![]() |
Koszarawa Żywiec - Wisła Kraków na 100-lecie
Oto takie informacje się pojawiły na stronie mojego miejscowego klubu. Biorąc pod uwagę że że Wisła już potwierdziła swój wyjazd do Rzeszowa na 4 września to wątpię że Wisełka przejedzie taki kawał drogi do żywca w jeden dzień. Jeśli ktoś może więcej coś na pisać na ten temat byłbym wdzięczny.
|
Mysłałem, że Koszarawa juz nie istnieje i jest tylko Góral Zywiec.
|
Istnieje i gra w lidze "ogórkowej" (nowej V-lidze) i gra tam razem z Góralem. I właśnie na 100-lecie ma miasto Żywiec sprowadzić Wisłe żeby zagrała z Koszarawą
|
A moze to taki nowy projekt Wisly Krakow.
Zeby podneisc morale zawodnikow i pokazac ze jeszcze umieja wygrywac to beda grali na wszystkich jubileuszach klubow z nizszych lig (zart oczywiscie) |
Cytat:
Oby wiecej takich inicjatyw |
Nalezy sie cieszyc. ze na swoje jubileusze kluby zapraszaja wlasnie Wisle Krakow, w tym roku juz dwojka, Resovia i Koszarawa, a poza tym to wieksza reklama, nowi kibice itd
pewnie to jakos rozgranicza, kilku z podstawowego + mlodzi do Rzeszowa i paru innych podstawowych + mlodzi do Zywca, a w razie czego mozna sie jakos dogadac.. i najwyzej do Zywca zawitaja pozniej, albo z Resovia zagraja wczesniej i wtedy nie powinno byc problemow z wystawieniem dosc mocnego skladu |
A nuż się uda wypatrzeć jakiegoś strzelca, któremu się chce grać i który przyjmuje piłkę na mniej niż 10 metrów jak Boguski.
|
No to trzeba po raz drugi wybrać się na mecz Koszarawa-Wisła,a co do kibiców w tamtych rejonach ,to pełna zgoda,już podczas meczu pucharowego w naszym sektorze było kilka osób z tego miasta,a wiadomo że przyjazd uznanej drużyny przyciągnie na trybuny wielu fanów z których może część z braku w swojej okolicy mocnej drużyny(nie licząc Podbeskidzia) wybierze stadion przy Reymonta.
|
Jak dziś pamiętam mecz Wisły z Koszarawa w PP kilka lat temu. Kto oglądał widowisko to wie ze wynik, czyli 2:0 dla Wisły nie oddawał przebiegu spotkania a remis był by zupełnie sprawiedliwy ;) (co prawda w rewanżu powieźli Koszarawę 5:0).
No, ale wtedy to była zupełnie inna Koszarawa. Były pieniądze, były gwiazdy. Koszarawa bila się o awans do obecnej 2 ligi, w której potem z powodzeniem grała. No ale wszystko co dobrze szybko się kończy i wyszły jakieś przekręty i ogłosili bankructwo i grają teraz wychowankami w okregowce wiec nich nikt nie mówi ze nie istnieją i jeszcze Czarnych-Gorala będzie przytaczał jako jedyny klub w Żywcu ;) Jako ciekawostka można dodać ze Czarni Goral to taki mały protoplasta Lecha (tez klub fuzyjny) ale chociaż nazwy sobie zostawiali a nie zmieniali z Amica na Lech. |
Cytat:
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=202302 |
Cytat:
|
To też jest kwestia odpowiedniej polityki.
Bo powinni na takich promo meczach sprzedawać tonę gadżetów - jak jest, tego nie wie nikt |
Może to będzie druga drużyna, lub zagrają tymi którzy nie grali w Rzeszowie. Bardzo fajny pomysł można dać ludziom troche radości i sławić Wisłe. Nawet lepiej bo do Żywca bliżej niż do Rzeszowa :) A wszystko wskazuje na to, że i ten cały nowy terner z zachodu zobaczy troche Polski
|
http://www.zywiec.pl/szczegoly.php?id=5701
Kolejny link gdzie jest potwierdzony przyjazd Wiły do Żywca (można też poczytać krótko o historii Koszarawy). Szkoda że nie ma oficjalnego komunikatu od strony Wisły że taki mecz będzie a tylko mowa jest o meczu z Resovią. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
potwierdzone
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cie_koszarawy/ ciekawe jak podziela sklad + pewnie ktos z ME, 4 z Resovia, na drugi dzien z Koszarawa.. |
Ufff w końcu potwierdzone :) pewnie tak skład będzie łatany młodymi graczami a Maaskant będzie eksperymentował z taktyka ale tak będzie frajda zobaczyć ukochaną drużynę w moim mieście :)
|
W sumie dobrze, teraz każdy sparing jest na wagę złota dla Maaskanta :)
|
Spoko.Muszę pogadać z prezesem Startu Brzezie.Może na 60-lecie klubu (za 4 lata) Wisła mogłaby zagościć i tu.Bez szydery.
|
Wybiera sie ktos z na mecz na Koszarawę?
Nie wie ktoś ile kosztuje bilet na ten mecz? |
Słyszałem że 10 zł a 5 zł ulgowy
|
no to Wisła znowu w moim miescie;P mysle, ze zainteresowanie moze byc dosyc spore, pewnie pelen stadion:) a jeszcze za siatkami mozna stac;)
|
Właśnie... Wybiera się jakiś kibic Wisły na mecz? ;>
|
Cytat:
|
Jestem ciekaw jaki skład wystawi Wisła na to spotkanie. Jak wiemy najmocniejszy ma wystawić dzień wcześniej na meczu w Rzeszowie , także nie sądzę aby prestiżowi zawodnicy naszego klubu grali w niedziele. No może nie od początku. Zresztą rożnie może być z Resovią , Wisełka wyjdzie najmocniejszym składem a potem hurtowo najlepsi zostaną wymienieni i ci z kolei mogą także pograć z Koszarawą. Lub najmocniejszy w sobotę a już słabszy na meczu w Żywcu.
No sam nie wiem.. I nie ukrywam ,że mnie to ciekawi odnośnie tych dwóch jubileuszowych meczów z udziałem Wisły |
Cytat:
|
Cytat:
Co do biletów: 15zł- trybuna 10zł- miejsca stojące 5zł- ulgowe dla młodzieży (do lat 15 chyba) Kobiety za darmo :D:D Przynajmniej tak mi powiedzieli :P Bilety będzie można nabyć chyba dopiero w dniu meczu... ale nie jestem pewna...;/ |
Cytat:
wedlug tego co pisala oficjalna na facebooku to sklad bedzie wymieszany... tzn. czesc pierwszego skladu w sobote, czesc w niedziele... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl