|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja wchodziłęm na D12, 15 minut przed meczem, i nie było żadnej kolejki, wszedłem od razu, tyle że ten sektor jest mały, i troche miejsc było wolnych
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Szkoda słów zawsze znajdą się jakieś płaczące osoby że kolejka była że pepsi bez przykrywki i rurki i beton jakiś taki szary.Oj w głowach już się po przewracało.A przypomnijcie sobie płaczki jak pod gołym niebem się siedziało i starego precla z worka jadło!!!
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
E 21 - ustawiłem się w kolejce o 19.20, o 19.30 byłem na swoim miejscu na trybunie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest ewidentna wtopa z kretyńskim rozplanowaniem wejść w stosunku do tego ile osób ma nimi przejść, do tego dochodzą niespodzianki typu zamknięcia jednego z kołowrotów z pary i mamy siedzieć cicho? Bo co? Mamy stadion wybudowany de facto za nasze i to duże pieniądze, płacimy (sporo) za bilet i mamy siedzieć cicho jak widzimy, że ktoś coś zawalił? Z takim podejściem to my w tym kraju do niczego nie dojdziemy, a taki Majchrowski będzie dalej mógł robić co chce. E21 to sektor skrajny, to samo piszą ci co wchodzili na E26. Ja podszedłem pod wejście do swojego sektora i widziałem ze swojego miejsca jeszcze tylko kolejkę do drugiego ze środkowych wejść, która była równie zajebiście długa. Może dodatkowo sporo osób ustawiało się w kolejce nie do tego wejścia co powinno? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To pisz od razu że się kołowrót zaciął i nie lamentuj, że za mało kołowrotów. Albo chcesz mieć spokój aby ludzie z innych sektorów się nie ryli na sam środek trybuny i 2 kołowroty albo połączone sektory cały rząd kołowrotów. Ile ma taki sektor? 700 osób? Przy dwóch kołowrotach spokojnie można wejść na stadion poniżej jednej godziny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
były sygnały zeby byc wczesniej ale jak wszyscy wala za 15 to co sie dziwic
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wyluzowac wszyscy. Bo i jedni i drudzy maja racje.
Faktycznie byl problem z wejsciem na GÓRE, przechodze kolo bramek a tu tyleeee ludzi, wielkie kolejki (ok 19.30-40) a tu podchodze nawet do nie swojej (mialem na E14) E11,E12 - nawet jednej osoby nie bylo w kolejce... troche nie rozumiem co sie dzialo z wpuszczaniem na gorne sektory, bo na dolne wogole nie bylo kolejki, napewno sa wieksze, ale cos oprocz tego musi byc.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Przeczytaj jeszcze raz mojego pierwszego posta. Masz pretensje o to, że nie napisałem tego wielkimi literami? Bo to jest tam napisane!
Cytat:
Następny ... liczyłeś jaka część osób przyszła za 15, że tak swobodnie rzucasz tym "wszyscy"? Nie wiesz, nie byłeś, nie widziałeś, a wiesz "lepiej" i pierd...isz ![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja wchodziłem na E24 godzinę przed meczem. I gdyby nie zamknięte drzwi na samym już wejsciu na trybunę trwało by to może z 2min. Ale musiałem przez E23 wbijać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ale pieprzenie. O 19,25 stanelismy w takiej kolejce na E22 ze szczena opada. I napewno nie zrobila sie ona "nagle" akurat wtedy jak podeszlismy ze znajomymi. Jesli na nowy stadion mam przychodzic poltorej godziny przed meczem zeby nie czekac na wejscie 40 min to pogratulowal.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Krótko mówiąc kicha na wejściu , na E 25 godzinę przed początkiem meczu gruba kolejka zawijaniec weszliśmy przez E 14 bo wpuszczali nas z ręki i strefę vipowską dzięki Wilczkowi . Cos jest nie do końca przemyślane z przepustowością bramek jak czytam podobna sytuacja była na innych wejściach na na górne sektory to pewnie nie przypadek .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Rozmawiałem z kolegą który pracuje w firmie ze sprzętem sportowym, i zostały u niego zamówione ławki rezerwowych. Fotele w nich mają być kubełkowe. Koszt ok. 80 tysięcy. Na pytanie dlaczego takie brzydkie siatki założyli za bramkami, powiedział że to był wybór ludzi z "góry".
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Zielone, pod kolor murawy, lepiej się ogląda niż przez białe, czarne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Dzisiaj rano ogladalem sobie w TV powtorke meczu. To ze trybuny sa malo doswietlone to w TV wyglada dramatycznie. Nie wiem jaki problem tkwi w podwieszeniu kilku lamp pod kratownicami.... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Od samego początku jak się tylko dowiedzieliśmy że stadion będzie miał poand 30 tys ludzi to wiadome było że będą kłopoty z logistyką.
Nauczony doświadczeniem kilkunastu lat, wyjechałem z domu o 18:00 i o 18:20 szukałem miejsca aby stanąć samochodem. Wiadome że teraz (i później jak otworzą resztę) będzie z tym duży kłopot. Szczerze mówiąc nie wiem co Wisła zamierza (lub miasto) w tym względzie, ale strasznie dużo ludzi przyjechało spoza Krakowa - oni MPK nie przyjadą. Autem staneliśmy na Cichym kąciku bo jakiś fagas z policją stał przed wejściem na stadion i wpuszczał samochody nie wiadomo kogo - a od strony G można zrobić teraz nie mały parking - tak czy owak ludzie tradycyjnie po.......ili znaki poziome i pas do skrętu w lewo na al. 3 maja i obstawili ją do końca. Idziemy na stadion, a że debiut w nowej aranżacji to...zastosowałem zaczepne (a jakże) pytanie do jednego z ochroniarzy, którędy na E26. Odpowiedź: tędy się nie da (stoimy za sektorem G). Inteligencja nakazuje skręcić w prawo co czynimy i dochodzimy do wejscia. OK 18:40 dwie osoby na bramkach. Zasiadamy i podziwiamy beton na przeciwko. Myślę sobie fajny widok, Sektory na balkonach to kawał sprawy. Utyskiwanie na temat zbyt daleko odsuniętej murawy zupełnie zeszło na dalszy plan bo: - profil trybuny pozwala widziec całe boisko (szczególnie z balkonu), jakby murawa była bliżej to nie byłoby widać linii. - nigdy nie wypowiadałem się na temat tej odległości, czytalem tylko narzekania. Godzina 19:30 - siedzę i myśle - nie będzie kompletu, mało coś ludzi. Jak czytałem wyżej powodów jest kilka: - brak parkingów - ludzie muszą krążyć w poszukiwaniu miejsca, jak znajdą je w huj daleko to muszą dojść, - zbyt późne wychodzenie z domu - według schematu duży stadion, będą miejsca (zapomnieli o parkingu), - kretynizm z kołowrtoami - jak to prawda do wygląda mi na złośliwość ochroniarzy - jak zwykle w takich okolicznościach.Jak się mecz ma zacząć za pół godziny, wiemy że mamy huja a nie zaplecze z dojazdem to otwieram wszystkie kołowrotki a nie zamykam ich połowe. W ten sposób, rozładowuję frustrację ludzi, kolejkę i poprawiam wszystkim nastrój zepsuty szukaniem miejsca na parking. - Oznaczenia - na samym obiekcie ok, ale wokół niego muszą jeszcze powstać. 20:00 Mecz się zaczyna - jak pisałem wyżej, uważam że siodełka są bez sensu. Nikt z nich nie korzysta, tylko podczas przerwy. Może będziecie rzucać mi się do gardła ale uważam, że na E powinniśmy siedzieć (chociaż spróbować). Niestety profil trybuny, dobry do oglądania, powoduje efekt domina, stanie I rząd to automatycznie cała trybuna musi stać. Poza tym komfort dobry. Godzina 22:00 Koniec meczu, ewakuacja ze stadionu ok. prośba tylko do ludzi żeby nie stali na schodach jest fura miejsca można stać w rzędach. Reszta chce wyjść. Wyjazd autem - podobnie jak wjazd, chociaż asysta niebieskich jest jeszcze dogrywana, eliminacja korków dobrze im szła podczas mniejszego stadionu, tu muszą jeszcze dopracować. Ale bez tych parkingów (można nawet błonia zagospodarować raz na dwa tygodnie), będzie ciężko. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kogo to interesuje jak to się prezentuje w TV. Na trybunach jest odpowiednio jasno, a to że wygląda to na ciemności to wina kamer które nie mają tak dobrej adaptacji na światło jak oko, co można zaobserwować podczas meczów w dzień jak kamera przechodzi z części nasłonecznionej w zacieniowaną. Też wówczaas wygląda to jak egipskie ciemności
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
nie rozumiemy się. nie chcę żeby klub powiedział "oczywistą oczywistość" jak mawia klasyk. Ale rozumiem (albo inaczej) chciałbym rozumieć że ktoś z klubu ma kontakt z ZIKIT,Polimexem czy J.M i ma jakieś informację czemu nic się nie dzieje i ew.kiedy zacznie się dziać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Mysle ze sa to kwestie estetyczne jak np na wschodniej, ale patrzac np na mlyn to oprawy kolejne sezony na R22 beda kiepsko doswietlone od gory. Juz na dawnym D nie bylo widac napisow na samej gorze. Roznice w oswietleniu na G bylo fajnie widac ze wschodniej, bo na G polowa trybuny jest niezle doswietlona dzieki odbijaniu swiatla przez murawe, ale od polowy trybuny przy braku doswietlenia z góry robi sie ciemno. Zobaczymy jak to sie bedzie prezentowac po zakonczeniu budowy. Jest to detal ale warto takie detale poprawiac bo jest na to w tym momencie czas. Bo takie detale jak dobre oswietlenie tworza klimat stadionu. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Byłem pod wrażeniem, że miasto w końcu zadbało o to, żeby w spokoju i bez tłoku można było wrócić tramwajami!!! Przez około 30min, które spędziłem po meczu pod stadionem naliczyłem około 7 tramwajów. Naprawdę szacun. Mam nadzieję, że zachęci to wiele osób do wybierania tego środka transportu na mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kilka uwag na temat stadionu po dziewiczym meczu:
1.Brak parkingów katastrofalny - 25 min szukaliśmy miejsca do zaparkowania, po czym wylądowaliśmy w jakimś błocie. A to dopiero połowa stadionu otwarta. Bedzie wielki problem, jak zacznie przychodzić 30 tys ludzi 2. Bramki słabo przepustowe - przy wejściu na E21 o 19.40 był tłum, tumult i przepychanki - kołowrotki nie działały, ochroniarze nie sprawdzali dokumentów, tylko targali bilet i z grubsza obmacywali. Przyjechałbym wcześniej, ale zmarnowałem kupę czasu na stanie w korkach i szukanie parkingu. 3. Widoczność z E21 - fenomenalna! Mam wrażenie że z balkonu u góry nie ma miejsca z którego byłoby widać słabo. Nawet z narożników. Można ewentualnie wziąć mini lornetkę, jeśli chcesz mieć zoomy jak w TV co jakiś czas, ale generalnie komfort oglądania meczu na stadionie jest super. W końcu stadion wygrywa z kanapą przed telewizorem, nawet dla dziadków i pikników 4. Siedzenia bardzo wygodne, barierki bardzo fajne. Bez nich byłoby mniej wygodnie - można się oprzeć, powiesić kurtkę itp. Wykonanie barierek trochę tandetne, ale bez tragedii - w końcu nie jesteśmy w teatrze. Siedziało nas trzech ponad 100 kilowych gości obok siebie i było ok. 5. Akustyka - obłędna! Ryk, kocioł, gwizd.... Mnie, starego wyjadacza i weterana koncertów Black Metalowych bolały uszy. Serio. 6. Jak to zauważyli na forum Legii, w TV dosyć głośno słychać było zapiewajłe z naszego młyna. To chyba kwestia rozmieszczenia mikrofonów Canal+ bo na E21 słychać go było słabo i niezbyt często, za to super słychać było efekt jego pracy - czyli ryk sektora E ![]() 7. Oczywiście na meczu wszyscy jak trybuna długa i szeroka stali Trzeba będzie zatrudnić stewardów, żeby zrobić jakieś siedzące sektory dla dziadków i dzieci ![]() Generalnie, stadion, mimo niedoróbek często na tym forum wytykanych daje radę jak cholera. Będzie kocioł, będzie twierdza, będze super. Wydaje mi się jednak, że te 17-20 tys widzów które było na stadionie to taka nasza żelazna gwardia. I jak będą otwarte pozostałe trybuny, to na następne 15 tys widzów dział marketingu będzie się musiał nieźle natrudzić, żeby na stadion zaprosić. Mam nadzieje, że nie zaśpią, mają jeszcze 2 miesiące. Na pewno piwo i dobra gastronomia by pomogły ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Apeluję do "wszystkowiedzących": Nie byłeś? Nie widziałeś? To daruj sobie takie wpisy. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja byłem na D i wejście spoko, ale nie o tym. Siedząc na górze jednego z narożników nie ma szans zobaczyć przyszłych telebimów, ani na wschodniej ani zachodniej. Zapewniony jest za to darmowy wy...., ze chce łeb u.......ić. Nie chcę mysleć co tam będzie w listopadzie czy grudniu. Tam nawet nie pomoze osłonięcie narożnika, bo piździ też od niższego dachu dawnego D. Generalnie w lecie może ok, ale w chłodniejsze dni delikatnie mówiąc nie polecam.
Widocznośc super. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Co do 7 to jak będzie cały stadion to spokojnie można zrobić sektory siedzące stojące, kucające i jakie się bedzie chciało Nie moge sie doczekać jak na meczu z Legią (bądz nie) ryknie te 30 tys
![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mysle ze fakt ze sektory E stały wynikał z prostej przyczyny, ze wielu chetnych pojsc na G nie dostalo tam biletu. Po oddaniu calego stadionu pewnie wszyscy chetni do dopingu zgromadza sie na C i w okolicach..
Lepiej niech E zostanie sektorem "piknikowym" (od czasu do czasu) wlaczajacym sie w doping ale na siedzaco, po co odstraszac "spojojniejszych" kibiców staniem przez caly mecz? Cieszy duza ilosc osob chetnych do dopingowania, jak tak to bedzie wygladac na kazdym meczu to mozemy sie nie pomiescic na C i w obu naroznikach przy tej trybunie. Jeśli stala frekewncja utrzyma sie na poziomie 20 tysiecy na przecietnych meczach nie bedzie tak zle..trzeba wziasc pod uwage jeszcze studentów, którzy zaczynaja w pazdzierniku, a napewno z 2-5 tysiecy z nich moze odwiedzac nasz stadion przy takich(lub nawet nizszych) cenach! Zeby nie bylo ze nie na temat: Pisalem to juz po kadrze, nalezy zrobic cos z oswietleniem trybuny E, nie mowie tu o choince jak w kałuży, ale przydaloby sie ja doswietlic tak ze dwa razy bardziej niz teraz! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|