|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Matejas, nie pisz bredni.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak się zastanawiałem, którędy na boisko wjedzie straż p-poż? Przez okrąglak się nie zmieści chyba? A jak wjedzie inną drogą, to czemu karetka nie może tą samą wjeżdżać
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
bo jakby musialy wjechać równocześnie,to mogłoby dojść do kolizji i należałoby by policje wołać-byłby ruch jak na Matecznym w godzinach szczytu ,a tak dzięki ruchowi okrężnemu w okrąglaku wiadomo będzie kto ma pierszeństwo.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też się właśnie kiedyś nad tym zastanawiałem, po co są te 3 dziury w trybunach skoro pojazdy i tak muszą przejeżdżać przez okrąglak?
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To skoro one nie będą wykorzystywane to może lepiej zrobić tam jakieś rusztowanie czy coś, przybyłoby kilkadziesiąt krzesełek. Tylko trzeba by to zrobić z głową żeby nie wyglądało jak w POZnaniu*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
zachodnia - 3 (kondygnacja 00) + 4 (kondygnacja +2) wschodnia - 4 + 5 południowa - 2 północna - 2 20 kiosków gastronomicznych w obrębie całego stadionu. Większość kiosków ma po 9-10 kas, a każda kasa z czytnikiem kart kredytowych (czy doładowywanych kart kibica) kosztuje z 5tys (zwykła kasa fiskalna to wydatek 2-3tys zł). To sobie łatwo policzyć, że koszt wyposażenia mały nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Widzę, że niektórzy zdążyli się zradykalizować niczym obrońcy krzyża... Ku rwa... Kiedy trzeba było ludzi do manifestacji, kilka osób to popierało na forum, a w realu nikt, kiedy mieliśmu zbierać podpisy, się okazało, że kibiców u nas jak na Clepardiii... A jak ktoś się złapał za jaja i zrobił "coś, "to go gnoicie. A jeśki z Waszych materiałów nadesłanych do prasy ktoś zrobi sobie groteskę, uznacie się za banitów, czy poczekacie na wyroki "forum " ? Uwielbiam takich zacnych i sprawiedliwych, którzy ganią i karcą, a ch.ujem nie kiwnęli. Niezależnie od tego, jak oceniamy skutki tego artykułu, intencje autora trzeba pochwalić, artykułow prześmiewczych byłosporo, może były oparte o informacje od nas ? Qle to nie jest istotne - masz pod ręką kamień - napie****** ! http://www.youtube.com/watch?v=1dyxOnuIiO8 Ja uważam nie tylko intencje alie i efekt artykułu za nieszkodliwy dla klubu, a dla pseudourzęddników miejskich i psedoarchitektta. A komentarze w sylu ' Wisła - co Levadia" pojawią się pod każdym artykułem zachaczającym o nasz klub, nieważne, o co mizłoby chodzić, ale jeśli bolą Was komentarze na onetach... mie poradzę, jest mi przykro. Podsumuję : Barney zebrał wszystkie Wasze/nasze lamenty w/s odległości od lini bicznych, które pewnie dałoby się co do joty tutaj odszukać, więc może trochę cywilnej odwagi - kto z Was yu piosał o bieżni, kto o gokartach ? Miejcie jaja, bądźcie konsekwentni... I szukajcie wrogów tam, gdzei oni są, nie wśród swoich, nawet, jeśli tak jest wygodniej ! |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Panowie macie jakąś mapke rozmieszczenia sektorów na naszym stadionie
DZIEKI.
Ostatnio edytowane przez silver1906ts : 12.09.2010 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Albo tu masz już jak to będzie na całości wyglądać:
http://www.stadionwisly.info/dane_te...ionu_szczegoly ![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Czy jak ktoś pisze prawdę o naszym stadionie to czy jest to coś złego? Czy jak ktoś wysmiewa Obtułowicza i Majchrowskiego to znaczy, że wysmiewa się z Wisły lub jej kibiców? Nie odebrałem tego tekstu jako tekst z Wisły i Kibiców ale z dwóch panów O. i M. Dzięki temu, że Interia napisała to co napisała, dzięki temu że gazety oceniają ten stadion tak źle Basałaj może więcej wytargować od Miasta i zmusić je do tego by naprawiła to co można i nie oczekiwała nie wiadomo jakich stawek za wynajem. Gdyby gazety i ludzie tacy jak Barney nie pisali źle o niedoróbkach stadionu albo go wręcz chwalili choć na to nie zasługuje to przy pierwszej wizycie Basałaja Majchrowski by mu powiedział: Masz Pan świetny stadion płać za niego 10 mln rocznie. Wszyscy przecież piszą że to 8 cud świata. To byłoby lepsze Waszym zdaniem dla Wisły? Moim zdaniem nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co z zapleczem na D? Nadal cisza?! W kontekście zapowiedzianych terminów przez prezydenta oraz zbliżających się meczów ciśnienie mi skacze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odpowiedzialność za to ponosi Obtułowicz i jego biuro, to oni zaprojektowali zbyt długie trybuny za bramkami. W trakcie tworzenia koncepcji na 24tys osób nie pomyśleli, aby przysunąć trybunę wschodnią ku boisku, a zaprojektowano dłuższe trybuny za bramkami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale to nie ma nic do rzeczy.'17.5' było od pierwszego do ostatniego projektu O. 17.5 to nie jest jakaś tragedia ale dobitnie pokazuje amatorkę całego przedsięwzięcia.Było na starym(z bieżnią) 17.5 - jest nowy, bieżni nie ma a odległość została.Gość nawet nie pomyślał że jest to o dużo za dużo.To na Wembley może być taka odległość bo stadion jest na 90 tys a nie na 'stadioniku' na niewiele ponad 20 tyś jak było w pierwotnej koncepcji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest ogromna, ale odpowiedzialny za to jest tylko projektant.
Wiadomo było, że mają być 3 nowe trybuny. Powinien zaprojektować krótsze trybuny za bramkami, za to 2-3 rzędy wyższe, aby utrzymać pojemność. Przysunąć je maksymalnie do trybuny zachodniej, podobnie trybunę wschodnią. Maszty oświetleniowe (które miały zostać) by się przesunęło, to nie byłby wielki koszt. Później nawet w opcji przeprojektowania trybun bocznych na dwupoziomowe, nie byłoby problemu z odległością od boiska. Nigdy, ale to nigdy nie zwiększa się pojemności przez wydłużanie trybun, a zawsze przez dodatkowe rzędy. Obtułowicz nawet nie pomyślał o czymś takim jak komfort widza, przy tworzeniu pierwotnego projektu. Miał w głowie wygląd 3 trybun i dachu nad 4, skleił je bez pojęcia - odciągi w Parku Jordana, odległości, skośna elewacja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PiotrG zgadzam się z Tobą,tylko że w momencie rozpoczęcia budowy nikt nie śnil nawet o tym,ze w dającej się przewidzieć przyszłości trzeba będzie cos przeprojektowywać.byliśmy pierwsi w Polsce i wydawalo się,że to będzie super stadion.późneij wszystko sie pozmienialo i jest jak jest.moim zdaniem i tak udalo sie to wszystko nienajgorzej uratować. w gruncie rzeczy cały czas chodzilo mi o to,ze przy trybunach bez naroznikow,gdyby klub,kibice może miasto podnieśli alarm o odległość to daloby sie ja zmniejszyć.przy narożnikach ta mozliwość "uciekla".
Ostatnio edytowane przez picasso : 12.09.2010 o godz. 14:56.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Według mnie tak często dyskutowana tu odległość trybun od boiska to nie jest największy mankament tego stadionu i tak na prawdę nie rzuca się to aż tak bardzo w oczy. Temat ten przewija się tu chyba najczęściej ze wszystkich kwestii, a nie ma co o tym już mówić bo tego akurat już nie da się zmienić. Podejrzewam że większości osób w oglądaniu meczu z trybuny wschodniej czy zachodniej nie będzie to przeszkadzać ponieważ widoczność jest dobra wbrew temu co twierdzą niektórzy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przybliżenie trybun dało by jeszcze jeden plus.Większą o kilka metrów odległość między stadionem a kratami parku Jordana.
Nie chcę się przypiepszać do kolejnej rzeczy ale szerokość tej 'uliczki' jest dyskusyjna.12 tyś wychodzi ze stadionu, jakaś panika i może być nieciekawie.
Ja podzielam zdanie Witka że teraz jest czas by robić szum ze wszystkim i to nawet do przesady. Skończy go miasto budować,zrobi to minimum które wszyscy oczekują - temat się wyczerpie i umrze śmiercią naturalną. Na pewno czarny PR bardziej służy dziś klubowi niż przeszkadza bo pozycje negocjacyjną mają lepszą a nie czarujmy się - podkreślane mankamenty nie odstraszą ludzi do przyjścia, szczególnie że widoczność z większości miejsc, jest ok.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.09.2010 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekaw jestem co kto uważa,za najbardziej spieprzona rzecz na stadionie,ale tylko jedną.
ja zacznę dla mnie jest to wyjazd dla kosiarek. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
brak dobrego zadaszenia nad narożnikami , zobaczymy jak to będzie wyglądac przy ostrych opadach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tylko jedną
Hmm... Odległość od murawy. No, ale okrąglak, wjazd dla karetek - dobra nic nie mówię ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla mnie ani wyjazd do kosiarek, ani wjazd dla karetek, ani okrąglak nie jest zły.
Priorytetem natomiast zaplecze na D, telebimy oraz elewacja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak,ale zaplecze czy telebimy są "w trakcie roboty" i to wczesniej czy poźneij się zmieni.mi bardziej chodziło o cos czego juz zmienić się niestety nie da.bo i wyjazd dla kosiarek zostanie i odległość i okrąglak
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie jednak skyboksy.Wiadomo że to dla większości z nas żaden problem bo nie będziemy tam siedzieć, jednak to jest mistrzostwo świata w partactwie i co najgorsze nie ma chyba żadnej koncepcji co z tym zrobić
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|