The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 11:16
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Popadasz w skrajność. To było też zachowanie naganne i tyle. Inna sprawa, że Małecki za często to robi. A szkoda, bo potencjał ma chłopak naprawdę spory, w naszej ekstraklasie może być postacią wyróżniającą się.
Ja wierzę, że będzie wyróżniającą się postacią. Baardzo mnie denerwuje jego sposób bycia. Ale piłkarsko widzę u niego potencjał.
Rozumiem jego indywidualną grę. Przypadłość wielu młodych zawodników. To się powinno z czasem zmieniać na lepsze. Najtrudniejsze dla trenera będzie zmuszenie Małeckiego do myślenia na boisku.
..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.09.2010, 11:18
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Jaki sens ma wyrzucanie Łobodzińskiego czy Garguły? Zobaczcie jak toczy się kariera choćby Niedzielana czy Matusiaka po odejściu z Wisły. Jak dla mnie to mamy do dupy lekarzy i fizjologów.
Matusiaka? Tego pożal się boże piłkarza ? No proszę cię, widziałeś jak grał we wcześniejszych spotkaniach Cracovi? Widziałeś poprzedni sezon w jego wykonaniu, sytuacje które marnował ?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 12.09.2010, 11:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Choćby mnie. Takie 2 różne standardy - jedne dla lubianych, inne dla znienawidzonych graczy.
Tak już jest na tym "obiektywnym" forum:

-Pawełek, Łobodziński, Garguła, Jirsak, Małecki, Bunoza, Cikosz - dla 90% są bee, łamagami, darmozjadami itp. I choćby nam Pawełek wybronił mecz (już raz w tym sezonie tak było) to i tak mu znajdą nagle jakąś interwencje, gdzie wg. 'znawców forumowych' powinien zrobić krok w prawo, inaczej ułożyć ręce i namoczyć rękawice.

Jak nam Łobo mistrzostwo zapewnił, to już nikt nie pamięta. Tylko ciągle "że się nie splacił", że drewno itp.

Z Łukasza, którego prześladuje pech, ciągle drwią. Jirsak choćby strzelał Liverpoolowi, to będzie słaby.

Kiedyś tak było z Brożkami i Zieniem. A teraz "przydałby się Zieńczuk".
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2010, 12:01
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

-Pawełek, Łobodziński, Garguła, Jirsak, Małecki, Bunoza, Cikosz - dla 90% są bee, łamagami, darmozjadami itp. I choćby nam Pawełek wybronił mecz (już raz w tym sezonie tak było) to i tak mu znajdą nagle jakąś interwencje, gdzie wg. 'znawców forumowych' powinien zrobić krok w prawo, inaczej ułożyć ręce i namoczyć rękawice.
Zasranym obowiązkiem Mariusza P. jest wybronienie paru meczów - to nie środkowy napastnik tylko BRAMKARZ... Buric, Mucha itp czynili to co 2-3 kolejki, Mariuszowi za wybronienie 2 setek z Arką niektórzy budowaliby pomnik zapominając jednoczesnie jak gościu robi z siebie regularnie pośmiewisko - a to jakimiś babolami, a to fakami...

Cytat:
Jak nam Łobo mistrzostwo zapewnił, to już nikt nie pamięta. Tylko ciągle "że się nie splacił", że drewno itp.

To samo - zawodnika ocenia się przez pryzmat "całości". Tak więc ani Łobodziński nie zapewnił nam mistrzostwa rok temu, ani Jop nam go nie stracił w maju br. O tytuł gra się 30 spotkań, nie jedno panie didżej...

Cytat:
Z Łukasza, którego prześladuje pech, ciągle drwią. Jirsak choćby strzelał Liverpoolowi, to będzie słaby.
Zgoda, ma pecha. Ale tu większość drwi raczej nie z samego Garguły (choć i tacy się zdarzają) a z debilizmu osób, które zaproponowały tak delikatnemu kopaczowi najwyższy kontrakt w historii Wisły...
A Jirsak - obiektywnie przyznając700 czy tam 800 tys euro nie wart. Średni kopacz ligowy jakich wielu. Poniewierany Mączyński wniósłby więcej, a za pół darmo. Mamy milczeć ?

Cytat:
A teraz "przydałby się Zieńczuk".
To właśnie obraz aktualnej patologii. Bo teraz nawet dośrodkować nie ma komu...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.09.2010, 12:08
Od kiedy to forum ma nie być subiektywne? Istotą takich miejsc jest to, że każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. A to, że Ty się z nią nie zgadzasz, to już twój problem.

Żeby daleko nie szukać, twoją teza, że Łobodziński nam wygrał MP dla mnie jest zupełnie absurdalna. Nie zamierzam jednak z tego powodu rozdzierać szat i mówić, że coś jest nie tak z forum. Mogę natomiast, tak jak to zrobił felipe wymienić kilka argumentów przeciwko wysuniętej przez Ciebie tezie.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.09.2010, 14:27

Trochę cię jednak poniosło. Łobo to jest nasz zawodnik, któremu się płaci i od niego wymaga. Super że mu wyszedł mecz z Lechią i jeszcze może z trzy spotkania na prawie 3 lata gry (jeszcze zapomniał bym dodać fenomenalną asystę przewrotką gdzie wypatrzył Diaza w polu karnym). Ale jakby jakiemuś juniorowi dać pograć tyle co Łobo to może też z dwa czy trzy meczu by nam wygrał.
Mistrzostwo to nam zapewniali Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Zieńczuk, Brożek, Baszczyński czy Głowacki. Łobo poprostu dodał od siebie coś w jednym spotkaniu które było tak samo ważne jak 29 innych w których grał słabo.
Jirsak kolejny talent, ponad trzy lata w zespole i wiecznie niedoceniany, to go zbyt ofensywnie ustawiają to zbyt defensywnie, to się koledzy do gry nie pokazują. I po raz kolejny jakby taki Mączyński pograł tyle co on to może większy pożytek był.
Nadawano na Brożka czy Zieńczuka bo na to zasługiwali, chyba że nie pamiętasz wyczynów tych zawodników kiedy to marnowali sytuacje za sytuacją. Każdy ocenia to co zawodnik prezentuje w danym okresie. Szanuje Sobola za poprzednie lata ale jeśli teraz będzie chodził po boisku to co brawa mamy mu bić bo to Sobolewski.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.09.2010, 16:06
Tak w ogóle, to Żurawski obchodzi dzisiaj 34 urodziny. Oby zaczął grać jak należy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.09.2010, 16:54

Toś pojechał - dorzucę swoje 3 grosze bo takich bredni to dawno nie czytałem

Wg Ciebie wystarczy raz na rok prosto kopnąć piłkę, by zasłużyć sobie na wieczne poklepywanie po plecach.Wspaniałe podejście.
Niestety muszę Cię zmartwić ale tak nie było nie jest i nie będzie.Jest rzeczą absolutnie naturalną i normalną to że kiedy dany grajek gra dobrze to się go chwali a gry gra kichę to się go krytykuje, a nawet ironizuje czy wyśmiewa.
Czym innym jest czepianie się za pojedyńcze wpadki które każdemu się zdarzają a czym innym zasłużona krytyka.

Tak, Zieniu był krytykowany gdy rok grał kichę, był chwalony gdy rok grał dobrze.Brożek był wyśmiewany gdy przez lata kopał się po czole a był wielbiony gdy walił gola za golem
Na tym to polega - to że Ty masz jakieś chore podejście , piłkarze to dla Ciebie święte krowy i będziesz cofał się kilka lat wstecz by znaleźć 1 mecz który komuś wyszedł, nie widząc kilkudziesięciu które nie wyszły - to Twoje prawo ale nie oczekuj że każdy będzie miał tak 'oryginalne' podejście.

Autentycznie poruszyła mnie Twoja troska o kolesi co zarabiają miliony a grać w piłkę nie potrafią.

ps zapomniałeś o Kirmie - przecież tak świetnie zagrał 45 minut z Levadią - wara także od niego
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 12.09.2010, 18:19
Nie chodzi mi o głaskanie, chodzi mi o zwykłe ludzki obiektywizm. Chodzi o to, że jak np. Pawełek zagra dobry mecz, to wszyscy albo milczą, albo wynajdą mu jakiś błąd. Jak zrobi jakiś błąd to wszyscy go jadą.

Jak Małecki dostanie kartkę, to cham, prostak, do rezerw. Jak Sobol dostanie kartkę, to "dobrze mu powiedział".

Jak Łobodziński strzeli, czy asystuję to w najlepszym wypadku "wyszło mu", jak nie strzeli to "sprzedać go, do rezerw, łamaga".

Jak Jirsak grał dobrze, to "co za sztuka na podmęczonego przeciwnika, tutaj go nie atakowali, zero presji". Jak zagra źle to: "drewno, sprzedać go, łamaga".

Jak Garguła ma zapalenie ucha to... "kolejny Dawidowski".

To Wy macie swoje święte krowy i swoje kozły ofiarne. Jak Wisła przegrywa, to zawsze winny jest Pawełek, Łobodziński, czy Jirsak - nawet jakby ich nie było na boisku.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.09.2010, 18:21
no szczegole dj_ibutti pojechal jak chodzi o Pawelka. Staram sie nei narzekac jak chodzi o Wisle, ale w przypadku Pawelka robie wyjatek. Ten chlop jest strasznie slabym bramkarzem, bo jest potwornie niestabilny!

Co z tego, ze nam mecz wybroni, jak w kolejnym to przez niego przegrywamy? Bramkarz powinien byc ostoja obrony, byc pewny w swoich interwencjach i przewidywalny. Pawelek tych cech nie posiada, i dlatego tylu ludzi po nim jedzie.
Zdazaja mu sie fajne mecze, ale co z tego? Skoro puzniej potrafi wpuscic jakiegos babola.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 12.09.2010, 18:31
Kiedy ostatnio przez niego przegraliśmy?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2010, 18:36
Bo widzisz didżej - paru gości na pewne łatki pracuje kilka sezonów.

Pawełek - bardzo słaby bramkarz
Małecki - prowokator, pieniacz. Oczywiście oprócz 90% forum uparło się na niego niesprawiedliwie 99& kibiców w Polsce (nikogo się tak powszechnie nie lży), Smuda (powołując słabszych kopaczy, a Patryka odstawiając z jakiegos powodu na boczny tor) czy zaczyna powoli Maaskant (ostatnia lawa, ewidentnie na utemperowanie, bo w formie jest). Uciemiężone biedaczysko... No ale kim ja ku*wa jestem by go oceniać?
Garguła - szklany mężczyzna
Jirsak - przepłacony przecietniak...

Na to się pracuje... Rozróżnij zatem np babola w wykonaniu Pawełka, a w wykonaniu Muchy np. Łapiesz o co chodzi?
Ostatnio edytowane przez felipe : 12.09.2010 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.09.2010, 21:27
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Tekst miażdży, nie dość, że buractwo i chamstwo nazywasz charakterem (padłem ze śmiechu), to jeszcze zwal na Wisłę i jej trenerów winę za zachowanie Małeckiego.
Charakterem nazywam branie odpowiedzialności za wynik na siebie, zamiast grę na alibi, z czym wiążą się straty, za co spada na niego krytyka.
Charakterem nazywam twardą, męską walkę na boisku.

A na Wisłę zwalam fakt, że nie zapewniła chłopakowi odpowiednich warunków, kiedy jeszcze trenował u nas jako junior, a później grał w ME. Te braki taktyczne i techniczne nie wzięły się znikąd, a Patryk bardzo ciężko pracował żeby dojść tak daleko - nie wynikają one też z jego lenistwa. To wszystko są fakty, kto zna wiślackie realia, ten mógłby dorzucić kilka innych przygnębiających historyjek.

Winą Skorzy i Kasperczaka jest ich denność taktyczno-szkoleniowa, ale to już zupełnie inna historia.

A Twoja ocena jego charakteru ma się nijak do powyższych faktów.

I mógłbym tak długo, ale po co? Potrafię poznać pokemona po jednym poście ( dlatego tak długo byłem tu moderatorem ), absolutny brak merytorycznej zawartości - sam się zastanawiam, z czym ja dyskutuję? Z postem dokładnie potwierdzającym to, co wcześniej napisałem?

A teraz dołączasz do mojej listy zasłużonych pokemonów. Bez odbioru.

dj_ibbutli - z tą obroną Łobo to MOCNO się zapędziłeś.

P.S. Pamiętacie Szymkowiaka? Ten to dopiero dyskutował z trenerami, od sędziego G. nawet czerwo za to dostał ( konkretnie za: "Ej, Granat, bo Ci zaraz zawleczkę wyciągnę!" ). A największym chamstwem boiskowym popisał się Baszczyński, jeszcze w barwach Ruchu kopiąc sędziego, za co miał potem dłuuugie zawieszenie. Stare dzieje...
To tak dla uzyskania przez niektórych szerszej perspektywy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.09.2010 o godz. 21:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 12.09.2010, 21:31
Nie chodzi mi o głaskanie, chodzi mi o zwykłe ludzki obiektywizm. Chodzi o to, że jak np. Pawełek zagra dobry mecz, to wszyscy albo milczą, albo wynajdą mu jakiś błąd. Jak zrobi jakiś błąd to wszyscy go jadą.

Jak Małecki dostanie kartkę, to cham, prostak, do rezerw. Jak Sobol dostanie kartkę, to "dobrze mu powiedział".

Jak Łobodziński strzeli, czy asystuję to w najlepszym wypadku "wyszło mu", jak nie strzeli to "sprzedać go, do rezerw, łamaga".
Eh... dowaliłeś.
Jeśli Łobo strzela raz na 2 lata, to jak to nazwiesz?
Regularność, czy "wyszło mu"?

Prezentujesz wyjątkowy minimalizm.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2010, 21:42
Kiedy ostatnio przez niego przegraliśmy?
pierwsza bramka z Ruchem była jego....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.09.2010, 21:50
Łobo połyka 100 tyś zł miesięcznie z klubowej kasy i wypada żeby te 7-8 bramek w sezonie strzelił a nie grał w Młodej Ekstraklasie jedynie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.09.2010 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.09.2010, 21:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Łobo połyka 100 tyś zł miesięcznie z klubowej kasy i wypada żeby te 7-8 bramek w sezonie strzelił a nie grał w Młodej Ekstraklasie jedynie
Otóż to. Tu trzeba oddzielić poniżanie i drwiny od rzetelnej oceny. A rzetelnie oceniając - Łobo jest fatalny. Drybling, szybkość, wrzutka, strzał - czy on się w czymkolwiek wyróżnia na plus?
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.09.2010, 22:09
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,83...ia__Niech.html

dyskutują zamiast wziąć mocno i walczyć...Brożek->wieczny malkontent
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.09.2010, 22:17
na siłe skrojony artykuł ...
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 12.09.2010, 22:26
Kurto zagra z Koroną?
http://www.wislasoccer.com/news_item_11523.htm
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.09.2010, 22:43
Boże, obawiam się "efektu Jarosińskiego" - o ile to nastąpi...
Milan lecz się szybko!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.09.2010, 10:41
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Boże, obawiam się "efektu Jarosińskiego" - o ile to nastąpi...
Milan lecz się szybko!!
jaki efekt Jarosinskiego.

Kurto wszedł i bardzo poprawnie zaprezentował się w poprzednim meczu.
Od paru lat zbiera dobre recenzje od trenerów, wiem że Kazimierski nie jest "kimś" ale on sam mówił że Filip to bardzo dobry bramkarz.
Ja jestem za daniem chłopakowi szansy,bo podobał mi sie jego krótki występ.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.09.2010, 10:45
Jarosińskiego?
Proszę bardzo http://www.youtube.com/watch?v=QzLwV03Vpwg
A tak serio to Milan jest nie do zastąpienia, szczerze mówiąc nie wiem gdzie ktoś widział jego błędy w meczach z Karabachem czy z Widzewem, takie chyba wymuszone, bo Żuraw pokręcił głową no to trzeba napisać że błąd popełnił, tyle że Żuraw nie widział tej sytuacji choćby z wysokości trybun, dla mnie to na dziś dzień patrząc na jego interwencje jeden z lepszych bramkarzy jak nie najlepszy w lidze, ale rozumiem, rozumiem, każdy ma prawo do własnego zdania, a Pawełek? dziwny jest, potrafi wybronić sytuacje nie do wybronienia, a potem zaliczyć kiks, nie jest stabilny
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.09.2010 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 13.09.2010, 15:44
Jovanić pojawił się już na dzisiejszym treningu trenował on na bocznym boisku...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...t_na_treningu/
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.09.2010, 15:59
hehehe, jakie foty z tego treningu, na co drugiej wyglada jakby sie pozabijac mieli. Boukhari to tam zagarnal na jednej fotce chyba ze 3kg ziemi ;]
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.09.2010, 21:07
Titto napisał(a):Wyświetl post
Jovanić pojawił się już na dzisiejszym treningu trenował on na bocznym boisku...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...t_na_treningu/
Miejmy nadzieję, że Milan będzie gotowy w 100% do gry w piątek.

Jestem bardzo ciekawa tego testowanego zawodnika ;D
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.09.2010, 08:54
Cytat:
W Krakowie coraz głośniej mówi się o konflikcie pomiędzy piłkarzami zagranicznymi a Polakami. Po piątkowej przegranej z Jagiellonią Białystok Paweł Brożek poproszony o udzielenie wywiadu odparł, żeby obcokrajowcy tłumaczyli się z porażki. Zarzewiem konfliktu są ponoć pieniądze.

- Przychodzi taki gość znikąd, dostaje duże pieniądze i od razu miejsce w pierwszym składzie. Jak się nie denerwować - mówi "Faktowi" anonimowo jeden z piłkarzy "Białej Gwiazdy".

Czy skonfliktowani piłkarze Legii i Wisły mimo wszystko będą potrafili podnieść się po ostatnich porażkach i w 6. kolejce zagrać na miarę oczekiwań? Odpowiedź poznamy już w najbliższy weekend.
Kiedy ktoś wreszcie pociągnie do odpowiedzialności tych s....iałych pismaków? Jak można tak łgać na każdym kroku?
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.09.2010, 09:02
Jak wyżej. Co to ma być. Jakiś pseudoredaktor pisze takie rzeczy od niby anonimowego zawodnika. Mam wrażenie że niektórym zależy aby Wisła przestała grać tak jak dawniej więc ją atakują przy pomocy podobnych sposobów. PS. Fakt i wszystko jasne
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 14.09.2010, 09:24
Totalne skur*ysyństwo.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2010, 09:28
A pewni jesteście, że nasz piłkarz tego nie powiedział? Przecież niektórym na pewno ciężko było się pogodzić z ławką, zwłaszcza na rzecz zawodnika, który był rezerwowym w 2 Bundeslidze. Oczywiście to tylko moje domysły, ale wydaje się to być prawdopodobne. Aż strach posadzić na ławce Sobola i Żurawia, którzy w pełni na to zasługują, bo pojawiłyby się artykuły o szykanowaniu Polaków w Wiśle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów