|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Przyznam, że miałem poważny kryzys w kolejce (wróciłem chwilę temu) i zacząłem tęsknić za Sosnowcem... Podjeżdżałem na Reymonta, 2 minuty i wychodziłem z biletem. Teraz stałem ponad dwie godz. tylko dzięki cwaniactwu, bo powinienem był postać 4-5, tak jak uczciwi ludzie. Ciekawe, ile osób będzie brało urlop, żeby postać w kolejce. Większość tych, o których teraz klub musi zabiegać najbardziej, nie poświęci wszystkiego dla przyjścia na mecz, a póki co, jesteśmy organizacyjnie w latach 90. Smutne to trochę, bo widać było, jaki jest potencjał, ale było też słychać, jakie jest wk*****ie. Jeśli Zarząd błyskawiczne nie zareaguje na tą sytuację, stracimy TO być może bezpowrotnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie Wisła SA dziś kolejny raz pokazała swoją nieudolność. Niech te kolejki które stoją pod stadionem uświadomi wam jak oni pracują, przewidują i działają.
Organizacyjnie to oni są na poziomie ZIKiT. Nie wymyślić tego że będzie trzeba sprzedać tyle a tyle biletów, w żaden sposób się nie zabezpieczyć. Co ciekawszy mecz z biletami jest taka sama zadyma. Pierwszy raz Parma, później z 3 razy w roku przynajmniej. Profesjonalny klub. Dla mnie to jest podsumowanie, przy tej budowie burdel jest wszędzie gdzie się da, a kibice którzy coś chcieli poprawić są zlewani z góry na dół. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Problemem też było uruchomienie kolejnych dwóch okienek w kasach... Na pytanie: dlaczego? Odpowiedziano mi, "ponieważ nie ma komputera".
Szacunek do kibiców w profesjonalnym klubie musi być... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No padłem, komputera nie ma... <lol> Dobrze że im papieru nie brakło, bo dopiero byłby problem. Inwestycja po zbuju, 400zł za pudło, klawiatura z myszką 100zł, kabel do drukarki 20 zł, ekran 400zł. Niech to kosztuje i 2 tyś. Przecież to nie zginie. Przeniosą i będzie gdzie indziej działać.
No i luksus kupowania biletu.Jakie miejsce, widzi pan na monitorze, ty żeby to zobaczyć musisz zanurkować za ladę. Podpowiem panie Basałaj, można do jednego komputera dwa monitory podłączyć. FRONTEM DO KLIENTA! Ps Dean sorry za tamtą wycieczkę ale jechanie teraz po kimkolwiek że jest kibicem sukcesu, dla mnie osobiście jest niesmaczne. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Ale do tego jest potrzebny komputer z kartą graficzną! I nie wiem czy raczą zainwestować taką kasę w karty graficzne i drugie monitory ![]() Poza tym wystarczyłby jeden monitor gdyby było to rozwiązane tak jak w kinach.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 13.09.2010 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
przy takim zainteresowaniu kibicow miasto powinno wykupic reklame i zrezygnowac z tych 5 mil czynszu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz to jest może i śmieszne ale pomyśleć że oni negocjują kontrakty za grube miliony, to mi się smutno robi.
Hahaha reklamę na czym? Na bilecie? ![]() ![]()
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pragnę przypomnieć, że dla stadionu na 33tys. miejsc przewidziano nam 3, słownie: trzy kasy biletowe... Jeszcze raz powtarzam, integracja kart kibica z krakowską kartą miejską i dystrybucja biletów przez automaty KKM...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To beda 3 kasy czy 3 okienka? W jednej kasie przeciez moze sie znalesc nawet i 10 "punktów" sprzedazy..a jak to bedzie u nas?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jak będizesz wybierał miejsce? Pierwsze z rzędu? Nie ma co musi być dystrybucja internetowa, drukowane bilety, płatność przelewem i paypal, automatyczne ładowanie biletu na kartę po zakupie w internecie itp bez tego 30 tys miejsc do sprzedania będzie koszmarem nawet przy 10 kasach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No przerosło ich
.Pomyj bym na nich aż tak nie wylewał, mam tylko nadziej że jak ktoś stał o 18 jeszcze w tej kolejce to mu okienka przed nosem nie zamknęli.Muszą zrobić jakieś alternatywne formy dystrybucji no i powinni postawić na karnety i to grubo.Fanatyków(chodzi mi o wszystkich co będą chodzić regularnie) tylu nie mamy by zapełniać stadion(nawet te 19 tyś) a sporo kibiców ma to do siebie że wybiera mecze i też szybko im się sprawa nudzi. Zachęcić autentycznie dobrą ceną karnetu, żeby nawet osoba która nie koniecznie łazi co mecz zobaczyła że to się realnie opłaca.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.09.2010 o godz. 19:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skoro bilety są tak śmiesznie tanie, to i o karnety bym się nie przejmował. Będzie ok.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sprzedaż internetowa.
Posiadasz kartę kibica - logujesz się na www podając powiedzmy PESEL i numer karty - wybierasz miejsce ala Multikino - płatność przelewem online lub smsem - wybierasz formę odbioru tzn. osobistą, wysyłkową czy też np. drukujesz potwierdzenie które zawiera kod kreskowy twojego dostępu. Bilet na samolot można kupić przez sieć, rezerwację potwierdzić online lub poprzez terminal check-in, bez żadnego kontaktu z personelem. Wszystko można zorganizować tylko trzeba mieć ideę i kasę. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Sprzedaż internetowa biletów działa w Legii i to już spory czas. Na początku serwery się przeciążały, ale jest coraz lepiej. Gdyby tylko Wisła chciała, to też mogłaby to zrobić. Ale czy chce?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Integracja z KKM nie polega na tym, że na automacie KKM wykupisz bilet, tylko że karta KKM jest jednocześnie kartą kibica, na którą możesz sobie zakupić bilet na mecz. Ale w innym miejscu, czyli:
- w Wiślackim Świecie - przez internet Polega to tylko i wyłącznie na powiązaniu systemów, czyli rozpoznawaniu numeru identyfikacyjnego KKM przez system biletowy. Sprzedaż przez internet na Wiśle oczywiście będzie, mam nadzieję, że od wiosny. Przy czym wdrożenie takiego systemu nie trwa tydzień, a w momencie gdy nie masz jeszcze gotowego stadionu, a dostarczane plany okazały się fikcją, nie było możliwe uruchomienie tego. Natomiast mam wrażenie, że nie uruchomiono optymalnie działań doraźnych, zmierzających do sprawnej dystrybucji biletów na mecz z Koroną. Poza tym chyba błędem okazał się brak opłaty manipulacyjnej za brak Karty Kibica - sprzedaż biletu bez KK trwa dłużej, a brak zniżki spowodował, że wielu ludzi, którzy karty posiadają po prostu ich nie wzięło. Z jednej strony pewnie przyciągnęli tym ludzi, a z drugiej wielu widząc dzisiejsze kolejki zrezygnowało. Poza tym myślę, że prostą sprzedaż internetową można było uruchomić (tylko dla ludzi posiadających KK). Bez wyboru określonego miejsca, ale z wyborem sektora, w formularzu podawałoby się numer KK i PESEL dla weryfikacji + przelew. Przypominam, że przy KK nie ma potrzeby wysyłki biletów - one są "ładowane" na kartę. Można by to połączyć z opcją telefoniczną: człowiek dzwoni, podaje dane i ma 48 godzin na dokonanie przelewu. Stworzenie takiego systemu trwa tydzień. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie... Może trochę OT ale gdzie mogę znaleźć jakieś info na temat kart kibica
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czyli żeby wejść na stadion nie muszę mieć papierowej wersji biletu? Przyłożę kartę do czytnika i mnie wpuści?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
wstrzymane, prawdopodobnie do czasu nowych Kart Kibica lub ich powiązania z jakimś nowym systemem (pewnie chodzi o sprzedaż internetową)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A ty myslisz ze codziennie pracownik MPK jezdzi i aktualizuje soft dla nowo wydanych kart KKM ? Automaty te jeżeli nie sa wyposazone defaultowo przez siec ethernet to maja adapter GSM 3G do komunikacji z centrala - wszystko jest przekazywane do centrali, stan pieniezny automatu, ewentualne awarie, proba włamania.
Podstawowym problemem raczej jest to , czy MPK chce się w jakikolwiek sposób ładować we współpracę z Wisła ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Miał takie plany z pół roku temu, więc wierzę, że nic się nie zmieniło od tej pory na niekorzyść
![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wracając do Kart Kibica, ze względu na to że KKM nie ma zdjęcia to nie ma możliwości aby służyły one jako KK (z tego co pamietam to obecnie klub będzie zobowiązany posiadać zdjęcia swoich kibiców). Mogłoby być natomiast odwrotnie, KK miałaby opcję możliwości zakupu biletu miesięcznego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
"To ma nastąpić dopiero wtedy, gdy wszystkie cztery trybuny będą gotowe. Miasto zapewnia, że odbędzie się to już w połowie listopada, przed meczem z Legią Warszawa. Patrząc jednak na obecny stan prac, zarówno na trybunie zachodniej jak i północnej, taki scenariusz jest wątpliwy. Realnie oceniając sytuację, pierwszy mecz "Biała Gwiazda" przy wszystkich otwartych trybunach zagra najprawdopodobniej dopiero wiosną."
Z jutrzejszej Gazety Krakowskiej, czyli pewnie poczekamy do maja. ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|