The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2010, 12:36
A Milinković wrócił do I drużyny Koszyc po tym jak z transferu nici:
http://www.profutbal.sk/ligy/svk1/cl...nebude_nic.htm
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.09.2010, 13:09
Szkoda mi Issa Ba. To był zawodnik o ponadprzeciętnych na nasza lige umiejętnościach. Miał również inteligencję piłkarską, której z utęsknieniem wśród naszych kopaczy wypatruje Maaskant. Niestety trafił do nas w słabej kondycji. Treningi u speca Skorży również nie były pomocne przy odbudowie tego piłkarza.
..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.09.2010, 13:54
tofik napisał(a):Wyświetl post
Szkoda mi Issa Ba. To był zawodnik o ponadprzeciętnych na nasza lige umiejętnościach. Miał również inteligencję piłkarską, której z utęsknieniem wśród naszych kopaczy wypatruje Maaskant. Niestety trafił do nas w słabej kondycji. Treningi u speca Skorży również nie były pomocne przy odbudowie tego piłkarza.
Zgadzam się w 100%.

Bardzo mi się podobał styl gry Ba. Technika użytkowa, przegląd pola, drybling. W dobrej formie fizycznej mógłby z powodzeniem nakryć czapką Stilica, czy Iwańskiego.

Z drugiej strony nie wiadomo jakiego kontraktu się domagał. Przy jego kontuzjach, zakontraktowanie go byłoby nieco ryzykowne.

