The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2010, 17:29
Masz podane IP, zrob śledztwo, kto to napisał. Napisałem to jako jedną z opinii. Skoro na taką argumentację schodzisz i rączkami i nogami zaczynasz bronić Małego to podaj numer telefonu do kolegi i udowodnij, że był on dziś w Żywcu. Za dużo meczów Wisły oglądałem, za dużo komantarzy Małeckiego słyszałem, żeby zakładać, ze sędzia go wyrzucił za nic. I nie rób PvD teorii spiskowej o pasiastych, nie pasiastych, bo Lepper też mówił, że talibowie w Klewkach wylądowali Gdyby ktoś takie słowa przypisywał Gargule, Boguskiemu, Cleberowi - sam bym w nie wątpił.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.09.2010, 17:32
PvD ma rację. Sędzia się uwziął na naszym Patryczku i dał mu kartke za niewinność. A przeciez on mu tylko powiedział- "hola, hola panie arbitrze!"
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 05.09.2010, 17:35
snyrting napisał(a):Wyświetl post
PvD ma rację. Sędzia się uwziął na naszym Patryczku i dał mu kartke za niewinność. A przeciez on mu tylko powiedział- "hola, hola panie arbitrze!"
to wskaż jeden z drugim, a najlepiej zacytujcie mój wpis, gdzie napisałem że kartkę Mały dostał za niewinność? I mu się nie należała?

Czekam z niecierpliwością.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.09.2010, 17:36
Cytat:
oglądałem, za dużo komantarzy Małeckiego słyszałem, żeby zakładać, ze sędzia go wyrzucił za nic.
to wskaż jeden z drugim, a najlepiej zacytujcie mój wpis, gdzie napisałem że kartkę Mały dostał za niewinność? I mu się nie nalażała?

czekam z niecierpliwością.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 05.09.2010, 17:37
PvD napisał(a):Wyświetl post
a ten co stał blisko boiska i wpisał w serwisie internetowym był sędzią i słyszał

no popatrz co za fart jeden sędziował a drugi był kibicem-sędzią.
za coś musiał wylecieć, nie?
za brudne getry? za wypuszczoną koszulkę?
Weź się chłopie zastanów. Co to ma za znaczenie, czy powiedział "ch...u" czy "pe....le". Nie powinien się tak w ogóle odzywać.
Nie ma meczu, żeby Patryk nie pyskował w chamski sposób, więc nie ma żadnych przesłanek ku temu, aby nie wierzyć, że i dzisiaj pyskował. A że to był mecz o pietruszkę, pewnie myślał, że i w stosunku do sędziego może sobie na więcej pozwolić. Najwyraźniej się pomylił i tyle.
Patryk musi się opanować, bo kiedyś nas osłabi w ważnym meczu o punkty i dopiero będzie jazda.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.09.2010, 17:39
Nie wiadomo co z Małeckim zrobic, bo kazda próba utemperowania go,moze spowodować wyciszenie ale też zabicie w nim tej boiskowej zadziorności. Lepszy pyskaty Mały, niz taki błogosławiony Boguski. Zresztą kazdy sędzia jest .....m jebanym i ma spierdalac.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.09.2010, 17:42
willow napisał(a):Wyświetl post
za coś musiał wylecieć, nie?
za brudne getry? za wypuszczoną koszulkę?
Weź się.chłopie zastanów. Co to ma za znaczenie, czy powiedział "ch...u" czy "pe....le". Nie powinien się.tak w ogóle odzywać.
za coś wyleciał więc chcialbym poznać za co wyleciał. Może powiedział "k...a bez jaj z takim sędziowaniem" co pewnie wielu z was uznało by za normalną wypowiedź gdy odezwał się Żuraw czy też Sobol ale gdy tak powie Mały to jazda z nim

A tak na marginesie? Ty nie jesteś ten willow co kiedyś udzielał się w temacie ratowania sekcji koszykówki męskiej? chodzi mi o czasy Platinum Wisły Kraków?
Cytat:
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 05.09.2010, 17:42
Jak miał 17-18 lat to można go było usprawiedliwiać i pisać, że musi się poprawić, opanować.
Jednak wtedy z tego co pamiętam nie odstawiał podobnych jaj i w tym też okresie cieszył się moją największą sympatią.
Wszyscy znamy jego dalszy życiorys. Szkoda, by przez jednego z wielu kopaczy " Białej Gwiazdy",kibice Wisły dzielili się znów na dwa obozy. Nie warto. Tyle ode mnie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.09.2010, 17:46
gigant napisał(a):Wyświetl post
Zresztą kazdy sędzia jest .....m jebanym i ma spierdalac.
Z tym trudno się nie zgodzić

Jednak poważnie pisząc, to Małecki takimi odzywkami robi z siebie jedynie wieśniaka i tyle. O jakim tu charakterze mowa? To już takie czasy nastały, że każdy kto ....ami ne lewo i prawo rzuca jest charakterny?

Ja lubię zadziornych, ostro grających piłkarzy - taki jest np. Cleber. To jest charakterny facet a nie Małecki, któremu słowo ....a służy jako przecinek.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.09.2010, 17:47
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo co z Małeckim zrobic, bo kazda próba utemperowania go,moze spowodować wyciszenie ale też zabicie w nim tej boiskowej zadziorności. Lepszy pyskaty Mały, niz taki błogosławiony Boguski. Zresztą kazdy sędzia jest .....m jebanym i ma spierdalac.
Jaki błogosławiony Boguski, to przecież on a nie Małecki był zawieszony za chamskie zachowanie na boisku
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.09.2010, 17:50
MMTS napisał(a):Wyświetl post
jak Ci się podobają te słowa Małeckiego to mu to powiedz i poklep po ramieniu
A jak tobie się nie podobają słowa Małeckiego to mu to powiedz i go zwyzywaj
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 05.09.2010, 17:53
Pewnie było tak:
Podchodzi Małecki do sędziego:
- Przepraszam najmocniej Panie Sędzio, ile minut do końca meczu?
A arbiter do niego:
- Małecki, ty skur...synu pie...., końca meczu Ci się chce. Grać kur..., a nie o koniec meczu się pytasz. Albo kur..., dobra. Nie chcesz grać to spierd.... z boiska w piz...u. Czerwona!!!

Charakter to ma Cleber, charakter to ma Sobol. Charakter to jest to, o czym mówił Andrzej Iwan po meczu z Azerami, że wiślacy powinni umierać ze zmeczenia. Pyskowanie do sędziego w wykonaniu któregokolwiek z zawodników nie ma nic wspólnego z charakterem.
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.09.2010, 17:54
Na początku swojej kariery Christo Stoiczkow został zdyskwalifikowany dożywotnio za przewinienie gorsze niż te, które Małecki dotychczas w sumie popełnił w swojej przygodzie z piłką. Ktoś mądry jednak jakiś czas później zdecydował o jego odwieszeniu, mam wrażenie, że gdyby decydowali o tym nasi forumowicze to Stoiczkow nigdy więcej nie zagrałby w piłkę. Zrozumcie, że charakterny i niepokorny (oczywiście do pewnej granicy) piłkarz da drużynie więcej niż zniewieściały gracz typu Jirsak czy Boguski. Dodam jeszcze, że nie wiem kto sędziował mecz w Żywcu, ale często taki regionalny sędzia lubi pokazać swoją wyższość nad było-nie było reprezentantem Polski i pokazać kto na boisku rządzi w ten sposób się dowartościowując.
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 05.09.2010, 17:55
to wskaż jeden z drugim, a najlepiej zacytujcie mój wpis, gdzie napisałem że kartkę Mały dostał za niewinność? I mu się nie należała?

Czekam z niecierpliwością.
Przeciez to nie chodzi o to, ze napisales cos takiego wprost. Twoja wypowiedz sugeruje, ze być może Małecki jest niewinny a cała sprawę wyolbrzymił przewrażliwiony sędzia
Ten ostatni argument jest nietrafiony, zwróć uwagę, że obie kartki dla Patryka były jedynymi, które w czasie meczu pokazał arbiter. Chcesz mnie przekonać, że nagle w 84 minucie dostał ataku szału i postanowił kogoś wyrzucić z boiska?

Już dam Ci też spokój z "sędziowie czytaja takie teksty na forum a potem zbyt ostro oceniaja Małeckiego" (znowu niedokładny cytat, miej litość i nie mów, że ty inaczej poustawiałeś przecinki), bo to jest taka głupota jak lansowana przez niektórych opinia, że Kirm nie może dobrze grać, bo na niego krzyczą.

Patryk wielokrotnie dał dowód na to, że jest niezrównoważony i lubi się czasem zachować po chamsku. Nie dziw się zatem, że gdy wylatuje z boiska za "niesportowe zachowanie", to doszukuję się w tym jego winy.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 05.09.2010 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.09.2010, 17:58
akakiusz napisał(a):Wyświetl post
Na początku swojej kariery Christo Stoiczkow został zdyskwalifikowany dożywotnio za przewinienie gorsze niż te, które Małecki dotychczas w sumie popełnił w swojej przygodzie z piłką. Ktoś mądry jednak jakiś czas później zdecydował o jego odwieszeniu, mam wrażenie, że gdyby decydowali o tym nasi forumowicze to Stoiczkow nigdy więcej nie zagrałby w piłkę. Zrozumcie, że charakterny i niepokorny (oczywiście do pewnej granicy) piłkarz da drużynie więcej niż zniewieściały gracz typu Jirsak czy Boguski. Dodam jeszcze, że nie wiem kto sędziował mecz w Żywcu, ale często taki regionalny sędzia lubi pokazać swoją wyższość nad było-nie było reprezentantem Polski i pokazać kto na boisku rządzi w ten sposób się dowartościowując.
Widzisz żeby Małecki się rozwinął w przeciągu ostatnich 2 lat?
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.09.2010, 18:06
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Dwa lata temu Małecki był rezerwowym w Wiśle z rozegranymi 26 meczami w ekstraklasie, w tym 11 dla Zagłębie, strzelił trzy gole, w tym jeden dla Wisły, ile ma teraz to sam sobie policz.
Ostatnio edytowane przez akakiusz : 05.09.2010 o godz. 18:09.
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.09.2010, 18:07
Przeciez to nie chodzi o to, ze napisales cos takiego wprost. Twoja wypowiedz sugeruje, ze być może Małecki jest niewinny a cała sprawę wyolbrzymił przewrażliwiony sędzia
wyraźnie odniosłem się do słów cytowanych, jesli tego nie dostrzegasz to nie będę uświadamiał na siłę
Cytat:
Ten ostatni argument jest nietrafiony, zwróć uwagę, że obie kartki dla Patryka były jedynymi, które w czasie meczu pokazał arbiter.
no bo widocznie zasłużył
Cytat:
Już dam Ci też spokój z "sędziowie czytaja takie teksty na forum a potem zbyt ostro oceniaja Małeckiego" (znowu niedokładny cytat, miej litość i nie mów, że ty inaczej poustawiałeś przecinki), bo to jest taka głupota jak lansowana przez niektórych opinia, że Kirm nie może dobrze grać, bo na niego krzyczą.
przeczytaj jeszcze raz to do czego nawiązujeszalbo poproszę o dokładne cytaty bo nigdzie nie użyłem sformułowania czy też zasugerowałem że sędziowie czytają teksty na forum. Wszyscy w Polsce wiedzą, że Mały to trudny charakter, prasa już niejeden raz pisała o nim, że wybuchowy pyskaty itp i podbijanie tego tematu i potęgowanie nie służy ani Małemu ani Wiśle. Nigdzie nie napisałem, że sędziowie czytaj teksty na forum ale opinia o Małym jest powszechna i łatwo potem wszyscy będą się tłumaczyć "niesportowym zachowaniem Małeckiego" teraz nawet załóżmy że dostał za to co było cytowane,a jutro powie " ja pierdo....nie może być" bo błędzie arbitra czy też nie, . Pytanie czemu ukarał Pan Małeckiego" użył słów nieparlamentarnych po mojej decyzji z którą się nie zgadzał"

Teraz nie dziwi mnie, że Nikolę zawieszono w PUEFA. Też rozrabiak też pyskaty, sprawy sądowe to pewnie nawrzucał murzynowi, który się poskarżył. Przecież uefa za niewinność go nie mogła ukarać.
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.09.2010 o godz. 18:14.
Cytat:
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.09.2010, 18:11
podobno Mały przed meczem się ugadał z arbitrem że ten pokaże mu czerwoną, gdyż chciał poczytać jakie będą reakcje na forum TWSD.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.09.2010, 18:11
I to znacząco - z piłkarza wchodzącego jako rezerwowy w ciągu 2 lat został 2 strzelcem zespołu (8 goli) i drugim asystentem (10 asyst) oraz takiego co otarł się o reprezentacje.
Jeśli Ty nie widzisz rozwoju Małego to jakim cudem możesz oceniać piłkarzy?

W tym sezonie ma też 2 gole i asystę i jest najlepiej punktującym naszym piłkarzem. No ale fakt - ma "zły charakter" to już innym zaciemnia umysł na fakty w myśl dewizy - nie lubię go znaczy beznadziejny piłkarz

Żeby nie było wątpliwości - Iniestą to On nigdy nie będzie ale i tak jak na razie jest jednym z wiodących naszych piłkarzy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.09.2010, 18:13
Pamiętajmy, że to jest prosty chłopak. A przy tym niezbyt bystry. Więc takie chamskie odzywki są u niego na porządku dziennym. Mnie to w ogóle nie dziwi.
Tak już będzie zawsze i trzeba do tego przywyknąć póki jest piłkarzem Wisły.
Wiem, że tu każdy by chciał być wychowawcą i każdy najlepiej wie jak się powinien piłkarz zachować. Ale dajmy na wstrzymanie i skupmy się na tym, że strzela dla nas bramki
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 05.09.2010, 18:17
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie było tak:
Podchodzi Małecki do sędziego:
- Przepraszam najmocniej Panie Sędzio, ile minut do końca meczu?
A arbiter do niego:
- Małecki, ty skur...synu pie...., końca meczu Ci się chce. Grać kur..., a nie o koniec meczu się pytasz. Albo kur..., dobra. Nie chcesz grać to spierd.... z boiska w piz...u. Czerwona!!!

Charakter to ma Cleber, charakter to ma Sobol. Charakter to jest to, o czym mówił Andrzej Iwan po meczu z Azerami, że wiślacy powinni umierać ze zmeczenia. Pyskowanie do sędziego w wykonaniu któregokolwiek z zawodników nie ma nic wspólnego z charakterem.

Tylko zważ na to że jest wiele osób nieprzychylnych Małeckiemu, tak jak przykładowo Ty. Do Ciebie nie dochodzi że sytuacja mogła inaczej wyglądać. Po prostu coś ktoś napisał i Ty się tego trzymasz, choć naocznym świadkiem tych wydarzeń nie byłeś. Z góry zakładasz że jakiś anonim ma rację. Tym anonimem może, a nie musi być jedna z osób, które za wszelką cenę chcą zawiesić haka na Małeckim. A nie musi, bo równie dobrze może być to prawdą. No właśnie, może. Udowodnij że zwyzywał sędziego. Ja nie udowodnię że tak nie było dlatego z góry o niczym nie przesądzam. Pół na pół. Dopóki nie okażesz dowodów (zapis mp3, wideo, relacja którejś z osób prowadzących Wiślackie portale i które były na meczu. A były takie i musieli to widzieć skoro doszło ponoć do tak kontrowersyjnej sytuacji że Małecki zwyzywał sędziego to na chwilę mecz musiał być przerwany a 3/4 widzów skierowanych było na Małeckiego i sędziego) to nie masz po co krzyczeć i wprowadzać resztę osób w błąd. Mimo że aż się grzejesz na widok Małeckiego to zachowaj resztki obiektywizmu, sprawa się wyjaśni to wtedy będziesz razem z resztą brudzić chłopaka od stóp do głów. Na teraz jest to jedynie wróżenie z fusów.

Nie bronię go tylko denerwujące są takie wrzuty dla zasady, które na teraz nie mają żadnego pokrycia w prawdzie. Poza jednym komentarzem anonima.
Równie dobrze mógł powiedzieć "no ....a mać.." czy "ja .......ę" (na mecz 100 razy przewiną się takie słowa z ust większości zawodników). Mógł go też zwyzywać. A równie dobrze poszło o coś innego.
Wiesz jak było?
Ostatnio edytowane przez element : 05.09.2010 o godz. 18:28.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 05.09.2010, 18:20
wyraźnie odniosłem się do słów cytowanych, jesli tego nie dostrzegasz to nie będę uświadamiał na siłę
Dobrze, ale w takim razie po co się do nich odniosłeś? Dla zabicia czasu? Ja to zrozumiałem jako próba obrony Małego.

no bo widocznie zasłużył
Przynajmniej co do tego się zgadzamy

przeczytaj jeszcze raz to do czego nawiązujeszalbo poproszę o dokładne cytaty bo nigdzie nie użyłem sformułowania czy też zasugerowałem że sędziowie czytają teksty na forum. Wszyscy w Polsce wiedzą, że Mały to trudny charakter, prasa już niejeden raz pisała o nim, że wybuchowy pyskaty itp i podbijanie tego tematu i potęgowanie nie służy ani Małemu ani Wiśle. Nigdzie nie napisałem, że sędziowie czytaj teksty na forum ale opinia o Małym jest powszechna i łatwo potem wszyscy będą się tłumaczyć "niesportowym zachowaniem Małeckiego"
Proszę bardzo:
Kibice klubu najeżdżają na Małego puszczając w świat opinię, że pyskaty, że niewychowany i każdy powinien go ustawiać o do pionu. Nie dziwmy się potem, że każdy sędzia za "k...a przecież nie faulowałem" będzie dawał Małeckiemu żółte kartki albo zinterpretuje machnięcie ręką jako niestosowny gest wobec siebie, a nie złości zawodnika na samego siebie
Oczywiscie znowu nie napisałeś nic takiego wprost. Bez problemu natomiast można wyinterpetować z tego zdania tezę, że sędziowie ostrzej oceniają Patryka, bo ma opinie "boiskowego chama".
Przeceniasz opiniotwórczość tego forum, ogranicza się ona tylko do tematów transferowych.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.09.2010, 18:28
I w jakim celu te klotnie? Kartka, jak kartka, pilkarze je lapia i nie ma co z tego powodu robic tragedii. Malecki, jak widac zawsze na cenzurowanym ...ja tez za nim nie przepadam, ale ganic za kartke w meczu towarzyskim? Sobol w takim razie nie powinien sie pokazywac w Krakowie po niektorych swoich idiotycznych zagraniach na troche wyzszym szczeblu .
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.09.2010, 18:28
Hm to może ja dodam dwa słowa. Różnica między Koszarawą a Wisłą olbrzymia. Chłopaki z Żywca starali się póki mieli siły, ale i tak wiele im to nie pomogło. Co do naszych, napiszę o kilku bo nie wszystkim się przyglądałem.

Garguła słabo, miał co najmniej dwie fatalne straty. Po jednej z nich Koszarawa mogła strzelić bramkę, ale ich napastnik przestrzelił. Było również kilka piłek do przodu, niezła technika i jeden dobry strzał. Ale to na tle przeciwnika.

Paweł Brożek wyglądał przy chłopakach z Koszarawy jak gość z innej galaktyki. Bramki na wielkim spokoju. Jedna fantastyczna asysta. Jednak było trochę charakterystycznej dla niego niechlujności, zmarnowana setka i mało ruchu.

Rafał Boguski niby dwie bramki ale skuteczność fatalna. Bramki według mnie trochę farciarskie. Przy pierwszej ledwo się zabrał i przy lepszym obrońcy mogłoby z tego nic nie wyjść. Druga pod poprzeczkę, kilka minut po zmarnowaniu bardzo podobnej setki. Zgubienie piłki przy wyjściu na czysta pozycję było w tym meczu znakiem rozpoznawczym jego problemów z opanowaniem piłki. Żeby jednak nie było tylko źle: walczył, umie się znaleźć przy rozegraniu i myśli na boisku. Jak poprawi mankament skuteczności i piłka przestanie mu przeszkadzać będzie bardzo przydatny.

Mariusz Pawełek przyzwoity. Jedna fantastyczna interwencja. Wyciągnął piłkę, którą widziałem już w siatce.

Patryk Małecki - ładna bramka po dośrodkowaniu Jelenia bita z pierwszej piłki. Zmarnowana setka sam na sam. I jakiś jednak brak zaangażowania, powrotu po stracie, i niestety pretensje do kolegów z drużyny. Przydałoby się więcej myślenia na boisku. Sytuacja z kartką dla mnie dosyć jasna chociaż siedziałem po przeciwnej stronie boiska. Najpierw żółta (tutaj trudno mi powiedzieć czy za faul czy za pyskowanie) i później wylot za pyskowanie sędziemu. Nie wiem co mu powiedział ale sędzia się wyraźnie po tych słowach zdenerwował. Może mógł się powstrzymać, tym nie mniej wyciągnął czerwień. Na marginesie dodam, że mecz nie był znowu taki bez urazowy. Nasza młodzież kilkakrotnie wycięła graczy Koszarawy. Ci natomiast parę razy ścięli naszych, chociaż widać było coś w rodzaju respektu dla naszych gwiazdek.

Mateusz Kowalski, chłopak ma serce ale naprawdę jeśli jakiś cud nie zmieni jego gry to nie jest piłkarz na miarę Wisły.

Młodzi. Bardzo podobała mi się gra Rado i Jelenia. Rado bardzo dużo pracy w środku pola, dużo biegał i walczył. Jeleń bardzo ładnie na lewym skrzydle. Bramka strzelona na zimno. Z bloku obronnego podobał mi się Stanek. Cygal zawalił bramkę ale grał ambitnie i wspierał Jelenia. Po wejściu bardzo ambitnie i skutecznie grał Chrapek (pod koniec meczu jakby osłabł). Nieźle wypadli również Ligienza i Pawłowski. Ten ostatni przy swoich warunkach fizycznych (wysoki chłop) ma niezłą koordynację (widoczna przy strzale w poprzeczkę) i szczęście (bramka). Tyle, że przy bramce powinien strzelać w długi róg (no ale strzelił).

Na koniec nasz nowy nabytek. Boukhari wie o co chodzi w piłce, wie co trzeba zrobić tylko jeszcze nie do końca potrafi. Krzyczy jak trener i co mi się najbardziej podobało po każdej naszej bramce wracał na środek z piłką w ręku, co chyba szokowało lekko naszych innych graczy Ale wyedukował Kowalskiego, który powtórzył za kolejnym razem bieg z piłką na środek Facet ma ochotę na grę. Tylko jeden minus czyli skuteczność. Tutaj nie odbiegał od Boguskiego.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.09.2010, 18:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I to znacząco - z piłkarza wchodzącego jako rezerwowy w ciągu 2 lat został 2 strzelcem zespołu (8 goli) i drugim asystentem (10 asyst) oraz takiego co otarł się o reprezentacje.
Jeśli Ty nie widzisz rozwoju Małego to jakim cudem możesz oceniać piłkarzy?

W tym sezonie ma też 2 gole i asystę i jest najlepiej punktującym naszym piłkarzem. No ale fakt - ma "zły charakter" to już innym zaciemnia umysł na fakty w myśl dewizy - nie lubię go znaczy beznadziejny piłkarz

Żeby nie było wątpliwości - Iniestą to On nigdy nie będzie ale i tak jak na razie jest jednym z wiodących naszych piłkarzy.
To, że więcej gra to znaczy, że dostaje szanse.
Czy widzisz postęp w jego GRZE? Poprawił drybling/strzał/ dośrodkowanie/ grę głową? Czy ciągle gra to samo?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.09.2010, 18:36
To, że więcej gra to znaczy, że dostaje szanse.
Czy widzisz postęp w jego GRZE? Poprawił drybling/strzał/ dośrodkowanie/ grę głową? Czy ciągle gra to samo?
Tak widzę, poprawił drybling, strzał tylko dośrodkowania ma takie jakie miał czyli słabe.

Największy postęp w 2 lata to zrobił Marcelo, potem długo długo nic i Małecki. Inni nasi kopacze jak Boguski, Jirsak wręcz się cofają, a reszta stoi w miejscu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.09.2010, 18:37
Gol testowanego napastnika

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...go_napastnika/

Chrapek: Nie przeszkadza mi ta zmiana

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mi_ta_zmiana/
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 05.09.2010, 18:52
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
A moze by tak zarzad zapisal Maleckiego na jakas terapie?
Duża dawka ironii ale trafiasz w sedno. Moim zdaniem Wisła od dawna już powinna blisko współpracować z psychologiem sportowym. Mamy tu na miejscu w Krakowie jednego z najwybitniejszych fachowców w tej dziedzinie - pana prof Blecharza. Myślę że sesje u niego dałyby Małemu jak i np Boguskiemu czy Jirsakowi bardzo wiele.

Co do ostatnich meczów sparingowych: cieszy dobre wejście do drużyny Boukhariego i otwarcie Maaskanta na młodzież. Po większości zbyt wiele się nie spodziewam ale mam cichą nadzieję że Maaskant wydobędzie potencjał drzemiący w Nalepie i Rado.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 05.09.2010, 19:26
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
A jak tobie się nie podobają słowa Małeckiego to mu to powiedz i go zwyzywaj
niestety nie dysponuję tak bogatym zasobem słów jak Małecki i chyba bałbym się iść z nim na wymianę zdań...
a co do wyrzucenia, to należało mu się jak psu micha, dobrze że z kelnerami, źle że przy nowym trenerze, ale w końcu gość już nie ma 15 lat i wie co robi, a jak nie wie, to niech bierze tablety zamiast pić browar, to się uspokoi
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.09.2010, 19:39
Myślę, że ta kłótnia jest trochę znowu na linii i po bazie kto za SKWK a kto przeciw a Małecki jest tylko pretekstem ale co tam.
Za tę czerwień Mały powinien dostać solidną karę pieniężną. W tej sytuacji a ta kartka nie miała żadnego znaczenia ale w innym meczu mogła by nas drogo kosztować , tak że Patryk musi mieć w wdrukowane, że póki co obrażanie sędziów na całym świecie kończy się czerwieniem a w konsekwencji bolesną utratą poborów.
Przerobi raz przerobi dwa i zapamięta.
Nie ma co roztrząsać dalej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów