|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
||
|
Czy jest gdzieś dostępna finalna wersja ostatniej interpelacji? Nie wiem czy mi umknęła pośród po meczowych postów, czy jej tu po prostu jeszcze nie było. A na stronie BIPu, ostatnia jest z maja..
_______________________ http://majchrowski.blogspot.com/2010...onie-wisy.html Cytat:
Do tego nie ładnie jest panie prezydencie mijać się z prawdą (ludzie nie będący politykami, nazywają to również kłamstwem) z materiałów prasowych napisał(a):
Jak spełnia, to gdzie telebimy, hmm? Wsysło, czy ktoś jeszcze nie wycenił na nowo? Ładine to tak wybiórczo dobierać kryteria i wymogi?
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 09.09.2010 o godz. 13:00.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wiele osób pisało wczoraj o artykule na Interii w którym była ankieta co ma być na stadionie, dzisiaj pojawił się nowy który ma tytuł: Barany na Wiśle. Osobiście uważam że artykuł ten wcale nie ma za zadanie zwrócić uwagi na błędy na stadionie, chodzi o wyśmiewanie Wisły i jej kibiców. Ja tak to odbieram.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do tego bloga - śmiechu warte. Nie dość, ze ciągle pisze bajki o listopadzie, to jeszcze delikatnie mówiąc mija się z prawdą, że stadion spełnia wymogi Elite, czyli obecnej czwartej kategorii.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 09.09.2010 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
co do komentarzy pod blogiem , to nawet bardzo rzeczowo i kluturalne ale krytykujące cokolwiek nie mają szans sie pojawić , sprawdzałem
![]() a tak na marginesie do meczu z Korona został praktycznie tydzień, wie ktoś czy rzeczywiście ten mecz będzie na R22? wczoraj w WŚ świecie nikt nie umiał mi powiedzięc kiedy będą bilety i czy mecz na R22...
Ostatnio edytowane przez midu : 09.09.2010 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Co z sektorem D?. Ruszyły tam jakieś prace czy nie?. Ktoś w tym temacie pisał że coś tam zaczęli robić. Z góry dzięki za odpowiedź.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
stąd moderowanie i zatwierdzanie treści komentarzy, profil a nie fan page na fb (bo przecież gdyby wystarczyło kliknąć like a nie czekać na weryfikację, to jeszcze ktoś mógłby coś niemiłego powiedzieć )![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Panowie, jestem autorem tego felietonu o 17,5 metrach i inicjatorem konkursu na zagospodarowanie tej przestrzeni. Żeby było jasne, akcja zupełnie nie jest wymierzona w kibiców, ani klub tylko w osoby odpowiedzialne za niegospodarne wydawanie kasy! Sam sympatyzuję z Wisłą! Zauważcie, że pomysł poszedł w świat i już przynosi wymierne skutki. Wcześniejsze próby rzeczowej krytyki były w chamski sposób ignorowane przez prezydenta, ZIKiT czy architekta. A taka nagonka może tylko zmobilizować naszych decydentów. Rozgłos jest spory, prezydent nie ma się najlepiej z tym wszystkim, napewno stanie na głowie, żeby załatwić telebimy, czy bebechy trybuny D. Poczekajce, zobaczycie, że akcja przyniesie dobre owoce, zarówno w materii sprawiedliwości jak i korzyści dla obiektu Wisły Kraków. Na interii jest kontynuacja wczorajszego artykułu, tym razem już nie mojego autorstwa. Swoją drogą, ciekawy pomysł, który tutaj znalazłem z tym obniżeniem murawy i dobudowaniem trybun. W narożnikach trzebaby je jakoś ściąć, żeby zachować wjazdy, ale sprawa wydaje się do ogarnięcia. Postaram się sporządzić taką wizualizację. Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na przystankach w Krakowie są reklamy stadionu Lecha Poznań?
Takie: http://static.wirtualnemedia.pl/medi...n_kampania.JPG Poznań nas informuje, że są gotowi na Euro? To fajnie! Bo my akurat nie. Może warto w Krakowie jednak reklamować krakowskie stadiony? Aha. Może jednak nie... WHAT THE FUCK?! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=658 Jak zwykle, niezawodny Fortuna Artur. Nikt mi tak na nerwy nie działa, jak ten zakompleksiony przedstawiciel narodu wybranego i jedynej słusznej ideologii uciśnienia, patriotyzmu i martyrologii najstarszego klubu w PL. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A co do kontyuacji i baranach na Wiśle to gratuluje jeśli uważasz że to przyniesie dobry efekt poza wyśmianiem Wisły i Krakowa. Ponieważ nic się nie da zmienić to po co jeszcze dawać powody do drwin ze strony innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
http://www.weszlo.com/news/5541 ![]()
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 09.09.2010 o godz. 14:28.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o tą "autoreklamę", trochę nie rozumiem. Siedzę nad czymś wiele dni, przygotowuję, zbieram informacje ( a budowę śledzę od samego początku ), wykonuje pracochłonne obrazki, piszę tekst, później cała praca przy kontaktach, a wszystko z własnej, dobrej woli i zupełnie za darmo! Więc wybaczcie, ale pretensje o to, że przy okazji się pod tym wszystkim podpisałem są trochę przykre. Na Skyscrapercity dostałem bana za "autoreklamę", wykasowany też link do tekstu. Czy to jest naprawdę normalne? Bo mi się wydaje, że to wynik totalnego niezrozumienia, w co tak naprawdę inicjatywa uderza. A to, że ktoś wykorzystuje ten pomysł, żeby się naśmiewać z klubu- no to przykre, ale stawka jest o wiele większa do ugrania, więc cierpliowści. Wiem, że prezydent z trudem przełyka tą inicjatywę i kto wie, może to wszystko pójdzie w dobrą stronę. Pozdrawiam panowie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
||
I znowu wykorzystali pomysł z tego forum który poźniej powędrował na skyscrapercity a teraz na wszlo.pl
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
Całe szczęście że wbrew jego usilnym działaniom, mimo tej ogromnej odległości - stadion w środku i tak się broni.Przy odrobinie dobrej woli(której pewnie nie będzie), obronił by się i na zewnątrz.Niestety tak się kończy kolesiostwo i amatorka.
![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.09.2010 o godz. 14:41.
|
||
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pomyślcie, ile czasu zajęło zainteresowanie mediów stadionem, a tu proszę- jeden artykuł powoduje taki oddźwięk. Ja sie nie przejmuję pomysłami baranów z baranami. Natomiast dla pomysłu i wizualizacji z chłostą dla Majchrowskiego i kolegów warto było. Tam po prostu widać o co chodzi i skąd ta krytyka, i może do przeciętnego mieszkańca naszego miasta, który się sprawą nie interesuje na co dzień to dotrze. Poza tym odrobina uśmiechu nie zaszkodzi, a często to lepsza broń w walce z przeciwnikiem.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
gigant : "Zrobiłes z nas pośmiewisko w całej Polsce i tyle. Już widzę Majchrowskiego, jak nie spi po nocach i zamartwia sie stadionem.Nie wiem jaki miałes cel, ale wjebałeś nam nóż w plecy."
Nie no, kolego strasznie przesadzasz i rzucasz oszczerstwa. Pośmiewisko, owszem, ale z prezydenta, projektanta i ZIKiT'u. Żadne dotychczasowe działanie w tej sprawie nie przynosiło tak dobrych rezultatów. A jeśli chodzi o prezydenta. Tak, uwierz mi, nienajlepiej teraz sypia, jest coraz większa szansa na udział prokuratury w tym cyrku. Pozdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Może na pierwszy rzut oka jest to dość prowokujące, ale takie są uroki demokratycznego państwa. Kto wykupi pole reklamowe, ten reklamuje. crazykaro z tego co kojarzę, to widziałem ten pomysł wcześniej, niż pojawił się na tym forum. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie to artykuł barneya22 jest naprawdę dobry. Wskazuje w dobitny sposób jedną z zawalonych spraw przez projektanta i inwestora. Wyśmiewa jeden z błędów przy projektowaniu, ale w żadnym przypadku nie wyśmiewa się z Wisły.
Dzięki temu wiele osób, wielu dziennikarzy dowiedziało sie o tym jak nieudolni są projektant i inwestor (czyli miasto a nie klub). A wszystko w atrakcyjnej, wdziecznej formie. Pisanie o wjebaniu nam noża w plecy tym tekstem to zdrowa przesada. Tekst ten może więcej pomóc niż zaszkodzić |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Panowie proszę kulturalnie i merytorycznie dyskutować. Za inwektywy wobec innych userów pójdą bany. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Jak już pisałem kiedyś - skoro jesteś architektem zaproponuj rozwiązanie sprawy elewacji .MAsz tu duże pole do popisu, ba... może twoja propozycja być jeszcze zrealizowana |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
Przeciętny kibic zainteresowany stadionami, nawet nie wie że jakiś komuch jest prezydentem Krakowa, ale wie za to ze stadion jest Wisły i z tego ma polew. Prokuratura niech sie zajmie całą budową od jej pierwszego dnia, ale nie licz ze zapadnie wyrok nakazujący Majchrowskiemu i Niedziałkowskiej przyblizenie trybun do boiska, żeby zniknął główny temat twojego artykułu. FraMat olśnij mnie, w czym teraz pomoże nam ten tekst? Oczywiście w ramach tego co było w artykule.
Ostatnio edytowane przez gigant : 09.09.2010 o godz. 15:16.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
No więc faktycznie artykuł poszedł za późno. Ale lepiej późno niż wcale. Nie przesadzajmy z tym ośmieszaniem klubu. Co z tego, że np. jakiś pajac wypisuje głupie komentarze gdzieś na forum onetu. To zupełnie bez znaczenia. Trochę dystansu. Media mają ogromny wpływ na życie publiczne i jeśli temat będzie się rozwijał, to i temat wejścia prokuratury w sprawę również. Panowie, trzeba sobie uświadomić, że za pół miliarda tutaj mogło stać cudeńko. Ile jeszcze do cholery będzie tak w naszym kraju, że nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności. Ja postanowiłem coś zrobić od siebie w tej sprawie.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|||
17 metrów i skyboksy są winą architekta ale wygląd i akustyka stadionu wewnątrz nie są już jego zasługą. Bardzo logiczne podejście. Nie chciałabym być odbierana jako adwokat diabła ( w tym wypadku Obtułowicza ) ale jak czytam podobne epitety jak "niechluj, amator i idiota " to automatycznie włącza mi się instynkt obronny.
Jeśli tak bardzo chciałeś nagłośnić sprawę to należałoby się zainteresować innego rodzaju przekrętami. Gwałtownie wzrastającymi kosztami oraz gdzie, kiedy i kto przytulił przeznaczone na stadion fundusze. Przeprowadzić rzetelne, dziennikarskie śledztwo. Prokuratura raczej tym by się zainteresowała a nie odległością trybun od boiska. I w prześmiewczym tonie napisać o bajecznie kosztownych telebimach ( bo paląca, bieżąca sprawa ) a nie proponować sadzenie na stadionie WISŁY ziemniaków... Co sądzę o tym tekście napisałam juz wcześniej. Jako plus jedynie dostrzegam zwrócenie uwagi na brak rozpisanego konkursu i wszechobecne w Krakowie kolesiostwo. p.s. Cytat:
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Ela : 09.09.2010 o godz. 15:51.
|
|||
|
|
Junior Member
Offline |
|
O telebimach pisałem, jak najbardziej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Panie Barney22 przylaczam sie do prosby o zrobienie porzadnej wizualizacji wykonczenia elewacji (oraz wklejenie wizualki z obnizona murawa i dobudowanymi trybunami).
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 09.09.2010 o godz. 16:02.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|