|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Co mnie najbardziej zaskoczyło to bardzo dobra dynamika i szybkość piłkarzy Lecha. Kontry mieli dobre. Ale widać też znaczną różnicę w wyszkoleniu technicznym. Szczególnie w akcjach 1 na 1 gdy lechita robił zwód w bok piłkarz Juve spokojnie go przeczytał i wchodził przed niego. Juve widać że początkowo lekceważąco, potem zabrali się do roboty.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co do Polaków w Lidze Europejskiej w Borussii w wyjściowej jedenastce nie ma żadnego polskiego piłkarza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Lepiej byś powiedział które to Twoje konto a tak w ogóle to trochę szacunku do starszych a szczególnie do gości
![]() Niestety ale Amica od 3 lat gra dobrze w pucharach.Raz była bliska kompromitacji(choć może to za duże słowo bo co powiedzieć o 'naszym' Karabachu), raz(ze Spartą) zmarnowała sporą szansę a tak to przyzwoite bądź dobre wyniki. Wiadomo że dla Juve LE to taka pańszczyzna trochę ale to ich problem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czy dobrze widziałem, na stadionie Juve flaga Legii
I chyba raz poszło na trybunach ,,Legia, Legia" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Witam,
Zaskoczył mnie mecz Lecha i to bardzo na plus. Szkoda kilku błędów przy bramkach ale mimo wszystko remis to dla mnie Sukces ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja żałuję tylko kuponu
![]() Lech zagrał świetnie w porównaniu z tym, co dzieje się w Ekstraklasie. Może i Juve było bez formy, może Rudnevs i kumple zagrali mecz życia, ale nijak się ma to do faktów. Juve zremisowało z Lechem u siebie. Wisła przegrała dwa mecze z Azerami. Legia nie grała w ogóle w pucharach. Ruch się błaźnił niemiłosiernie, a Jagiellonia grać coś tam grała, ale poległa. Lech gra w LE i idzie mu póki co nieźle. Może dostanie łomot od City, Austriaków i Juve. Grunt, że o wyniku będą jutro trąbić wszystkie media, bo portale w sieci już dostały szału :] Ja bym chciał żeby nasi taki mecz kiedyś zagrali w pucharach. Lazio i Barcelona (swoją drogą był to już mecz o pietruszkę wtedy) były dawno. Juve - Lech skończyło się pół godziny temu i może być kluczowym wynikiem dla rywalizacji w grupie. Nawet pasowałoby mi gdyby Lech wszystko wygrywał po drodze aż do finału (bo miło oglądać polski klub we wrześniu w pucharach), choć chciałbym, żeby w finale padł Na krajowym podwórku możemy się żreć ile chcemy a nawet jest to wskazane. Wiadomo, że jak inna drużyna dostaje w Europie łomot, to trzeba się pośmiać, że dziady, że du*y wołowe etc. Ale jak gra ładnie i da się to oglądać to niech wygrywa, bo czemu nie?Gratulacje dla Lecha, Zieliński pewnie utrzyma posadę, choć w lidze gra piach. Zremisować z Juve, tak uznaną marką i to u nich to spory wyczyn. Choć kuponu szkoda ![]() A nasze grajki powinny się wziąć do roboty. Bo skoro Lech potrafi, to oni też :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65042,83...e_Lechowi.html - w dobrej jakości
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Lechowi nalezy pogratulować szczęścia - wątpie żeby przeciwko Man City Rudnevs miał taki "dzień konia". Nie ma także co wyrokować na temat siły (potęgi?) Lecha - trafił na najsłabszy Juventus jaki pamiętam , dodatkowo upośledzony przez jedną znamienitą rotację w składzie - Legrotaglie za Bonucciego...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
www.AllGoals.pl
A tak btw. Rudnevs nie grał już w pucharach w tym sezonie w swoim poprzednim klubie? z jakiej paki dzis gral? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Grał w fazie eliminacyjnej, czyli mógł być zgłoszony do rozgrywek grupowych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Tak btw Rudnevs sam przyznal, ze uderzyl na pale. Po prostu strzal zycia, czestow takich meczach wchodza. Jak u nas Mijailovic, Paulista i Sobol ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lech w całej swojej zakończonej już przeszłości nie zbliżył się nawet do sukcesów Wisły zarówno na arenie krajowej jak i międzynarodowej. Że nie wspomnę o obecnym tworze i jego jedynym mistrzostwie rok temu. Coś jeszcze wyjaśnić? |
||||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A co w tym dziwnego? Piłkarze jakich setki tysięcy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
witeq napisał(a):
Wedlug mnie Lewandowski jest bardziej drewniany. A przynajmniej nie widzialem jeszcze, zeby Rudnevsowi pilka przy przyjeciu odbijala sie na pare metrow. Ale oczywiscie masz racje - trzeba troche poczekac. Kiedy jednak siegam pamiecia do wystepow Lewandowskiego w europejskich pucharach, to przypomina mi sie obraz goscia, ktory z bardziej klasowymi zespolami nie istnial i nie potrafil strzelic zadnej bramki. Choc oczywiscie w rodzimej lidze, korone krola strzelcow udalo mu sie podwedzic. Zobaczymy jak bedzie z Rudnevsem. Dla mnie jest glownym kandydatem do tego trofeum na obecna chwile.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.09.2010 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A ja uważam, że Juve zlekceważyło amicę i tyle. Niech inni nie podniecają się tak. Przyjedzie do poznania jakaś Polonia Bytom ( z całym szacunkiem ) i odbierze cenne punkty jakże "mocnej" amice. I wszyscy się będą głowić jak to możliwe.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Umarł król. Niech żyje król.
To samo w kontekście Lewandowski - Rudnevs (gwiazda Lecha na której można zarobić) jak i w kontekście Wisła - Lech (napalanie się wynikami uzyskiwanymi w europejskich pucharach) A odnośnie samego meczu. Przypuszczałem że padnie 6 bramek, ale nie przypuszczałem że Juventus podzieli się z Lechem fifty fifty ![]() Teraz odpoczynek i... truskawki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja chyba ogladalem inny mecz niz wy... Bo jak dla mnie Lech wcale nie zagral dzis jakiegos swietnego meczu, po prostu po czesci zostali zlekcewazeni, po innej czesci Juventus gral w do polowy rezerwowym skladzie, a po czesci mieli duzo szczescia. W zdecydowanej wiekszosci to Juventus prowadzil gre, mial akcje, ale tak jak dzien konia mial Rudnevs tak slabszy dzien mial Krasic w Juve.
A co do pytania pojawiajacego sie wczesniej na temat reklamy BetClica na koszulkach Juve - widac ze nie jestescie w temacie Po prostu BetClic reklamuje sie tylko na domowych koszulkach Juve. Na wyjazdowe poszukiwany jest inny sponsor ;P Wiec nie ma obaw czy wystapi z reklamami firmy bukmacherskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To ci Pyry, nie wierzyłem, że będą w stanie zremisować ten mecz. Nie mówcie też, że co to za osiągnięcie wygrać ze słabym Juve. Może i grają padakę, ale mają w swoich szeregach takich grajków, którzy w pojedynkę własnymi umiejętnościami mogliby roznieść Lecha. Jestem pełen uznania dla nich za podejście do meczu, byli skoncentrowani, dobrze przygotowani i właściwie nastrojeni. Może i odstawali piłkarsko, ale pokazali, że ambicją można wiele zdziałać.
Mimo kiepskiej gry Juventusu i tak na mnie wrażenie robi szybkość zawodników włoskiej drużyny i umiejętność zastawienia się i gry tyłem do bramki. Nasi muszą się jeszcze dużo uczyć... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Święte słowa. Prawda jest taka że my gramy ogon z Azerami a oni remisują z juve. Jestem daleki od antykibicowania że tych tamtych nie lubię ja jestem za Wisłą. Lech może sobie LM zdobyć a czemu nie ? Z takiej gry w pucharach Lecha powinno się cieszyć x2. Punkty do rankingu. Lech będzie padnięty w lidze = lepiej dla Wisły A Wisła ma wygrywać z Legią w dołku tak samo jak z pucharowym Lechem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Powiem tak, osobiście się cieszę że Lech wywalczył pozytywny wynik w Europejskich Pucharach, bo zawsze zdobył troszki punkcika do rankignu, a poza tym, nasze ekipy muszą wkońcu grać żeby ta liga stawała się coraz mocniejsza.
Kasy zarobią troszki, może kogoś kupią, może będą odstawać poziomem od ligi, tak jak Wisła kiedyś i wtedy inne ekipy będą musiały się wzmocnić żeby nie oddać pola bez walki. Co do meczu, głupio stracone bramki, Arboleda jak rzadko się myli, to dzisiaj miał wpadki, Kotorowski też się nie popisał jak nie trafił w piłę. A ta bramka Del Piero jak i tego Łotysza to szacun. A, i sędzia ładny s....*syn, lechici są przy polu karnym a ten gwiżdże koniec spotkania. Ciekawe czy jak Juve by miało taką okazję to czy gwizdnął. Powód: to przecież Łotysz
Ostatnio edytowane przez Arkas : 16.09.2010 o godz. 21:59.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wszyscy ci, którzy tak deprecjonują wynik Lecha, sprzedaliby duszę diabłu, żeby tylko na miejscu poznaniaków była Wisła...
Może Rudnevs miał dzień konia i być może więcej takiego meczu nie powtórzy - i co z tego? Czy w Wiśle jest ktokolwiek, jakikolwiek piłkarz, który na dzień dzisiejszy może się pochwalić takim osiągnięciem, taką skutecznością? Obyśmy w przyszłym roku mogli emocjonować się grą Wisełki w pucharowej grupie, z europejskimi tuzami... Łotysza ![]() Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez domenica90 : 16.09.2010 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A co to mnie obchodzi jakiś Lech ? My jutro mamy ważny mecz !
mimo wszystko jako kibic oglądałem mecz, oczywiście trzymałem kciuki za Juve bo z dwojga złego wole Juve niż Lecha. Choć nadętych włochów też nienawidze. Spotkała ich niemiła niespodzianka, bo już ostatnie minuty chcieli przytrzymać wynik i wydawało sie że kontrolują sytuację. Zostali skarceni. Jak znam życie to będzie to obtrąbione w mediach. W dupie mam punkty, po co komu rozstawienie jak sie przegrywa z niżej notowanym To jak byś mi mówił żeby zamiast zwykłej coli kupił cole light i wysłał SMS-a za 4.66zł bo z tego jeden grosz idzie na biedne dzieci z Etiopii. 10lat czekamy i liczymy te punkty i nic z tego nie ma.
Ostatnio edytowane przez julo : 16.09.2010 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tylko monitora nie pobrudź
![]() Remis na wyjeździe z Juventusem - super rzecz. Godna pozazdroszczenia. Chyba, że twój klub osiągnął to przez sprzedanie swojej historii. Wtedy pozostaje mi tylko szyderczy brecht z wielkopolan, którzy dali dupy by osiągać jakiekolwiek sukcesy. Bez odbioru, wielkopolanie ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://zinas.nra.lv/sports/futbols/3...t-juventus.htm
Łotysze w euforii chyba, na pierwszej stronie poczytnego łotewskiego portalu jest wzmianka o hattricku Rudnevsa. Co do meczu? Dziwny jakis, w pierwszej polowie Juve gralo fatalnie, Lech strzelil 2 bramki. Mecz potoczylby sie inaczej gdyby nie bramka w 45+ minucie. A tak chlopaki wyjechali na pelnej rozczochranej w mecz i po 25 minutach doprowadzili do 3-2. Potem Juve jakby sie cofnelo, juz tak nie atakowalo no i masz Pan. Jak ktos napisal - wynik idzie w świat, choc Juve z takim skladem powinno w sferze s-f pozostawic boj o pierwsza 4 SerieA.
Ostatnio edytowane przez przemek1902 : 16.09.2010 o godz. 22:10.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|