The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2010, 13:51
Pani Niedziałkowska zapomniała, że przy wejściach do parku Jordana nie ma szlabanu, kłódek i selekcji, ale każdy z w/w kibiców z siekierami może tam spokojnie wejść i pospacerować z matką z dziećmi.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2010, 14:17
A co jeśli matka z dzieckiem chciałby się wybrać na mecz?Rozumiem,że wykracza to poza intelektualne możliwości zrozumienia takiego faktu przez niektórych.

Teraz mam wrażenie,że budują go tak jakby nie chcieli. Ciekawi mnie tylko czy do 2012 roku uda im się chociaż założyć krzesełka na nowej trybunie. Osobiście uważałem,że należy się cieszyć,że w ogóle coś budują, na wykończenie zaplecza, telebimy, parkingi nigdy nie liczyłem. Także nie miałem pretensji,że wyglądem stadion nie powala. Ale to co się z nim obecnie dzieje przeszło i moje wyobrażenie. Mam spore obawy czy kiedykolwiek stadion zostanie wykończony do jakiegokolwiek użytku,standardu. Wizja stoisk z kiełbaskami stojącymi wokół stadionu nie była daleka od mojej wyobraźni. Wszystko na kanwie tego kto to buduje i kto wydaje decyzje. Tak więc teraz trybuna bez krzesełek i trybuna bez kibiców oraz szatnie w barakach zaczynają coraz śmielej krążyć w mojej świadomości.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2010, 14:49
Zadanie nr 1 dla nas na najblizsze dwa miesiace to zapelnic stadion w 100%, sciagac wszystkich na mecze.
Dla wislackich portali zadanie to produkowac newsy o gigantycznym zapotrzebowaniu na bilety, kolejkach do kas i tysiacach ludzi ktorzy chcieliby isc na mecz ale zabraklo miejsc.
Tylko tyle i az tyle zeby wytracic Jackowi M. w listopadzie uprzejma informacje o tym ze "przeciez dotychczas starczyly dwie trybuny i stadion nie byl pelny wiec pozostale dwie skonczymy na wiosne."
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.09.2010, 15:54
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Zadanie nr 1 dla nas na najblizsze dwa miesiace to zapelnic stadion w 100%, sciagac wszystkich na mecze.
[...]

Tak. To jest zadanie (również) dla Kibiców.
Jednak nie należy stosowac ich gradacji na "lepszych" z młyna i gorszych poza nim. Kibicem Wisły się jest. Niezależnie od tego kto gdzie siedzi i jak przeżywa mecz.
Mamy zachęcac do przyjścia a nie zniechęcac już na wstępie "elitą młynową" i szarakami, którzy nie wiadomo po co się tam zjawili. Piknikami i lamusami.
Jest to absurdalne podejście, prezentowane prze niektórych, bez wniknięcia chociażby w taki szczegół techniczny: że "młyn" ma ograniczoną ilośc miejsc. cała reszta kibiców MUSI usiąśc albo poza nim na Stadionie albo przed telewizorami, telebimami, monitorami. Nie ma innego wyjścia.
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.09.2010 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.09.2010, 16:43
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Zgodzę się, ale przy tej formie dystrybucji biletów może być z tym problem.
Przyznam, że miałem poważny kryzys w kolejce (wróciłem chwilę temu) i zacząłem tęsknić za Sosnowcem...
Podjeżdżałem na Reymonta, 2 minuty i wychodziłem z biletem. Teraz stałem ponad dwie godz. tylko dzięki cwaniactwu, bo powinienem był postać 4-5, tak jak uczciwi ludzie. Ciekawe, ile osób będzie brało urlop, żeby postać w kolejce. Większość tych, o których teraz klub musi zabiegać najbardziej, nie poświęci wszystkiego dla przyjścia na mecz, a póki co, jesteśmy organizacyjnie w latach 90. Smutne to trochę, bo widać było, jaki jest potencjał, ale było też słychać, jakie jest wk*****ie.
Jeśli Zarząd błyskawiczne nie zareaguje na tą sytuację, stracimy TO być może bezpowrotnie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.09.2010, 17:21
Dla mnie Wisła SA dziś kolejny raz pokazała swoją nieudolność. Niech te kolejki które stoją pod stadionem uświadomi wam jak oni pracują, przewidują i działają.

Organizacyjnie to oni są na poziomie ZIKiT. Nie wymyślić tego że będzie trzeba sprzedać tyle a tyle biletów, w żaden sposób się nie zabezpieczyć. Co ciekawszy mecz z biletami jest taka sama zadyma. Pierwszy raz Parma, później z 3 razy w roku przynajmniej. Profesjonalny klub.

Dla mnie to jest podsumowanie, przy tej budowie burdel jest wszędzie gdzie się da, a kibice którzy coś chcieli poprawić są zlewani z góry na dół.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.09.2010, 17:23
Problemem też było uruchomienie kolejnych dwóch okienek w kasach... Na pytanie: dlaczego? Odpowiedziano mi, "ponieważ nie ma komputera".

Szacunek do kibiców w profesjonalnym klubie musi być...

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.09.2010, 17:39
No padłem, komputera nie ma... <lol> Dobrze że im papieru nie brakło, bo dopiero byłby problem. Inwestycja po zbuju, 400zł za pudło, klawiatura z myszką 100zł, kabel do drukarki 20 zł, ekran 400zł. Niech to kosztuje i 2 tyś. Przecież to nie zginie. Przeniosą i będzie gdzie indziej działać.

No i luksus kupowania biletu.Jakie miejsce, widzi pan na monitorze, ty żeby to zobaczyć musisz zanurkować za ladę. Podpowiem panie Basałaj, można do jednego komputera dwa monitory podłączyć. FRONTEM DO KLIENTA!

Ps Dean sorry za tamtą wycieczkę ale jechanie teraz po kimkolwiek że jest kibicem sukcesu, dla mnie osobiście jest niesmaczne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.09.2010, 17:58
MatMario napisał(a):Wyświetl post
No i luksus kupowania biletu.Jakie miejsce, widzi pan na monitorze, ty żeby to zobaczyć musisz zanurkować za ladę. Podpowiem panie Basałaj, można do jednego komputera dwa monitory podłączyć. FRONTEM DO KLIENTA!

Ale do tego jest potrzebny komputer z kartą graficzną! I nie wiem czy raczą zainwestować taką kasę w karty graficzne i drugie monitory
Poza tym wystarczyłby jeden monitor gdyby było to rozwiązane tak jak w kinach.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 13.09.2010 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.09.2010, 18:25
przy takim zainteresowaniu kibicow miasto powinno wykupic reklame i zrezygnowac z tych 5 mil czynszu...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.09.2010, 18:26
Wiesz to jest może i śmieszne ale pomyśleć że oni negocjują kontrakty za grube miliony, to mi się smutno robi.

Hahaha reklamę na czym? Na bilecie?
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 13.09.2010, 18:32
Pragnę przypomnieć, że dla stadionu na 33tys. miejsc przewidziano nam 3, słownie: trzy kasy biletowe... Jeszcze raz powtarzam, integracja kart kibica z krakowską kartą miejską i dystrybucja biletów przez automaty KKM...
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.09.2010, 18:52
To beda 3 kasy czy 3 okienka? W jednej kasie przeciez moze sie znalesc nawet i 10 "punktów" sprzedazy..a jak to bedzie u nas?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 13.09.2010, 19:07
loomp napisał(a):Wyświetl post
Pragnę przypomnieć, że dla stadionu na 33tys. miejsc przewidziano nam 3, słownie: trzy kasy biletowe... Jeszcze raz powtarzam, integracja kart kibica z krakowską kartą miejską i dystrybucja biletów przez automaty KKM...
I jak będizesz wybierał miejsce? Pierwsze z rzędu? Nie ma co musi być dystrybucja internetowa, drukowane bilety, płatność przelewem i paypal, automatyczne ładowanie biletu na kartę po zakupie w internecie itp bez tego 30 tys miejsc do sprzedania będzie koszmarem nawet przy 10 kasach
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.09.2010, 19:13
No przerosło ich.Pomyj bym na nich aż tak nie wylewał, mam tylko nadziej że jak ktoś stał o 18 jeszcze w tej kolejce to mu okienka przed nosem nie zamknęli.

Muszą zrobić jakieś alternatywne formy dystrybucji no i powinni postawić na karnety i to grubo.Fanatyków(chodzi mi o wszystkich co będą chodzić regularnie) tylu nie mamy by zapełniać stadion(nawet te 19 tyś) a sporo kibiców ma to do siebie że wybiera mecze i też szybko im się sprawa nudzi.
Zachęcić autentycznie dobrą ceną karnetu, żeby nawet osoba która nie koniecznie łazi co mecz zobaczyła że to się realnie opłaca.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.09.2010 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.09.2010, 19:34
Skoro bilety są tak śmiesznie tanie, to i o karnety bym się nie przejmował. Będzie ok.
..
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 13.09.2010, 20:06
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
I jak będizesz wybierał miejsce? Pierwsze z rzędu? Nie ma co musi być dystrybucja internetowa, drukowane bilety, płatność przelewem i paypal, automatyczne ładowanie biletu na kartę po zakupie w internecie itp bez tego 30 tys miejsc do sprzedania będzie koszmarem nawet przy 10 kasach
Update softu automatów wydaje Ci się problemem ? Jaką różnicę masz między monitorem w domu, a monitorem automatu kkm ? dotykowy ekran pozwala na identyczną formę wyboru miejsca jak w domu czy kasie biletowej. Ja tu nie widzę żądnego problemu.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.09.2010, 20:31
Sprzedaż internetowa.

Posiadasz kartę kibica - logujesz się na www podając powiedzmy PESEL i numer karty - wybierasz miejsce ala Multikino - płatność przelewem online lub smsem - wybierasz formę odbioru tzn. osobistą, wysyłkową czy też np. drukujesz potwierdzenie które zawiera kod kreskowy twojego dostępu.

Bilet na samolot można kupić przez sieć, rezerwację potwierdzić online lub poprzez terminal check-in, bez żadnego kontaktu z personelem.

Wszystko można zorganizować tylko trzeba mieć ideę i kasę.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.09.2010, 20:42
Sprzedaż internetowa biletów działa w Legii i to już spory czas. Na początku serwery się przeciążały, ale jest coraz lepiej. Gdyby tylko Wisła chciała, to też mogłaby to zrobić. Ale czy chce?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 13.09.2010, 20:44
loomp napisał(a):Wyświetl post
Update softu automatów wydaje Ci się problemem ? Jaką różnicę masz między monitorem w domu, a monitorem automatu kkm ? dotykowy ekran pozwala na identyczną formę wyboru miejsca jak w domu czy kasie biletowej. Ja tu nie widzę żądnego problemu.
A ty myslisz że te KKM to są do internetu podlączone
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2010, 21:16
Integracja z KKM nie polega na tym, że na automacie KKM wykupisz bilet, tylko że karta KKM jest jednocześnie kartą kibica, na którą możesz sobie zakupić bilet na mecz. Ale w innym miejscu, czyli:
- w Wiślackim Świecie
- przez internet

Polega to tylko i wyłącznie na powiązaniu systemów, czyli rozpoznawaniu numeru identyfikacyjnego KKM przez system biletowy.

Sprzedaż przez internet na Wiśle oczywiście będzie, mam nadzieję, że od wiosny. Przy czym wdrożenie takiego systemu nie trwa tydzień, a w momencie gdy nie masz jeszcze gotowego stadionu, a dostarczane plany okazały się fikcją, nie było możliwe uruchomienie tego.

Natomiast mam wrażenie, że nie uruchomiono optymalnie działań doraźnych, zmierzających do sprawnej dystrybucji biletów na mecz z Koroną. Poza tym chyba błędem okazał się brak opłaty manipulacyjnej za brak Karty Kibica - sprzedaż biletu bez KK trwa dłużej, a brak zniżki spowodował, że wielu ludzi, którzy karty posiadają po prostu ich nie wzięło. Z jednej strony pewnie przyciągnęli tym ludzi, a z drugiej wielu widząc dzisiejsze kolejki zrezygnowało.

Poza tym myślę, że prostą sprzedaż internetową można było uruchomić (tylko dla ludzi posiadających KK). Bez wyboru określonego miejsca, ale z wyborem sektora, w formularzu podawałoby się numer KK i PESEL dla weryfikacji + przelew. Przypominam, że przy KK nie ma potrzeby wysyłki biletów - one są "ładowane" na kartę. Można by to połączyć z opcją telefoniczną: człowiek dzwoni, podaje dane i ma 48 godzin na dokonanie przelewu. Stworzenie takiego systemu trwa tydzień.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 13.09.2010, 21:48
Mam pytanie... Może trochę OT ale gdzie mogę znaleźć jakieś info na temat kart kibica Jest możliwość wyrobienia jej w tej chwili (tzn nie że teraz prawie o 23 godzinie... )
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.09.2010, 21:49
rav napisał(a):Wyświetl post

Sprzedaż przez internet na Wiśle oczywiście będzie, mam nadzieję, że od wiosny.
Czy to Twoja nadzieja, czy masz jakieś info, ze klub ma takie plany?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.09.2010, 22:03
. Przypominam, że przy KK nie ma potrzeby wysyłki biletów - one są "ładowane" na kartę.
Czyli żeby wejść na stadion nie muszę mieć papierowej wersji biletu? Przyłożę kartę do czytnika i mnie wpuści?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
KrasnalFN
Member

Od: 04.2007

Stary 13.09.2010, 22:04
sebanop napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie... Może trochę OT ale gdzie mogę znaleźć jakieś info na temat kart kibica Jest możliwość wyrobienia jej w tej chwili (tzn nie że teraz prawie o 23 godzinie... )
wstrzymane, prawdopodobnie do czasu nowych Kart Kibica lub ich powiązania z jakimś nowym systemem (pewnie chodzi o sprzedaż internetową)
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.09.2010, 22:13
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A ty myslisz że te KKM to są do internetu podlączone
A ty myslisz ze codziennie pracownik MPK jezdzi i aktualizuje soft dla nowo wydanych kart KKM ? Automaty te jeżeli nie sa wyposazone defaultowo przez siec ethernet to maja adapter GSM 3G do komunikacji z centrala - wszystko jest przekazywane do centrali, stan pieniezny automatu, ewentualne awarie, proba włamania.

Podstawowym problemem raczej jest to , czy MPK chce się w jakikolwiek sposób ładować we współpracę z Wisła

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2010, 22:26
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Czy to Twoja nadzieja, czy masz jakieś info, ze klub ma takie plany?
Miał takie plany z pół roku temu, więc wierzę, że nic się nie zmieniło od tej pory na niekorzyść

rafalek napisał(a):Wyświetl post
Czyli żeby wejść na stadion nie muszę mieć papierowej wersji biletu? Przyłożę kartę do czytnika i mnie wpuści?
Nie ryzykuj, weź bilet na wszelki wypadek, gdyby coś się zacięło
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.09.2010, 22:43
Nie ryzykuj, weź bilet na wszelki wypadek, gdyby coś się zacięło
Nie "na wszelki wypadek, tylko KONIECZNIE ! Bez biletu papierowego po prostu nikt nie wejdzie. Nic nie jest nabijane na KK, bo one nie są już niczym innym, jak tylko uproszczeniem przy zakupie biletu.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 13.09.2010, 22:43
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
A ty myslisz ze codziennie pracownik MPK jezdzi i aktualizuje soft dla nowo wydanych kart KKM ? Automaty te jeżeli nie sa wyposazone defaultowo przez siec ethernet to maja adapter GSM 3G do komunikacji z centrala - wszystko jest przekazywane do centrali, stan pieniezny automatu, ewentualne awarie, proba włamania.

Podstawowym problemem raczej jest to , czy MPK chce się w jakikolwiek sposób ładować we współpracę z Wisła
KKM są standardowe i nie widzę powodu dla którego miałby być aktualizowany soft codziennie. Gdyby to wszystko było tak zautomatyzowane jak mówisz to po zacięciu takiego automatu nie byłoby napisane aby powiadomić MPK bo sami by wcześniej o tym wiedzieli.

A wracając do Kart Kibica, ze względu na to że KKM nie ma zdjęcia to nie ma możliwości aby służyły one jako KK (z tego co pamietam to obecnie klub będzie zobowiązany posiadać zdjęcia swoich kibiców). Mogłoby być natomiast odwrotnie, KK miałaby opcję możliwości zakupu biletu miesięcznego.
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.09.2010, 23:08
"To ma nastąpić dopiero wtedy, gdy wszystkie cztery trybuny będą gotowe. Miasto zapewnia, że odbędzie się to już w połowie listopada, przed meczem z Legią Warszawa. Patrząc jednak na obecny stan prac, zarówno na trybunie zachodniej jak i północnej, taki scenariusz jest wątpliwy. Realnie oceniając sytuację, pierwszy mecz "Biała Gwiazda" przy wszystkich otwartych trybunach zagra najprawdopodobniej dopiero wiosną."

Z jutrzejszej Gazety Krakowskiej, czyli pewnie poczekamy do maja.

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów