|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nasz stadion wyglada z zewnatrz gorzej ,ale infrastruktura ,czyli "srodek" stadionu ,czyli marketing + rozrywka , jest kozackie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...obienia_zdjec/
Chyba będą ukrywać elewacje stadionu naszymi gwiazdami |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Generalnie 95% niedoróbek i błędów, przy dobrej woli inwestora, można wyeliminować. Najważniejsza jest elewacja, gdyż na dzień dzisiejszy ten stadion z zewnątrz straszy. Tak samo jest w Kielcach. Dobrze, że wygląda to tak okropnie, gdyż okoliczność ta zmusza inwestora do pomalowania/obłożenia tego ,,brutalnego" betonu.
Ten stadion naprawdę da się uratować. Nie będzie to może cudo w stylu Emirates lub Alianz, ale będzie naprawdę fajnym stadionem, który będzie na poziomie stadionu Lecha (wybudowanego za ok. 700 mln). Stadion Legii (400 mln) mi się osobiście nie podoba. Czy ktoś wie, ile metrów kwadratowych powierzchni będzie do zagospodarowania wewnątrz naszego stadionu
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 08.09.2010 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
![]() ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Skąd wiecie jakie warunki geologiczne mieli w Niemczech? Stadion Wisły ze względu na podmokły teren(dobre gleby, bliskość Wisły itp) posiada bardzo głębokie fundamenty i sciankę szczelinową. PiotrG powinien znać te głębokości. O ile pamiętam jest to kilkanaście metrów. Nie od dziś wiadomo, że prace ziemne są bardzo kosztowne. Co innego jest stawiać stadion tak jak Cracovia, prawie bez fundamentów, a co innego dawać głęboki fundament. Dla mnie to właśnie pochłonęło masę kasy. Zresztą gość z Polimexu na dniu otwartym to potwierdził. Mówił że źle sporządzono kosztorys prac ziemnych, a raczej natura ich zaskoczyła. Mowił że cięzko to przewidzieć. Dodatkowym problemem była woda, którą cały czas trzeba było wypompowywać. Opady + wody gruntowe robiły swoje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pod "AB" ma być wjazd dla autobusów i parking dla kilku -kilkunastu samochodow vip -Piotr wie dokladniej.zreszta na zdjęciach z budowy bylo widaać wjazd i wyjazd a poza tym toczyla się tu juz dyskusja czy autobus da radę tam zawrócic.każde centrum fitness ma rożne rzeczy zapewne,ale nie wiemy czy Hoffenheim to ma czy nie,a Wisla posiada.rzecz dotyczyła tego co może miec nasz klub czego nie posiada niemiecki,że nasz stadion jest droższy.ja przytoczyłem te dwie,a do tego dochodzi jeszcze chocby ten fakt,że my musielismy rozbierac stary stadion,a niemcy budowali w "polu".to też podnosi koszty,do tego jak zauważył Proud być może inne warunki geologiczne i w myśl przyslowia "ziarnko do ziarnka,a zbierze się miarka" różnica w cenie da się jakos wytlumaczyć.nawet jeśli nie cala to na pewno znaczna jej część.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kancelaria Prezydenta Majchrowskiego:
Kibice zachwyceni nowym stadionem Wisły http://www.krakow.pl/aktualnosci/220...nem_wisly.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Masakra. Szkoda że panowie wypisują wyłącznie pochwały, zapominając o całej liście rzeczy które pozostają do zrobienia, zaczynając od elewacji, poprzez telebimy a na "głupim" zapleczu "D" kończąc.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Majchrowski, o ile dobrze pamietam zaczal budowac Wisle stadion, jak Polska jeszcze nie była w UE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i tutaj widzę rolę SKWK ,która jako organizacja kibicowska powinna wyslac sprostowanie w stylu " żeby plusy nie przysłoniły minusów"
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem co Twoj komentarz ma do mojego że cytowałeś, myślę że Ci się pomyliło ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Byłem dziś na kopcu i zachodnia co prawda nie skończona ale z zewnątrz wiele różnić się już nie będzie - widok koszmarny, jak by tam jakiś pustostan stał do rozbiórki a nie nowy stadion za ponad 500 baniek. Przyglądałem się też z bliska wykończeniu południowej...jakieś papy, blachy wystające = tragedia.Ogólnie z zewnątrz to bym dał temu stadionowi minimum 20 lat a myślę że i 30 latki tak zapuszczone by nie były Na koniec zdjęcie z meczu...przy pełnym stadionie i 4 trybunach to będzie miazga. http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Byla okazja tego ..... wyklac to niestety prawie nikt nie pociagnal.... a szkoda. To teraz nam znowu pluja w twarz w podziekowaniu za nasza kulture... Musieli cos napisac bo dzisiaj pojawilo sie za duzo artykulow ktore wysmiewaja ten stadion.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
Uparłeś się na tę różnicę z Hoffenheim który podałem akurat przy okazji tekstu Kołtonia. Mogę podać przykład stadionu w Dreźnie, Lipsku, Hannoverze, Leverkusen względnie obiektów z Turcji czy Włoch. Każdy z nich jest znacznie nowocześniejszy i funkcjonalniejszy, a część nawet sporo większa. Prosiłem o podanie pozytywu w budowie takiego stadionu za takie pieniądze. Innymi słowy podaj argument dlaczego za 100 tys mam kupić Poloneza. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
picasso zapominasz o najwazniejszym. Parking mial wplyw na ksozty budowy ale ten pierwotny, podziemny dla kibicow, ktorego... nie ma. To co zostalo to zwykly element zaplecza stadionu.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko szkoda ze SKWK od poczatku nie stosuje tutaj jakiejs oficjalnej ścieżki ot tyle co sobie my tu na forum 'pobiadolimy' szkoda ze na tym sie konczy
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
co do oświetlenia trybun to już tak zostanie
w ogóle nie widać ich było w TV, na meczach Legii np świetnie to wygląda, jakby każdy centrymetr trybun był oświetlony .. a u nas ciemno jak w d .. za przeproszeniem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=BNKCi...eature=related - nie wiem jak ktoś potrzebuje lornetki, to chyba jest ślepy... a w szczególnosci kołtoń. Stadion ogólnie super, atmosfera kosmiczna, wkońcu Europa choć są małe niedociągnięcia w elewacji ogólnie na wielki plus, byłęm wczoraj pod wrażeniem...
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.09.2010 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Na zasadzie takiej, że "odtąd wszystko co powiesz może być użyte przeciwko Tobie" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mi tam taki półmrok się podoba
Choć Legii stadion mi się bardzo podoba, sprawia on wrażenie takiego przyjaznego, czystego, przejrzystego. Taki stadion dla każdego, niekoniecznie fanatyka (choć Żyleta robi niesamowite wrażenie) Ale jest to taki przyjemny stadionik. A nasz, jest trochę taki mroczny I to też może być zaletą. Drużyny przyjezdne mogą czuć się na R22 nieswojo I oto moim subiektywnym zdaniem chodzi. Mi osobiście marzy jeszcze większy półmrok, powrót rac na stadiony i "Hej Wisła ggoooool!". Wtedy byłaby miazga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
ja bym np nie chciał jak na Legii w zimie kupować sobie żarcia na zewnąrz i stać w zimnie cały czas a w lecie, żeby padał mi deszcz na łeb... nie wiem, czy dla was liczy się to zeby stadion miał jakąś funkcjonalność, czy tylko to, żeby miał fajną elewację i sprawiał wrażenie przyjemnego. Każdy beczy ze nasz stadion kosztuje 500 baniek, a stadion Legii nie wiele mniej, a jest mniejscy o 2 tysiące i zamiast zaplecza dla kibiców ma parkingi... Nie wiem nad czym te zachwyty? bo trawa przed trybuną jest podświetlona? To ja sie nie dziwie UMK ze nie cytują ludzi myślących w ten sposób...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Rzadko się wpisuje aczkolwiek co dziennie czytam to forum.Na stadion ma brakować 500 milionów a tutaj podają że po aktualizacji 28.08. 400milonów bez budowy płyty boiska .Zostaje jeszcze 100 milionów. Podaje link bo chyba go tutaj przeoczyłem.Jak było to proszę wywalić. http://www.stadionwisly.info/harmonogram
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.09.2010 o godz. 22:46.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|