The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2010, 22:47
Adasss napisał(a):Wyświetl post
To napisz nam jak się to robi. Ja byłem 19:20 pod E23 i wchodziłem prawie 40 minut, do E24 kolejka była równie długa. A słyszałem od mijanych gości bliższych początku kolejki skargi na to, że stoją już po pół godziny czy dłużej.
Generalnie oprócz tego że tak duży sektor jak E23 dzieli wejście jeszcze z innym (na dokładkę otwarta była tylko połowa kołowrotu) to można określić tylko jako efekt pracy pijanego architekta. Każdy z dolnych sektorów, sporo mniejszych od tych górnych, ma osobne wejście z pełnym podwójnym kołowrotem. W efekcie przez cały czas oczekiwania do bramki na E13 nie widziałem kolejki dłuższej niż kilkuosobowa.
Chlopaku nie pisz takich bredni że stałeś 40 minut od 19.20 żeby wejść bo ja byłem kilkanaście minut po 19.00 pod E26 i stałem może 5 minut!Więc piszesz jakieś pierdoły.
Odpowiedz cytując
miras108
Member

Od: 02.2008

Stary 17.09.2010, 22:49
Ja wchodziłęm na D12, 15 minut przed meczem, i nie było żadnej kolejki, wszedłem od razu, tyle że ten sektor jest mały, i troche miejsc było wolnych
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2010, 22:49
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Chlopaku nie pisz takich bredni że stałeś 40 minut od 19.20 żeby wejść bo ja byłem kilkanaście minut po 19.00 pod E26 i stałem może 5 minut!Więc piszesz jakieś pierdoły.
Czyli nie stałeś pod E23 i lepiej wiesz ode mnie ile się tam czekało?
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.09.2010, 22:56
Szkoda słów zawsze znajdą się jakieś płaczące osoby że kolejka była że pepsi bez przykrywki i rurki i beton jakiś taki szary.Oj w głowach już się po przewracało.A przypomnijcie sobie płaczki jak pod gołym niebem się siedziało i starego precla z worka jadło!!!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.09.2010, 23:11
E 21 - ustawiłem się w kolejce o 19.20, o 19.30 byłem na swoim miejscu na trybunie.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 17.09.2010, 23:16
Szkoda słów zawsze znajdą się jakieś płaczące osoby że kolejka była że pepsi bez przykrywki i rurki i beton jakiś taki szary.Oj w głowach już się po przewracało.A przypomnijcie sobie płaczki jak pod gołym niebem się siedziało i starego precla z worka jadło!!!
Nie przeginaj, dzisiaj ktoś coś zawalił organizacyjnie po stronie klubu i mamy udawać, że nic się nie stało? Gdyby nie refleks Antkowiaka, który 15 minut przed meczem kazał otworzyć drzwi i wpuszczać obok kołowrotu byłoby tam niewesoło. Gdybyś wylądował w tej kolejce sam byś pewnie narzekał, a tak możesz sobie pokrzyczeć na forum na innych.

Jest ewidentna wtopa z kretyńskim rozplanowaniem wejść w stosunku do tego ile osób ma nimi przejść, do tego dochodzą niespodzianki typu zamknięcia jednego z kołowrotów z pary i mamy siedzieć cicho? Bo co?
Mamy stadion wybudowany de facto za nasze i to duże pieniądze, płacimy (sporo) za bilet i mamy siedzieć cicho jak widzimy, że ktoś coś zawalił? Z takim podejściem to my w tym kraju do niczego nie dojdziemy, a taki Majchrowski będzie dalej mógł robić co chce.

Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
E 21 - ustawiłem się w kolejce o 19.20, o 19.30 byłem na swoim miejscu na trybunie.
E21 to sektor skrajny, to samo piszą ci co wchodzili na E26. Ja podszedłem pod wejście do swojego sektora i widziałem ze swojego miejsca jeszcze tylko kolejkę do drugiego ze środkowych wejść, która była równie zajebiście długa. Może dodatkowo sporo osób ustawiało się w kolejce nie do tego wejścia co powinno?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.09.2010, 23:21
To pisz od razu że się kołowrót zaciął i nie lamentuj, że za mało kołowrotów. Albo chcesz mieć spokój aby ludzie z innych sektorów się nie ryli na sam środek trybuny i 2 kołowroty albo połączone sektory cały rząd kołowrotów. Ile ma taki sektor? 700 osób? Przy dwóch kołowrotach spokojnie można wejść na stadion poniżej jednej godziny
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.09.2010, 23:45
[...] A przypomnijcie sobie płaczki jak pod gołym niebem się siedziało i starego precla z worka jadło!!!
A propos ... pamiętacie może sprzedawcę precli niejakiego "Precla"?
Żyje (gdzieś) jeszcze, sprzedaje?
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.09.2010, 23:46
były sygnały zeby byc wczesniej ale jak wszyscy wala za 15 to co sie dziwic
derr
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.09.2010, 23:51
Wyluzowac wszyscy. Bo i jedni i drudzy maja racje.

Faktycznie byl problem z wejsciem na GÓRE, przechodze kolo bramek a tu tyleeee ludzi, wielkie kolejki (ok 19.30-40) a tu podchodze nawet do nie swojej (mialem na E14) E11,E12 - nawet jednej osoby nie bylo w kolejce... troche nie rozumiem co sie dzialo z wpuszczaniem na gorne sektory, bo na dolne wogole nie bylo kolejki, napewno sa wieksze, ale cos oprocz tego musi byc..
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 18.09.2010, 00:10
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To pisz od razu że się kołowrót zaciął
Przeczytaj jeszcze raz mojego pierwszego posta. Masz pretensje o to, że nie napisałem tego wielkimi literami? Bo to jest tam napisane!

Cytat:
i nie lamentuj, że za mało kołowrotów. Albo chcesz mieć spokój aby ludzie z innych sektorów się nie ryli na sam środek trybuny i 2 kołowroty albo połączone sektory cały rząd kołowrotów. Ile ma taki sektor? 700 osób? Przy dwóch kołowrotach spokojnie można wejść na stadion poniżej jednej godziny
Ta trybuna ma prawie 9 tyś osób, po tym co zobaczyłem oceniam, że górne sektory do dolnych mają się mniej więcej jak 2:1. Do górnej części prowadzą 4 podwójne kołowroty, co teoretycznie daje ok 1500 osób na 1 podwójny kołowrót przy założeniu, że ci ze środkowych sektorów obu skrzydeł trybuny grzecznie podzielą się po połowie. Sądząc jednak po relacjach wchodzących skrajnymi wejściami to to się tak ładnie nie rozłożyło. Więc podwójny kołowrót jest przewidziany nie na 700 a jakieś 1500, a w rzeczywistości szacuję, że prawdopodobnie nawet jakieś 1700 osób mogło zechcieć skorzystać z tego wejścia.

derr napisał(a):Wyświetl post
były sygnały zeby byc wczesniej ale jak wszyscy wala za 15 to co sie dziwic
Następny ... liczyłeś jaka część osób przyszła za 15, że tak swobodnie rzucasz tym "wszyscy"? Nie wiesz, nie byłeś, nie widziałeś, a wiesz "lepiej" i pierd...isz

KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Wyluzowac wszyscy. Bo i jedni i drudzy maja racje.

Faktycznie byl problem z wejsciem na GÓRE, przechodze kolo bramek a tu tyleeee ludzi, wielkie kolejki (ok 19.30-40) a tu podchodze nawet do nie swojej (mialem na E14) E11,E12 - nawet jednej osoby nie bylo w kolejce... troche nie rozumiem co sie dzialo z wpuszczaniem na gorne sektory, bo na dolne wogole nie bylo kolejki, napewno sa wieksze, ale cos oprocz tego musi byc..
Dzięki, bo patrząc po wpisach niektórych "wiedzących lepiej", to wkrótce ktoś by mi zaczął grzecznie tłumaczyć, żebym się zbadał, czy nie miewam halucynacji.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.09.2010, 00:12
ja wchodziłem na E24 godzinę przed meczem. I gdyby nie zamknięte drzwi na samym już wejsciu na trybunę trwało by to może z 2min. Ale musiałem przez E23 wbijać.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.09.2010, 00:43
Ale pieprzenie. O 19,25 stanelismy w takiej kolejce na E22 ze szczena opada. I napewno nie zrobila sie ona "nagle" akurat wtedy jak podeszlismy ze znajomymi. Jesli na nowy stadion mam przychodzic poltorej godziny przed meczem zeby nie czekac na wejscie 40 min to pogratulowal.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.09.2010, 06:38
Krótko mówiąc kicha na wejściu , na E 25 godzinę przed początkiem meczu gruba kolejka zawijaniec weszliśmy przez E 14 bo wpuszczali nas z ręki i strefę vipowską dzięki Wilczkowi . Cos jest nie do końca przemyślane z przepustowością bramek jak czytam podobna sytuacja była na innych wejściach na na górne sektory to pewnie nie przypadek .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.09.2010, 10:37
Rozmawiałem z kolegą który pracuje w firmie ze sprzętem sportowym, i zostały u niego zamówione ławki rezerwowych. Fotele w nich mają być kubełkowe. Koszt ok. 80 tysięcy. Na pytanie dlaczego takie brzydkie siatki założyli za bramkami, powiedział że to był wybór ludzi z "góry".
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.09.2010, 10:53
Cytat:
Na pytanie dlaczego takie brzydkie siatki założyli za bramkami, powiedział że to był wybór ludzi z "góry".
Dobre są...
Zielone, pod kolor murawy, lepiej się ogląda niż przez białe, czarne.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2010, 11:02
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Krótko mówiąc kicha na wejściu , na E 25 godzinę przed początkiem meczu gruba kolejka zawijaniec weszliśmy przez E 14 bo wpuszczali nas z ręki i strefę vipowską dzięki Wilczkowi . Cos jest nie do końca przemyślane z przepustowością bramek jak czytam podobna sytuacja była na innych wejściach na na górne sektory to pewnie nie przypadek .
My wchodzilismy na E25 o godzinie 18.40 i nie bylo do bramek zadnej kolejki. Ale to bylo prawie 1,5h przed meczem.

Dzisiaj rano ogladalem sobie w TV powtorke meczu. To ze trybuny sa malo doswietlone to w TV wyglada dramatycznie. Nie wiem jaki problem tkwi w podwieszeniu kilku lamp pod kratownicami....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.09.2010, 11:03
Od samego początku jak się tylko dowiedzieliśmy że stadion będzie miał poand 30 tys ludzi to wiadome było że będą kłopoty z logistyką.
Nauczony doświadczeniem kilkunastu lat, wyjechałem z domu o 18:00 i o 18:20 szukałem miejsca aby stanąć samochodem. Wiadome że teraz (i później jak otworzą resztę) będzie z tym duży kłopot.
Szczerze mówiąc nie wiem co Wisła zamierza (lub miasto) w tym względzie, ale strasznie dużo ludzi przyjechało spoza Krakowa - oni MPK nie przyjadą.
Autem staneliśmy na Cichym kąciku bo jakiś fagas z policją stał przed wejściem na stadion i wpuszczał samochody nie wiadomo kogo - a od strony G można zrobić teraz nie mały parking - tak czy owak ludzie tradycyjnie po.......ili znaki poziome i pas do skrętu w lewo na al. 3 maja i obstawili ją do końca.

Idziemy na stadion, a że debiut w nowej aranżacji to...zastosowałem zaczepne (a jakże) pytanie do jednego z ochroniarzy, którędy na E26. Odpowiedź: tędy się nie da (stoimy za sektorem G). Inteligencja nakazuje skręcić w prawo co czynimy i dochodzimy do wejscia. OK 18:40 dwie osoby na bramkach. Zasiadamy i podziwiamy beton na przeciwko.

Myślę sobie fajny widok, Sektory na balkonach to kawał sprawy. Utyskiwanie na temat zbyt daleko odsuniętej murawy zupełnie zeszło na dalszy plan bo:
- profil trybuny pozwala widziec całe boisko (szczególnie z balkonu), jakby murawa była bliżej to nie byłoby widać linii.
- nigdy nie wypowiadałem się na temat tej odległości, czytalem tylko narzekania.

Godzina 19:30 - siedzę i myśle - nie będzie kompletu, mało coś ludzi.
Jak czytałem wyżej powodów jest kilka:
- brak parkingów - ludzie muszą krążyć w poszukiwaniu miejsca, jak znajdą je w huj daleko to muszą dojść,
- zbyt późne wychodzenie z domu - według schematu duży stadion, będą miejsca (zapomnieli o parkingu),
- kretynizm z kołowrtoami - jak to prawda do wygląda mi na złośliwość ochroniarzy - jak zwykle w takich okolicznościach.Jak się mecz ma zacząć za pół godziny, wiemy że mamy huja a nie zaplecze z dojazdem to otwieram wszystkie kołowrotki a nie zamykam ich połowe. W ten sposób, rozładowuję frustrację ludzi, kolejkę i poprawiam wszystkim nastrój zepsuty szukaniem miejsca na parking.
- Oznaczenia - na samym obiekcie ok, ale wokół niego muszą jeszcze powstać.

20:00
Mecz się zaczyna - jak pisałem wyżej, uważam że siodełka są bez sensu. Nikt z nich nie korzysta, tylko podczas przerwy. Może będziecie rzucać mi się do gardła ale uważam, że na E powinniśmy siedzieć (chociaż spróbować).
Niestety profil trybuny, dobry do oglądania, powoduje efekt domina, stanie I rząd to automatycznie cała trybuna musi stać. Poza tym komfort dobry.

Godzina 22:00
Koniec meczu, ewakuacja ze stadionu ok. prośba tylko do ludzi żeby nie stali na schodach jest fura miejsca można stać w rzędach. Reszta chce wyjść.
Wyjazd autem - podobnie jak wjazd, chociaż asysta niebieskich jest jeszcze dogrywana, eliminacja korków dobrze im szła podczas mniejszego stadionu, tu muszą jeszcze dopracować.

Ale bez tych parkingów (można nawet błonia zagospodarować raz na dwa tygodnie), będzie ciężko.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.09.2010, 11:13
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj rano ogladalem sobie w TV powtorke meczu. To ze trybuny sa malo doswietlone to w TV wyglada dramatycznie. Nie wiem jaki problem tkwi w podwieszeniu kilku lamp pod kratownicami....
A kogo to interesuje jak to się prezentuje w TV. Na trybunach jest odpowiednio jasno, a to że wygląda to na ciemności to wina kamer które nie mają tak dobrej adaptacji na światło jak oko, co można zaobserwować podczas meczów w dzień jak kamera przechodzi z części nasłonecznionej w zacieniowaną. Też wówczaas wygląda to jak egipskie ciemności
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.09.2010, 11:39
Markus napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś - po co mają informować, skoro nikt nic z północną nie robi, nic się nie zmienia, a temat jest de facto martwy po odwołaniu ostatniego przetargu?
nie rozumiemy się. nie chcę żeby klub powiedział "oczywistą oczywistość" jak mawia klasyk. Ale rozumiem (albo inaczej) chciałbym rozumieć że ktoś z klubu ma kontakt z ZIKIT,Polimexem czy J.M i ma jakieś informację czemu nic się nie dzieje i ew.kiedy zacznie się dziać
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2010, 11:48
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A kogo to interesuje jak to się prezentuje w TV. Na trybunach jest odpowiednio jasno, a to że wygląda to na ciemności to wina kamer które nie mają tak dobrej adaptacji na światło jak oko, co można zaobserwować podczas meczów w dzień jak kamera przechodzi z części nasłonecznionej w zacieniowaną. Też wówczaas wygląda to jak egipskie ciemności
Porownujac oswietlenie na Legii czy Pasach u nas praktycznie go nie ma. Obchodzi na przyklad mnie.
Mysle ze sa to kwestie estetyczne jak np na wschodniej, ale patrzac np na mlyn to oprawy kolejne sezony na R22 beda kiepsko doswietlone od gory. Juz na dawnym D nie bylo widac napisow na samej gorze. Roznice w oswietleniu na G bylo fajnie widac ze wschodniej, bo na G polowa trybuny jest niezle doswietlona dzieki odbijaniu swiatla przez murawe, ale od polowy trybuny przy braku doswietlenia z góry robi sie ciemno.
Zobaczymy jak to sie bedzie prezentowac po zakonczeniu budowy. Jest to detal ale warto takie detale poprawiac bo jest na to w tym momencie czas. Bo takie detale jak dobre oswietlenie tworza klimat stadionu.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.09.2010, 12:00
Byłem pod wrażeniem, że miasto w końcu zadbało o to, żeby w spokoju i bez tłoku można było wrócić tramwajami!!! Przez około 30min, które spędziłem po meczu pod stadionem naliczyłem około 7 tramwajów. Naprawdę szacun. Mam nadzieję, że zachęci to wiele osób do wybierania tego środka transportu na mecz.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2010, 12:00
Wchodziłem tam gdzie Ty, i stałem tyle co Ty więc 40 minut jest mało prawdopodobne.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.09.2010, 12:10
Kilka uwag na temat stadionu po dziewiczym meczu:

1.Brak parkingów katastrofalny - 25 min szukaliśmy miejsca do zaparkowania, po czym wylądowaliśmy w jakimś błocie. A to dopiero połowa stadionu otwarta. Bedzie wielki problem, jak zacznie przychodzić 30 tys ludzi

2. Bramki słabo przepustowe - przy wejściu na E21 o 19.40 był tłum, tumult i przepychanki - kołowrotki nie działały, ochroniarze nie sprawdzali dokumentów, tylko targali bilet i z grubsza obmacywali. Przyjechałbym wcześniej, ale zmarnowałem kupę czasu na stanie w korkach i szukanie parkingu.

3. Widoczność z E21 - fenomenalna! Mam wrażenie że z balkonu u góry nie ma miejsca z którego byłoby widać słabo. Nawet z narożników. Można ewentualnie wziąć mini lornetkę, jeśli chcesz mieć zoomy jak w TV co jakiś czas, ale generalnie komfort oglądania meczu na stadionie jest super. W końcu stadion wygrywa z kanapą przed telewizorem, nawet dla dziadków i pikników

4. Siedzenia bardzo wygodne, barierki bardzo fajne. Bez nich byłoby mniej wygodnie - można się oprzeć, powiesić kurtkę itp. Wykonanie barierek trochę tandetne, ale bez tragedii - w końcu nie jesteśmy w teatrze. Siedziało nas trzech ponad 100 kilowych gości obok siebie i było ok.

5. Akustyka - obłędna! Ryk, kocioł, gwizd.... Mnie, starego wyjadacza i weterana koncertów Black Metalowych bolały uszy. Serio.

6. Jak to zauważyli na forum Legii, w TV dosyć głośno słychać było zapiewajłe z naszego młyna. To chyba kwestia rozmieszczenia mikrofonów Canal+ bo na E21 słychać go było słabo i niezbyt często, za to super słychać było efekt jego pracy - czyli ryk sektora E

7. Oczywiście na meczu wszyscy jak trybuna długa i szeroka stali Trzeba będzie zatrudnić stewardów, żeby zrobić jakieś siedzące sektory dla dziadków i dzieci

Generalnie, stadion, mimo niedoróbek często na tym forum wytykanych daje radę jak cholera. Będzie kocioł, będzie twierdza, będze super.

Wydaje mi się jednak, że te 17-20 tys widzów które było na stadionie to taka nasza żelazna gwardia. I jak będą otwarte pozostałe trybuny, to na następne 15 tys widzów dział marketingu będzie się musiał nieźle natrudzić, żeby na stadion zaprosić. Mam nadzieje, że nie zaśpią, mają jeszcze 2 miesiące.

Na pewno piwo i dobra gastronomia by pomogły
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 18.09.2010, 12:15
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
Wchodziłem tam gdzie Ty, i stałem tyle co Ty więc 40 minut jest mało prawdopodobne.
Możesz po ludzku napisać gdzie wchodziłeś i ile stałeś? Bo jak piszesz, że jeśli wchodziłeś na E26 w 5 minut to niemożliwe, żebym na E22 wchodził 40, to gratuluję. Kolejny, którego tam nie było, a "wie lepiej".

Apeluję do "wszystkowiedzących": Nie byłeś? Nie widziałeś? To daruj sobie takie wpisy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.09.2010, 12:23
Ja byłem na D i wejście spoko, ale nie o tym. Siedząc na górze jednego z narożników nie ma szans zobaczyć przyszłych telebimów, ani na wschodniej ani zachodniej. Zapewniony jest za to darmowy wy...., ze chce łeb u.......ić. Nie chcę mysleć co tam będzie w listopadzie czy grudniu. Tam nawet nie pomoze osłonięcie narożnika, bo piździ też od niższego dachu dawnego D. Generalnie w lecie może ok, ale w chłodniejsze dni delikatnie mówiąc nie polecam.
Widocznośc super.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.09.2010, 12:26
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Kilka uwag na temat stadionu po dziewiczym meczu:
5. Akustyka - obłędna! Ryk, kocioł, gwizd.... Mnie, starego wyjadacza i weterana koncertów Black Metalowych bolały uszy. Serio.

7. Oczywiście na meczu wszyscy jak trybuna długa i szeroka stali Trzeba będzie zatrudnić stewardów, żeby zrobić jakieś siedzące sektory dla dziadków i dzieci
Co do 5 to sie zgadzam. Jeszce jak echo się odbiło od D to byłem pod wrażeniem. Sektory DEF również nieźle sobie radziły.

Co do 7 to jak będzie cały stadion to spokojnie można zrobić sektory siedzące stojące, kucające i jakie się bedzie chciało Co mnie zdziwiło to sektor E22 który cały siedział pośród pozostałych stojących na piętrze. Nie wiem kto ich tak ustawił ale rzucało się to w oczy

Nie moge sie doczekać jak na meczu z Legią (bądz nie) ryknie te 30 tys

gigant napisał(a):Wyświetl post
Ja byłem na D i wejście spoko, ale nie o tym. Siedząc na górze jednego z narożników nie ma szans zobaczyć przyszłych telebimów, ani na wschodniej ani zachodniej. Zapewniony jest za to darmowy wy...., ze chce łeb u.......ić. Nie chcę mysleć co tam będzie w listopadzie czy grudniu. Tam nawet nie pomoze osłonięcie narożnika, bo piździ też od niższego dachu dawnego D. Generalnie w lecie może ok, ale w chłodniejsze dni delikatnie mówiąc nie polecam.
Widocznośc super.
Ale za to w lecie będzie klima
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 18.09.2010, 12:29
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Byłem pod wrażeniem, że miasto w końcu zadbało o to, żeby w spokoju i bez tłoku można było wrócić tramwajami!!! Przez około 30min, które spędziłem po meczu pod stadionem naliczyłem około 7 tramwajów. Naprawdę szacun. Mam nadzieję, że zachęci to wiele osób do wybierania tego środka transportu na mecz.
Przyczyna lezy raczej w zamknieciu torowiska na placu Wszystkich Świętych,i co ma jechac na Salwator to jezdzi na Cichy Kącik...
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 18.09.2010, 12:30
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
...

3. Widoczność z E21 - fenomenalna! Mam wrażenie że z balkonu u góry nie ma miejsca z którego byłoby widać słabo. Nawet z narożników. Można ewentualnie wziąć mini lornetkę, jeśli chcesz mieć zoomy jak w TV co jakiś czas, ale generalnie komfort oglądania meczu na stadionie jest super. W końcu stadion wygrywa z kanapą przed telewizorem, nawet dla dziadków i pikników
....
Co do widoczności, to specjalnie przeszedłem się po praktycznie całej górze E i nie "mam wrażenie", ale jestem pewien, że widoczność jest kapitalna. Wiele razy oglądałem mecz z dużo bliższego boiska dawnego A (zarówno z dołu jak i z samej góry), i ... nie miałbym ochoty tam wrócić, gdyby to było możliwe! Mam wrażenie, że to cofnięcie od boiska (nieco paradoksalnie) nawet poprawia komfort oglądania, tzn. zdecydowanie wolę ten kąt (pionowo) pod jakim widzi się płytę boiska i zawodników + to cofnięcie powoduje, że fajnie zwiększa się kąt poziomy pola widzenia. Wrażenia z oglądania - duuży plus, kto wie, czy to na co tak narzekaliśmy (odległość od płyty boiska) w rzeczywistości nie okazało się zaletą. Jeśli już to gdzieś przeszkadza to prędzej w dolnej części E, ale tu lepiej niech wypowiedzą się ci, którzy tam byli.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.09.2010, 12:36
Mysle ze fakt ze sektory E stały wynikał z prostej przyczyny, ze wielu chetnych pojsc na G nie dostalo tam biletu. Po oddaniu calego stadionu pewnie wszyscy chetni do dopingu zgromadza sie na C i w okolicach..
Lepiej niech E zostanie sektorem "piknikowym" (od czasu do czasu) wlaczajacym sie w doping ale na siedzaco, po co odstraszac "spojojniejszych" kibiców staniem przez caly mecz?

Cieszy duza ilosc osob chetnych do dopingowania, jak tak to bedzie wygladac na kazdym meczu to mozemy sie nie pomiescic na C i w obu naroznikach przy tej trybunie.
Jeśli stala frekewncja utrzyma sie na poziomie 20 tysiecy na przecietnych meczach nie bedzie tak zle..trzeba wziasc pod uwage jeszcze studentów, którzy zaczynaja w pazdzierniku, a napewno z 2-5 tysiecy z nich moze odwiedzac nasz stadion przy takich(lub nawet nizszych) cenach!

Zeby nie bylo ze nie na temat:
Pisalem to juz po kadrze, nalezy zrobic cos z oswietleniem trybuny E, nie mowie tu o choince jak w kałuży, ale przydaloby sie ja doswietlic tak ze dwa razy bardziej niz teraz!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów