|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
. Z kazdym postem sie kompromitujesz.A co do Lecha, tak, widzialem wszystkie ich spotkania w tym sezonie. Na Bunoze czy Cikosa, Peszko i cala reszta bez formy wystarcza..wspominana dwojka moglaby grac moze w beniaminku naszej ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może i sezonowa tylko ile na nią wydano a ile my wydaliśmy na transfery a trafił nam się delikatnie mówiąc szrocik przez 2 lata licząc ....
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobrze piszesz palikot, Frankowski kariere skonczy. Grosicki odejdzie, na Kupisza tez sie pewnie znajdzie kupiec i kto ich zastapi? dzis jak z boiska zszedl Franek.Grosicki i Kupisz to Jagielonia nie miala czym straszyc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zobacz gdzie jest Korona w tabeli, w niedziele może być przed Wisłą. Grają dobrą piłkę, Niedzielan trafia jak Franek. Ciężki będzie mecz, oby na Reymonta.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Akurat Jaga to budowana bardzo madrze druzyna od ponad 2 lat, ze swietnym trenerem. Ciezko ja nazwac 'sezonowa', bo juz w poprzednim sezonie grali bardzo ladnie i mieli kilka swietnych spotkan (Legia czy nawet ten zremisowany z nami). Ruch to nie ta liga panie. Jaga widac, ze gra madrze, ladnie i szybko. Naprawde milo ich sie oglada. No i nie wiem, ktora to druzyna potrafila najpierw pokonac mistrza Polski, a kolejke pozniej v-ce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Grosicki już dawno powinien grać w Wiśle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Razem z Małym i Sypkiem tworzyliby niezłe trio
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Ale sam przyznaj, że jak pozbędą się Grosickiego to kto będzie straszył z przodu. Franek też pewnie z rok jeszcze pogra i koniec. Przecież on ma 36 lat. Nie jest tak łatwo na stałe wejść do czołówki. Druga linia Jagi jest całkiem dobra ,ale nasz przykład pokazał jak ciężko jest znaleźć egzekutora. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Radzę wszystkim nie mierzyć raczej w tym sezonie w mistrzostwo, gdyż w Wiśle dokonało się za dużo strat a za mało wzmocnień w transferach. Jeśli inni nam podarują to mistrzostwo, to nie ma sprawy
Pocieszające jest, że klub nie popadł w długi, dzięki sprzedaży najlepszych swoich piłkarzy. Zimą muszą nastąpić kolejne rotacje kadrowe, wymuszone obecną, całkowitą pustką w drużynie, wartościowych na rynku piłkarzy, na których znowu możnaby troszeczkę zarobić w przyszłości, zamiast grą w pucharach, gdzie będzie jeszcze trudniej, niż ostatnio i pozostaje wyłącznie nadzieja, że w kolejnym sezonie, klub sobie poradzi finansowo, dzięki kibicom na nowym R22. Niestety, ale długo tym razem Wisła nie złapie stabilizacji kadrowej i to nie tylko dlatego, że wszystko co się profesjonalnie porusza, musi być sprzedane nawet w filozofii nowych mioteł holenderskich, ale dlatego, że braki są zbyt ogromne w kadrze, biorąc do tego pod uwagę odchodzących na emeryturę Clebera, Sobola i Żurawia oraz roczne wypożyczenia większości nowopozyskanych piłkarzy, z których jak zwykle, tych nailepszych Wisła nie przedłuży z powodów finansowych ( np. prawdopodobnie Rios ). Taki stan rzeczy, musi zaowocować słabszymi wynikami sportowymi aż do czasu rzeczywistych wzmocnień oraz zaprowadzenia ponownie, niezbędnej dla lepszych wyników, względnej stabilizacji kadrowej w tworzonym od nowa zespole. Nie mniej jednak, jest zauważalna zmiana w Wiśle, gdyż liga stała się dla Wisły wyzwaniem na miarę pucharów i jest ciekawiej niż w ostatnich dzięsieciu latach, także pod względem infrastruktury stadionowej w tym pozytywnym znaczeniu. ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 10.09.2010 o godz. 22:18.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła zagrała nieźle. Niestety brakuje drużynie charakteru. Tracą bramkę nagle nie ma kto wychodzić do gry, wszyscy się chowają. Nad tym trzeba popracować. Widać rękę Maskanta, postęp jest spory. Szczególnie podobała się gra piłką, na małej przestrzeni. Niestety brakuje tym chłopakom pewności siebie. Z czasem będziemy mocniejsi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jaga jest solidna i w lidze może być wysoko ale jakby byli tacy mocni to roznieśli by nas dzisiaj dużo wyżej. A tak naprawdę to nie potrafili dobić słabej w defensywie i grającej w osłabieniu Wisły i mogło się to dla nich źle skończyć. Taka prawda że my im dzisiaj mocno pomogliśmy ale mimo wszystko to oni mają trzy punkty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widać rękę nowego trenera ,ale cóż błędy Clebera zadecydowały o wyniku.
Myślę ,że jak poprawimy grę w obronie będziemy głównym faworytem do MP. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co prawda nie do konca przykład zgodny z tym co napisałes ale porażka Legii w Białymstoku w tamtym roku i nasz ledwo uciułany remis również w Białymstoku (wtedy odpowiednio Wisła mistrz Legia vice) także już wtedy widac było ze zdobywanie pkt z najlepszymi w kraju nie bylo czyms nadzwyczajnym. Wystarczyło odpowiednie podejscie i dobra taktyka. A dodajac do tego takie rodzynki jak nasz wynik z Arka czy Korona czy Legii z Odra czy Polania Bytom to tylko utwierdza mnie w tej tezie
Ostatnio edytowane przez tomek_TSW : 10.09.2010 o godz. 22:25.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
dla mnie to jest nienormalne ze tylu trenerow juz bylo w wisle i jeszcze nikt nie moze zauwazyc ze pawelek jest slaby
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
może to jakiś spłodzony poza małżeńskim łożem alimentacyjny Cupiała? innej opcji nie widzę.....
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Pomijając już, że Wiśle (a także innym największym naszej ligi) też zdarzało się przerywać w Wodzisławie i paru innych równie "ciekawych" piłkarsko miejscach. No i Jaga rozpoczęła zeszły sezon z -10 punktami. Jak znam życie bez tych punktów grałoby im się znacznie łatwiej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niech najlepszym podsumowaniem naszej obrony będzie fakt, że najlepiej w bloku defensywnym zagrał Paljic...
Cikos poza świetnąinterwencją, gdy uratował nas od bramki, był bardzo słaby, zawsze o 5 metrów za daleko, teraz dopiero przekonałem się do postów Urana... Cleber najsłabszy na boisku, Bunoza niewiele lepiej... Z przodu ładnie, ale bez efektów, Boguski tak jakby zaczął przypominać starego Bogusia, Rios dziś grał jak Issa Ba, duży dryblingów, strat, efektownych zagrań. Zaliczył te ,powiedzmy pół asysty, ale wygląda mi na piłkarza, który powinien zrzucić trochę kilo, bo z szybkością u neigo jest na prawdę bardzo źle. Widać światełko w tunelu |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A co takiego w swojej karierze (a raczej po prostu pracy trenerskiej) osiągnął Michał Probierz, że jest "świetnym trenerem"? Nie mam nic do Niego, sympatyczny chłop, ale widzę, że niektórzy na tym forum robią z Niego geniusza myśli szkoleniowej. Dla mnie jest to po prostu trener średniej klasy, jakich wielu, nawet w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
odniosłem się tylko do tego że ogranie mistrza czy tez vice mistrza w dzisiejszych czasach w polskiej "ekstraklasie" nie jest czyms nadzwyczajnym, a nie to czy Jaga jest zespolem sezonowym czy też nie.
Kiedyś jak grała drużyna z mistrzem Polski to jak ugrałą pkt to mówiono że rozegrali mecz życia, wspieli sie na wyżyny itp dziś już tak nie jest bo mistrz z roku na rok jest coraz słabszy, a Jagiellonia podobała mi sie bardziej w meczu z Lechem niz nami
Ostatnio edytowane przez tomek_TSW : 10.09.2010 o godz. 22:40.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sredniej klasy trenerami, jakich wielu, to mozesz nazywac jakis tam Platkow, Fornalakow czy Wieczorkow ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
'Świetnie ustawia zespół taktycznie' - a jaką taktykę mieli w dzisiejszym meczu? Bronić się, a potem kontra. Chyba tyle... Fakt, żeby tak ustawić zespół trzeba być wybitnej klasy specjalistą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy gra z kontry, to cos zlego? Z tego co wiem, to tez taktyka. Czy nie? Przeciez przy ataku pozycyjnym Grosicki i Kupisz straciliby wiekszosc swoich atutow (chociaz i sami gre potrafia prowadzic - vide Aris). Edit: Tylko Frankowski, Grosicki, Lato i Grzyb? Nie sadze. Alexis bije Cikosa na glowe. Cionek przy Bunozie, to wirtuoz. Bardzo dobry i mlody Kupisz. Jeszcze Burkhardt, ktory potrafi uderzyc czy wrzucic. Chyba maja bardziej czym straszyc niz my. Nie sadzisz? ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Anyway, zostańmy przy tym, że Ty masz swoje zdanie, a ja swoje. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member