The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2010, 13:48
MatMario napisał(a):Wyświetl post

'oczywista ironia Ale Ulatowski dobrze mówi. Mi się podoba.
Przede wszystkim przemawiają za nim wyniki.
Tak samo jak za Maciejem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2010, 14:14
a propos z GW:

Najbardziej "dziurawe" obrony w Europie

Willem II (Holandia) 5 16 3,2 (0)
Carmarthen Town (Walia) 5 16 3,2 (3)
Kecskeméti FC (Węgry) 5 16 3,2 (3)
West Ham United (Anglia) 4 12 3 (0)
Jauniba Ryga (Łotwa) 18 51 2,83 (12)
Cracovia (Polska) 5 14 2,8 (0)
OFK Bar (Czarnogóra) 5 14 2,8 (3)
Manisaspor (Turcja) 4 11 2,75 (0)
Dynamo Bender (Mołdawia) 8 22 2,75 (4)
Donegal Celtic (Irlandia Płn) 7 19 2,7 (4)
* miejsce, drużyna, kraj, mecze, bramki stracone, średnia, liczba punktów
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Od: 09.2010

Stary 14.09.2010, 15:57
Krissu napisał(a):Wyświetl post
W 100% się z nim zgadzam.
Na poczatku witam wszystkich gdyz jest to moj pierwszy post.
A wracajac do tematu Cracovia jest juz chyba zespolem walczacym o utrzymanie ...bo watpie ,zeby zespol zapalil od razu i liczyl w stawce koncowej.
Jak Ulatowski trenowal PGE to kazdy sie nim zachwycal ale ja sadze ,ze tam mial lepsza kadre bardziej ograna przez seniora Ornesta ciekawe jak skonczy w tym sezonie...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2010, 16:07
Skorża szuka winy słabej postawy Legii u zawodników.Do młodej ekstraklasy przesunięci :Iwański,Giza i Wawrzyniak
http://www.90minut.pl/news/134/news1...straklasy.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.09.2010, 16:09
zig napisał(a):Wyświetl post
a propos z GW:

Najbardziej "dziurawe" obrony w Europie

Willem II (Holandia) 5 16 3,2 (0)
Carmarthen Town (Walia) 5 16 3,2 (3)
Kecskeméti FC (Węgry) 5 16 3,2 (3)
West Ham United (Anglia) 4 12 3 (0)
Jauniba Ryga (Łotwa) 18 51 2,83 (12)
Cracovia (Polska) 5 14 2,8 (0)
OFK Bar (Czarnogóra) 5 14 2,8 (3)
Manisaspor (Turcja) 4 11 2,75 (0)
Dynamo Bender (Mołdawia) 8 22 2,75 (4)
Donegal Celtic (Irlandia Płn) 7 19 2,7 (4)
* miejsce, drużyna, kraj, mecze, bramki stracone, średnia, liczba punktów
Znając Filipiaka zaraz zacznie opowiadać,że goni WHU,że siedzą im na plecach. U nas panie to jak w Angliitakie standardy i w ogóle. Pewnie będzie to jego ulubiona gadka zaraz po tym jak to idą na mistrza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.09.2010, 16:09
Cytat:
Skorża szuka winy słabej postawy Legii u zawodników.Do młodej ekstraklasy przesunięci :Iwański,Giza i Wawrzyniak
Mocne ;o <10>
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.09.2010, 16:23
Bardzo dobrze zarząd klubu robi. (o Legię chodzi). Ciekawe, co tam szatnia próbowała wyprawiać, bo chyba nie o grę chodzi, Iwański z tego ich badziewia jeszcze jeden z lepszych a Giza zdaje się tylko raz na zmianę wyszedł, więc wiele pokazać nie miał okazji.

Niejednemu naszemu takie zesłanko plus dup po kieszeni dobrze by zrobiło (choć widać, że Maaskant to sobie na łeb wchodzić nie daje na razie, więc jest nadzieja )

Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2010, 16:36
Iwański to według mnie uosobienie wszystkiego, co niedobre w polskiej piłce. To co wyprawiał w Lubinie zdyskredytowało go w moich oczach. Zarząd Legii zrobił bardzo dobrze, gdyż nie zbuduje się nowej drużyny, gdy znajdują się w niej ludzie symulujący profesjonalne podejście do zawodu. W Wiśle też jest kilku takich amatorów i jeśli się ich nie pozbędziemy, to przebudowa się nie uda.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.09.2010, 16:39
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Iwański to według mnie uosobienie wszystkiego, co niedobre w polskiej piłce. To co wyprawiał w Lubinie zdyskredytowało go w moich oczach. Zarząd Legii zrobił bardzo dobrze, gdyż nie zbuduje się nowej drużyny, gdy znajdują się w niej ludzie symulujący profesjonalne podejście do zawodu. W Wiśle też jest kilku takich amatorów i jeśli się ich nie pozbędziemy, to przebudowa się nie uda.
Niektórym to nawet tekst o Iwańskim wystarczy aby uderzyć w Łobodzińskiego,Brożka itd.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.09.2010, 16:42
Giza? on tam jeszcze gra w ogóle? Iwański? dla mnie zaraz po Manu najlepszy zawodnik, ale co mnie tam, niech tracą
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2010, 16:44
A czy niektórzy piłkarze Wisły nie uderzali w klub kompromitując się w pucharach, a także grając na zwolnienie trenera? Czy my mówimy o Wiśle zwycięskiej, czy o Wiśle skompromitowanej, z której śmieje się pół Polski? Ktoś doprowadził do takiego stanu. W dużej mierze wina leży po stronie piłkarzy, którzy hańbią Białą Gwiazdę.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 14.09.2010 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.09.2010, 16:57
Te pół polski przepraszam ale gdzie gra,że mają prawo się śmiać?A może zwyczajni jest tak iż ci chłopcy mają tak mizerne umiejętności?Ot zwyczajnie, i niczego specjalnie nie robią,choćby chcieli. Hańba leży tylko po stronie tego, który sprowadzał takich grajków, proponując im gigantyczną gażę. Nie wiem, ówczesny dyrektor sportowy,trener. To jest problem,bo ja jestem w stanie zrozumieć choć z trudem takiego Łobodzińskiego,kiedy kopie się po czole a tutaj wpływa oferta na duży geld. Byłby głupcem gdyby nie skorzystał. Nie ma co liczyć na to,że ktoś powie,nie dziękuje,za cienki w uszach jestem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 14.09.2010 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.09.2010, 17:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skorża się skompromitował. Mecz z Ruchem, kto wchodzi w 88. minucie? Giza. Skorża ocenił go po tych kilku minutach spędzonych na boisku, to one zadecydowały, że zawodnik ląduje w ME? Jeszcze kilka dni był nie tylko na tyle dobry by zmieścić się w kadrze meczowej ale jeszcze żeby wejść na boisko z ławki, a dzisiaj leci do ME? Nie twierdzę, że to nie jest miejsce dla Gizy, ale wysyłanie go tam nagle, bo taki mam kaprys, albo dlatego że jak zsyłać to hurtem, dla szatni szczególnie motywujące nie jest. No ale na szczęście Maciuś to już nie nasz problem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.09.2010, 17:05
Cieszy mnie, że Skorża ma silną pozycję w Legii. Trzeba mu dać czas. Nie od razu Kraków zbudowano.
Niech popatrzą na Fergusona, też nie miał na początku wyników.
..
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.09.2010, 17:14
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Skorża się skompromitował. Mecz z Ruchem, kto wchodzi w 88. minucie? Giza. Skorża ocenił go po tych kilku minutach spędzonych na boisku, to one zadecydowały, że zawodnik ląduje w ME? Jeszcze kilka dni był nie tylko na tyle dobry by zmieścić się w kadrze meczowej ale jeszcze żeby wejść na boisko z ławki, a dzisiaj leci do ME? Nie twierdzę, że to nie jest miejsce dla Gizy, ale wysyłanie go tam nagle, bo taki mam kaprys, albo dlatego że jak zsyłać to hurtem, dla szatni szczególnie motywujące nie jest. No ale na szczęście Maciuś to już nie nasz problem.
A skąd wnosisz że polecieli do ME za grę
Mi się wydaje że za atmosferę jaką wytwarzali nowym i tyle. W szatni ma być kolektyw, a że nie ma i są jacyś winni...
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2010, 17:21
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A czy gdzieś jest napisane, że zesłanie do ME jest spowodowane grą? Nie.
Zawsze fajnie pojechać po warsztacie Skorży, nawet nie będąc czegoś w 100% pewnym, co?
No, ale co by ten trener nie zrobił to niektórzy nadal się do niego nie przekonają...

Wśród ukaranych znajduje się też Pączek, który jednak coś na tle pozostałych prezentował.Raczej w Legii jest kilka mocniejszych kandydatur na grę w ME.

To są tylko moje domysły, ale moim zdaniem to nie gra zdecydowała o karze.
Rozp*****lali "szatnię" krótko mówiąc.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.09.2010, 17:21
Oczywiście, że nie polecieli za grę

Jak widać w szatni były tarcia od samego początki i już trzech z "grupy krajowej" wylądowało w ME. Pewnie to początek przymusowej zsyłki, co mnie niezmiernie cieszy bo wolę takiego Kucharczyka lub Efira, którzy dadzą z siebie wszystko, choć nie zawsze im to wychodzi od zawodników, którzy odpieprzają manianę inkasując przy tym to grube $$$
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.09.2010 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.09.2010, 17:22
sq napisał(a):Wyświetl post
A skąd wnosisz że polecieli do ME za grę
Mi się wydaje że za atmosferę jaką wytwarzali nowym i tyle. W szatni ma być kolektyw, a że nie ma i są jacyś winni...
To już prędzej, chociaż to też jest dziwne żeby nagle zaczęli wytwarzać złą atmosferę. Przez 3 miesiące nie wytwarzali i teraz zaczęli, czy też Skorża teraz się zorientował, że ją wytwarzają? A może po prostu Skorża szuka kozłów ofiarnych żeby zasłonić swoją nieumiejętnośc zapanowania nad (kolejną) szatnią i totalny brak umiejętności przełożenia swoich pomysłów taktycznych (jeżeli takie ma) na boisko?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.09.2010, 17:40
Sprawa jest prosta jak drut. Polecieli nie tyle za to ze sie opierdalali ( Wawrzyniak ) ale za to ze zrobili sobie grupe wzajemnego wlazenia w dupe i jatrzenia. Najlepszy ruch ze strony klubu. Lepiej slabszych brac ale chcacych i nie strzelajaych fochow, niz te gwiazdki bez ambicji.

Mamy piec swin w skladzie ( tak swin, bo jesli sie gra przeciwko trenerowi to gra sie przeciwko Legii ) i te swinie poleca na dywan. Albo sie w tepych lbach poystawia albo wypad z baru i do konca zasranej kariery w Legii beda grac z mlodymi.

Ten sezon i tak jest na straty wiec w tym czasie wywalic wszystkie mendy bez ambicji.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.09.2010, 17:46
Nie powiedziałbym, że jest na straty. Oczywiście o MP będzie niezmiernie ciężko, bo środek tabeli jest bardzo wyrównany i o pierwszą trójkę będzie walczyło z 7-8 zespołów, jednak wciąż są szanse na dobrą grę i poukładanie zespołu.

Nie wiem kto zdecydował o takim ruchu, ale biję brawo. W końcu trzeba się wziąć za takich ludzi bez ambicji i wywalić z polskiej piłki Gizów i Łobodzińskich.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.09.2010, 17:49
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Łobodzińskich.

Stosunkowo niskie umiejętności nie równają się braku ambicji...

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 14.09.2010, 18:02
Gdzie sa Ci co tak walili konia po sparingu z Arsenalem? A ze strony klubu z Lazienkowskiej to zwykla pokazowka, bankowo szybko wroca do skladu.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.09.2010, 18:07
Tam jest jeszcze poza tym wniosek o ukaranie 5 kolejnych piłkarzy dyscyplinarnie. Ciekawe o co tu chodzi... Tzn. obstawiać można, że chodzi o imprezkę do rana jaką podobno bałkański skład + jeden czarny pan sobie urząziło, bo słyszałem o czymś takim. Nawet by się zgadzało - Rado, Knezević, Vrdoljak, Antolović + np. Choto. Chinyamy by nikt nigdzie nie zabierał, bo mentalnie to on ma 10 lat, a Mezenga raczej odpada, bo on językowo chyba jest niekompatybilny. Pozostaje Manu i Choto, ale że Manu gra na najwyższych obrotach w zespole chyba a Choto jest cieniem samego siebie od dwóch kolejek, to obstawiam Czarną Skałę. Ew. może Kumbev zamiast któregoś z Bałkańców.
Legionista
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.09.2010, 18:14
http://video.eurosport.pl/pilka-nozn...5/videos.shtml

dobre podsumowanie 5 kolejki, piosenka o Maćku

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2010, 19:03
No to Legia będzie dużo mocniejsza. Wypier... pączka, Gizy to są zawodnicy którzy powinni grać na poziomie 1 i 2 ligi...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2010, 19:26
Bardzo dobry ruch ze strony działaczy Legii.Pomijając fakt,że cała trójka prezenuje żałosny poziom piłkarski od paru ładnych lat(nie wiem jakim cudem Iwański znalazł się w kadrze,chyba tylko dlatego,że był ulubieńcem Smudy),to rozwalają drużynę od środka i jestem pewien,że to działo się już od kilku sezonów.Mam tylko nadzieję,że włodarze będą konsekwentni i nie przywrócą ich do pierwszego zespołu za tydzień,dwa czy miesąc,tylko wywalą z Legii po sezonie.Mam też nadzieję,że widząc to już żaden polski klub się nie nabierze i nie zatrudni tych pseudokopaczy.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.09.2010, 19:34
Cytat:
Iwanski i Wawrzyniak robili beke z Vrdoljaka i rozprowadzali przeciwko niemu młodych ..Dzis rano Magiera wałkowal Zyro ,Kucharczyka i Machnowskiego z tego co wiem to ten ostatni sie wygadał kto kieruje akcja przeciwko cudzoziemcom ...Po treningu do szatni wpadł Skorza z Janasem oraz Ostrowski -wyproszono cudzoziemcow (poza Radoviciem )-Zainteresowani sie postawili -na pytanie Skorży czy ktos ich poprze wstal tylko Giza -Szalach ,Komor i inni sie zesrali ...przy wyjsciu z Szatni spinka Iwanski -Jedrzejczyk .
Kary -Rzezniczak -Rybus -Borysiuk -Radovic -Knezevic ..Ci dwaj ostatni melanz na miescie
kumate info z legia.net
Normalnie to bym się zastanawiał też nad winą Vrdoljaka czy coś, ale po ostatniej wypowiedzi Brożka o tłumaczeniu się przez obcokrajowców, mam wyrobioną opinię nt polskich "piłkarzy". Przydałoby się dla dobra wszystkich polskich klubów, żeby ktoś, gdzieś wyłapał klapsa od kibiców...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 14.09.2010, 19:35
Jak kogoś bawią plotki na zasadzie kto-kogo, to polecam przewertować komentarze na legia.net, albo ułatwić sobie sprawę i przejrzeć forum LL. Jeżeli potwierdzi się info o zachowaniu Iwańskiego, to ten typ zastąpi Karwana w okręgówce.
Legionista
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Od: 09.2010

Stary 14.09.2010, 19:45
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry ruch ze strony działaczy Legii.Pomijając fakt,że cała trójka prezenuje żałosny poziom piłkarski od paru ładnych lat(nie wiem jakim cudem Iwański znalazł się w kadrze,chyba tylko dlatego,że był ulubieńcem Smudy),to rozwalają drużynę od środka i jestem pewien,że to działo się już od kilku sezonów.Mam tylko nadzieję,że włodarze będą konsekwentni i nie przywrócą ich do pierwszego zespołu za tydzień,dwa czy miesąc,tylko wywalą z Legii po sezonie.Mam też nadzieję,że widząc to już żaden polski klub się nie nabierze i nie zatrudni tych pseudokopaczy.
To kto teraz zostanie kapitanem w Legii? o chyba o ile sobie przypominam Ivanski pelnil ta funkcje...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 14.09.2010, 19:49
Nie, kapitanem był Vrdoljak. Iwański, który już w zeszłym roku tak robił ładne oczy, machał rzęsami i twierdził, że on to tak naprawdę, to wcale nie chce być kapitanem, poczuł się chyba urażony - i stąd cała afera. Albo przynajmniej m.in. stąd. Wg. plotek Iwański właśnie przeciwko Vrdoljakowi organizował skład.
Legionista
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów