The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 17:52
Golański bardzo by się przydał. Na prawej stanowiłby alternatywę dla słabiutkiego Cikosza, mógłby grać też na lewej. A tak to kolejna porażka. Nie wyobrażam sobie rundy z taką obroną - jak Cleber wyleci ze składu (wiek, jego organizm już tyle nie wytrzyma) to skończymy jesień gdzieś w okolicy 8-10 miejsca w tabeli....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.09.2010, 17:53
Zastanawia mnie za co my zplacilismy Turasom

Za to ze wypozycxzamy zawodnika ktory od dwoch tygodnui czeka na certyfikat i nie moze grac

Zlote interesy sa z tym brudnym narodem ...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.09.2010, 17:55
Mieli 2 tygodnie jak się niecierpliwili powinien ktoś z klubu skiknąć do Stambułu i załatwić co trzeba.
Mówi się trudno, jakoś to przeżyjemy.
Ale jeśli na następny mecz nie przyjdzie certyfikat to trzeba polecieć tam i Turasom zrobić jesień średniowiecza.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.09.2010 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.09.2010, 17:57
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie za co my zplacilismy Turasom...
A jesteś pewien, że coś im zapłaciliśmy?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.09.2010, 18:08
po prostu im zaginął
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.09.2010, 18:09
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A jesteś pewien, że coś im zapłaciliśmy?
Sadzac po ich szybkosci to mozliwe ze nic...
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.09.2010, 18:13
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie za co my zplacilismy Turasom

Za to ze wypozycxzamy zawodnika ktory od dwoch tygodnui czeka na certyfikat i nie moze grac

Zlote interesy sa z tym brudnym narodem ...
Znając życie, to Turcy oddali go nam za darmo, aby tylko zszedł z ich listy płac. Dlaczego Wisła nie potrafi wypchnąć, gdzieś za free Wojtka Łobodzińskiego. Przecież to byłby czysty zysk w granicach 1 mln zł rocznie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.09.2010, 18:37
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Znając życie, to Turcy oddali go nam za darmo, aby tylko zszedł z ich listy płac. Dlaczego Wisła nie potrafi wypchnąć, gdzieś za free Wojtka Łobodzińskiego. Przecież to byłby czysty zysk w granicach 1 mln zł rocznie.
Bo u nas jest taka bezdecyzyjność w stosunku do słabeuszy.Jak ktoś jest dobry , można go dobrze sprzedać, to wszyscy koło tego latają , jak mamy gościa którego po prostu trza jak najszybciej komuś na chama upchnąć , to nic się nie dzieje.
Przez długie lata to jedynego chyba Ćwielonga udało się sprzedać ale to też nie że myśmy się postarali, tylko akurat Tarasiewicz chciał

Łobo spokojnie by się dało upchnąć za te 100-200 tyś - kontrakt jest jego dużym problemem ale jak koledzy kilka stron temu słusznie zauważyli i na to jest sposób - Tylko trzeba chcieć.Tak samo trzeba coś zrobić z Jirsakiem - Boguski i Kirm - to ich ostatnia szansa i jeśli dalej będą tak kaleczyć, to też jak najszybciej ,póki jednego jeszcze się pamięta z reprezentacji a drugi w niej gra.

To się wydaje że to są grosze ale potem jest pytanie - 'gdzie jest kasa za Marcelo' - a odpowiedzieć można - Łobo ją ma
400 tyś transfer , 5x 300 kontrakt + inne wydatki na niego = Mamy kasę za Marcelo.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 10.09.2010, 21:12
Dzisiaj bardzo dobrze Cikos gral... beznadziejny Pawelek(i nie chodzi o czerwona) mam nadzieje ze nie przedluza kontraktu z tym dziadem...
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.09.2010, 21:26
z taka obrona to mistrza nie bedzie niech oni zalatwia kogos jak najpredzej,a najlepiej w obronie to dzisiaj zagral ofensywny pomocnik Paljic
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.09.2010, 21:32
Kolejny z kolei mecz który pokazuje, że bez obrony nie da się wygrać meczu. Basałajowi dziękujemy transferów
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.09.2010, 21:39
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
to skończymy jesień gdzieś w okolicy 8-10 miejsca w tabeli....
A tam.
Może i mamy braki, ale któż ma nas tak masowo wyprzedzać? Lechia ? Bełchatów? Zagłębie?

Już nie popadajmy w paranoję, nie rywalizujemy z mocarzami.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.09.2010, 23:21
Ja wogole nierozumiem jak mogla zrodzic sie taka chora wizja aby wyprzedac obronców zostawiajac 2 kompletnie ziielonych jak na polskie warunki gry -Bunoze i Cikosa .Zastanaiwam sie czyja to byla wizja ,bo w normalnym klubie takie zdarzenie nie mial by miejsca.Nieprzypominam soebie zebym kiedyskolwiek slyszal zeby ktorys klub majac duze cele pozbywal sie calej obrony.
jak sie dzis widzalo co sie dzialo z tylu i jak Grosicki wkrecal ich w ziemie to chialo az sie wyc ,i chwycic za jaja tego co tak roz***al nam obrone.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.09.2010, 23:40
Ten mecz pokazał, że mamy dobrego lewego obrońcę, także ten jeden problem mniej.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.09.2010, 23:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja wogole nierozumiem jak mogla zrodzic sie taka chora wizja aby wyprzedac obronców zostawiajac 2 kompletnie ziielonych jak na polskie warunki gry -Bunoze i Cikosa .Zastanaiwam sie czyja to byla wizja ,bo w normalnym klubie takie zdarzenie nie mial by miejsca.Nieprzypominam soebie zebym kiedyskolwiek slyszal zeby ktorys klub majac duze cele pozbywal sie calej obrony.
jak sie dzis widzalo co sie dzialo z tylu i jak Grosicki wkrecal ich w ziemie to chialo az sie wyc ,i chwycic za jaja tego co tak roz***al nam obrone.
Mało to dla Nas, kibiców, pocieszające, ale nie sądze, że to była wizja czyli jakiś z góry ustalony plan. Złożyło się na to zbieg pewnych okoliczności, od niespodziewanej oferty dla Głowackiego przez wysoką kwotę za Marcelo i Diaza na zbyt wygórowanych oczekiwaniach finansowych Alvareza kończąc.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.09.2010, 00:58
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz pokazał, że mamy dobrego lewego obrońcę, także ten jeden problem mniej.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni...
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 11.09.2010, 00:59
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj bardzo dobrze Cikos gral... beznadziejny Pawelek(i nie chodzi o czerwona) mam nadzieje ze nie przedluza kontraktu z tym dziadem...
ta super gral. wes ogladnij jeszcze raz mecz, robili z nim co chcieli, w ofensywie 1 rajd. Pawelek racja te jego piastkowania

Gra Wisly wygladala jako tako. mogla sie podobac gra po ziemii, ale niestety nic z tego nie wynikalo.

brak klasowych zawodnikow daje o sobie znac:(
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.09.2010, 07:41
Podsumowanie okienka wygląda tak:
- odeszło 13 graczy
Pablo Álvarez (Reggina Calcio) - koniec wypożyczenia
» Issa Ba (?) - koniec kontraktu
» Georgi Christow (Lewski Sofia) - koniec wypożyczenia
» Júnior Díaz (Club Brugge KV) - transfer
» Konrad Gołoś (zakończył karierę) - koniec kontraktu
» Marcelo Antônio Guedes Filho (PSV Eidhoven) - transfer
» Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor Kulübü) - transfer
» Sebastian Janik (Puszcza Niepołomice) - wypożyczenie
» Łukasz Jarosiński (Górnik Polkowice) - roczne wypożyczenie
» Mariusz Jop (Górnik Zabrze) - koniec kontraktu
» Marcin Juszczyk (Polonia Bytom) - koniec kontraktu
» Krzysztof Mączyński (Łódzki Klub Sportowy) - roczne wypożyczenie
» Peter Šinglár (-) - rozwiązany kontrakt
- przyszło 10 piłkarzy
Nourdin Boukhari (Kasımpaşa SK) - roczne wypożyczenie
» Gordan Bunoza (NK Karlovac) - 4-letni kontrakt
» Osman Danilo Chávez Güity (CD Platense Puerto Cortés) - roczny kontrakt
» Erik Čikoš (MFK Petržalka) - roczne wypożyczenie z opcją wykupu
» Milan Jovanić (FK Spartak Zlatibor Voda) - 5-letni kontrakt
» Mateusz Kowalski (Piast Gliwice) - powrót z wypożyczenia
» Dragan Paljić (1.FC Kaiserslautern) - 2-letni kontrakt
» Andrés Lorenzo Ríos (Club Atlético River Plate Buenos Aires) - roczne wypożyczenie z opcją wykupu
» Cezary Wilk (Korona Kielce) - 4-letni kontrakt
» Maciej Żurawski (Omonia Nikozja) - roczny kontrakt
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.09.2010, 08:11
kuba16 napisał(a):Wyświetl post
ta super gral. wes ogladnij jeszcze raz mecz, robili z nim co chcieli, w ofensywie 1 rajd. Pawelek racja te jego piastkowania

:(
To Ty się ogarnij,Cikosz dzis uratował nam dupe kilka razy.Bunoza raz,Pawełek,On sie normalnie cofa w rozwoju(piłkarskim)...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.09.2010, 09:20
Szkoda Pawełka, niestety dla niego uważam, że bez dużego ryzyka powinno dać się szansę Filipowi Kurto. Wszedł z plastrem na głowie - zachował spokój, chwyt miał pewny - jakoś ulżyło mi, że on jest między słupkami, mimo, że graliśmy w 10 na 11.
Co do nowego lewego obrońcy, to bym zbytnio się nie podniecał. Dragan mógł spiąć się na jeden mecz, ale w dłuższej perspektywie mogą wyjść jego braki do grania na tej pozycji.
Generalnie gra wyglądała lepiej. Myślę, że Sobol powinien troszkę odpocząć na rzecz Wilka.
Potrzebne nam są transfery na lewą obronę - to jest konieczność. Tyle, że z lewymi obrońcami na rynku nie jest za dobrze - to jest towar poszukiwany.
Na prawą stronę mamy Cikosa - nie wiem co od niego chcecie - chłopak gra naprawdę solidnie. Burliga jeżeli podejmie z nim walkę, to będziemy mieli ciekawą rywalizację na prawej obronie. W przerwie zimowej trzeba będzie podjąć kilka męskich decyzji - lista : Jirsak, Łobo, czy nawet Garguła. Trzeba podziękować za pieniądze, które mają zapisane w kontraktach możemy ściągnąć 2-3 piłkarzy z przeżywającej kryzys finansowy ligi holenderskiej lub belgijskiej. Po takim trzęsieniu ziemi jakie przeszła nasza szatnia to i tak jest nieźle, budujemy całkiem nowy zespół. Trzeba po prostu wywalić kolejne niepasujące elementy i w przerwie zimowej dokończyć budowanie zespołu.
Jestem optymistą - będzie dobrze!!!
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.09.2010, 09:45
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To Ty się ogarnij,Cikosz dzis uratował nam dupe kilka razy.Bunoza raz,Pawełek,On sie normalnie cofa w rozwoju(piłkarskim)...
Wczoraj nie dzis
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 11.09.2010, 09:49
Kirm jak dla mnie zasługuje na 1 skład tylko wtedy ktoś musiałby siedzieć- dla mnie powinien to być Żurawski, ale jego Maaskant nie posadzi.
Dla mnie Boguski to jedynie jako zmiennik Brozka się nadaje.
Mamy druzyne bardzo ofensywna i na kilku pozycjach rywalizacja jest ciekawa. Na skrzydlach dobrze sie prezentuja O 4 miejsca w pomocy rywalizuja Paljic Malecki Kirm Zurawski Boukhari Rios- szczerze uwazam ze kazdy z nich spokojnie nadaje sie do pierwszej 11.

Oczywiscie zimą jak dla mnie:
2 stoperów do pierwszego składu+ boczny obrońca mogący grać na prawej i lewej stronie+ def.pomocnik za Sobola+ bramkostrzelny napastnik+ ew. bramkarz chyba że Kurto jako 2.
Pozegnac wypadaloby Gargułę, Łobodzińskiego, Kowalskiego, Pawełka, Jirsaka i wypożyczyć Boguskiego.

Przy tej taktyce co prezentuje Robert obecnie to 5 defensywnych zawodnikow musi byc klasa europejska. Nie mamy żadnego (Sobol juz prawie emeryt).
Zimą powinniśmy powalczyć o wykupienie na stałe Riosa. Uważam, że cena 500tys Euro byłaby odpowiednia, oby tak samo uważali w River... Latem cena napewno będzie wysoka bo pojawią się inni chętni...
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 11.09.2010 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.09.2010, 11:25
Klauzula za Riosa jest podobno 1,3 euro,więc raczej szans na jego wykupienie nie ma
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.09.2010, 11:29
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Klauzula za Riosa jest podobno 1,3 euro,więc raczej szans na jego wykupienie nie ma
Ty i Tobie podobni oczywiście najlepiej o tym wiedzą. Dziwne jest że niektórzy już piszą o odejściach m.in. Chaveza ,Riosa ,itp. Przecież oni dopiero co przyszli, niech najpierw pokażą co potrafią. Oczywiście jest możliwość że oni odejdą ale też jest możliwe że zostaną w Wiśle na ładnych parę lat, nikt tego teraz nie wiem więc nie ma sensu pisanie że ten odejdzie za pół roku a ten za rok. Pożyjemy zobaczymy...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.09.2010, 11:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
a ja widziałem i pisałem już o tym na forum:

Kilka lat temu Celtic Glasgow, kiedy przechodził tam Żurawski, wymieniał całą linię obrony. Efekt: 0-5 w eliminacjach LM z Artmedią i komentarze na forum Celtów o drewniakach w obronie, o durnej polityce klubu...
Po kilku tygodniach czy miesiącach obrona Celtów już funkcjonowała i w nastepnym sezonie Celtic z powodzeniem grał w LM
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.09.2010, 11:49
Oby tak bylo i w Wisle. ale czemu Chavez nie gra? spodziewalem se ze bedzie on dobrym wzmocnienie
Odpowiedz cytując
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 11.09.2010, 11:52
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
kilka razy ahahaha...zrobil to co do niego nalezalo. a przy tym dal sie pare razy oigrac jak dzieciak. tak samo jaki Cleber i pare razy Pajic.

jedyne pluisy tego meczu to Rios, choc poza utrzymaniem pilki nic nie zrobil ale to wina raczej partnerow. i o dziwo Boguski zaczal grac lepiej, niewiele lepiej ale lepiej. i jeszcze Bunoza.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.09.2010, 12:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a ja widziałem i pisałem już o tym na forum:

Kilka lat temu Celtic Glasgow, kiedy przechodził tam Żurawski, wymieniał całą linię obrony. Efekt: 0-5 w eliminacjach LM z Artmedią i komentarze na forum Celtów o drewniakach w obronie, o durnej polityce klubu...
Po kilku tygodniach czy miesiącach obrona Celtów już funkcjonowała i w nastepnym sezonie Celtic z powodzeniem grał w LM
Ale to oznacza tylko tyle, że popełniliśmy taki sam błąd i nie uczymy się na cudzych porażkach.
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.09.2010, 12:23
Ba w Rumunii:
http://www.90minut.pl/news/134/news1...w-Rumunii.html
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.09.2010, 12:24
kuba16 napisał(a):Wyświetl post
kilka razy ahahaha...zrobil to co do niego nalezalo. a przy tym dal sie pare razy oigrac jak dzieciak. tak samo jaki Cleber i pare razy Pajic.

jedyne pluisy tego meczu to Rios, choc poza utrzymaniem pilki nic nie zrobil ale to wina raczej partnerow. i o dziwo Boguski zaczal grac lepiej, niewiele lepiej ale lepiej. i jeszcze Bunoza.
Ty jesteś powalony . Kiedy w ostatnim meczu został ograny kilka razy jak dzieciak? Może nie był to świetny występ ale zagrał przyzwoicie i nie dała się ogrywać jak dziecko !!! Kilka razy zawodnicy Jagi rozklepali nas na skrzydle ale tutaj brakowało przede wszystkim asekuracji i powinniśmy przećwiczyć takie sytuacje żeby następnym razem było lepiej. Występ Cikosza daje nadzieję że w przyszłości będą z niego ludzie. Samo to co piszesz jest głupie . Jeśli zawodnik ma dobre zagranie , uratuje nasz zespół przed utratą bramki to piszesz że robi to co do niego należy a jak ma nieudane zagranie to od razu ostro trzeba go skrytykować i zaatakować. Niektórzy to mają już nie pokolei w głowie, oglądając mecz pomijają wszystkie dobre zagrania jakiegoś piłkarza i czekają tylko na jakiś błąd żeby móc "wykazać" się na forum .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów