The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 22:07
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Z tą Legią mnie rozbawiłeś.Trzy w plecy w derbach, dwójka od GKS, fartowna wygrana z Cracovią i bezbarwny mecz z beznadziejnym Śląskiem.
Lech? Widziałeś ostatnie popisy wymienionej przez Ciebie trójki? W tym momencie nic sobą nie prezentują.

Jest postęp w grze i to cieszy. Nie spodziewałem się wiele wiecej po naszej grze, nie po takich osłabieniach.
Ty masz cos z glowa? Wyraznie napisales, ze Legia dostaje od kazdego w dupe...a teraz piszesz co innego . Normalne to nie jest. Albo dostaje od kazdego po dupie, albo jednak zdobywa jakos te punkty . Z kazdym postem sie kompromitujesz.

A co do Lecha, tak, widzialem wszystkie ich spotkania w tym sezonie. Na Bunoze czy Cikosa, Peszko i cala reszta bez formy wystarcza..wspominana dwojka moglaby grac moze w beniaminku naszej ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.09.2010, 22:07
Może i sezonowa tylko ile na nią wydano a ile my wydaliśmy na transfery a trafił nam się delikatnie mówiąc szrocik przez 2 lata licząc ....
Borinho
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2010, 22:08
dobrze piszesz palikot, Frankowski kariere skonczy. Grosicki odejdzie, na Kupisza tez sie pewnie znajdzie kupiec i kto ich zastapi? dzis jak z boiska zszedl Franek.Grosicki i Kupisz to Jagielonia nie miala czym straszyc

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2010, 22:08
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Po grze. Widać postęp, Korona na R22 nie powącha piłki
Zobacz gdzie jest Korona w tabeli, w niedziele może być przed Wisłą. Grają dobrą piłkę, Niedzielan trafia jak Franek. Ciężki będzie mecz, oby na Reymonta.

massoud napisał(a):Wyświetl post
dobra informacja jest taka, że następny mecz gramy na R22 !

http://www.facebook.com/event.php?eid=125257460858368
Charcerzyk, po co robisz zamieszanie? Miałeś bana był spokój.
the end
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.09.2010, 22:09
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ja juz nie mowie o samej Jadze, ale o tendencji jaka jest zauważalna co roku... co chwile wypala jakaś drużyna która "idzie na mistrza" - w zeszłym sezonie Ruch 2 sezony temu Polonia, Lech 4 sezony temu Bełchatów, Lubin itd... grają kapitalne mecze z Lechem, Wisłą Legią i niewiado kim, jadą na wyjazd do Odry Wodzisław, nie robią sztycha, a potem przypadkiem awansują do pucharów przez Puchar Polski i kopią piłki po autach bo są posrani jak Ruch z Austrią, potem się dziwimy ze dostajemy w pucharach... zaraz Frankowski skonczy kariere, Grosicki odejdzie i kto bedzie wykorzystywał te kontry? typowa sezonowa drużyna...
Spokojnie bro Akurat Jaga to budowana bardzo madrze druzyna od ponad 2 lat, ze swietnym trenerem. Ciezko ja nazwac 'sezonowa', bo juz w poprzednim sezonie grali bardzo ladnie i mieli kilka swietnych spotkan (Legia czy nawet ten zremisowany z nami). Ruch to nie ta liga panie. Jaga widac, ze gra madrze, ladnie i szybko. Naprawde milo ich sie oglada.

No i nie wiem, ktora to druzyna potrafila najpierw pokonac mistrza Polski, a kolejke pozniej v-ce.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.09.2010, 22:10
Grosicki już dawno powinien grać w Wiśle.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.09.2010, 22:11
Razem z Małym i Sypkiem tworzyliby niezłe trio
Odpowiedz cytując
tomek_TSW
Senior Member

Od: 03.2006

Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie bro Akurat Jaga to budowana bardzo madrze druzyna od ponad 2 lat, ze swietnym trenerem. Ciezko ja nazwac 'sezonowa', bo juz w poprzednim sezonie grali bardzo ladnie i mieli kilka swietnych spotkan (Legia czy nawet ten zremisowany z nami). Ruch to nie ta liga panie. Jaga widac, ze gra madrze, ladnie i szybko. Naprawde milo ich sie oglada.

No i nie wiem, ktora to druzyna potrafila najpierw pokonac mistrza Polski, a kolejke pozniej v-ce.
w tej lidze od dobrego roku to nie jest już nadzwyczajna sytuacja

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ale sam przyznaj, że jak pozbędą się Grosickiego to kto będzie straszył z przodu. Franek też pewnie z rok jeszcze pogra i koniec. Przecież on ma 36 lat. Nie jest tak łatwo na stałe wejść do czołówki. Druga linia Jagi jest całkiem dobra ,ale nasz przykład pokazał jak ciężko jest znaleźć egzekutora.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:12
tomek_TSW napisał(a):Wyświetl post
w tej lidze od dobrego roku to nie jest już nadzwyczajna sytuacja
Hmm, jakis przyklad?
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.09.2010, 22:14
Radzę wszystkim nie mierzyć raczej w tym sezonie w mistrzostwo, gdyż w Wiśle dokonało się za dużo strat a za mało wzmocnień w transferach. Jeśli inni nam podarują to mistrzostwo, to nie ma sprawy
Pocieszające jest, że klub nie popadł w długi, dzięki sprzedaży najlepszych swoich piłkarzy. Zimą muszą nastąpić kolejne rotacje kadrowe, wymuszone obecną, całkowitą pustką w drużynie, wartościowych na rynku piłkarzy, na których znowu możnaby troszeczkę zarobić w przyszłości, zamiast grą w pucharach, gdzie będzie jeszcze trudniej, niż ostatnio i pozostaje wyłącznie nadzieja, że w kolejnym sezonie, klub sobie poradzi finansowo, dzięki kibicom na nowym R22.

Niestety, ale długo tym razem Wisła nie złapie stabilizacji kadrowej i to nie tylko dlatego, że wszystko co się profesjonalnie porusza, musi być sprzedane nawet w filozofii nowych mioteł holenderskich, ale dlatego, że braki są zbyt ogromne w kadrze, biorąc do tego pod uwagę odchodzących na emeryturę Clebera, Sobola i Żurawia oraz roczne wypożyczenia większości nowopozyskanych piłkarzy, z których jak zwykle, tych nailepszych Wisła nie przedłuży z powodów finansowych ( np. prawdopodobnie Rios ). Taki stan rzeczy, musi zaowocować słabszymi wynikami sportowymi aż do czasu rzeczywistych wzmocnień oraz zaprowadzenia ponownie, niezbędnej dla lepszych wyników, względnej stabilizacji kadrowej w tworzonym od nowa zespole.

Nie mniej jednak, jest zauważalna zmiana w Wiśle, gdyż liga stała się dla Wisły wyzwaniem na miarę pucharów i jest ciekawiej niż w ostatnich dzięsieciu latach, także pod względem infrastruktury stadionowej w tym pozytywnym znaczeniu.
Ostatnio edytowane przez kot : 10.09.2010 o godz. 22:18.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.09.2010, 22:18
Wisła zagrała nieźle. Niestety brakuje drużynie charakteru. Tracą bramkę nagle nie ma kto wychodzić do gry, wszyscy się chowają. Nad tym trzeba popracować. Widać rękę Maskanta, postęp jest spory. Szczególnie podobała się gra piłką, na małej przestrzeni. Niestety brakuje tym chłopakom pewności siebie. Z czasem będziemy mocniejsi.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.09.2010, 22:19
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Grosicki już dawno powinien grać w Wiśle.
Jakby był w Krakowie, to może by grał, ale na pewno nie w Wiśle.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2010, 22:19

Nie mam nic do Jagi ale przyznasz że mistrz jest słaby a v-ce mistrz jeszcze słabszy. Niestety ale w poprzednim sezonie Lech i sezon wcześniej Wisła zdobywali mistrzostwa nie dlatego że byli mocni tylko liga beznadziejna.
Jaga jest solidna i w lidze może być wysoko ale jakby byli tacy mocni to roznieśli by nas dzisiaj dużo wyżej. A tak naprawdę to nie potrafili dobić słabej w defensywie i grającej w osłabieniu Wisły i mogło się to dla nich źle skończyć. Taka prawda że my im dzisiaj mocno pomogliśmy ale mimo wszystko to oni mają trzy punkty.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.09.2010, 22:20
Widać rękę nowego trenera ,ale cóż błędy Clebera zadecydowały o wyniku.
Myślę ,że jak poprawimy grę w obronie będziemy głównym faworytem do MP.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
tomek_TSW
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:21
Hmm, jakis przyklad?
co prawda nie do konca przykład zgodny z tym co napisałes ale porażka Legii w Białymstoku w tamtym roku i nasz ledwo uciułany remis również w Białymstoku (wtedy odpowiednio Wisła mistrz Legia vice) także już wtedy widac było ze zdobywanie pkt z najlepszymi w kraju nie bylo czyms nadzwyczajnym. Wystarczyło odpowiednie podejscie i dobra taktyka. A dodajac do tego takie rodzynki jak nasz wynik z Arka czy Korona czy Legii z Odra czy Polania Bytom to tylko utwierdza mnie w tej tezie
Ostatnio edytowane przez tomek_TSW : 10.09.2010 o godz. 22:25.

Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.09.2010, 22:22
dla mnie to jest nienormalne ze tylu trenerow juz bylo w wisle i jeszcze nikt nie moze zauwazyc ze pawelek jest slaby
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:26
tomek_TSW napisał(a):Wyświetl post
co prawda nie do konca przykład zgodny z tym co napisałes ale porażka Legii w Białymstoku w tamtym roku i nasz ledwo uciułany remis również w Białymstoku (wtedy odpowiednio Wisła mistrz Legia vice) także już wtedy widac było ze zdobywanie pkt z najlepszymi w kraju nie bylo czyms nadzwyczajnym. Wystarczyło odpowiednie podejscie i dobra taktyka. A dodajac do tego takie rodzynki jak nasz wynik z Arka czy Korona czy Legii z Odra czy Polania Bytom to tylko utwierdza mnie w tej tezie
No widzsz, a teraz wygrali pod rząd. To tylko potwierdza, ze to raczej nie druzyna 'sezonowa'.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.09.2010, 22:27
Damian1241 napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to jest nienormalne ze tylu trenerow juz bylo w wisle i jeszcze nikt nie moze zauwazyc ze pawelek jest slaby
może to jakiś spłodzony poza małżeńskim łożem alimentacyjny Cupiała? innej opcji nie widzę.....
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Damian1241 napisał(a):Wyświetl post
bo trening a mecz o stawke to dwie rozne sprawy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

kristos napisał(a):Wyświetl post
Myślę ,że jak poprawimy grę w obronie będziemy głównym faworytem do MP.
A jak poprawimy grę w przodzie to będziemy faworytem do LM.
Odpowiedz cytując
Dekiel
Member

Od: 08.2006

Stary 10.09.2010, 22:29
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ja juz nie mowie o samej Jadze, ale o tendencji jaka jest zauważalna co roku... co chwile wypala jakaś drużyna która "idzie na mistrza"
Ale w każdej lidze tak jest - patrz liga francuska gdzie w zeszłym sezonie "wyskoczyło" Auxerre. Jagiellonia w zeszłym sezonie u siebie grała bardzo, ale to bardzo dobrze natomiast miała problemy z dobrą grą na wyjazdach. Problem polega na tym, że o ile Wisła/Legia/Lech zrobiły krok, a nawet parę do tyłu o tyle Jagiellonia zrobiła parę kroków do przodu. Pytasz się kto będzie rozgrywał piłkę po tym jak odejdzie Grosicki? Ot, choćby 18-letni T.Kupisz, który parę razy wjechał w defensywę Wisły jak w masło albo Ncube, który pokazał niezłą szybkość. Uważam, że Jagiellonia w obecnej chwili jest nie tylko bardzo dobrym zespołem na boisku, ale także świetnie zorganizowanym klubem, który prowadzi przemyślaną politykę. Grosicki miał odejść - znaleźli Kupisza, Kupisz odejdzie znajdą kogoś innego. A że nie muszą bić się o mistrza co roku jak Legia, Lech czy Wisła to mogą sobie pozwolić na gorszy sezon i ogrywanie piłkarzy. No i jeszcze jedno - póki co to Wisła pozbyła się podstawowych obrońców, a nie Jagiellonia, która przekonała Grosickiego do pozostania w klubie.

Pomijając już, że Wiśle (a także innym największym naszej ligi) też zdarzało się przerywać w Wodzisławie i paru innych równie "ciekawych" piłkarsko miejscach. No i Jaga rozpoczęła zeszły sezon z -10 punktami. Jak znam życie bez tych punktów grałoby im się znacznie łatwiej...
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2010, 22:30
Niech najlepszym podsumowaniem naszej obrony będzie fakt, że najlepiej w bloku defensywnym zagrał Paljic...
Cikos poza świetnąinterwencją, gdy uratował nas od bramki, był bardzo słaby, zawsze o 5 metrów za daleko, teraz dopiero przekonałem się do postów Urana...
Cleber najsłabszy na boisku, Bunoza niewiele lepiej... Z przodu ładnie, ale bez efektów, Boguski tak jakby zaczął przypominać starego Bogusia, Rios dziś grał jak Issa Ba, duży dryblingów, strat, efektownych zagrań. Zaliczył te ,powiedzmy pół asysty, ale wygląda mi na piłkarza, który powinien zrzucić trochę kilo, bo z szybkością u neigo jest na prawdę bardzo źle.
Widać światełko w tunelu
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 10.09.2010, 22:34
Spokojnie bro Akurat Jaga to budowana bardzo madrze druzyna od ponad 2 lat, ze swietnym trenerem.
A co takiego w swojej karierze (a raczej po prostu pracy trenerskiej) osiągnął Michał Probierz, że jest "świetnym trenerem"? Nie mam nic do Niego, sympatyczny chłop, ale widzę, że niektórzy na tym forum robią z Niego geniusza myśli szkoleniowej. Dla mnie jest to po prostu trener średniej klasy, jakich wielu, nawet w Polsce.
Odpowiedz cytując
tomek_TSW
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:35
odniosłem się tylko do tego że ogranie mistrza czy tez vice mistrza w dzisiejszych czasach w polskiej "ekstraklasie" nie jest czyms nadzwyczajnym, a nie to czy Jaga jest zespolem sezonowym czy też nie.

Kiedyś jak grała drużyna z mistrzem Polski to jak ugrałą pkt to mówiono że rozegrali mecz życia, wspieli sie na wyżyny itp dziś już tak nie jest bo mistrz z roku na rok jest coraz słabszy, a Jagiellonia podobała mi sie bardziej w meczu z Lechem niz nami
Ostatnio edytowane przez tomek_TSW : 10.09.2010 o godz. 22:40.

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:38
jedenzero napisał(a):Wyświetl post
A co takiego w swojej karierze (a raczej po prostu pracy trenerskiej) osiągnął Michał Probierz, że jest "świetnym trenerem"? Nie mam nic do Niego, sympatyczny chłop, ale widzę, że niektórzy na tym forum robią z Niego geniusza myśli szkoleniowej. Dla mnie jest to po prostu trener średniej klasy, jakich wielu, nawet w Polsce.
Trener, ktory z druzyny, ktora broni sie przed spadkiem, tworzy druzyne, ktora GRA NAJLEPIEJ W LIDZE zasługuje na szacunek. Probierz nie boi sie posadzic 'gwiazd' na lawce, swietnie ustawia zespol taktycznie. Widac, ze wie o co w te klocki chodzi.

Sredniej klasy trenerami, jakich wielu, to mozesz nazywac jakis tam Platkow, Fornalakow czy Wieczorkow
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Stary 10.09.2010, 22:42
Trener, ktory z druzyny, ktora broni sie przed spadkiem, tworzy druzyne, ktora GRA NAJLEPIEJ W LIDZE zasługuje na szacunek. Probierz nie boi sie posadzic 'gwiazd' na lawce, swietnie ustawia zespol taktycznie. Widac, ze wie o co w te klocki chodzi.

Sredniej klasy trenerami, jakich wielu, to mozesz nazywac jakis tam Platkow, Fornalakow czy Wieczorkow
GRA to w tej drużynie Frankowski i Grosicki... czasami podłącza się jeszcze Lato i Grzyb i to tyle.

'Świetnie ustawia zespół taktycznie' - a jaką taktykę mieli w dzisiejszym meczu? Bronić się, a potem kontra. Chyba tyle... Fakt, żeby tak ustawić zespół trzeba być wybitnej klasy specjalistą.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:47
jedenzero napisał(a):Wyświetl post
GRA to w tej drużynie Frankowski i Grosicki... czasami podłącza się jeszcze Lato i Grzyb i to tyle.

'Świetnie ustawia zespół taktycznie' - a jaką taktykę mieli w dzisiejszym meczu? Bronić się, a potem kontra. Chyba tyle... Fakt, żeby tak ustawić zespół trzeba być wybitnej klasy specjalistą.
O Jezu -_- Nie mowie przeciez tylko o dzisiejszym meczu. Posadzenie na ławce Grosickiemu 2 tygodnie temu. Malo, ktory trener by sie na to zdecydowal. Dzisiaj brak w pierwszym skladzie Burkhardta. Zreszta, nie chce sie licytowac. Mam swoje zdanie na jego temat i nie musicie sie z nim zgadzac.

Czy gra z kontry, to cos zlego? Z tego co wiem, to tez taktyka. Czy nie? Przeciez przy ataku pozycyjnym Grosicki i Kupisz straciliby wiekszosc swoich atutow (chociaz i sami gre potrafia prowadzic - vide Aris).

Edit: Tylko Frankowski, Grosicki, Lato i Grzyb? Nie sadze. Alexis bije Cikosa na glowe. Cionek przy Bunozie, to wirtuoz. Bardzo dobry i mlody Kupisz. Jeszcze Burkhardt, ktory potrafi uderzyc czy wrzucic. Chyba maja bardziej czym straszyc niz my. Nie sadzisz?
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Stary 10.09.2010, 22:54
Posadzenie na ławce Grosickiemu 2 tygodnie temu. Malo, ktory trener by sie na to zdecydowal. Dzisiaj brak w pierwszym skladzie Burkhardta. Zreszta, nie chce sie licytowac. Mam swoje zdanie
Kulawikowi zdarzało się posadzić na ławce zdrowego Jovanica, a wstawić do bramki Pawełka... na coś takiego, pewnie też mało który trener by sie zdecydował Anyway, zostańmy przy tym, że Ty masz swoje zdanie, a ja swoje. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 10.09.2010, 22:55
Jovanic jest gwiazdą naszego zespolu? :E :E :E

Chyba nie.

Widze, ze na reszte 'nie chcialo' ci sie odpowidac, wiec ok
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź