The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 19:39
Nasz stadion wyglada z zewnatrz gorzej ,ale infrastruktura ,czyli "srodek" stadionu ,czyli marketing + rozrywka , jest kozackie
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 08.09.2010, 19:44
Tak czytam, czytam i momentami oczom nie wierzę...

Ela napisał(a):Wyświetl post
Poza tym odnoszę wrażenie, że jest to tekst zazdrosnego człowieka z branży, który jest wściekly o to, iż sam tego zlecenia nie dostał.
Rozumiem że projekt architektoniczny powinni rzeczowo krytykować weterynarze bo oni nie mają w tym interesu, natomiast architekci mają siedzieć cicho bo na pewno są zazdrośni?

Cytat:
Oczywiście ma rację, że na tak wielką inwestycję powinien być rozpisany konkurs i tu zarzuty są jak najbardziej słuszne, ale on nie widzi w ogóle pozytywów tego stadionu i skupia się w dużej mierze na rzeczach mniej istotnych.
To podaj mi jeden pozytyw tak wyglądającego stadionu za PÓŁ MILIARDA złotych, w porównaniu z choćby Rhein-Neckar-Arena w Hoffenheim, która kosztowała połowę mniej. Ja widzę tylko taki pozytyw, że jest lepszy od poprzedniego, tyle że każdy nowy stadion jest lepszy od naszego sprzed 7 lat.

Cytat:
Nie do końca zgadzam się ze słowem " bubel". Zupełnie bezwartościowy to ten stadion nie jest. Ma wiele niedociągnięc owszem - ale tak na prawdę, nie znam na dużą skalę budowanego obiektu architektonicznego, która ustrzegłaby się od błędów.
Co innego budować tani obiekt kosztem czegoś, a co innego cholernie drogi niefunkcjonalny i archaiczny.

Cytat:
Daleka jestem też od obciążania za ten stan rzeczy przede wszystkim Obtułowicza.
Pewnie że nie, jest jeszcze J. Niedziałkowska, J. Majchrowski i B. Janik.

Cytat:
Nie jest on wcale nieudolnym architektem - a projektowanie stadionu na raty jest/było wyzwaniem, z którym i najlepsi architekci mieliby problemy.
A to powtarzane jest jak mantra i jest kompletną nieprawdą. Gdyby pan Obtułowicz miał jakiekolwiek pojęcie o projektowaniu stadionów (z całym szacunkiem - Muzeum to można sobie w blaszanym garażu urządzić) to zrobiłby spójny projekt i realizował go etapami. Jeśli w to nie wierzysz - przeglądnij historię budowy stadionu w Dreźnie. Warunki były bardzo, bardzo podobne.

Cytat:
Opóźnienia są winą zarówno jego pracowni jak i inwestora, który chyba nie do końca sprecyzowal czego chce i przede wszystkim wykonawcy. Nie z winy architekta zmieniano materiały na tańsze ( przede wszystkim beton architektoniczny na osławiony konstrukcyjny ) i nie jest wynikiem "montowania na chybcika" zmiana rodzaju szyb.
Z tego co wiem autor projektu musi wyrazić zgodę na takie zmiany. Przecież wzór krzesełek też jest aprobowany przez architekta.

Podsumowując te kilka stron napiszę tak:

Ten stadion jest lepszy od poprzedniego i będzie jednym z najlepszych w Polsce. Problem polega na tym, że nie problem zaprojektować lepszy od poprzedniego. To tak jakbym kupił teraz Poloneza za 100,000 zł i powiedział że wszystko jest ok bo wcześniej jeździłem Syreną więc mam lepsze auto. Zgadzam się, że kiedy wreszcie zostanie oddany w całości i kiedy będziemy mogli normalnie rozgrywać na nim swoje mecze, to nikt już nie będzie pamiętał o masie niedoróbek, błędów, bubli, kuriozalnych rozwiązań, braku funkcjonalności itd. Teraz natomiast jest moment, w którym należy o tym mówić bo - do jasnej cholery - wydano na ten stadion dwa razy więcej pieniędzy niż na obiekty nowocześniejsze i funkcjonalniejsze. Ktoś za to odpowiada. Niektórzy powiedzą, że co ich to obchodzi - ważne że jest stadion. A mnie to obchodzi np. w kontekście budowy nowej hali dla Wisły, która miałaby kosztować mniej niż 5% kwoty, którą wydano na stadion. Teraz nie ma na nią pieniędzy, a o jej budowie (i ewentualnym kształcie) nadal decydują ludzie, którzy odpowiadają za skandaliczną realizację stadionu. TaDa.

PS. Z premedytacją nie pisze o wyglądzie bo elewacja mi się podoba.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 08.09.2010 o godz. 19:48.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.09.2010, 19:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...obienia_zdjec/
Chyba będą ukrywać elewacje stadionu naszymi gwiazdami
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 08.09.2010, 20:08
MCDave napisał(a):Wyświetl post

To podaj mi jeden pozytyw tak wyglądającego stadionu za PÓŁ MILIARDA złotych, w porównaniu z choćby Rhein-Neckar-Arena w Hoffenheim, która kosztowała połowę mniej. Ja widzę tylko taki pozytyw, że jest lepszy od poprzedniego, tyle że każdy nowy stadion jest lepszy od naszego sprzed 7 lat.

nie wiem czy to pozytyw,bo dla jednego pewnie tak a dla drugiego nie,ale na pewno rzecz podnosząca znacząco koszty budowy.chodzi mi o zaplecze pod "D" czyli te wszystkie baseny,"dżakuzy" i inne takie.do tego dochodzi podziemie pod "AB" gdzie ma być dworzec autobusowy i arking dla vipów.tego chyba w Hoffenheim nie mają.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.09.2010, 20:10
Generalnie 95% niedoróbek i błędów, przy dobrej woli inwestora, można wyeliminować. Najważniejsza jest elewacja, gdyż na dzień dzisiejszy ten stadion z zewnątrz straszy. Tak samo jest w Kielcach. Dobrze, że wygląda to tak okropnie, gdyż okoliczność ta zmusza inwestora do pomalowania/obłożenia tego ,,brutalnego" betonu.

Ten stadion naprawdę da się uratować. Nie będzie to może cudo w stylu Emirates lub Alianz, ale będzie naprawdę fajnym stadionem, który będzie na poziomie stadionu Lecha (wybudowanego za ok. 700 mln). Stadion Legii (400 mln) mi się osobiście nie podoba.

Czy ktoś wie, ile metrów kwadratowych powierzchni będzie do zagospodarowania wewnątrz naszego stadionu? Zdaje mi się, że może być więcej niż na Lechu, a o Legii nie ma nawet co wspominać. Można to fajnie zagospodarować.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 08.09.2010 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 20:18
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Generalnie 95% niedoróbek i błędów, przy dobrej woli inwestora, można wyeliminować. Najważniejsza jest elewacja, gdyż na dzień dzisiejszy ten stadion z zewnątrz straszy. Tak samo jest w Kielcach. Dobrze, że wygląda to tak okropnie, gdyż okoliczność ta zmusza inwestora do pomalowania/obłożenia tego ,,brutalnego" betonu.

Ten stadion naprawdę da się uratować. Nie będzie to może cudo w stylu Emirates lub Alianz, ale będzie naprawdę fajnym stadionem, który będzie na poziomie stadionu Lecha (wybudowanego za ok. 700 mln). Stadion Legii (400 mln) mi się osobiście nie podoba.

Czy ktoś wie, ile metrów kwadratowych powierzchni będzie do zagospodarowania wewnątrz naszego stadionu? Zdaje mi się, że może być więcej niż na Lechu, a o Legii nie ma nawet co wspominać. Można to fajnie zagospodarować.
Kiepskie jest również doświetlenie trubun z pod dachu... na dawnym C jest wrecz tragiczne..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 08.09.2010, 20:19
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy to pozytyw,bo dla jednego pewnie tak a dla drugiego nie,ale na pewno rzecz podnosząca znacząco koszty budowy.chodzi mi o zaplecze pod "D" czyli te wszystkie baseny,"dżakuzy" i inne takie.do tego dochodzi podziemie pod "AB" gdzie ma być dworzec autobusowy i arking dla vipów.tego chyba w Hoffenheim nie mają.
Parking nie dworzec! Parkingi podziemne kiedyś były w projekcie...ale się zmyły. Zaplecze pod D to nic specjalnego - każde centrum fitness ma basen, jacuzzi itd. A czy jest to w Hoffenheim - tego nie wiem, ale na pewno nie kosztuje 200 mln złotych
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 20:19
Ale Panowie.

Skąd wiecie jakie warunki geologiczne mieli w Niemczech?

Stadion Wisły ze względu na podmokły teren(dobre gleby, bliskość Wisły itp) posiada bardzo głębokie fundamenty i sciankę szczelinową. PiotrG powinien znać te głębokości. O ile pamiętam jest to kilkanaście metrów.

Nie od dziś wiadomo, że prace ziemne są bardzo kosztowne.

Co innego jest stawiać stadion tak jak Cracovia, prawie bez fundamentów, a co innego dawać głęboki fundament.

Dla mnie to właśnie pochłonęło masę kasy. Zresztą gość z Polimexu na dniu otwartym to potwierdził. Mówił że źle sporządzono kosztorys prac ziemnych, a raczej natura ich zaskoczyła. Mowił że cięzko to przewidzieć. Dodatkowym problemem była woda, którą cały czas trzeba było wypompowywać. Opady + wody gruntowe robiły swoje.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 08.09.2010, 20:30
Parking nie dworzec! Parkingi podziemne kiedyś były w projekcie...ale się zmyły. Zaplecze pod D to nic specjalnego - każde centrum fitness ma basen, jacuzzi itd. A czy jest to w Hoffenheim - tego nie wiem, ale na pewno nie kosztuje 200 mln złotych
pod "AB" ma być wjazd dla autobusów i parking dla kilku -kilkunastu samochodow vip -Piotr wie dokladniej.zreszta na zdjęciach z budowy bylo widaać wjazd i wyjazd a poza tym toczyla się tu juz dyskusja czy autobus da radę tam zawrócic.każde centrum fitness ma rożne rzeczy zapewne,ale nie wiemy czy Hoffenheim to ma czy nie,a Wisla posiada.rzecz dotyczyła tego co może miec nasz klub czego nie posiada niemiecki,że nasz stadion jest droższy.ja przytoczyłem te dwie,a do tego dochodzi jeszcze chocby ten fakt,że my musielismy rozbierac stary stadion,a niemcy budowali w "polu".to też podnosi koszty,do tego jak zauważył Proud być może inne warunki geologiczne i w myśl przyslowia "ziarnko do ziarnka,a zbierze się miarka" różnica w cenie da się jakos wytlumaczyć.nawet jeśli nie cala to na pewno znaczna jej część.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 08.09.2010, 20:50
Kancelaria Prezydenta Majchrowskiego:

Kibice zachwyceni nowym stadionem Wisły

http://www.krakow.pl/aktualnosci/220...nem_wisly.html
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.09.2010, 20:52
leszekm napisał(a):Wyświetl post

To tylko potwierdza że Kancelaria Prezydenta czyta to forum, bo wypowiedzi żywcem wzięte stąd
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.09.2010, 20:55
Masakra. Szkoda że panowie wypisują wyłącznie pochwały, zapominając o całej liście rzeczy które pozostają do zrobienia, zaczynając od elewacji, poprzez telebimy a na "głupim" zapleczu "D" kończąc.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 08.09.2010, 20:58
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Masakra. Szkoda że panowie wypisują wyłącznie pochwały, zapominając o całej liście rzeczy które pozostają do zrobienia, zaczynając od elewacji, poprzez telebimy a na "głupim" zapleczu "D" kończąc.
Majchrowski, o ile dobrze pamietam zaczal budowac Wisle stadion, jak Polska jeszcze nie była w UE
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 08.09.2010, 20:59
i tutaj widzę rolę SKWK ,która jako organizacja kibicowska powinna wyslac sprostowanie w stylu " żeby plusy nie przysłoniły minusów"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.09.2010, 21:02
Cytat:
Majchrowski, o ile dobrze pamietam zaczal budowac Wisle stadion, jak Polska jeszcze nie była w UE
A muminki, o ile dobrze pamiętam, emitowane były na początku lat 90.

Nie bardzo rozumiem co Twoj komentarz ma do mojego że cytowałeś, myślę że Ci się pomyliło
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2010, 21:03
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Norma, oni sobie z nas kpią od dawna.Tu tylko nadzieja w Wiśle że nie odpuści.

Byłem dziś na kopcu i zachodnia co prawda nie skończona ale z zewnątrz wiele różnić się już nie będzie - widok koszmarny, jak by tam jakiś pustostan stał do rozbiórki a nie nowy stadion za ponad 500 baniek.
Przyglądałem się też z bliska wykończeniu południowej...jakieś papy, blachy wystające = tragedia.Ogólnie z zewnątrz to bym dał temu stadionowi minimum 20 lat a myślę że i 30 latki tak zapuszczone by nie były

Na koniec zdjęcie z meczu...przy pełnym stadionie i 4 trybunach to będzie miazga.

http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 08.09.2010, 21:11
pod "AB" ma być wjazd dla autobusów i parking dla kilku -kilkunastu samochodow vip -Piotr wie dokladniej.zreszta na zdjęciach z budowy bylo widaać wjazd i wyjazd a poza tym toczyla się tu juz dyskusja czy autobus da radę tam zawrócic.każde centrum fitness ma rożne rzeczy zapewne,ale nie wiemy czy Hoffenheim to ma czy nie,a Wisla posiada.rzecz dotyczyła tego co może miec nasz klub czego nie posiada niemiecki,że nasz stadion jest droższy.ja przytoczyłem te dwie,a do tego dochodzi jeszcze chocby ten fakt,że my musielismy rozbierac stary stadion,a niemcy budowali w "polu".to też podnosi koszty,do tego jak zauważył Proud być może inne warunki geologiczne i w myśl przyslowia "ziarnko do ziarnka,a zbierze się miarka" różnica w cenie da się jakos wytlumaczyć.nawet jeśli nie cala to na pewno znaczna jej część.
Ale co ma do rzeczy mały parking dla autobusów i VIP do pozytywów inwestycji? W Hoffenheim mają 2,5 tys miejsc parkingowych. I bynajmniej nie chodziło o porównanie, będąc złośliwym można przytoczyć ceny kilku innych niemieckich stadionów - podawałem Drezno, gdzie warunki były bliźniacze do Krakowa. Również musieli burzyć poprzedni stadion, tak samo zresztą jak Hoffenheim, tu akurat masz złe informacje. Być może inne warunki geologiczne, klimatyczne, burzowe i wędrówki ptaków. Bez jaj, to jest stadion dwukrotnie droższy od tego w Hoffenheim i nie ma nawet telebimów! Nie wspominając o jakimkolwiek ciekawym i funkcjonalnym rozwiązaniu. Jest natomiast pełen błędów i bubli.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 21:13
Byla okazja tego ..... wyklac to niestety prawie nikt nie pociagnal.... a szkoda. To teraz nam znowu pluja w twarz w podziekowaniu za nasza kulture... Musieli cos napisac bo dzisiaj pojawilo sie za duzo artykulow ktore wysmiewaja ten stadion.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 08.09.2010, 21:17
Ale co ma do rzeczy mały parking dla autobusów i VIP do pozytywów inwestycji? W Hoffenheim mają 2,5 tys miejsc parkingowych. I bynajmniej nie chodziło o porównanie, będąc złośliwym można przytoczyć ceny kilku innych niemieckich stadionów - podawałem Drezno, gdzie warunki były bliźniacze do Krakowa. Również musieli burzyć poprzedni stadion, tak samo zresztą jak Hoffenheim, tu akurat masz złe informacje. Być może inne warunki geologiczne, klimatyczne, burzowe i wędrówki ptaków. Bez jaj, to jest stadion dwukrotnie droższy od tego w Hoffenheim i nie ma nawet telebimów! Nie wspominając o jakimkolwiek ciekawym i funkcjonalnym rozwiązaniu. Jest natomiast pełen błędów i bubli.
nie zrozumieliśmy się ten parking i wjazd dla autobusów jest pod trybuną "AB"i uwierz mi jest to duzo droższe niż parking naziemny.tak samo warunki geologiczne mogą bardzo,ale to bardzo podnieść koszt budowy.poza tym chcialeś by przytoczyc Ci jedną rzecz lepszą u nas niż w Hoffenheim więc przytoczylem.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 08.09.2010, 21:54
nie zrozumieliśmy się ten parking i wjazd dla autobusów jest pod trybuną "AB"i uwierz mi jest to duzo droższe niż parking naziemny.tak samo warunki geologiczne mogą bardzo,ale to bardzo podnieść koszt budowy.poza tym chcialeś by przytoczyc Ci jedną rzecz lepszą u nas niż w Hoffenheim więc przytoczylem.
Zrozumieliśmy się doskonale. Chodzi Ci o parking pod trybuną zachodnią, który nijak nie tłumaczy kosztów (umówmy się 2 poziomy parkingu na 600 miejsc na groblach kosztowały 60 mln zł jako cała inwestycja, a nie parking VIP na kilka samochodów i 2 autokary, który zlokalizowany będzie w przyziemiu - nie wiem skąd Ty swoje informacje wydobyłeś).

Uparłeś się na tę różnicę z Hoffenheim który podałem akurat przy okazji tekstu Kołtonia. Mogę podać przykład stadionu w Dreźnie, Lipsku, Hannoverze, Leverkusen względnie obiektów z Turcji czy Włoch. Każdy z nich jest znacznie nowocześniejszy i funkcjonalniejszy, a część nawet sporo większa. Prosiłem o podanie pozytywu w budowie takiego stadionu za takie pieniądze. Innymi słowy podaj argument dlaczego za 100 tys mam kupić Poloneza.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.09.2010, 21:59
picasso zapominasz o najwazniejszym. Parking mial wplyw na ksozty budowy ale ten pierwotny, podziemny dla kibicow, ktorego... nie ma. To co zostalo to zwykly element zaplecza stadionu.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.09.2010, 22:01
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To tylko potwierdza że Kancelaria Prezydenta czyta to forum, bo wypowiedzi żywcem wzięte stąd
@Czytający z UMK: cytować bez podania autora? ładnie to tak? Prawa autorskie i takie inne pierdoły to pies

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 08.09.2010, 22:06
i tutaj widzę rolę SKWK ,która jako organizacja kibicowska powinna wyslac sprostowanie w stylu " żeby plusy nie przysłoniły minusów"
tylko szkoda ze SKWK od poczatku nie stosuje tutaj jakiejs oficjalnej ścieżki ot tyle co sobie my tu na forum 'pobiadolimy' szkoda ze na tym sie konczy
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.09.2010, 22:17
co do oświetlenia trybun to już tak zostanie !!

w ogóle nie widać ich było w TV, na meczach Legii np świetnie to wygląda, jakby każdy centrymetr trybun był oświetlony ..

a u nas ciemno jak w d .. za przeproszeniem
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.09.2010, 22:27
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
a kim wy jesteście? Nie reprezentujecie zdania ogólu

http://www.youtube.com/watch?v=BNKCi...eature=related - nie wiem jak ktoś potrzebuje lornetki, to chyba jest ślepy... a w szczególnosci kołtoń. Stadion ogólnie super, atmosfera kosmiczna, wkońcu Europa choć są małe niedociągnięcia w elewacji ogólnie na wielki plus, byłęm wczoraj pod wrażeniem...
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.09.2010 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.09.2010, 22:27
leszekm napisał(a):Wyświetl post

Na zasadzie takiej, że "odtąd wszystko co powiesz może być użyte przeciwko Tobie" , a że UMK ce..... cytowanie selektywne, to już co innego ...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 22:31
mi tam taki półmrok się podoba

Choć Legii stadion mi się bardzo podoba, sprawia on wrażenie takiego przyjaznego, czystego, przejrzystego. Taki stadion dla każdego, niekoniecznie fanatyka (choć Żyleta robi niesamowite wrażenie) Ale jest to taki przyjemny stadionik.

A nasz, jest trochę taki mroczny I to też może być zaletą. Drużyny przyjezdne mogą czuć się na R22 nieswojo I oto moim subiektywnym zdaniem chodzi.

Mi osobiście marzy jeszcze większy półmrok, powrót rac na stadiony i "Hej Wisła ggoooool!". Wtedy byłaby miazga.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.09.2010, 22:38
ja bym np nie chciał jak na Legii w zimie kupować sobie żarcia na zewnąrz i stać w zimnie cały czas a w lecie, żeby padał mi deszcz na łeb... nie wiem, czy dla was liczy się to zeby stadion miał jakąś funkcjonalność, czy tylko to, żeby miał fajną elewację i sprawiał wrażenie przyjemnego. Każdy beczy ze nasz stadion kosztuje 500 baniek, a stadion Legii nie wiele mniej, a jest mniejscy o 2 tysiące i zamiast zaplecza dla kibiców ma parkingi... Nie wiem nad czym te zachwyty? bo trawa przed trybuną jest podświetlona? To ja sie nie dziwie UMK ze nie cytują ludzi myślących w ten sposób...
Odpowiedz cytując
elvis11
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 08.09.2010, 22:42
Rzadko się wpisuje aczkolwiek co dziennie czytam to forum.Na stadion ma brakować 500 milionów a tutaj podają że po aktualizacji 28.08. 400milonów bez budowy płyty boiska .Zostaje jeszcze 100 milionów. Podaje link bo chyba go tutaj przeoczyłem.Jak było to proszę wywalić. http://www.stadionwisly.info/harmonogram
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.09.2010, 22:44
elvis11 napisał(a):Wyświetl post
Rzadko się wpisuje aczkolwiek co dziennie czytam to forum.Na stadion ma brakować 500 milionów a tutaj podają że po aktualizacji 28.08. 400milonów bez budowy płyty boiska .Zostaje jeszcze 100 milionów. Podaje link bo chyba go tutaj przeoczyłem.Jak było to proszę wywalić. http://www.stadionwisly.info/harmonogram
Przepraszam Cię, ale nie rozumiem Twojej polszczyzny :(
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.09.2010 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów