|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Myśl przewodnia jest taka, że potwierdzają ustalenia Cenckiewicza i Gontarczyka odnośnie współpracy Wałęsy z SB. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Póki co widzę, że co innego wyszło na jaw, a mianowicie, że jak Ci się podoba to co pokazuje TVN to z przyjemnoscią traktujesz go jak wyrocznię... Czy to nie zabawne? Dla mnie bardzo.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widocznie nie zrozumiałeś. Chodzi o to, że już nawet nie da się tego ukryć skoro nawet dla dziennikarzy TVN jest to oczywiste. Towarzysz Walter zablokował, ale mleko się już wylało. Ten ostatni numer jest tego przykładem. A co do TVN. Skoro po 2 tygodniach dojdą do wniosku że obecnie mamy wrzesień to co mam się z tym nie zgodzić ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Analogicznie... skoro już nawet Rzeczpospolita doszła do wniosku, że prezes ma nierówno pod sufitem to chyba coś w tym musi być, prawda? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możliwe. Co to zmienia w temacie Wałęsy?
![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sprawie Wałęsy niewiele mam do powiedzenia... Ani nie jestem pewny że nie był, ani nie jestem pewny że był... I ten materiał kompletnie tego nie zmienia.
Niemniej uważam, że to co zrobił później przykrywa ewentualna agenturalna przeszłość. Krótko mówiąc odkupił swoje winy. Jeśli mam mieć wobec niego jakiś zarzut to taki, że się nie przyznał, ale tak jak mówię nie mam pewności i chyba nikt nie może jej mieć, że Wałęsa faktycznie, ze stu procentową pewnością był TW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, tylko pytanie czy będąc przywódcą "S" cały czas nie współpracował z SB, a to już rzucałoby cień na jego działalność. Poza tym byłoby wodą na młyn dla zwolenników teorii o sterowanym przez służby upadku PRL-u zakończonym "zdradą" przy okrągłym stole. Ja się w takie rzeczy nie bawię, zostawiam to historykom, ale coraz mocniej to śmierdzi...
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Każde przejęcie władzy przez "demokratów" od "komunistów" było prowadzone przez służby specjalne danego państwa(wyjątkiem jest Rumunia, gdzie Ceausescu chciał zatrzymać władzę, choć do dziś dyskutuje się czy przewrót nie był inspirowany przez rumuńskie służby specjalne) co można potwierdzić w bardzo prosty sposób. Wystarczy sprawdzić czy i w jakim stopniu osoby odpowiedzialne za zbrodnie w czasach komuny(np. za pacyfikację wystąpień na Węgrzech czy z Polski za pacyfikację "Wujka") zostały pociągnięte do odpowiedzialności. Oraz sprawdzić czy i w jakim stopniu osoby związane z dawną władzą mają wpływ na gospodarkę w nowym układzie politycznym.
O tym że partie komunistyczne w krajach europejskich od końca 84 szykowały się do oddania władzy świadczy również odprężenie w polityce gospodarczej, a co za tym idzie obsadzanie znacznej części prywatnych przedsiębiorstw ludźmi powiązanymi z władzą. Z resztą jest na ten temat multum publikacji(od artykułów, przez książki aż po prace doktorskie) Co do filmu to tutaj jest materiał zdjęty ze strony oficjalnej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Panowie to jest polityka i to że ty za rada Wajdy umieścisz Wałęsę i TVN pod jedną ścianą i to ze zawsze go bronili nie znaczy, że będzie trwało to dalej dobrze mieć haka na każdego i wykorzystać go w dogodnym momencie (pamiętacie jak Sekielski demaskował obietnice polityków? program przeleżał ze dwa lata zanim go puścili) jeśli ktoś pozbawi Tuska władzy to raczej nie będzie to sam Napieralski, Kaczyński czy Putin, wszystko odbędzie się we współpracy z Michnikiem i/lub Walterem ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Trzeba zrobić przewrót i na pohybel zdrajców Polski. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Z przymrużeniem oka można spojrzeć na "Po-wojenną Mapę Nowego Świata" http://homepage.interaccess.com/~net...Impresje3.html Już ze mnie taki amerykanofob PS. Przyłączam się do inicjatywy, a mogę zacząć rewolucję na granicy polsko-czeskiej, którą będę w piątek wieczór przekraczał ![]() Tylko tak się zastanawiam kogo mamy wywieźć na taczkach? - homoseksualistów - żydów - pederastów - lewaków - lemingów - rydzykowców Kogoś jeszcze nie wymieniłem?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.09.2010 o godz. 16:46.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
ciekawe kiedy odkupił te winy? Walcząc z Walentynowicz i Gwiazdą w 1980. Dopuszczając szpicla Wachowskiego od tegoż samego roku? Kończąc strajk, gdzie tylko determinacja całej reszty doprowadziła do porozumień sierpniowych. WYpasione wakacje w Arłamowie i spotkania z Cioskiem - to też odkupienie? A może rozbicie solidarności poprzez powołanie Tymczasowej Rady Koordynacyjnej w 1982r. i jednostronne i inkwizycyjne wycięcie tych większości kierownictwa Solidarności słucham PS: a może 1988 gdzie dogadywał sie czym prędzej bo czuł oddech na plecach młodych gniewnych rozpoczynających strajki i mogących zepchnąć i jego i popleczników w niebyt? ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pewnie chodziło mu o większe później i przepędzenie dzikich lustratorów, polujących na czarownice z esbeckimi fałszywkami w ręku, łamiącymi prawa człowieka, ale to do spółki z dzisiejszym saloonem, więc nobla nie było.
Chyba nie było: http://www.korespondent.pl/index.php...kul_r1&id=8351 Od 1 stycznia będziemy jedynym państwem w regionie bez liniowego podatku dochodowego. ![]()
Ostatnio edytowane przez fox mulder : 15.09.2010 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Liniówka to jest tylko hasło, a nie panaceum na uzdrowienie naszej gospodarki. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edit: tfu tfu tfu nie ma żadnego kryzysu, jesteśmy zieloną wyspą, a podatki zwiększamy bo lubimy |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|||
|
Późno bo późno, ale obiecałem odpowiedzieć.
Co do wałów - opinie podzielone. Ja mam zarzut do niego i Kracika, że się przerzucają papierami. SKM - siądźmy zatem i załóżmy ręce. Cytat:
Jakie są szanse rozbudowy? Zerowe. Co jeszcze żeśmy załatwili przez taką a nie inną lokalizację? Raz, ze mogliśmy zrobić muzeum Fabryki, z maszynami z Olkusza z prawdziwego zdarzenia, dwa, że mogliśmy mieć muzeum zrobione od podstaw w budynku o odpowiednich rozmiarach i perspektywach, trzy, że... mogliśmy mieć konkurs z wielkimi nazwiskami, a nie, jak mówił Sepioł: " że jak na warunki konkursu, liczba zgłoszeń jest duża. Wykonanie projektu utrudnia dawna fabryka, której większość zabudowań musi zostać zachowana, co ogranicza wolność projektantom." Cytat:
I wiesz co? Można by tak chwile o złych decyzjach. Tutaj mowa tylko o inwestycjach w centrum, a przecież Kraków to też Bieżanów, Ruszcza, Górka Narodowa ludzie mieszkający za A4 i ich problemy.Komunikacja, budżet i parę innych spraw. Majchrowski jest złym prezydentem tak samo jak źli byli jego wszyscy bez wyjątku poprzednicy (po 89). Nie ma ludzi z wizją, nie ma ludzi zdolnych zarządzać. On nie panuje nad jednostkami mu podległymi albo ma to w dupie. Więcej - sam nie ma wizji (albo nie umie jej sprzedać co na jedno wychodzi). I w najbliższych wyborach, jeżeli Majchrowski przegra, to okaże się, że wybierzemy kogoś kto był jego politycznym przeciwnikiem. Kwestia zarządzania miastem będzie dla takiego kandydata nieistotna bo ważne że nie komuch. Dzięki takiej a nie innej ordynacji nowemu lub staremu prezydentowi dobierzemy Radę Miasta składającą się z pseudo-polityków unikających jakichkolwiek trudnych decyzji (był na sali ale nie głosował), sterowanych przez kogoś z Wawy, którzy w dupie mają to co ważne dla Krakowa (ilość planów miejscowych daje pojęcie http://planowanie.um.krakow.pl/bpp/plany_g.htm), niemniej zawsze mogą się pokłócić. Dla mnie generalnie sytuacja patowa. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|||
„Nie trzeba będzie za kilka lat rozkopywać modernizowanego obecnie skrzyżowania ulic Lipska i Saska, by wybudować linię tramwajową do ulicy Wielickiej” – mówi Jacek Bartlewicz, rzecznik prasowy ZIKIT. Zaznacza, że na etapie budowy uda się zastosować takie rozwiązania, by w przyszłości, bez ingerencji w modernizowane skrzyżowanie rozpocząć budowę tramwaju nad magistralą kolejową w Płaszowie. Też pudło. W roku 2012 do użytku zostanie oddana zmodernizowana linia dla potrzeb Szybkiej Kolei Aglomeracyjnej na trasie Wieliczka - Balice. Pociągi mają ją pokonywać w czasie nawet mniejszym niż 40 minut. W fazie realizacji jest także remont 5,6 km torów linii kolejowej z Krakowa-Płaszowa do Oświęcimia na odcinku między Bonarką a Swoszowicami.
Mnie się podoba. ![]()
Most Kotlarski z miejscem pod przyszłą linię tramwajową też on zbudował? To że zlokalizował swoją uczelnię w miejscu, gdzie od lat planowana była Trasa Centralna, tramwaj na Rybitwy, świadczy raczej o tym, że dobry z niego biznesmen ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 16.09.2010 o godz. 23:33.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|