The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2010, 12:54
Czy jest gdzieś dostępna finalna wersja ostatniej interpelacji? Nie wiem czy mi umknęła pośród po meczowych postów, czy jej tu po prostu jeszcze nie było. A na stronie BIPu, ostatnia jest z maja..

http://majchrowski.blogspot.com/2010...onie-wisy.html

Cytat:
Teraz obiekt przy Reymonta jest praktycznie gotowy. Prace, które trwają przy budowie trybuny zachodniej nie wykluczają rozgrywania meczów. Dotrzymałam więc danego słowa i zadecydowałem, by udostępnić go zawodnikom i kibicom natychmiast, gdy będzie to możliwe.
Ludziom z UMK i samemu prezydentowi gratuluję dobrego samopoczucia. Z tego co pamiętam, to dawał pan słowo, że stadion będzie gotowy w czerwcu. Nie dwie trybuny, na pół gwizdka we wrześniu, tylko cały stadion.

Do tego nie ładnie jest panie prezydencie mijać się z prawdą (ludzie nie będący politykami, nazywają to również kłamstwem)

z materiałów prasowych napisał(a):
To obiekt nowoczesny, przyjazny dla osób niepełnosprawnych, w pełni przystosowany do rozgrywania spotkań najwyższej rangi - pod względem funkcjonalności, komfortu i bezpieczeństwa spełniający wymogi 'UEFA Elite'
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...itosci,1529205

Jak spełnia, to gdzie telebimy, hmm? Wsysło, czy ktoś jeszcze nie wycenił na nowo? Ładine to tak wybiórczo dobierać kryteria i wymogi?
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 09.09.2010 o godz. 13:00.

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.09.2010, 13:07
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że kioski to według inwestora przestrzeń komercyjna i Wisła musiałaby wynająć całość obiektu, aby mieć też je?
Kioski gastronomiczne powinny zostać zaliczone do przestrzeni sportowej i wyposażone przez inwestora, a operator obiektu, zatrudniłby firmę świadczącą usługi w gotowych już kioskach. Jeśli miasto nie ma kasy na wyposażenie, to powinno dać je Wiśle jako przestrzeń sportową w tym 1%, a Wisła na własną rękę szukałaby firmy, która sama je wyposaży i będzie świadczyć usługi.
Tylko przy tym 2. rozwiązaniu, to Wisła wiele na tych kioskach nie zarobi, w przeciwieństwie do innych operatorów obiektów.
Z tego co mi wiadomo Wisła ma wynająć cały stadion. A Twoje pytanie powinno dotyczyć nie operatora kiosków a ich wykończenia, bo dalej nie rozumiem dlaczego to miasto miałoby szukać operatora kiosków skoro operatorem całego stadionu ma być Wisła

Zauważyliście że pod blogiem Majchrowskiego mozna dodawać komentarze?
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.09.2010, 13:07
Wiele osób pisało wczoraj o artykule na Interii w którym była ankieta co ma być na stadionie, dzisiaj pojawił się nowy który ma tytuł: Barany na Wiśle. Osobiście uważam że artykuł ten wcale nie ma za zadanie zwrócić uwagi na błędy na stadionie, chodzi o wyśmiewanie Wisły i jej kibiców. Ja tak to odbieram.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.09.2010, 13:16
Cytat:
Z tego co mi wiadomo Wisła ma wynająć cały stadion. A Twoje pytanie powinno dotyczyć nie operatora kiosków a ich wykończenia, bo dalej nie rozumiem dlaczego to miasto miałoby szukać operatora kiosków skoro operatorem całego stadionu ma być Wisła
To mnie właśnie intryguje... Atmosfera negocjacji jest tak cudowna, że Wisła nie chce udzielać informacji o czymkolwiek...
Co do tego bloga - śmiechu warte.
Nie dość, ze ciągle pisze bajki o listopadzie, to jeszcze delikatnie mówiąc mija się z prawdą, że stadion spełnia wymogi Elite, czyli obecnej czwartej kategorii.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 09.09.2010 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
midu
Member

Od: 10.2003

Stary 09.09.2010, 13:33
co do komentarzy pod blogiem , to nawet bardzo rzeczowo i kluturalne ale krytykujące cokolwiek nie mają szans sie pojawić , sprawdzałem

a tak na marginesie do meczu z Korona został praktycznie tydzień, wie ktoś czy rzeczywiście ten mecz będzie na R22? wczoraj w WŚ świecie nikt nie umiał mi powiedzięc kiedy będą bilety i czy mecz na R22...
Ostatnio edytowane przez midu : 09.09.2010 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.09.2010, 13:35
Co z sektorem D?. Ruszyły tam jakieś prace czy nie?. Ktoś w tym temacie pisał że coś tam zaczęli robić. Z góry dzięki za odpowiedź.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.09.2010, 13:38
midu napisał(a):Wyświetl post
co do komentarzy pod blogiem , to nawet bardzo rzeczowo i kluturalne ale krytykujące cokolwiek nie mają szans sie pojawić , sprawdzałem

a tak na marginesie do meczu z Korona został praktycznie tydzień, wie ktoś czy rzeczywiście ten mecz będzie na R22? wczoraj w WŚ świecie nikt nie umiał mi powiedzieć kiedy będą bilety i czy mecz na R22...
miłościwie nam panujący pozwala na dyskusję i komentarze - ale tylko pozytywne stąd moderowanie i zatwierdzanie treści komentarzy, profil a nie fan page na fb (bo przecież gdyby wystarczyło kliknąć like a nie czekać na weryfikację, to jeszcze ktoś mógłby coś niemiłego powiedzieć )

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.09.2010, 13:45
PAC napisał(a):Wyświetl post
Co z sektorem D?. Ruszyły tam jakieś prace czy nie?. Ktoś w tym temacie pisał że coś tam zaczęli robić. Z góry dzięki za odpowiedź.
Gdyby coś ruszyło, to już dawno byśmy o tym wiedzieli. Odkąd upadł przetarg na zabezpieczenie konstrukcji stalowej, to w tym temacie jest cisza.
Odpowiedz cytując
barney22
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 09.09.2010, 14:00
Panowie, jestem autorem tego felietonu o 17,5 metrach i inicjatorem konkursu na zagospodarowanie tej przestrzeni. Żeby było jasne, akcja zupełnie nie jest wymierzona w kibiców, ani klub tylko w osoby odpowiedzialne za niegospodarne wydawanie kasy! Sam sympatyzuję z Wisłą! Zauważcie, że pomysł poszedł w świat i już przynosi wymierne skutki. Wcześniejsze próby rzeczowej krytyki były w chamski sposób ignorowane przez prezydenta, ZIKiT czy architekta. A taka nagonka może tylko zmobilizować naszych decydentów. Rozgłos jest spory, prezydent nie ma się najlepiej z tym wszystkim, napewno stanie na głowie, żeby załatwić telebimy, czy bebechy trybuny D. Poczekajce, zobaczycie, że akcja przyniesie dobre owoce, zarówno w materii sprawiedliwości jak i korzyści dla obiektu Wisły Kraków. Na interii jest kontynuacja wczorajszego artykułu, tym razem już nie mojego autorstwa. Swoją drogą, ciekawy pomysł, który tutaj znalazłem z tym obniżeniem murawy i dobudowaniem trybun. W narożnikach trzebaby je jakoś ściąć, żeby zachować wjazdy, ale sprawa wydaje się do ogarnięcia. Postaram się sporządzić taką wizualizację. Pozdrawiam serdecznie!
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.09.2010, 14:03
Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na przystankach w Krakowie są reklamy stadionu Lecha Poznań?

Takie:
http://static.wirtualnemedia.pl/medi...n_kampania.JPG

Poznań nas informuje, że są gotowi na Euro? To fajnie! Bo my akurat nie.

Może warto w Krakowie jednak reklamować krakowskie stadiony?
Aha. Może jednak nie...

WHAT THE FUCK?!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.09.2010, 14:05
barney22 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, jestem autorem tego felietonu o 17,5 metrach i inicjatorem konkursu na zagospodarowanie tej przestrzeni. Żeby było jasne, akcja zupełnie nie jest wymierzona w kibiców, ani klub tylko w osoby odpowiedzialne za niegospodarne wydawanie kasy! Sam sympatyzuję z Wisłą! Zauważcie, że pomysł poszedł w świat i już przynosi wymierne skutki. Wcześniejsze próby rzeczowej krytyki były w chamski sposób ignorowane przez prezydenta, ZIKiT czy architekta. A taka nagonka może tylko zmobilizować naszych decydentów. Rozgłos jest spory, prezydent nie ma się najlepiej z tym wszystkim, napewno stanie na głowie, żeby załatwić telebimy, czy bebechy trybuny D. Poczekajce, zobaczycie, że akcja przyniesie dobre owoce, zarówno w materii sprawiedliwości jak i korzyści dla obiektu Wisły Kraków. Na interii jest kontynuacja wczorajszego artykułu, tym razem już nie mojego autorstwa. Swoją drogą, ciekawy pomysł, który tutaj znalazłem z tym obniżeniem murawy i dobudowaniem trybun. W narożnikach trzebaby je jakoś ściąć, żeby zachować wjazdy, ale sprawa wydaje się do ogarnięcia. Postaram się sporządzić taką wizualizację. Pozdrawiam serdecznie!
I przy okazji fajnie się zareklamowałeś na ogólnopolskim portalu. Jeśli chciałeś bezinteresownie pomóc Wiśle, to trzeba było to zrobić bez podawania nazwiska. Niestety, ale niesmak pozostał.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.09.2010, 14:09
może chciałeś dobrze...ale zobacz jak parchy wykorzystują Twoją akcję. Prowokacje itp. :

http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=658

Jak zwykle, niezawodny Fortuna Artur. Nikt mi tak na nerwy nie działa, jak ten zakompleksiony przedstawiciel narodu wybranego i jedynej słusznej ideologii uciśnienia, patriotyzmu i martyrologii najstarszego klubu w PL.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 09.09.2010, 14:14
Obniżenie murawy to stary pomysł. Głębiej się nie da przez wody gruntowe bo gdyby sie dało to nic nie stałoby na przeszkodzie żeby obniżyć murawę o jeszcze jeden metr.
A co do kontyuacji i baranach na Wiśle to gratuluje jeśli uważasz że to przyniesie dobry efekt poza wyśmianiem Wisły i Krakowa. Ponieważ nic się nie da zmienić to po co jeszcze dawać powody do drwin ze strony innych.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.09.2010, 14:23
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na przystankach w Krakowie są reklamy stadionu Lecha Poznań?

Takie:
http://static.wirtualnemedia.pl/medi...n_kampania.JPG

Poznań nas informuje, że są gotowi na Euro? To fajnie! Bo my akurat nie.

Może warto w Krakowie jednak reklamować krakowskie stadiony?
Aha. Może jednak nie...

WHAT THE FUCK?!
odbiegając trochę od tematu:

http://www.weszlo.com/news/5541

Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 09.09.2010 o godz. 14:28.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
barney22
Junior Member

Stary 09.09.2010, 14:23
Jeśli chodzi o tą "autoreklamę", trochę nie rozumiem. Siedzę nad czymś wiele dni, przygotowuję, zbieram informacje ( a budowę śledzę od samego początku ), wykonuje pracochłonne obrazki, piszę tekst, później cała praca przy kontaktach, a wszystko z własnej, dobrej woli i zupełnie za darmo! Więc wybaczcie, ale pretensje o to, że przy okazji się pod tym wszystkim podpisałem są trochę przykre. Na Skyscrapercity dostałem bana za "autoreklamę", wykasowany też link do tekstu. Czy to jest naprawdę normalne? Bo mi się wydaje, że to wynik totalnego niezrozumienia, w co tak naprawdę inicjatywa uderza. A to, że ktoś wykorzystuje ten pomysł, żeby się naśmiewać z klubu- no to przykre, ale stawka jest o wiele większa do ugrania, więc cierpliowści. Wiem, że prezydent z trudem przełyka tą inicjatywę i kto wie, może to wszystko pójdzie w dobrą stronę. Pozdrawiam panowie!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2010, 14:34
Jeśli chodzi o tą "autoreklamę", trochę nie rozumiem. Siedzę nad czymś wiele dni, przygotowuję, zbieram informacje ( a budowę śledzę od samego początku ), wykonuje pracochłonne obrazki, piszę tekst, później cała praca przy kontaktach, a wszystko z własnej, dobrej woli i zupełnie za darmo! Więc wybaczcie, ale pretensje o to, że przy okazji się pod tym wszystkim podpisałem są trochę przykre. Na Skyscrapercity dostałem bana za "autoreklamę", wykasowany też link do tekstu. Czy to jest naprawdę normalne? Bo mi się wydaje, że to wynik totalnego niezrozumienia, w co tak naprawdę inicjatywa uderza. A to, że ktoś wykorzystuje ten pomysł, żeby się naśmiewać z klubu- no to przykre, ale stawka jest o wiele większa do ugrania, więc cierpliowści. Wiem, że prezydent z trudem przełyka tą inicjatywę i kto wie, może to wszystko pójdzie w dobrą stronę. Pozdrawiam panowie!
Co do jednego sie zgodze, prezydent musi ciezko przelykac ostanie artykuly, co widac po wpisach na ''magicznym miescie'' oraz blogu, jest to nieudolna proba pokazania ze wszystko jest ok. na ten moment (po meczu reprezentacji) jest to proba calkowicie nieudolna i jest to rowniez przedsmak tego jak stadion Wisly bedzie za chwile wykorzystany do walki podczas kampanii.. tu majcher polegnie na calej linii chyba ze na Wikipedii znajda cos lepszego niz brutalizm...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 09.09.2010, 14:35
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
odbiegając trochę od tematu:

http://www.weszlo.com/news/5541

I znowu wykorzystali pomysł z tego forum który poźniej powędrował na skyscrapercity a teraz na wszlo.pl

Gorzej że rykoszetem obrywa Wisła i jej kibice wyzywani od baranów
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2010, 14:37
Wiem, że prezydent z trudem przełyka tą inicjatywę i kto wie, może to wszystko pójdzie w dobrą stronę.
Trybun nie przybliży, natomiast mi się Twój felieton podobał.Wiadomo że te słynne 17.5 to już sprawa stara i nie mająca szans na poprawę ale pokazuje to tylko jakim niechlujem, amatorem i idiotą jest Obtułowicz.A wystarczyło południową i północną trybunę zrobić o 7 metrów węższą i kilka wyższą i było by ok.Ale on to miał w dupie, zrobił tak jak mu wyszło i mamy to co mamy.Co najśmieszniejsze, mimo tych 17 metrów to spartolił jeszcze widok ze skyboksów, co już jest nie lada wyczynem.

Całe szczęście że wbrew jego usilnym działaniom, mimo tej ogromnej odległości - stadion w środku i tak się broni.Przy odrobinie dobrej woli(której pewnie nie będzie), obronił by się i na zewnątrz.Niestety tak się kończy kolesiostwo i amatorka.

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
I znowu wykorzystali pomysł z tego forum który poźniej powędrował na skyscrapercity a teraz na wszlo.pl
Gorzej że rykoszetem obrywa Wisła i jej kibice wyzywani od baranów
Przejmujesz się jak baran Cię nazwie baranem?Tego by jeszcze brakowało
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.09.2010 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.09.2010, 14:50
Zrobiłes z nas pośmiewisko w całej Polsce i tyle. Już widzę Majchrowskiego, jak nie spi po nocach i zamartwia sie stadionem.Nie wiem jaki miałes cel, ale wjebałeś nam nóż w plecy.
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2010, 14:53
Pomyślcie, ile czasu zajęło zainteresowanie mediów stadionem, a tu proszę- jeden artykuł powoduje taki oddźwięk. Ja sie nie przejmuję pomysłami baranów z baranami. Natomiast dla pomysłu i wizualizacji z chłostą dla Majchrowskiego i kolegów warto było. Tam po prostu widać o co chodzi i skąd ta krytyka, i może do przeciętnego mieszkańca naszego miasta, który się sprawą nie interesuje na co dzień to dotrze. Poza tym odrobina uśmiechu nie zaszkodzi, a często to lepsza broń w walce z przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
barney22
Junior Member

Stary 09.09.2010, 14:59
gigant : "Zrobiłes z nas pośmiewisko w całej Polsce i tyle. Już widzę Majchrowskiego, jak nie spi po nocach i zamartwia sie stadionem.Nie wiem jaki miałes cel, ale wjebałeś nam nóż w plecy."

Nie no, kolego strasznie przesadzasz i rzucasz oszczerstwa. Pośmiewisko, owszem, ale z prezydenta, projektanta i ZIKiT'u. Żadne dotychczasowe działanie w tej sprawie nie przynosiło tak dobrych rezultatów. A jeśli chodzi o prezydenta. Tak, uwierz mi, nienajlepiej teraz sypia, jest coraz większa szansa na udział prokuratury w tym cyrku. Pozdr
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.09.2010, 15:01
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
W Warszawie na ulicy Czerniakowskiej (od niej odchodzi między innymi Łazienkowska, a więc dość blisko stadionu Legii) wisi bilbord z reklamą występu Stinga na tym stadionie (zaproszenie na występ)

Może na pierwszy rzut oka jest to dość prowokujące, ale takie są uroki demokratycznego państwa. Kto wykupi pole reklamowe, ten reklamuje.

crazykaro z tego co kojarzę, to widziałem ten pomysł wcześniej, niż pojawił się na tym forum.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.09.2010, 15:09
Jak dla mnie to artykuł barneya22 jest naprawdę dobry. Wskazuje w dobitny sposób jedną z zawalonych spraw przez projektanta i inwestora. Wyśmiewa jeden z błędów przy projektowaniu, ale w żadnym przypadku nie wyśmiewa się z Wisły.
Dzięki temu wiele osób, wielu dziennikarzy dowiedziało sie o tym jak nieudolni są projektant i inwestor (czyli miasto a nie klub).
A wszystko w atrakcyjnej, wdziecznej formie.
Pisanie o wjebaniu nam noża w plecy tym tekstem to zdrowa przesada.
Tekst ten może więcej pomóc niż zaszkodzić
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.09.2010, 15:09
. A jeśli chodzi o prezydenta. Tak, uwierz mi, nienajlepiej teraz sypia, jest coraz większa szansa na udział prokuratury w tym cyrku. Pozdr
Coś więcej możesz czy to tylko takie życzeniowe pisanie?

Panowie proszę kulturalnie i merytorycznie dyskutować. Za inwektywy wobec innych userów pójdą bany.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.09.2010, 15:11

Nie no, kolego strasznie przesadzasz i rzucasz oszczerstwa. Pośmiewisko, owszem, ale z prezydenta, projektanta i ZIKiT'u. Żadne dotychczasowe działanie w tej sprawie nie przynosiło tak dobrych rezultatów. A jeśli chodzi o prezydenta. Tak, uwierz mi, nienajlepiej teraz sypia, jest coraz większa szansa na udział prokuratury w tym cyrku. Pozdr
Poczym wnosisz? Tak sobie piszesz czy ktoś złożył doniesienie? Pisanie takich rzeczy bez potwierdzenia to czysta spekulacja
Jak już pisałem kiedyś - skoro jesteś architektem zaproponuj rozwiązanie sprawy elewacji .MAsz tu duże pole do popisu, ba... może twoja propozycja być jeszcze zrealizowana
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.09.2010, 15:12
Mogłeś wcześniej wysmazyc tego gniota, skoro jak sam twierdzisz interesujesz sie budowa od początku. Może wtedy cos byś ugrał.
Przeciętny kibic zainteresowany stadionami, nawet nie wie że jakiś komuch jest prezydentem Krakowa, ale wie za to ze stadion jest Wisły i z tego ma polew.

Prokuratura niech sie zajmie całą budową od jej pierwszego dnia, ale nie licz ze zapadnie wyrok nakazujący Majchrowskiemu i Niedziałkowskiej przyblizenie trybun do boiska, żeby zniknął główny temat twojego artykułu.

FraMat olśnij mnie, w czym teraz pomoże nam ten tekst? Oczywiście w ramach tego co było w artykule.
Ostatnio edytowane przez gigant : 09.09.2010 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
barney22
Junior Member

Stary 09.09.2010, 15:34
No więc faktycznie artykuł poszedł za późno. Ale lepiej późno niż wcale. Nie przesadzajmy z tym ośmieszaniem klubu. Co z tego, że np. jakiś pajac wypisuje głupie komentarze gdzieś na forum onetu. To zupełnie bez znaczenia. Trochę dystansu. Media mają ogromny wpływ na życie publiczne i jeśli temat będzie się rozwijał, to i temat wejścia prokuratury w sprawę również. Panowie, trzeba sobie uświadomić, że za pół miliarda tutaj mogło stać cudeńko. Ile jeszcze do cholery będzie tak w naszym kraju, że nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności. Ja postanowiłem coś zrobić od siebie w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 09.09.2010, 15:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że te słynne 17.5 to już sprawa stara i nie mająca szans na poprawę ale pokazuje to tylko jakim niechlujem, amatorem i idiotą jest Obtułowicz.A wystarczyło południową i północną trybunę zrobić o 7 metrów węższą i kilka wyższą i było by ok.Ale on to miał w dupie, zrobił tak jak mu wyszło i mamy to co mamy.Co najśmieszniejsze, mimo tych 17 metrów to spartolił jeszcze widok ze skyboksów, co już jest nie lada wyczynem.

Całe szczęście że wbrew jego usilnym działaniom, mimo tej ogromnej odległości - stadion w środku i tak się broni.Przy odrobinie dobrej woli(której pewnie nie będzie), obronił by się i na zewnątrz.Niestety tak się kończy kolesiostwo i amatorka.
Gratuluję obiektywnego spojrzenia.

17 metrów i skyboksy są winą architekta ale wygląd i akustyka stadionu wewnątrz nie są już jego zasługą.

Bardzo logiczne podejście.

Nie chciałabym być odbierana jako adwokat diabła ( w tym wypadku Obtułowicza ) ale jak czytam podobne epitety jak "niechluj, amator i idiota " to automatycznie włącza mi się instynkt obronny.

gigant napisał(a):Wyświetl post
Mogłeś wcześniej wysmazyc tego gniota, skoro jak sam twierdzisz interesujesz sie budowa od początku. Może wtedy cos byś ugrał.
Przeciętny kibic zainteresowany stadionami, nawet nie wie że jakiś komuch jest prezydentem Krakowa, ale wie za to ze stadion jest Wisły i z tego ma polew.

Prokuratura niech sie zajmie całą budową od jej pierwszego dnia, ale nie licz ze zapadnie wyrok nakazujący Majchrowskiemu i Niedziałkowskiej przyblizenie trybun do boiska, żeby zniknął główny temat twojego artykułu.
Dokładnie.
Jeśli tak bardzo chciałeś nagłośnić sprawę to należałoby się zainteresować innego rodzaju przekrętami. Gwałtownie wzrastającymi kosztami oraz gdzie, kiedy i kto przytulił przeznaczone na stadion fundusze.
Przeprowadzić rzetelne, dziennikarskie śledztwo.
Prokuratura raczej tym by się zainteresowała a nie odległością trybun od boiska.

I w prześmiewczym tonie napisać o bajecznie kosztownych telebimach ( bo paląca, bieżąca sprawa ) a nie proponować sadzenie na stadionie WISŁY ziemniaków...

Co sądzę o tym tekście napisałam juz wcześniej.

Jako plus jedynie dostrzegam zwrócenie uwagi na brak rozpisanego konkursu i wszechobecne w Krakowie kolesiostwo.

p.s.
Cytat:
Panowie...
i panie...

Ostatnio edytowane przez Ela : 09.09.2010 o godz. 15:51.
Odpowiedz cytując
barney22
Junior Member

Stary 09.09.2010, 15:52
O telebimach pisałem, jak najbardziej
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.09.2010, 15:55
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Niestety istnieje jeszcze cos takiego jak zwierciadło wód gruntowych. Co na pewno ograniczylo obnizanie murawy. Mysle ze te 80 cm to max na jaki moglismy sobie pozwolic. Rozwiazan na obnizenie ZWG jest wiele ale zapewne nie oplaca sie ich tu zastosowac i istnialoby ryzyko przykrej niespodzianki w przyszlosci.
Ja myśle ze obniżenie murawy ograniczyl widok ze skyboxow,a nie zwierciadlo wod gruntowych(choc moze jest tak jak mowisz), przeciez gdyby murawa byla nizej o te 50 cm to nie widac byloby jeszcze duzo duzo wiecej niz teraz i nawet poduszki pod tylek by nie pomogly.

Panie Barney22 przylaczam sie do prosby o zrobienie porzadnej wizualizacji wykonczenia elewacji (oraz wklejenie wizualki z obnizona murawa i dobudowanymi trybunami).
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 09.09.2010 o godz. 16:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów