The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 23:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Podobno Maaskant aż wbiegł na boisko i pukał się w czoło jak Małecki zaczął się rzucać do sędziego i dostał żółtą kartkę.

Oj cos mi sie wydaje ze Maaskant utemperuje Maleckiego i to tak solidnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.09.2010, 23:49
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Oj cos mi sie wydaje ze Maaskant utemperuje Maleckiego i to tak solidnie.
Albo Mały jak terrorysta islamski, zdetonuje swoją karierę.Mam nadzieje że to pierwsze
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.09.2010, 00:00
Bardzo negatywnie mnie zaskoczyła dzisiejsza wypowiedź Brożka, który wysłał dziennikarza do "cudzioziemców", bo jemu się gadać nie chce.
Takie określenie wskazuje na to, że próby Maaskanta, żeby towarzystwo zintegrować póki co nie odnoszą skutku, bo dalej istnieje podział na swoich- Polaków i obcych- Cudzoziemców.
Bardzo trudno będzie to zmienić biorąc pod uwagę, że nasi rodacy po angielsku ni hu-hu, a też trudno oczekiwać, że taki Rios nagle zacznie mówić płynna polszczyzną.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.09.2010, 07:14
Tofik: "Podobno Maaskant aż wbiegł na boisko i pukał się w czoło jak Małecki zaczął się rzucać do sędziego i dostał żółtą kartkę."

Nie twórzmy proszę mitów.
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Stary 11.09.2010, 07:33
To nie mit.Tak powiedział dziennikarz który stał obok ławki trenerskiej podczas meczu,więc żadnego mitu nie ma.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 11.09.2010, 07:52
To ciekawe, bo ja stałem niedaleko i nic takiego nie widziałem Słowo za słowo?
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Stary 11.09.2010, 07:59
Powiedz mi jaki sens miałoby powiedzenie tego na antenie podczas meczuwidocznie miało to miejsce...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 11.09.2010, 08:10
Jeszcze raz napiszę to dziwne, bo ja i dwie towarzyszące mi na stadionie osoby tego nie widziały choć byliśmy zaraz za ławka trenerską. Według mojej obserwacji trener był raczej zdziwiony i nie bardzo rozumiał co się stało. A jaki ma sens powiedzenie na antenie? Zapytaj dziennikarza. Ja byłem i piszę co widziałem. Rozumiem, ze i Ty byłeś na meczu?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.09.2010, 10:21
Dlatego napisałem podobno. Bo usłyszałem to w TV od dziennikarza, a kamery tego nie pokazały.
Właśnie miałem nadzieję, że ktoś podchwyci temat i to potwierdzi, albo zaprzeczy.
Także jeśli widziałeś tę sytuację i nic takiego nie miało miejsca, to znaczy, że dziennikarz puścił wodze fantazji.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.09.2010, 10:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dlatego napisałem podobno. Bo usłyszałem to w TV od dziennikarza, a kamery tego nie pokazały.
Właśnie miałem nadzieję, że ktoś podchwyci temat i to potwierdzi, albo zaprzeczy.
Także jeśli widziałeś tę sytuację i nic takiego nie miało miejsca, to znaczy, że dziennikarz puścił wodze fantazji.
komentator C+ ewidentnie powiedział, że Maaskant wyszkoczył prawię za linię boczną boiska, i nie wyglądalo to na zmyślone, gdyż dość mocno zareagował i podniósł głos tak jakby był tego świadkiem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.09.2010, 10:30
Niestety coś mi się wydaje, że talent Małeckiego zgnije w oparach jego pychy i arogancji.
Ktoś go w końcu odstawi od składu na dobre, potem go sprzedadzą (ale nie wiadomo kto będzie chciał piłkarza, którego cała Polska nienawidzi). Małecki obudzi się w wieku 30 lat z ręką w nocniku i zmarnowanym talentem. Będziemy czytać płaczliwe wywiady, jak to żałuje, że był taki głupi jak był młody...

Ja rozumiem, że można być gościem z jajami, nawet kontrowersyjnym, ale żeby tak sobie nagrabić, że nawet połowa kibiców własnej drużyny ma go serdecznie dość?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 11.09.2010, 10:31
Przepraszam, zwracam wszystkim honor myślałem, ze chodzi o mecz w Żywcu. Coś mnie zaćmiło. Proszę uznać moje wypowiedzi w tej kwestii za farmazon
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2010, 10:45
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Niestety coś mi się wydaje, że talent Małeckiego zgnije w oparach jego pychy i arogancji.
Ktoś go w końcu odstawi od składu na dobre, potem go sprzedadzą (ale nie wiadomo kto będzie chciał piłkarza, którego cała Polska nienawidzi). Małecki obudzi się w wieku 30 lat z ręką w nocniku i zmarnowanym talentem. Będziemy czytać płaczliwe wywiady, jak to żałuje, że był taki głupi jak był młody...

Ja rozumiem, że można być gościem z jajami, nawet kontrowersyjnym, ale żeby tak sobie nagrabić, że nawet połowa kibiców własnej drużyny ma go serdecznie dość?
A czy ktoś, kto śledził karierę Patryka jeszcze w ME, może powiedzieć, czy lepiej grał wykorzystując szybkość, technikę, przebojowość, czy lepiej idzie mu teraz, siłowo, gdy dotyrał?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.09.2010, 18:53
Kolejne 90 minut Mączyńskiego w ŁKS-ie i zwycięstwo 2-1 z MKS-em Kluczbork. W doliczonym czasie gry Mączyński trafił w poprzeczkę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2010, 19:56
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A Ty tą połowę kibiców jak naliczyłeś, drogi Panie?
Połowa kibiców Wisły != Połowa pokemonów na forum.

U mnie Małecki ma jak na razie pełne poparcie za to, co robi na boisku ( może poza pyskówkami z sędziami ). Już widzę dzieciarnia ma nowy temat i się nakręca.
Nie lubią go w Białymstoku? A niby czemu kibic Wisły miałby się tym przejmować?

Najlepiej niech wszyscy będą grzeczni i bezjajeczni - jak Kirm, rzekomo wielki talent, który nie dał Wiśle nawet jednej dziesiątej tego co Patryk.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.09.2010 o godz. 20:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.09.2010, 20:48
Mnie Mały często drażni, szczególnie tymi wiecznymi pretensjami ale trzeba mu oddać że mimo chaosu który prezentuje, z jego gry w miarę często coś dobrego wynika.

A te bluzgi i gwizdy które na prawie każdym stadionie przyjmuje to też za to (a może w szczególności)że utożsamia się z klubem kibicami i to też z tymi 'niegrzecznymi'
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 11.09.2010, 20:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Ty tą połowę kibiców jak naliczyłeś, drogi Panie?
Połowa kibiców Wisły != Połowa pokemonów na forum.

U mnie Małecki ma jak na razie pełne poparcie za to, co robi na boisku ( może poza pyskówkami z sędziami ). Już widzę dzieciarnia ma nowy temat i się nakręca.
Nie lubią go w Białymstoku? A niby czemu kibic Wisły miałby się tym przejmować?

Najlepiej niech wszyscy będą grzeczni i bezjajeczni - jak Kirm, rzekomo wielki talent, który nie dał Wiśle nawet jednej dziesiątej tego co Patryk.
Mnie też akurat to serdecznie wali, czy Małecki jest lubiany w Białym, Warszawie, Śląsku czy innej części naszego kraju.
Natomiast już z tym pełnym poparciem na boisku to bym na Twoim miejscu nie przesadzał. Raz, że jego pyskówki sprawiły, że jest najbardziej cenzurowanym zawodnikiem w Polsce wśród sędziów, a co to oznacza, chyba nie muszę Ci tłumaczyć. Dwa, wolałbym, żeby tę energię, którą wkłada w machanie rękami i opi....lanie własnych kolegów, włożył w trening strzelecki i ćwiczenie celnych dośrodkowań. W przeciwnym razie faktycznie skończy na wypożyczeniu na jakimś zadupiu.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2010, 20:59
Według mnie Małecki zmienił się po podwyżce,wcześniej nie widziałem u niego takiego zachowania walczył dawał z siebie wszystko.A teraz? krzyczy na kolegów akcje robi sam, może powinno zmienić zapis w kontrakcie zarobek np.5 tys. zł na miesiąc plus premie na za występy i gole, wtedy by mu się chciało.Nie wiem jak z nałogami czytałem na tym forum, że nosi siaty z piwami.Powinno być w jego kwestii, czy chce być profesjonalnym piłkarzem, czy amatorem i czy chce coś osiągnąć.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 11.09.2010, 21:26
Powiem tak - odstawmy na razie zachowania Małego na bok, natomiast zwróćmy uwagę na jego grę. Wczoraj (po raz któryś z kolei) to była bida z nędzą. To holowanie piłki i kręcenie kółek nie tylko jest wkurzające i nieskuteczne ale na dodatek kończy się zazwyczaj stratą. Zupełnie bez sensu, bez pomyślunku. Była taka akcja w Białymstoku gdy Mały biegł wzdłuż linii bocznej. Biegł, biegł, biegł, aż boisko się skończyło. Zatem skręcił w stronę bramki i znowu biegnie i biegnie. W końcu (wiem, wiem trochę długo ale buduję napięcie ) gdy już nie miał co zrobić kropnął piłkę nad bramką, z zerowego prawie kąta, zupełnie bez szans powodzenia. Tymczasem w polu karnym była co najmniej 2 niepilnowanych Wiślaków. Rzecz w tym że Mały przez ten cały czas nie popatrzył nawet czy jest ktoś komu mógłby podać piłkę. Po prostu - wzrok na piłkę i dawaj.

Sorry za tą nudną historyjkę. Jednak myślę że jest większości dobrze znajoma. I dobrze podsumowuje niestety grę Małego. Owszem, od czasu do czasu coś tam ustrzeli, ale zawdzięcza to bardziej swojej determinacji (którą jak najbardziej doceniam) niż zmysłowi taktycznemu, czy jakiejkolwiek boiskowej inteligencji.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.09.2010, 21:55
Z meczu na mecz coraz lepiej...czyżby Paweł Brożek się rozpędzał ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.09.2010, 22:51
Umówmy się, że wyskoki Małeckiego to jest pryszcz w porównaniu do akcji niektórych naszych byłych i bardzo cenionych piłkarzy. Jego nikt nie wozi w bagażniku, żeby nakłonić do spłaty hazardowych długów.

Małecki jest chaotyczny, ale kto go miał ułożyć? Skorża, Kasperczak, Kulawik? Niestety, chłopak marnuje swój potencjał również z winy klubu ( nie on jeden z młodych zresztą ). Ja liczę, że nowy trener go wreszcie ustawi na boisku i nadrobi trochę zaległości taktycznych i czysto piłkarskich. Potencjał ma.

Co by nie pisać - w przekroju obecnego sezonu Małecki to nasz najlepszy piłkarz ofensywny. Utrzymuje mniej więcej równą, przyzwoitą formę. W Białym niby nie błyszczał, a miał super okazję.

Problem Małeckiego to fakt, że ma charakter i jest pyskaty, przez co każda - za przeproszeniem - .... będzie czuła się obrażona samym jego istnieniem. Nie chcę wskazywać palcem, ale myślę że wiadomo o co chodzi ( "Nie lubią go w Białymstoku" - nas trzy czwarte kibiców w Polsce nie cierpi* ).

Zmieniając temat, ale nie bardzo - przydałby się Mączyński? Przydałby. Ale nasza polityka sportowa jest jak zwykle niedorobiona, Jirsak ma dostawać szansę do końca kontraktu, bo "może się spłaci" ( akurat ) .
__________________________________________________ ________________
* I dobrze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.09.2010, 05:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Niestety, chłopak marnuje swój potencjał również z winy klubu ( nie on jeden z młodych zresztą ).
Co by nie pisać - w przekroju obecnego sezonu Małecki to nasz najlepszy piłkarz ofensywny. Utrzymuje mniej więcej równą, przyzwoitą formę. W Białym niby nie błyszczał, a miał super okazję.

Problem Małeckiego to fakt, że ma charakter i jest pyskaty, przez co każda - za przeproszeniem - .... będzie czuła się obrażona samym jego istnieniem. Nie chcę wskazywać palcem, ale myślę że wiadomo o co chodzi ( "Nie lubią go w Białymstoku" - nas trzy czwarte kibiców w Polsce nie cierpi* ).
Tekst miażdży, nie dość, że buractwo i chamstwo nazywasz charakterem (padłem ze śmiechu), to jeszcze zwal na Wisłę i jej trenerów winę za zachowanie Małeckiego.
W każdym poście podkreślasz swoją zajebistość, ale podstaw psychologii chyba w gimnazjum jeszcze nie ma, więc daruj sobie te pseudoteorie.
A Małecki niech przestanie pajacowoć na boisku, bo potencjał ma spory, jak na polską ligę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.09.2010, 07:50
A najśmieszniejsze jest to że Kirm dostał w Białymstoku również żółtą kartkę za pyskowanie do sedziów. Ale jakoś to emocji nie budzi wśród forumowych "nauczycieli" poprawności

Dla mnie przykład Małeckiego to fenomen gombrowiczowskiej "Mordy" - jak samospełniająca się prognoza - "wszyscy" wiedzą że jest demonem zła, on już to też wie, więc postępuje tak jak wypada postępować złemu chłopcu. Wszyscy się cieszą, komentatorzy, kibice i Patryk i mają zabawę. A z całym szacunkiem te jego rzekome przewiny to za przeproszeniem mały pierdy są. Ba nawet nie może osłabić swojego zespołu czerwienią.....

Do kiedy będzie grał z pełnym zaangażowaniem, nie na alibi ale podejmował ryzyko (nie zawsze podejmuje dobre decyzje to fakt) będzie brał odpowiedzialność za wynik również na siebie (nie chował się jak Jirsak czy inni za plecami kolegów) będe go cenił jako piłkarza. Bo jako człowieka to inna para kaloszy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.09.2010 o godz. 07:52.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.09.2010, 08:33
Cytat:
A najśmieszniejsze jest to że Kirm dostał w Białymstoku również żółtą kartkę za pyskowanie do sedziów. Ale jakoś to emocji nie budzi wśród forumowych "nauczycieli" poprawności
Nie za pyskowanie, a za pretensje do arbitra.
Wybacz, ale Kirm nikogo od .... i pedałów nie wyzywa.
No chyba, że po angielsku i sędziowie nie rozumieją
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.09.2010, 08:35
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nie za pyskowanie, a za pretensje do arbitra.
Wybacz, ale Kirm nikogo od .... i pedałów nie wyzywa.
No chyba, że po angielsku i sędziowie nie rozumieją
Małecki też ma pretensje do arbitra tylko wyrażane inaczej. Co to za różnica, oba to "pyszczenie" i zarobiona głupio żółta kartka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.09.2010, 09:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A kogo to rozśmieszyło?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.09.2010, 10:19
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A kogo to rozśmieszyło?
Choćby mnie. Takie 2 różne standardy - jedne dla lubianych, inne dla znienawidzonych graczy.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.09.2010, 11:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Choćby mnie. Takie 2 różne standardy - jedne dla lubianych, inne dla znienawidzonych graczy.
Popadasz w skrajność. To było też zachowanie naganne i tyle. Inna sprawa, że Małecki za często to robi. A szkoda, bo potencjał ma chłopak naprawdę spory, w naszej ekstraklasie może być postacią wyróżniającą się.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.09.2010, 11:09
Jaki sens ma wyrzucanie Łobodzińskiego czy Garguły? Zobaczcie jak toczy się kariera choćby Niedzielana czy Matusiaka po odejściu z Wisły. Jak dla mnie to mamy do dupy lekarzy i fizjologów.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 12.09.2010, 11:14
Tyle ze Łobodzinski nie miał w swojej "karierze" w Wiśle zadnej powaznej kontuzji, grał sporo i grał marnie, wiec nie wiem w czym mu mieli lekarze pomoc - dac leki na pobudzenie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów