|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A jak szukasz męczarni to trzeba było śledzić poczynania Mourinho w Interze - Ty byś go zwolnił już 5 razy a on mimo często ogromnych męczarni, zdobył wszystko co było do zdobycia. Tak wiec pozostańmy więc przy własnym zdaniu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ten Wasz spór na temat Petrescu urośnie niedługo do miana forumowej legendy ;-) Sam najeżdżałem ostro na Dana, ale życie pokazało, że nie miałem racji. Daleki jestem od robienia z niego trenerskiego Boga, ale trzeba przyznać, że koleś miał charakter, był wymagającym trenerem, potrafił przygotować drużynę dobrze pod względem fizycznym i taktycznym. Oczywiście drużyna grała dramatycznie w ofensywie, ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy był to efekt braku polotu u Dana, czy po prostu Brożek, Kryszałowicz, Penksa, Zieńczuk, Błaszczykwski, Paulista, Branko byli na tyle słabi, że nie potrafili pograć sensownie w ofensywie.
A jeśli chodzi o Maaskanta, to szybkie ogarnięcie przez niego tej Wiślackiej ,,stajni Augiasza" spowoduje, że nikt już nie będzie z rozrzewnieniem wspominał ,,Borsuka". Wierzę, że tak się stanie, ale Holender musi otrzymać wsparcie w postaci kilku transferów, które podniosą poziom piłkarski drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ciekawe jak Maaskant zaareaguje w zimowym okienku bo raczej z transferami nie zaszaleje skoro na Reymonta ostatnio jest zasada trzeba sprzedać zawodnika ( kluczowego gracza np Głowacki Marcelo) żeby kupić(nie zawsze lepszego np Bunoza,Czikosz,Łobo, od sprzedanego zawodnika) a co do konfliktów to albo niektórzy zawitają do ME albo pożegnają sie z drużynom a razem z nimi być może trener który doprowadził do podziału w drużynie a co do trenerów Wisły podobno po zwolnieniu Bakero bezrobotny jest dobry trener fizyczny nie jaki Luis Mila Villarroel(Espanyol Barcelona,Malaga B,Real Sociedad) do wzięcia może czas na zmianę warty jeśli chodzi o przygotowanie fizyczne i współpracowników Maaskanta
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.09.2010 o godz. 15:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zrozumcie ze Kapka = Bunoza Czikosz itp.
Myślicie, że zaciąg holenderski będzie celował w takich grajków. Skoro poza oknem znalazł zawodnika lepszego od Cikosza ? Za darmo lepszych będą w stanie sprowadzić. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Fajnie by było gdybyśmy ściągnęli Luisa Villarroela - trenera od przygotowania fizycznego z Polonii. Dziś rozwiązali z nim kontakt; co o tym myślicie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A po co kogoś teraz ściągać. Holender jakby potrzebował to podejrzewam,że ma nie takiego speca.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nie, Wisła Petrescu nie była dobrze przygotowana szybkościowo. Była dobra wytrzymałościowo. Nie zwolniłbym Mourinho. Bardzo cenię tego trenera i uważnie obserwowałem jego pracę odkąd trafił do Chelsea. Jego zespoły często grają brzydko, ale to jest szkoleniowiec, który potrafi poukładać swoje drużyny. U niego taktyczny chaos jest niedopuszczalny. Nie, Petrescu nie jest podobny do Mourinho. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Nie wiem - pytam. Żadnego meczu jeszcze w ich wykonaniu nie widziałem, a skróty nic mi nie mówią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ja też nie, dlatego się pytam... Pamiętam tylko jakiś artykuł z początku sezonu gdzie piali z zachwytu nad tym, że mierzejewksi w 84 minucie bierze gościa ktory wszedł w 60. A sam trener przygotowania podobno szkolił się u jakiegoś guru czy innego szamana który pracuje od iluś tam niepamiętnych lat w Barcy.
--> Ostatnio ktoś wspomniał że chcą Maćka wywalić i wziąść Bakero biedny Maciuś, gdzie znajdzie podobny kalibrem klub (bo tylko takie raczy prowadzić) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Więc kto wie, może i dla Skorży nadejdą czasy pracy w klubie podobnego kalibru |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Podobno Maaskant wprowadził już 2 treningi dziennie, czyli zmierzamy ku średniactwu europejskiemu? Nie miałbym nic przeciwko.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dziś będą dwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wieczorny może na stadionie?
I wie ktoś o której? Czy bardziej popołudniem? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chyba ok 16. Ale pewny nie jestem. Jeden z dzisiejszych ma być zamknięty dla osób postronnych i odbyć się na stadionie.
edit: ten o 10.30 na stadionie. Zamknięty.
Ostatnio edytowane przez Proud : 15.09.2010 o godz. 09:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
sorry za Offtop
Ostatnio edytowane przez Gargamel : 15.09.2010 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I bardzo dobrze. Robert wygląda na takiego co doskonale już ogarną sytuacje. Rozeznał sprawę i przystąpił do działania.Te urywki które widziałem,między innymi wymiana 14 podań przy konkretnym pressingu i gol w meczu z Jagiellonią każą sądzić,że facet wie co robi. Oglądając te wymiany tak sobie pomyślałem,kiedy to Wisła wymieniała więcej niż trzy podania z pierwszej piłki w meczu. Przegrana z Jagiellonią w ogóle mnie nie rusza skoro widać,że coś się zaczyna budować,i to konkretnego. Czas działa na naszą korzyść. Żeby tylko kontuzje nas ominęły, jakieś konflikty i będzie dobrze. A sam trener jest chyba pierwszym,który w szczery sposób wypowiada się o swojej pracy. Zobaczcie jak po Cleberze poszedł. Nie ubliżył mu jak to mają w zwyczaju mierni polscy trenerzy,ale powiedział,że gość zawalił bramki i pewnie dla niego jest to ciężka chwila. Nie cała formacja tylko konkretny zawodnik. Nie chce być przesadnym optymistą ale do tej pory działania Holendra każą taki optymizm budzić.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Drużyna ma zaległości jeszcze sprzed kilku lat. Notorycznie oduczano ją pracować jak również grać w piłkę. By to naprawić trzeba trenować 2 razy. Nie jest to normą w trakcie sezonu, co trener sam przyznaje. Ale co zrobić, skoro nic jeszcze nie funkcjonuje. Chodzeniem po galeriach czy klubach się gry nie poprawi. Dobrze, że trener im tak zorganizował czas
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
w Polonii Cleber już byłby zjechany przez 12 apostołów
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Może i Cleber miał słabszy mecz w Białymstoku, ale moim zdaniem gorszym obrońcą jest Bunoza. Powinien trener dać za niego zmianę i niech gra Chavez, zobaczymy na co go stać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przejdź się na trening. Zobacz Bunoze, Clebera, i Chaveza. Chavez jest silny, ale robi proste błędy. Mam nadzieję, że jest to związane z aklmatyzacją i już niedługo zacznie grać na wysokim poziomie. Ale na razie nie za dobrze to wygląda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
czyli w myśl 12 apostołów, w piątek gramy bez Clebera
![]() PS. nie chodziło mi o jego grę, a raczej o podejście do zawodnika jakie jest w Wiśle (Maaskant), a w Polonii(rada 12) i jego konsekwencje po nieudanym meczu
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 15.09.2010 o godz. 12:02.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Trzynasty?... Judasz? =)
A tak poważnie to wróćmy do tematu. Zgadzam się w stu procentach z Marszałkiem. Podczas meczu z Jagą nareszcie było widać jakąś myśl w poczynaniach grajków. Doczekałem się w końcu gry bez piłki, była klepa, był pressing, wiadomo, że nie całe 90 minut, bo na to jeszcze sił nie mają, ale widać było w tym wszystkim rękę trenera, to cieszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wiadomo co z tym testowanym kolegom Eto z którym gra razem w reprezentacji Kamerunu zapadły jakieś decyzje Maaskanta w sprawie tego kameruńczyka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze, to dowcipkowanie Judasz-Cracovia, Judasz-Żyd/żyd, Judasz-zdrajca zupełnie mnie nie rusza, więc możesz sobie darować i oszczędzić stukania w klawiaturę.
Po drugie, żadna komisja dwunastu, żaden jeden mecz - Cleber gra b. przeciętnie, bądź słabo już od pierwszych meczów pucharowych za Kasperczaka. To, że wciąż chcemy wierzyć, że to ten sam, stary dobry, młodszy i w formie Cleber sprzed kilku lat i to, że wciąż chcemy oglądać jego grę w pierwszym składzie jest jedynie efektem dramatu kadrowego w obronie. Stan naszej formacji defensywnej jest fatalny. Jest tragiczny. Czego nie zniszczyły transfery z konieczności, to dokończyły transfery z okazji i tak zostaliśmy nie dość, że z małą liczbą graczy, to do tego słabych/starych/nie w formie. Nie wierzę, że Maaskant sobie poradzi i poukłada defensywę, bo jest to zadanie niemożliwe. Tu by trzeba było zakontraktować na wczoraj trzech, i to lepszych niż solidnych, obrońców - a na to się nie zanosi. Zastanawiam się tylko, co Maaskant będzie przez te pół roku robił? Przesiewał przez sito ten skład, którym dysponuje? Przyglądał się ME? Sporządzał listę transferów do klubu i oglądał podesłane przez menedżerów z Europy DVD? Bo na pewno nie będzie budował zespołu - te, jak wiadomo, buduje się od tyłu. Obrona to podstawa i bez wyćwiczonych schematów defensywnych nie może być mowy o jakiejkolwiek taktyce. Kolejny raz - brawa dla Basałaja za decyzję, w szczególności za ich timing. Kibicuję Holendrowi z całych sił i z wyżej wymienionych względów będę pełen zrozumienia wobec jego kolejnych porażek i pełen podziwu, gdy uda mu się cokolwiek tym składem ugrać - oby podobnie podszedł do sprawy Cupiał. PS Jestem przekonany, że gdyby w światku piłkarskim rozdawano złote maliny i ustanowiono by kategorię: najgorsze zarządzanie profesjonalnym klubem piłkarskim, to Wisła Kraków nie otrzymałaby nawet nominacji w tej kategorii - nie kwalifikujemy się; my jesteśmy klubem amatorskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Trudno coś mówić, ale pierwsze symptomy nie wyglądają źle. Marzy mi się w końcu Wisła mająca statystyki meczowe jak 70-30 w posiadaniu piłki i 2-3 krotność strzałów w stos do przeciwnika. Zważywszy na same talenty szkoleniowe w lidze, nie jest to takie nierealne. Nasze grajki powinny co dzień oglądać po 2 h mecze Barcy, Arsenalu czy obecnie Bayernu, jako materiał szkoleniowy. Z własnej praktyki wiem, że to bardzo pomaga. Sądzę, że w piątek coś więcej będziemy wiedzieć. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Niestety, trzeba mieć jeszcze wykonawców na boisku. Dobrze przygotowanych motorycznie i technicznie. A z tym u nas problem. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Właśnie trzeba mieć wykonawców, mam nadzieje że Cupiał odszedł od metody półśrodków, a nasz trener dostanie solidne wzmocnienia zimą. Jeśli nie czeka nas nie tylko stracony ten sezon ale i następny |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|