|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie często się z tobą zgadzam ale widok w....... JW cieszy moje serce wyjątkowo!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Maaskant szybko utemperował nerwy w sparingu Małeckiego. Ciekawe jakim nauczycielem okaże się Skorża.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Śląsk w tym sezonie gra o niebo lepiej niż wiosną tego roku. Owszem nie zawsze przekłąda się to na wyniki, ale Wisła w Białymstoku też zagrała swój najlepszy mecz i przegrała. Byłem na meczach z Jagą i Amiką na stadionie i z pozycji widza stwierdzam, że chłopaki grają naprawdę fajnie - owszem boczni pomocnicy nie mają sił na grę przez cały mecz na pełnych obrotach - Ćwielong po 50 minutach oddycha rękawami (sic!!!), podobnie Kaźmierczak czy Sobota. Co zaś do meczu z Amiką - to co robił Manuel "uwajaj, uwajaj" Arboleda nie miało często nic wspólnego z grą w piłkę. Rzut wolny, z którego Peszko strzelił gola patrząc z trybun na wporst zdarzenia wyglądał następująco - nasz wybił piłkę Arboledzie, a ten jebnął go z całej pary w nogę i sędzia odgwiduje rzut wolny - jakby zablokował piłkę (czyli jej nie wybił) to pewnie nic by nie gwizdnął. Ręka Hernandeza - nikt nie ma wątpliwości - piłka uderzyła w rękę Hernandeza i zmieniła swój lot. Twierdzenie, że była to ręka "nastrzelona" jest uprawniona, ale gra w piłkę nożną nie polega na tym samym co w piłkę ręczną - tutaj się łap (zwłaszcza w polu karnym) nie rozstawia by zablokować piłkę. Spalony był zarówno przy bramce Stilicia jak i Rudnevsa, ale przy tej drugiej spalony był ciężki do wychwycenia - nawet chłopaki na bosiku nie dyskutowały zbytnio. Wydawało się, że Kelemen rozwiązał poblemy z obsadą w bramce, ale w meczu z Amiką delikatnie to mówiąc nie popisał się - zwłaszcza przy bramce Peszki, aczkolwiek z trybun wyglądało, że nie miał szans a w powtórce widać jak beznadziejnie się ustawił i wyszedł do tej piłki. Przy drugiej bramie też nie był niewinny. Owszem Amika miał swoje sytuacje, ale chłopaki (zwłaszcza Mila) nie miał sił, tylko, że Mila harował w tym meczu za 2 - świetnie odbierał piłkę i świetnie ją rozgrywał, tylko jak Madej, Szewczuk czy Sobota nie potrafią nic sensownego z nią zrobić mając prostopadłe podanie - zaczyna sie problem. WIdoczny był brak Sotirovicia na szpicy - Szewczuk czy Gikiewicz są wyraźnie słabsi. Ogólnie wkurza mnie to, że wszyscy podniecają się grą Amiki mając w pamięci ostatni sezon Smudy. Na Śląsku przez ostatnie 20 minut chłopaki jedynie kładli się, leżeli i wybijali piłkę, ale z drugiej strony to zrozumiałe - chcieli utrzymać prowadzenie. Ponadto napierdalanka z końcówki I połowy na sędziego mogła poskutkować tym, że Lyczmański bał się odgwizdać 2 spalonego. Moim zdaniem Amika od ponad roku jedzie na znacznej pomocy mediów i sędziów. Ale to moje zdanie. Z przyśpiewek najfajnieszja była "Sprzedałeś się za AGD" i "Polscy sędziowie" .... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
W Liga+ Extra na powtórkach pokazali że Rudnevs nie był na spalonym.
Twierdzenie że obrońca rozstawia w polu karnym łapy żeby zblokować piłkę jest pozbawione sensu i pokazuje że raczej w piłkę nie grywasz. W życiu nie widziałem nikogo, żeby biegał z rękoma przy ciele. Zwłaszcza obrońca kryjący kładącego się na nim napastnika. Ja wiem że jest świeżo po meczu w którym Śląsk grał a Lech wygrał no ale troszkę obiektywizmu by się przydało. Piszesz: a potem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
WKS niech podziękuje bramkarzowi. Co do karnego? Ja bym nie odgwizdałł w tej sytuacji, kiedyś nazywało to się "nabita". To że Śląsk nie wyrównał, to się nie dziwię. Czemu? Wchodzi taki inwalida jak Madej za wichure Sobote. Jak można robić taką zmiane, tam nie ma ławki czy co? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
No to oficjalnie. Zobaczymy ile Janas wytrzyma. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak, a atmosfera u nas jest super...tylko nie wiem, o czym ostatnio mowil Brozek przed kamera? Co opowiadal o zespole Zurawski? Nie skomentuje tez zachowania Maleckiego praktycznie w kazdym meczu(nasz trener go tak utemperowal, ze odrazu po wejsciu na boisko, puscil wiazanke do sedziego). Patrzmy sie najpierw na siebie, bo i u nas nie jest wesolo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Owszem od kilku lat nie grywam w nogę - czas mi na to nie pozwala - no oczywiście każdy obrońca biega z rękami przy uszach, pewnie na boisku było zagłośno. @studio2 Amika grała naprawdę fajną piłkę w ostatnim sezonie Smudy - do dzisiaj praktycznie opinia o zespole odnosi sie do tego okresu. Wówczas to wyście przegrali MP, ani Wisła wygrała. W poprzednim sezonie było odwrotnie. Nie zaprzeczysz temu, że Wasz zespół gra słabo po sprzedaży Lewego? ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Problem u nas jest taki ze za dużo mamy gwiazdorów i atmosfera jest jaka jest to chyba każdy widzi. Do tego brak obrony no i lecą w nerwach słowa których byc , nie powinno.
PS. Cieszmy się że nie mamy takiego Wojciechowskiego za prezesa bo takiego prezesa nie ma chyba żadna drużyna w Europie... kabaret to mało powiedziane ; |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szkoda mi Bakero. Nie rozumiem toku myślenia Wojciechowskiego i jednocześnie dziwię się, że Janas zgodził się wchodzić w te chore układy.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wojciechowski spakuje manatki i ucieknie zupelnie z pilki noznej w przeciagu 2-3 lat i watpie bym sie mylil.
Zyje w innym swiecie i to mu sie czkawka odbije. Powinni Bakero dac wiecej czasu. Lech w slabej formie, Wisla sie zgrywa, Legia to tylko w tej chwili nazwa, wiec jedynie Jaga bylaby dla nich wiekszym problemem. Mogli sporo odskoczyc wykorzystujac zaistniala sytuacje ale...maja Wojciechowskiego. Janas tez poleci, zobaczycie. Jesli natomiast da sobie wybierac sklad to sie skompromituje. PS: Wracajac do naszego wczorajszego meczu - Jesli ktos ogladal mecz to wie ze nie chodzi tutaj o trenera, a raczej o atmosfere w szatni i relacje miedzy zawodnikami. Czuje ze jest jakas dziwna grupa, ktora gra o cos, tylko nie wiem o co ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
@funkykoval
Popatrz na powtórkę zagrania ręką... nie biegał z rękami przy uszach, wydaje mi się że miał je naturalnie ułożone w stosunku do ruchu jaki wykonywał. no ale możemy mieć różne opinie... Lech po sprzedaży Lewego nie gra słabo. Gra tragicznie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli Janas będzie żałował pozycji trenera w Dysco, to będzie to miał tylko na własne życzenie i zupełnie zasłużenie. Jego postępowanie w Polonii skutecznie mnie wyleczyło z hasła "Janasa do Legii", bo on zajmował się tam głównie kopaniem dołów pod Bakero i sączeniem jadu do podatnego na to ucha Wojciechowskiego.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Coz Janas potwierdza po raz kolejny tylko, ze jest czlowiekiem bez honoru. Myslicie, ze dociagnie do konca rundy ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Oczywiście musi mieć Stokowca za asystenta. A tak to bez skrupułów będzie wykonywał polecenia J.W. Chłop już lat troche ma, osiągnięć również na koniec dorobi sobie u Janusza. Myśle że ma dość mocną pozycje u J.W. więc rok powinien wytrzymać, w przypadku braku wyników zwolnią grajków a potem grupę 12nastu sprawiedliwych ludzi oceniających postawę zawodników Polonii Ciekawe czy im smarują zawodnicy czy nie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To oni już mają tych 12 mędrców, czy dopiero mają mieć?
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
skoro nie wystawił Andreu to chyba poszło zarządzenie odgórne
E; może w II połowie juz wiedział ze mu ekpie do wyprowadzki zamówili, wiec pojebał zakazy nakazy 11nastka J.W : Jan Żurek, Andrzej Wiśniewski, Jerzy Engel junior, Waldemar Fornalik, Dariusz Wdowczyk, Jerzy Kowalik, Jacek Zieliński, Bogusław Kaczmarek, Jacek Grembocki, Duszan Radolsky, Michał Libich i 12nasty J.M.Bakero może to Oni stworzą GTW u JW
Ostatnio edytowane przez szprotson : 13.09.2010 o godz. 14:08.
![]()
![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Janas, Engel, Wdowczyk, do tego Oleksy.
Zycze Polonii jak najgorzej :] ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Paweł "Janosik""nie wpierdalam się" Janas, został nową marionetką Janusza "Gila" Wojciechowskiego.
kibice czarnych oceniają Bakero jako ...dobrego trenera ;o; ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Porównanie z Gilem chyba nie na miejscu. Nie ten kaliber. Jesus miał pieniądze,duże pieniądze. Wojciechowski może przyciągnąć na swoją sakiewkę co najwyżej mitomanów i oszustów, to jest niepoważny zespół nikt z nazwiskiem i umiejętnościami tam nie przyjdzie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Czyli spokojnie można powiedzieć, że jeden kandydat do mistrza mniej. Wojciechowski będzie sobie skład ustalał, A Janas potulnie rozkaz wykona.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Nie wiem jak mam to rozumieć. Jeżeli nikt poważny w sensie na poziomie europejskim to ok. Natomiast jeżeli nikt powazny na polskie warunki to już nie ok, bo Polonia w tej chwili ma nie wiele mniejszy potencjał od Legii czy Wisły - owszem nie ma stadionu, ale ma właściciela, który jeszcze chce się to bawić i nie jest zblazowany jak Cupiał, Walter czy Solorz. Generalnie są w stanie wyciągnąć z Europy dokładnie tych samych piłkarzy co my czy Wy. (dla piłkarza zagranicznego nie ma wielkiej różnicy miedzy prowincją w KSP, a prowincją u Was czy u nas - to zawsze jest zadupie dolne). ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
* Gdyby Ebi Smolarek nie był Ebim Smolarkiem, a np. Davidem Odonkorem (który grał koło Ebiego w Borusii i i wcale nie był od niego jakoś dużo lepszy i który później w Betisie spadł do II ligi, to by wszyscy piali z zachwytu. To jest ten sam poziom, ta sama historia kariery. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jak ktos ma mozliwosc nagrac ze skrotu ktory byl w Lidze + Extra po golu na 1-0 Groclinu z trybuny VIP jak jakis giermek wstal i bije brawo Wojciechowskiemu, ładne lizodupstwo ;D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zawirowania na stołku trenerskim nigdy dobrze nie wpływają na wyniki drużyny. Wystarczy podać nasz przykład i 8 miejsce. Trener musi mieć spokój i czas. Oczywiście ma go, gdy właściciel jest przekonany co do umiejętności trenera. Gdy tak nie jest, to nie powinien go w ogóle zatrudniać, bo kwestią czasu jest, gdy zaczną mu się kłębić w głowe złe myśli.
Paweł "nie wpierdalam się" Janas to będzie idealna opcja dla Wojciechowskiego. Ale nie dla Polonii. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Też to widziałem, scena mistrz
Komedia jest na tym stadionie. A na Vipach to tam już mega kozaki siedzą.![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Józek Oleksy w szaliku Polonii to je to. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|