Ale trzeba przyznać że grał piłkę w której dało wyczuć się styl zachodni.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2010, 13:58
napewno umiejętności Issa ma ale gorzej ze zdrowiem.Jak pamiętam to Ba co kilka dni łapał jakiś uraz.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.09.2010, 14:07
Ba byl strasznie delikatny.. z nim bylo tak ze technika nie grzeszyl i duzo myslal, ale rywal go lekko dotknal a on juz mial problem z utrzymaniem rownowagi.. przynajmniej ja takie wrazenie odczuwalem patrzac na niego i pojedynki z rywalami
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2010, 14:25
ejj ludzie to była jego 1 runda przegrana po kontuzji więc nie ma co się dziwić że tak grał. Myślę że teraz można by było poznać prawdziwego Ba jakby po rundzie przepracował z nami okres, myślę że teraz kontuzje tak się go nie będą trzymać ale czas pokaże. Szkoda go bo był bardzo ciekawym grajkiem.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 11.09.2010, 14:30
Podziękować Maciusiowi. Za Ba, Niedzielana, Frankowskiego...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.09.2010, 14:32
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Ba byl strasznie delikatny.. z nim bylo tak ze technika nie grzeszyl i duzo myslal, ale rywal go lekko dotknal a on juz mial problem z utrzymaniem rownowagi.. przynajmniej ja takie wrazenie odczuwalem patrzac na niego i pojedynki z rywalami
Przecież był bardzo dobry technicznie jak na naszą ligę, więc o co chodzi?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.09.2010, 14:37
Myślę że Ba miał duże problemy ze zdrowiem i dlatego z niego zrezygnowano. Inne takie jak kondycja itd było do nadrobienia. Pewnie Heniek go chciał ale zdrowie musiał mieć naprawdę fatalne stad tylko beniaminek w Rumunii który pewnie niewiele ryzykuje zatrudniając Issa Ba. Dla mnie to był piłkarz pokroju Stilića bez jego stałych fragmentów gry. Dużo widział ale mizeria w odbiorze piłki, ale w sumie i tak dawał więcej niż Jirsak.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.09.2010, 14:47
Issa Ba nie grzeszył techniką?
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.09.2010, 14:51
willow napisał(a):Wyświetl post
Taaak, jeszcze Maciusia oskarż o atak szarańczy w północnowschodnim Bangladeszu. Łatwo teraz napisać jak się widzi jak grają w innych klubach, niekoniecznie graliby tak u nas. Zdecydowana większość na forum pisała jak media przymierzały powyższych do Wisły że Franek to Judasz a Niedzielan to emeryt. Oczywiście oprócz Ciebie bo Twój wrodzony węch trenera i skauta podpowiadal Ci inaczej Skorża jaki był taki był, zdobył nam 2 mistrzostwa, o Wiśle mówił z szacunkiem w związku z tym jemu też należy się szacunek.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 11.09.2010, 15:09
On miał siłę na 15 minut bo wczesniej nie grał ze 2 lata w piłę.
Kiedy miał się wyrobić fizycznie. Na treinngach, na których każdy się obijał. Te treningi to był śmiech na sali zero przygotowania. Teraz zasuwają. Wszystko rozgrywane na szybkości meczowej i tak się powinno pracować.
..
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.09.2010, 15:51
Za Frankowskiego to podziękować pewnej grupie co go nie chciała widzieć na Wiśle. Bo z tego co wiem to Skorża chciał Franka w zespole.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.09.2010, 16:12
Wydaje mi się, że mamy w kadrze już wystarczająco piłkarzy, którzy w sprzyjających okolicznościach natury "zabłysną". Problem w tym, że te okoliczności natury nigdy nie nastąpią.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.09.2010, 16:17
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Klauzula za Riosa jest podobno 1,3 euro,więc raczej szans na jego wykupienie nie ma
Tyle, że tą rewelacje podał o ile się nie mylę Futbol News, a to nie jest wiarygodna gazeta. Mam tylko nadzieje, że jeśli się sprawdzi to Wisła zaryzykuje i wyłoży na niego tą klauzule, w umowie między klubami. Moim zdaniem jest to mało prawdopodobne, bo gdyby rzeczywiście tak było to by go nawet nie wypożyczali nie mając zamiaru takiej kasy później wydawać. Lepiej zresztą kupić 3-4 dobrych niż 6 ogórów. Nam w tej chwili brakuje obrońców i to powinien być cel numer 1 dla Valckx'a i najlepiej gdyby to byli Polacy. Co najmniej 2 stoperów i po 1 bocznym obrońcy. W dalszej perspektywie def. pomocnik, ale na to póki co ciśnienia nie ma, bo Wilk Sobolewskiego może zastąpić. Także w zimie liczę na 4 faktyczne wzmocnienia. Nie pozostaje nam nic innego tylko czekać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2010, 16:35
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Za Frankowskiego to podziękować pewnej grupie co go nie chciała widzieć na Wiśle. Bo z tego co wiem to Skorża chciał Franka w zespole.
Dokładnie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.09.2010, 21:33
Jeśli nie mamy obecnie zawodnika na którym będzie można polegać przy zdobywaniu bramek, to taki Cristian Omar Diaz ze Śląska by się przydał, w Śląsku, który ostatnie kiepsko sobie radzi jest jednym z lepszych zawodników. Na swoim koncie ma już trzy trafienia. Śląsk dałby pewnie za niego dużą cenę. Mam nadzieje, że w zimowym okienku przyjdzie jakiś dobry zawodnik na pozycje środkowego obrońcy na miejsce Clebera, bo nie wydaje mi się, żeby Chavez dawał siłę w naszej obronie. Nadal nie mamy drugiego lewego obrońcy mam nadzieje, że kogoś wartościowego uda się ściągnąć, bo wolałbym unikać sytuacji kiedy to Paljić cofany jest na tą pozycję. Jestem zadowolony z tego co robi nasz trener Robert Masskant to naprawdę dobry trener z nim jesteśmy wstanie coś osiągnąć. Z resztą, bądźcie cierpliwi będzie dobrze...
Ostatnio edytowane przez Titto : 11.09.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.09.2010, 22:07
Titto napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie mamy obecnie zawodnika na którym będzie można polegać przy zdobywaniu bramek, to taki Cristian Omar Diaz ze Śląska by się przydał w Śląsku, który ostatnie kiepsko sobie radzi jest jednym z lepszych zawodników na koncie Śląsk dałby pewnie za niego dużą cenę,[...])
A możesz to napisać po polsku?
Ostatnio edytowane przez snyrting : 11.09.2010 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.09.2010, 22:21
snyrting napisał(a):Wyświetl post
A możesz to napisać po polsku?
Już poprawiam...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.09.2010, 22:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że tą rewelacje podał o ile się nie mylę Futbol News, a to nie jest wiarygodna gazeta. Mam tylko nadzieje, że jeśli się sprawdzi to Wisła zaryzykuje i wyłoży na niego tą klauzule, w umowie między klubami. Moim zdaniem jest to mało prawdopodobne, bo gdyby rzeczywiście tak było to by go nawet nie wypożyczali nie mając zamiaru takiej kasy później wydawać. Lepiej zresztą kupić 3-4 dobrych niż 6 ogórów. Nam w tej chwili brakuje obrońców i to powinien być cel numer 1 dla Valckx'a i najlepiej gdyby to byli Polacy. Co najmniej 2 stoperów i po 1 bocznym obrońcy. W dalszej perspektywie def. pomocnik, ale na to póki co ciśnienia nie ma, bo Wilk Sobolewskiego może zastąpić. Także w zimie liczę na 4 faktyczne wzmocnienia. Nie pozostaje nam nic innego tylko czekać.
Polacy? Kogo masz na myśli? Bo ja niestety mało naszych krajowych zawodników widziałbym w Wiśle. Może Grosicki jednak ten by potrzebował dozoru 24h żeby nie zaprzątał sobie głowy kasynami, drugi to Kupisz, ale niestety obaj nie spełniają najważniejszego kryterium, nie graja w obronie.
Sadlok nadawałby się idealnie na stopera, ale niestety od stycznia będzie w Polonii, Glik już we Włoszech. Jest jeszcze jedna opcja która teraz mi przyszła do głowy jednak nie spodoba się to większości z kibiców, mianowicie niejaki Adam K. z Empoli na środek defensywy. Jeśli chodzi o bocznych obrońców to nie mam pomysłu.
Jedyne co miałoby jakiś sens to szukanie młodych zawodników w niższych ligach, ale sieć scoutów chyba jest albo i ma być dopiero budowana.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.09.2010, 23:01
cfa napisał(a):Wyświetl post
Polacy? Kogo masz na myśli? Bo ja niestety mało naszych krajowych zawodników widziałbym w Wiśle. Może Grosicki jednak ten by potrzebował dozoru 24h żeby nie zaprzątał sobie głowy kasynami, drugi to Kupisz, ale niestety obaj nie spełniają najważniejszego kryterium, nie graja w obronie.
Sadlok nadawałby się idealnie na stopera, ale niestety od stycznia będzie w Polonii, Glik już we Włoszech. Jest jeszcze jedna opcja która teraz mi przyszła do głowy jednak nie spodoba się to większości z kibiców, mianowicie niejaki Adam K. z Empoli na środek defensywy. Jeśli chodzi o bocznych obrońców to nie mam pomysłu.
Jedyne co miałoby jakiś sens to szukanie młodych zawodników w niższych ligach, ale sieć scoutów chyba jest albo i ma być dopiero budowana.
Sensowny głos w dyskusji. Kogo widzicie w Wiśle z polskich zawodników? Nie mówię oczywiście o national level, ale o international level
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2010, 23:26
Sensowny głos w dyskusji. Kogo widzicie w Wiśle z polskich zawodników? Nie mówię oczywiście o national level, ale o international level
myślę, że Kaziu Węgrzyn, byłoby wtedy naprawdę fajnie naprawdę fajne zagrania
a tak na serio, to powrót takiego Żewłakowa, po pierwsze byłby pewnego rodzaju hitem, a po drugie ogromnym wzmocnieniem...(tyle że to temat chyba na sf). Z innych to zdecydowanie Kupisz. Poza tym to Małkowski, Pawłowski, a obrońców to niestety aż strach brać...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.09.2010, 07:55
Cetnarski, Poźniak, Grosicki, Kupisz, Klich (Parchy) itd

PS
Wilk też był dla większości forum anonimem zanim do nas przyszedł. A kiedy go już zobaczono pojawiło się coraz więcej głosów że jest lepszy/nie gorszy od Sobola (uznawanego za najlepszego defensywnego pomocnika)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2010, 08:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wilk też był dla większości forum anonimem zanim do nas przyszedł. A kiedy go już zobaczono pojawiło się coraz więcej głosów że jest lepszy/nie gorszy od Sobola (uznawanego za najlepszego defensywnego pomocnika)
Wilk w porównaniu do Sobola w obecnej formie nie jest gorszy, ale gdy Sobol był w gazie to Wilk mógłby mu co najwyżej bidon z piciem podawać. Jak na razie były zawodnik Korony poza ambitną grą (i koszeniem równo z trawą) umiejętności czysto piłkarskich pokazał bardzo mało.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.09.2010, 08:30
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wilk w porównaniu do Sobola w obecnej formie nie jest gorszy, ale gdy Sobol był w gazie to Wilk mógłby mu co najwyżej bidon z piciem podawać. Jak na razie były zawodnik Korony poza ambitną grą (i koszeniem równo z trawą) umiejętności czysto piłkarskich pokazał bardzo mało.
Kosił z trawą w Łodzi a w Białymstoku jeździł na tyłku s Sobolem po murawie jeśli już

A na poważnie, więcej daje w ofensywie niż Sobol i jak tylko nadrobi zaległości fizyczne to będzie to solidny punkt naszego zespołu. A pisząc że jak Sobol byłby w optymalnej formie... on chyba jak Żurawski już tą optymalną formę ma dawno za sobą czego nie chcą przyjąć do wiadomości niektórzy. Nie ma znaczenia co było kiedyś (Żurawski, Sobol) ale ważne co jest dziś. I dziś Wilk nie jest gorszy, a będzie wg mnie lepszy od Sobola
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 12.09.2010, 09:13
Tak czy inaczej trzeba kogoś lepszego z odbiorem zakupić bo w pucharach nie powąchamy piłki jak za odbiór będzie odpowiadał Sobol
..
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.09.2010, 09:36
Hmm.. Nie wypowiadam się raczej regularnie w tym temacie, ale chciałbym znów zamieścić tutaj swoje przemyślenia z ostatnich ruchów w Wiśle.

Moim zdaniem :

- są małe szanse żeby ktokolwiek już teraz dołączył do drużyny. Chyba że będzie to prawdziwa perełka z kartą zawodniczą w dłoni a wszyscy wiemy jak o taką trudną. Więc to że ktoś taki przyjdzie do Wisły jest mało prawdopodobne. Wątpie by nas holenderski duet ( bo tak trzeba mówić. Wisłę teraz tworzą Maaskant + Valkx - sami tak o tym mówią ) chciał skupować szrot kolejny raz. Gramy do zimy tym co mamy.

- widać że Cikos będzie grał tam gdzie gra do końca rundy, jak złapie kontuję lub kartki to ktoś go tam zastąpi. W środku obrony nie ma tego problemu, będzie grał Cleber z Bunozą, jak się coś z nimi podzieje to jest Chavez i Kowalski. Myślę, że w związku z zakończeniem kariery w ostatnich meczach tej rundy częściej zacznie występować Chavez

- moim zdaniem w zimie znów zacznie się czystka. Będzie chciano się pozbyć pewnie Kowalskiego, pewnie Jirsaka ( jeśli Boukhari wypali to pewnie będą go chcieli zostawić ), może Wojtka Łobodzińskiego. Ale myślę też że jak pojawi się oferta dla Boguskiego lub Brożka Pawła to też się skuszą. Mamy sporo osób w ofensywie, każdy coś reprezentuje, a myśle że nadal będzie chciano się wzmacniać. Typuję, że w kadrze z siły ofensywnej zostanie Żurawski, Rios, Małecki, Kirm, Boukhari, no i pewnie Boguski z Brożkiem. Jeżeli chodzi o Gargułę to wszystko zależy od jego zdrowia.

- myśle że Valkx już pracuję nad transferami na zimę. To widać że chcą jakoś "przebidować" tą rundę, a dopiero od zimy zacząć kompletowanie kadry która ma stworzyć w założeniu tą wielką Wisłę prowadzoną przez holendrów. Tak ja to widzę. Możemy się spodziewać transferów na pewno : obronców bocznych, obrońcy środkowego, bramkarza, jeżeli będzie kasa i kontakty to pewnie jakiegoś porządnego napastnika i pomocnika na lewą stronę chociażby.

- dla tych co chcą Polaków : przecież Valkx jasno powiedział : Wisła to POLSKA drużyna dlatego po pierwsze trzeba przeszukać rynek POLSKI. Jeżeli tu nikogo się nie znajdzie, trzeba szukać za granicą. Myślę, że teraz kiedy liga gra, Valkx mocno przeczesuje składy drużyn Ekstraklasy i jej zaplecza Jeżeli Cupiał znów ma zamiar budowania WIELKIEJ WISŁY i chce wejść do LM w tym sezonie to w zimie możemy się spodziewać w Wiśle pewnie z 2-3 najlepiej prezentujących się piłkarzy grających na naszych boiskach***.

- pojawiły się głosy po zamknięciu okienka transferowego - co z tymi kontaktami Valkx'a z PSV, czemu nie sprowadziliśmy nikogo zajebistego ? Czy niektórzy myślą, że Stan przyszedł na tydzień przed zamknięciem okienka, zrobi : Memory, Find - Stan i wszystko jasne i w Wiśle zagrają 2 perełki ? Dajcie mu czasu. Gość naprawdę mówi sensownie i wygląda sensownie. U mnie ma pełen kredyt zaufania. Co mi się spodobało - to że grają otwartą piłkę czyli :

- nie ma rządzi Valkx, nie ma rządzi Maaskant. Znamy się, będziemy współpracować, żadnych indywidualnych decyzji, jeżeli coś nam wyjdzie zbieramy laury oboje, jeżeli coś spieprzymy to należy się nam obu
- gość jasno się wyraża w sprawie transferów. Sprzedaliśmy Diaza bo była to dobra oferta i już, tak się robi, piłka to też interes. Gramy tym kim mamy. Nie ma obrońców, więc stawiamy na atak.
- nie obiecuje że kupimy szrot i będą wszyscy wyczekiwali z nadzieją że za darmo przyszedł ktoś zajebisty. Nie! Jeśli ktoś nie spełni naszych oczekiwań to sorry kibice, ale nikt nie przyjdzie. Poczekamy do następnego okienka i już. Budujmy. A nie budujmy na siłę.

Brawo, Brawo i jeszcze raz brawo.

Podsumowując - typuje miejsce 2-4 na koniec obecnej rundy. W optymistycznej wersji około 3-5 pkt straty do lidera. No i oczywiście pocisk po Wiśle. W zimie może nie dużo transferów do Wisły, ale konkretnych. Więcej pewnie z. Oby. No a potem to już wszyscy zobaczą

*** - wyjaśnienie - stawiam, że jeżeli moje założenie na temat myśli Cupiała się sprawdzą, do Wisły przejdzie Grosicki ( myśle że już coś było gadane z samym Grosikiem bo w wywiadzie nie powiedział NIE w temacie Wisły, zaś tajemniczo stwierdził że by rozważył taką propozycję ) . Ten pomysł z Żewłakowem też jest całkiem realny ( Żewłakowem - obrońcą ), tylko tu problemem będzie kontrakt. Pewnie ktoś jeszcze, kto się rozwinie z obrońców, no bo Sadlok odpada.
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 12.09.2010 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.09.2010, 10:00
Cytat:
*** - wyjaśnienie - stawiam, że jeżeli moje założenie na temat myśli Cupiała się sprawdzą, do Wisły przejdzie Grosicki ( myśle że już coś było gadane z samym Grosikiem bo w wywiadzie nie powiedział NIE w temacie Wisły, zaś tajemniczo stwierdził że by rozważył taką propozycję ) . Ten pomysł z Żewłakowem też jest całkiem realny ( Żewłakowem - obrońcą ), tylko tu problemem będzie kontrakt. Pewnie ktoś jeszcze, kto się rozwinie z obrońców, no bo Sadlok odpada.
Jak już Grosicki to może wypożyczenie.
Nie pakowałbym się w żadne transfery definitywne z tym graczem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2010, 13:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kosił z trawą w Łodzi a w Białymstoku jeździł na tyłku s Sobolem po murawie jeśli już

A na poważnie, więcej daje w ofensywie niż Sobol i jak tylko nadrobi zaległości fizyczne to będzie to solidny punkt naszego zespołu. A pisząc że jak Sobol byłby w optymalnej formie... on chyba jak Żurawski już tą optymalną formę ma dawno za sobą czego nie chcą przyjąć do wiadomości niektórzy. Nie ma znaczenia co było kiedyś (Żurawski, Sobol) ale ważne co jest dziś. I dziś Wilk nie jest gorszy, a będzie wg mnie lepszy od Sobola
Będzie lepszy od obecnego Sobola (o to raczej trudno nie będzie), ale czy będzie lepszy od dawnego Sobola? Śmiem wątpić. To, że Żuraw czy Sobol lepsi już nie będą jest jasne, chodziło mi raczej o to, że jakoś potencjału u byłego gracza Korony predysponującego go do gry na poziomie Sobola w najlepszej dyspozycji dostrzec nie mogę. Uważam, że transfer tego zawodnika powinien być traktowany jako uzupełnienie składu a nie jako wzmocnienie pierwszej jedenastki. Tymczasem nasza polityka transferowa doprowadza do sytuacji w których za wzmocnienie uważa się już takich średnich piłkarzy jak Wilk.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2010, 13:34
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Jak już Grosicki to może wypożyczenie.
Nie pakowałbym się w żadne transfery definitywne z tym graczem.
Ja optowałbym za transferem definitywnym Grosickiego. Można o nim powiedzieć wiele złych rzeczy, ale niezaprzeczalnie od 4-5 lat jest to zawodnik, który systematycznie pokazuje swój potencjał, jednocześnie w ciągu tego czasu cały czas rozwijał swoje umiejętności. Tak więc musimy umieć rozdzielić życie prywatne od pracy, którą Kamil wykonuje sumiennie, a nawet jeśli nie, to i tak jest w tej chwili jednym z najlepszych graczy, grających w naszej rodzimej lidze. Z całą pewnością jest zawodnikiem lepszym niż Małecki, którego talent(nie mylić z charakterem) niemal wszyscy podziwiamy.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Będzie lepszy od obecnego Sobola (o to raczej trudno nie będzie), ale czy będzie lepszy od dawnego Sobola? Śmiem wątpić. To, że Żuraw czy Sobol lepsi już nie będą jest jasne, chodziło mi raczej o to, że jakoś potencjału u byłego gracza Korony predysponującego go do gry na poziomie Sobola w najlepszej dyspozycji dostrzec nie mogę. Uważam, że transfer tego zawodnika powinien być traktowany jako uzupełnienie składu a nie jako wzmocnienie pierwszej jedenastki. Tymczasem nasza polityka transferowa doprowadza do sytuacji w których za wzmocnienie uważa się już takich średnich piłkarzy jak Wilk.
No to pokaż nam zawodnika, którego Wisła mogła kupić, a jest lepszy niż Wilk. Oczywiście mowa o def. pomocniku w podobnym, niezbyt zaawansowanym wieku. Dodatkowo trzeba pamiętać, że Wisła to mimo wszystko polski klub i muszą w niej grać również Polacy.
Ostatnio edytowane przez Reiro : 12.09.2010 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów