą jego głównymi wykonawcami. Mam dziwne przeświadczenie, że Rios pokazał nam do tej pory 60% swoich możliwości. Asysta przy bramce Brożka, to było coś co faktycznie można zobaczyć na meczach River ;-) Stracone bramki: 1) Chłopaki chyba jeszcze myślami byli w szatni. Owszem Jovanić mógł się rzucić, tylko, że pewnie niewiele by to dało. Strzał silny i w miarę precyzyjny. Tylko wybitny bramkarz to może wyjąć. I to w formie jaką kiedyś prezentował Majdan czy Dolha. Trochę od tego czasu minęło i takich interwencji w Wiśle nie widziałem. Dlatego bardziej można mieć pretensje o ten faul bezpośrednio przed bramką, a nie samo zachowanie przy strzale. 2) Druga bramka to... ['] dla naszej defensywy.... 3 gości przy Niedzielanie i wszyscy zachowali się jak widzowie na trybunach zamiast interwencji uważnie śledzili wzrokiem, jak to sobie "Wtorek" rozegra. Nie dziwie się zatem reakcji Maskanta po drugiej bramce. Kopnął nogą w ławkę rezerwowych tak mocno, ze buda się mało nie rozpadła, a chłopaki razem z ławką nie przewrócili się do góry nogami Znalazł to ktoś nagranie w sieci? Jeżeli tak to poproszę o linka ![]() Mój wniosek: było widać pewne przebłyski. Szczególnie w pierwszej połowie. Są przesłanki, by wierzyć, ze na koniec sezonu zakwalifikujemy się do... pucharów. Na mistrza to może być za mało, bo pewnie jeszcze jakieś wpadki nam się zdarzą.... ale po tym, jak Kasperczak rozpieprzył zespół na atomy, sporo jest do poskładania. Oby wszechmogącym w klubie starczyło cierpliwości. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z perspektywy trybun mecz wyrównany, momentami Korona miała przewagę, choć wiele z niej nie wynikało, momentami my, niekiedy tworząc fajne akcje. ogólnie na duży plus Rios (asysta majstersztyk, w tv to w ogóle wyglądało jak cudo), Boukhari i Wilk. w końcu dobrze też w defensywie zagrał Bunoza, mimo, że trochę brakuje mu w rozegraniu. gra rzeczywiście wygląda coraz lepiej, ale jeśli będziemy się w takim tempie rozpędzać to możemy się obudzić z ręką w nocniku.
w każdym razie dobrze było w końcu być na R22. dzięki wszystkim którzy byli i dali z siebie wszystko. ps. flagi się znalazły? jak ktoś wie, może napisać na priva, kibicowski zakmnęli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co do Riosa to warto zwrócić uwagę na jego strzał chyba z 20 min nie pamiętam dokładnie. Zrobił coś pięknego ten balans i szybka zmiana decyzji by mu obrońca nie zblokował strzału świetne to było
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|