The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2010, 12:03
No właśnie - optymizm związany z Burligą nie jest moim zdaniem uzasadniony. Nie sądzę by był realną alternatywą dla Cikosa, czy Piotrka.

Nie ma innego wyjścia jak zakontraktowanie minimum jednego bocznego obrońcy, inaczej szybko przyjdzie nam za to zapłacić. Jak się (odpukać) zdarzy kontuzja Piotrkowi czy Erikowi, to jesteśmy w czarnej d....
Po Cikosu widać ponadto skłonność do zarabiania kartek, co powinno jeszcze motywować do znalezienia jego zastępcy.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.09.2010, 12:14
Flamengista : jak cytujesz to cytuj całą wypowiedź na jakiś temat, a nie jedno zdanie wyrwane z kontekstu, bo trochę się ośmieszasz.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Graliśmy z zespołami, które będą broniły się przed spadkiem. Mecze były bardzo wyrównane, może poza tym z Ruchem, gdzie zostaliśmy po prostu zjedzeni.
Raczej wątpię, że Widzew będzie bronił się przed spadkiem, ale OK, pożyjemy zobaczymy.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że niektórych tutaj czeka niedługo terapia szokowa. Myślę tutaj o gościach jak ten powyżej, którzy uważają, że jesteśmy równie dobrzy, ba - nawet mocniejsi niż sezon temu.
Jak już napisałem, poczekamy, pożyjemy, zobaczymy. Sam chciałbym, żeby Wisła zdobyła mistrzostwo, ale przy tym, że była przebudówka i obrona nadal nie jest skompletowana to obstawiam miejsce w pierwszej piątce. Zobaczymy czy się na tym przejadę.

Dodatkowo śmieszy mnie to, że tak 'doświadczony' forumowicz, ba - były moderator, ma najzwyklejsze w świecie problemy z czytaniem ze zrozumieniem Moje gratulacje, czapki z głów Bo przecież ja nigdzie nie napisałem, że jesteśmy tacy sami lub mocniejsi niż przed sezonem. Ale OK, luzik, już się zaczynam przyzwyczajać Wolfy, że lubisz przekręcać wypowiedzi tych z którymi dyskutujesz tak żeby tylko pasowały do Twojej riposty.

Resztę tekstów rzucanych pod moim adresem przemilczę, zobaczymy jak to będzie, a coś czuję, że to nie ja będę później odszczekiwał to co powiedziałem.

Mimo wszystko pozdrawiam ;-)
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.09.2010 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.09.2010, 12:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Burliga... 22 latek z prawie zerowym doświadczeniem ligowym, o talencie predysponującym go do gry gdzieś w słabszych klubach naszej marnej ligi...
Toć ma byc zmiennikiem,a nie podstawowym obroncą i moze gdy mu przyjdzie grac to moze własnie w konfrontacji ze słabymi klubami naszej marnej ligi...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.09.2010, 12:28
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Toć ma byc zmiennikiem,a nie podstawowym obroncą i moze gdy mu przyjdzie grac to moze własnie w konfrontacji ze słabymi klubami naszej marnej ligi...
I nie zrobi wtedy różnicy.

Ale może i masz rację - poza tym jest młody i na pewno się jeszcze rozwinie...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2010, 12:49
Jestem trochę zaskoczony brakiem transferów w obronie - nie tego oczekiwaliśmy od nowego dyrektora sportowego, by sprzedał nam Diaza z lewej strony obrony czy zrezygnował z Singlara po to, by nikogo wzamian nich nie proponować. Golański może i owszem jest jakąś alternatywą - może grać i z prawej i z lewej strony obrony - tylko jeśli chodzi o formę to jedna wielka niewiadoma.

Aha - i nie dam sobie kitu wcisnąć, że piłkarze z kartą na ręku są dobrzy... jak tacy byli, to już dawno znaleźli angaż w jakimkolwiek klubie zachodnim.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2010, 12:59
A kto wciska taki kit ? Przecież wyraźnie powiedział Stan, że wolnych jest masa, ale większość za słaba. A nam potrzeba jakości.

Poprzedni trener czy dyr sportowy pewnie wziąłby dwóch od menedżera, byle mieć spokój w prasie i uciszyć kibiców.
Ale ten wyraźnie nie idzie na łatwiznę, tylko poważnie podchodzi do tematu i szuka piłkarzy, którzy mogą coś dać drużynie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.09.2010 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.09.2010, 14:43
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Raczej wątpię, że Widzew będzie bronił się przed spadkiem, ale OK, pożyjemy zobaczymy.
Nie, graliśmy z samymi faworytami do majstra.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.09.2010, 15:16
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Aha - i nie dam sobie kitu wcisnąć, że piłkarze z kartą na ręku są dobrzy... jak tacy byli, to już dawno znaleźli angaż w jakimkolwiek klubie zachodnim.
czyli jeśli np. jutro/pojutrze podpiszemy Golańskiego, to będziesz pierwszym który będzie twierdził, że ten zawodnik dobry nie jest?
Po za tym "dobry na lige polską" to nie jest tożsame z "dobry na lige zachodnią"...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.09.2010, 16:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli jeśli np. jutro/pojutrze podpiszemy Golańskiego, to będziesz pierwszym który będzie twierdził, że ten zawodnik dobry nie jest?
Po za tym "dobry na lige polską" to nie jest tożsame z "dobry na lige zachodnią"...
Tylko, że golański to nie jest tani zawodnik więc najlepiej byłoby go zakontraktować do końca rundy a w zimie poszukać wzmocnień. Bo przy dłuższym kontrakcie jak zacznie przegrywać rywalizacje to znów będzie lament jak np z Lobo a i teraz ie jest powiedziane że musi wygrywać rywalizacje z Brożkiem bo skoro taki dobry to czemu jeszcze nie znalazł klubu Ale puki co to jeszcze daleka droga i licze na bardziej ambitnego zawodnika nawet z mniejszym doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2010, 17:13
za friko też mozna wyszukac solidnych grajków (Marcelo,Cleber,Paulista).Frankowski też 12 lat temu Wisłe nic nie kosztował jak przechodził z 3 ligowego Martigues a potem strzelił 100 bramek.
No ale żeby znaleźc takie perełki to trzeba miec skautów a czy takowi pracują obecnie dla Wisełki ? Chciałbym żeby tak było.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.09.2010 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.09.2010, 18:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
za friko też mozna wyszukac solidnych grajków (Marcelo,Cleber,Paulista).Frankowski też 12 lat temu Wisłe nic nie kosztował jak przechodził z 3 ligowego Martigues a potem strzelił 100 bramek.
No ale żeby znaleźc takie perełki to trzeba miec skautów a czy takowi pracują obecnie dla Wisełki ? Chciałbym żeby tak było.
jak mnie pamięć nie myli musieliśmy zapłacić za Frankowskiego chyba 300 tyś $.mam nadzieję,że pamięć mam dobrą i nie pomieszałem czegoś.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.09.2010, 18:52
Za friko można wyszukać dobrych piłkarzy, ale w przerwie między sezonami - takich, którym skończyły się kontrakty. Teraz, gdy zamknęło się okienko transferowe zostali zawodnicy, którym skończyły się kontrakty i NIKT IM NICZEGO NIE ZAPROPONOWAŁ, a spośród takich znaleźć kogoś solidnego może być bardzo ciężko.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.09.2010, 19:06
Nasi się przygotowują na zimowe okienko, w którym pozyskamy tj gwiazdki jak przykładowy Jefferson Farfan, Marcelo itp.
tzn. mam taką nadzieję
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 03.09.2010, 19:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak. W przyszłym roku do wzięcia będzie chociażby klasowy lewy obrońca/pomocnik. "Za słaby" na Wisłe, ale myślę że klub znajdzie bez problemu. Mowa o Piotrku Brożku.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.09.2010, 19:36
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
dla mnie prawda jest taka, ze mamy duze szanse na MP i ja w to wierze.
niektórzy wierzą w Xenu, mitycznego tyrana który dawno temu przywiózł na Ziemię część swoich poddanych i zamknął ich w ziemskich wulkanach w celu indoktrynacji, na szczęście im udało się uciec i żyją w ludzkich ciałach. Poważnie.

myślę że zarówno twoje jak i opisane wyżej wierzenia mają taką samą szansę okazania się prawdą.

Poważnie, oglądasz czasem Wisłę? Tą bezładna kopaninę, ten brak sił i umiejętności, tą bezsilność? W jaki sposób wysnuwasz taką tezę, na jakich argumentach ją opierasz? Ja nie widzę logicznego uzasadnienia, bo argument: jesteśmy Wisła Kraków już na nikim w tej lidze nie robi wrażenia.

Nasi piłkarze nie mają umiejętności ofensywnych, jak stracimy pierwsi bramkę jest po nas, rozbito całą obronę nie wzmacniając znacząco ofensywy, co więcej atmosfera w zespole pozostawia wiele do życzenia, tworzą się grupki. Najgroźniejsi rywale wzmacniają się (Polonia) bądź utrzymują skład mimo ofert (Jagiellonia). Legia oczyściła swój skład z zalegającego szrotu, więc też jest krok przed nami, teraz pozostaje jej rozsądnie budować. Lech ma Ligę Europejską, fajne mecze i kasę do zarobienia. Bełchatów prezentuje się bardzo solidnie, z mocną obroną już rok temu nie daliśmy im rady. Śląsk zrobił ciekawe transfery, Kaźmierczak czy Sobota to super posunięcia. Nawet w Koronie widać jakąś przewodnią myśl - tylko Wisła bez ładu, składu, myśli przewodniej i sensu. Chyba że widzisz taki w pozbyciu się w jednym okienku jej najlepszych piłkarzy.

Na chwilę obecną jesteśmy w stosunku do rywali kilka kroków w tył, nie wierzę w to że jedna runda wystarczy holendrom na wyczyszczenie naszej stajni Augiasza. O ile wogole się uda, i będą mieć taką możliwość daną przez bosa.

Każda z drużyn przeze mnie wymienionych ma argumenty aby być wyżej niż Wisła, albo co najmniej ja pokonać w meczu. Jeśli po tej rundzie będziemy liderem, zgłaszam dobrowolnego bana na pół roku - bo będzie znaczyło że na piłce się nie znam i nie ma sensu tu pisać.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.09.2010, 20:22
Zgodzę się z tobą w większości. Poza jednym nie wierze w to żeby Legia w tej rundzie dała rade nas wyprzedzić oni mają obecnie jeszcze większy dramat niż i trenera który nie ogarnie tego chyba że uda im się podpisać innego szkoleniowca. Ale to by oznaczało kilka wtop więc już nie będą w stanie dogonić czołówki. Mecz z Jagą odpowie nam na ile się pozbieraliśmy i jeśli jakimś cudem wygramy to nie wierzę żebyśmy wypadli poza top 3 bo jak wygarniemy pkt z Jagą to możemy z każdym taka moja wersja wystarczy walczyć a to będzie świadczyć że trener do tych zakutych łbów przemawia. Lech nie wiem czy da radę kondycyjnie uciągnąć ligę bo będzie musiał naprawdę ostro walczyć w LE żeby cokolwiek ugrać. Tak więc widzę to tak że mocno przed nami Jaga i Polonia. Troszkę przed nami GKS i Amica. Ale to jest taki dystans że holender jak trafi z motywacją to spokojnie możemy ich dogonić. Tak naprawdę to nasza liga jest taka że wszystko jest możliwe. I tak się może też stać że nagle wszyscy w przerwie reprezentacyjnej stracą formę. A my i Legia nagle zaczniemy grać ponad ligą.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.09.2010, 20:56
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak. W przyszłym roku do wzięcia będzie chociażby klasowy lewy obrońca/pomocnik. "Za słaby" na Wisłe, ale myślę że klub znajdzie bez problemu. Mowa o Piotrku Brożku.
klasowy...? Z dobrym dryblingiem i świetnym dośrodkowaniem, świetnie ustawiający się, nie gubiący linii spalonego, z dobrym odbiorem, często włączający się do akcji ofensywnych, biegający przez 90 minut z pełnym zaangażowaniem?
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Stary 03.09.2010, 21:41
Chyba nie było
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Przynajmniej che mu się grać...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2010, 22:10
Powiedzcie mi jak to jest - był facet do wzięcia za grosze, a my zdaje się nawet nie spróbowaliśmy po niego sięgnąć. S. Kislyak właśnie władował bramkę Francuzom i Białoruś po jego golu wygrała.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2010, 22:14
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi jak to jest - był facet do wzięcia za grosze, a my zdaje się nawet nie spróbowaliśmy po niego sięgnąć. S. Kislyak właśnie władował bramkę Francuzom i Białoruś po jego golu wygrała.
bo mamy Jirsaka który kosztował fortune (jak na nasze możliwości).Najpierw jego trzeba by sprzedac a potem myślec o kimś nowym
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2010, 22:17
Już tak nie płacz o tego Jirsaka, chłopaka jak by się pozbyć chcieli już dawno grałby w jakimś Bytomiu na wypożyczeniu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 03.09.2010, 22:24
Kislyaka każde dziecko zna od 5 lat wiadomo skąd Więc skoro u nas nie gra to znaczy, że go nie chcieli. Albo w Polskich klubach siedzą tępaki którym nie zależy na rozwoju tylko na odwaleniu pańszczyzny i zgarnięciu pensyjki. Jedno z dwóch. A może obydwa.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2010, 22:24
Ale dlaczego go nie chcieli?

edit: tofik - pretensji nie mam do Holendrów jeno do wcześniejszych zawiadowców
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.09.2010 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 03.09.2010, 22:40
Fakty są takie że podpisał z Rubinem Kazań i tam się przeniesie po zakończeniu kontraktu w Mińsku. Pewnie się nie przebije, ale być może to był warunek, że przejdzie do tak silnego klubu ?Myślałem, że chodzi ci dlaczego WCZEŚNIEJ go nie sprowadziliśmy. Jak jeszcze nie był wiodącą postacią w Mińsku, a znało go każde dziecko.

Jeśli chodzi ci o to okno to Stan z Maaskantem przyszli, jak transfery już były zrobione. Nawet nie wiem przez kogo te wszystkie Bunozy Czikosze itd zostały sprowadzone. Dlatego nie mam do nich pretensji. Prawdziwa robota tych ludzi będzie widoczna w zimie. W każdym razie już dzięki kontaktom gra u nas Boukhari, więc nie ma co narzekać i płakać bo ktoś tam strzelił gola i dlaczego on u nas nie gra
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.09.2010 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.09.2010, 23:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie wiem przez kogo te wszystkie Bunozy Czikosze itd zostały sprowadzone.
Wytropił ich nasz skauter, Zdzisław Kapka
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.09.2010, 23:53
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jestem trochę zaskoczony brakiem transferów w obronie - nie tego oczekiwaliśmy od nowego dyrektora sportowego, by sprzedał nam Diaza z lewej strony obrony czy zrezygnował z Singlara po to, by nikogo wzamian nich nie proponować. Golański może i owszem jest jakąś alternatywą - może grać i z prawej i z lewej strony obrony - tylko jeśli chodzi o formę to jedna wielka niewiadoma.

Ja dle mnie to sam fakt ze Diaz byl juz dawno obserwowany i klub wiedzac o tym nie szukal ,i co waznsjsze nikoggo nie znalazł to kpina bo jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym.

Ale filozofia Cupiala nadal żywa,tz sprzedajemy wszytsko co ma jakąs wartosc (Marcelo,Diaz,Glowa)a powstałe dziury łatamy tanim asfaltem.w ty wypadku niczym bo nikogo nie pozyskalismy.,nawet z karta nie potrafimy jak na razie............A jestem pewnien ze gdyby u nas cos gral taki Jirsak ,czy Boguski w senie ze bylo by nimi zainteresowanie i mozna by na nich zarobic to tez juz by ich w Wisle nie bylo.Jednym zdaniem w klubie zostal tacy krorych nikt za granica nie chce i Cupial nie moze ich komukolwiek opylic a pewnie bardzo by chcial.Potem dolaczy 2-3 z MLodej i ilosciwo bedzie sie zgadzalo

Bez obrony ,rozgrywajacego ,gdzie a ataku jest sam Rios mozemy sobie grac w kulki a nie w pilke,naprawde dziwie sie tym ktorzy spodziewaja sie Majsta w tym roku.Ja bedzie pudlo to bedzie naprawde dobrze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.09.2010 o godz. 23:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.09.2010, 00:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
ktorzy spodziewaja sie Majsta w tym roku.
Edytuj posta bo zaraz pojawi się nadworny mądrala który ustawi Cię do pionu że u nas jest mistrz a nie majster

A co do naszej przyszłości -dopóki wszyscy są zdrowi, to różnie może być.Tył wiadomo, ale jak Cleber będzie zdrowy to da się to ogarnąć.Przód - pomijając wartość tych grajków to konkurencja jak nigdy.Kiedy wcześniej x czy y mógł grać permanentną chujnie i tak za tydzień zagrał(bądź przynajmniej wszedł na te 30-20 min), teraz obserwuje mecz z trybun.

-Rios pokazał mały błysk - oczywiście nie można się podniecać bo wiemy jak z Kirmem było.
-Żuraw na razie kiepsko ale widać że mu zależy jak cholera więc powinno być lepiej.
-Mały jak zwykle - chaos ale jak by nie było 2 bramy są, do tego to jest dla niego tak na prawdę ostatnia szansa by coś osiągnąć.Ma biała kartę , ma trenera który wie o co w piłce chodzi, nic tylko zapierdalać na treningach i skoncentrować się na grze a nie na machaniu łapami.
-Boukhari - niby wielka niewiadoma, koleś co ma najlepsze lata za sobą ale duży plus - Maaskant widział go przez 2-3 tyg w wakacje więc domyślam się że gość nie jest zapuszczony i utuczony przez kebaby i turkishe pizze.
Jeśli mu coś nie wysiądzie, to powinno być nasze ogromne wzmocnienie.
Powiedzmy sobie też szczerze - to zawodnik z najlepszym cv jaki kiedykolwiek biegał po naszych stadionach.Nikt mu nawet do pięt nie sięga a mimo totalnie nie udanego sezonu w Turcji - to on jednak ma 30 lat.To nie jest jeszcze emeryten party.

Tak więc cholera wie co to z tą drużyną będzie w tej rundzie
Jaga dla mnie nie będzie jeszcze wyznacznikiem.Takim pierwszym to będzie chyba dopiero mecz w Poznaniu(za prawie 2 miesiące).Tu już będzie można oczekiwać nie czarów ale lepszej gry niż dziś - Oczywiście w założeniu że szczególnie w tyle szlag nie trafi Clebera czy choćby Brożka
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.09.2010, 08:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
E
Tak więc cholera wie co to z tą drużyną będzie w tej rundzie
Jaga dla mnie nie będzie jeszcze wyznacznikiem.Takim pierwszym to będzie chyba dopiero mecz w Poznaniu(za prawie 2 miesiące).Tu już będzie można oczekiwać nie czarów ale lepszej gry niż dziś - Oczywiście w założeniu że szczególnie w tyle szlag nie trafi Clebera czy choćby Brożka
Cały post bardzo mądry, a szczególnie zgadzam się z końcówką. Tak naprawdę to teraz wszyscy wylewają wiadro pomyj na Zarząd, ale nie wiadomo jak to będzie. Może być tak jak było, gorzej raczej nie powinno być. Ale. Ale może być także dużo lepiej. Kto wie, może metody ( obiadki etc. ) i treningu Maaskanta poskutkują, okaże się że złapią co po niektórzy zajebistą formę i będzie lux. Przypomnieć trzeba że Marcelo jak przyszedł do Wisły to też nikt nie wiedział o co chodzi, a dzisiaj wszyscy po nim płaczą. Kto wie, czy na tym forum w zimowym okienku nie będziemy pisać że priorytetem jest zatrzymać Bunoze i Cikosa ? To są dopiero pierwsze mecze, wszyscy się podniecają Polonią, Jagą, Bełchatowem - ale my do nich tracimy tylko 1 pkt. Wystarczyłoby zagrać lepszy mecz w Chorzowie i to dziś Wisła byłaby liderem i pewnie inne nastroje by były. Trzeba być optymistą.

Ja osobiście, podsumowując okienko transferowe, najbardziej w kolejności w jakiej wyliczam liczę na :

Riosa, Bunoze, Cikosa, Chaveza.

Na papierze kadre mamy naprawdę zajebistą.

Moim zdaniem okaże się, że

- optymalnym zestawieniem obrony będzie - Cikos, Cleber, Chavez, Brożek Pi
- pomocy - Małecki, Garguła, Sobolewski ( na zmiane z Wilkiem ), Kirm
- atak - Rios, Brożek

Niech ktoś wkońcu zauważy w tym klubie że Żuraw nie ma już sił na pełne 90 minut, ale jest IDEALNYM piłkarzem który może wejść w 60 minucie meczu i pyknie 2 bramki! To jest klasa sama w sobie wtedy. I myśle że wyprzedzi tych wszystkich Sobiechów, Smolarków i innych w klasyfikacji strzelców na koniec i to zostawi ich daleko w tyle.

Bunoza powinien odbyć rozmowę z sztabem i ktoś mu powinien ewidentnie naświetlić, żeby nie obrażał się że nie będzie grał, tylko niech uczy się od doświadczonych Clebera i Chaveza bo ja będzie trzeba podziękować Clebiemu w zimie to on wskoczy na jego miejsce, a obrońce jakiegoś młodego znów się dokupi.

Najgorzej z Cikoszem - jemu trzeba chyba postawić jasno sytuację, że musi zapier*** i być coraz lepszym, wtedy dostanie dobry kontrakt u nas i będziemy współpracować dalej. Osobiście spodobał mi się i wydaje mi się że on jeszcze zrobi duży postęp u nas przez ten rok i zostanie.

Wilk dobry transfer, zastąpi sobola, nie ma co gadać. Palijć to mi taką zapchajdziurą zalatuje, wydaje mi się że Maaskant weźmie się za Kirma i on jeszcze pokaże co potrafi.

Nadal liczę na Gargułę i to bardzo. Smuci mnie postawa i osoba Tomka Jirsaka. Sympatyczny chłopak, a nie może się stać tym naszym Napoleonem w końcu.

Natomiast Rios. Riosa to będzie zajebiście ciężko utrzymać u nas za rok, zobaczycie. Jeszcze będą rozmowy że to będzie główny cel transferowy za rok Klei mu się piłka do nogi jak nie wiem. Narazie pojeździł po małych stadionach, jak on poczuje głód wygranej, głód sukcesu, jak poczuje że w tym klubie może coś osiągnąć to wtedy będzie to czołowy zawodnik naszej ligi.

Moim zdaniem nadal mamy problem w bramce. Jovanića nikt jeszcze nie ocenił tak do końca, bo nie można. Nie podoba mi się takie mieszanie tą pozycją, raz ten raz ten. Pawełek jest nadal ewidentnie niepewnym bramkarzem. Dlatego, jeżeli Jovanić nie popełnił jeszcze żadnego błędu ani nie zdarzają mu się wpadki uważam że powinno mu się dać szansę na dłużej i on powinien stać między słupkami.

Może być różnie. Może być kicha i padaka, a może być 1 miejsce i parę punktów przewagi na jesień.

To tyle jeżeli chodzi o okno transferowe. Natomiast to co po oknie - jestem niemal pewien że kogoś zakontraktują jeszcze może nawet przed Koroną, jednak naprawdę nie ma się co spodziewać że będzie to ktoś kto wskoczy do 1szej 11'stki. To będzie raczej gość ktory w razie potrzeby będzie mógł zastąpić w jak najlepszym stopniu grę Cikosza i Brożka. W Golańskiego nie wierze. Gdyby miał już podpisać w Polsce to by już podpisał, pewnie jeszcze chodzi po prośbie i szuka gdzieś za granicą lepszą kasę - cóż - jego prawo. Chociaż głupio myśli, bo miał gość papiery na grę, było wrócić teraz do Polski do tej Polonii nawet albo Wisły, zapieprzać, odbudować się i pukać do kadry na Euro 2012. Spoko, najwyżej znajdziemy kogoś w Niemczech na tą pozycję.

Na koniec pogdybam. Przed meczem dzisiejszym naszej Kadry postaram się tchnąć w Was trochę optymizmu i zachęcić do wyczekiwania kolejnego meczu naszej Wisłeki. Pomyśle, co by było gdyby :
- Cikos i Bunoza okazali się talentami na miarę Marcelo?
- Chavez był tak solidny jak Cleber i był zaporą nie do przejścia, a do tego chciałby u nas zostać ?
- Brożek Piotruś, wkurzony i zdegustowany ostatnią sytuacją, chcąc udowodnić że nie jest gorszy od swojego brata zacznie grać na poziomie choćby meczu Wisła - Barcelona 1 : 0 ?
- Mały stanie się drugim Kubą Błaszczykowskim bo papiery na to jakby nie patrzeć ma
- Sobolewski złapie drugi oddech bo przestraszy się Wilka ?
- Garguła w końcu złapię formę choćby z Bełchatowa, będzie chciał wrócić do kadry na Euro
- Wilkowi nie spodoba się to że przegrywa rywalizację z Sobolem i zacznie ostro zapieprzać ?
- Tomek Jirsak wkurzy się że Garguła go całkowicie zdominował i będzie się starał to zmienić ?
- Kirm stanie się prawdziwym Kirmem, choćby tym z meczu Polska - Słowenia
- Rios okaże się talentem pierwszej klasy, takim jak wyjeżdżają do Europy z Argentyny inni piłkarze do mocnych europejskich klubów ?
- Brożek pyknie te 20 bramek w sezonie, jak za dawnych lat
- Boguski złapię formę sprzed kontuzji
- a Żuraw w końcu w wywiadzie pomeczowym powie że jest bardzo fajnie i dobrze i jest zadowolony bo znów strzelił bramkę

To przecież my ich wszystkich porozjeżdżamy w tej naszej kochanej lidzie Hehe.
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 04.09.2010 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.09.2010, 08:14
na miejsce Głowackiego i Marcelo nie kupili nikogo? przyszedł Bunoza który jak widać z meczu na mecz gra coraz lepiej i Chavez jeszcze nie gral, ale zagrał 3 mecze na mistrzostwach świata. Cały czas twierdzą że z kimś negocjują na boki obrony, powiadają że z Golańskim. To dobry piłkarz, w Bukareszcie byl w konflikcie z władzami czy tam trenerem dlatego niegrał, potem kontuzja (swoją drogą, czy każdy Ku** Polski pilkarz ktory wyjedzie za granice musi mieć kontuzje? czy to jakiś sabotaż?)

Wojtas napisal:
Cytat:
ktorzy spodziewaja sie Majsta w tym roku
Na Mistrza są duże szanse(kiedy do was dotrze fakt że Polska liga to dno?), na Majstra, gdzie są marne szanse, to się z tobą zgodze

ps. czy wy zawsze musicie myślec pesymistycznie kty kogoś kupią do klubu? zawsze jest jakieś ale, że ch**, że polak, że nie polak i tak można wymieniać w nieskończoność, zluzujcie. poczekajcie jakiś czas może goście się przyzwyczaj do siebie i zaczną grac pilka.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 04.09.2010 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.09.2010, 09:05
akurat rozwiązanie kontraktu z Singlarem to dla mnie ewidentny sygnał, że negocjujemy z lepszym obrońcą i szykujemy na niego kasę... moim zdaniem Golański byłby dobry... dla mnie byłoby optymalnie podpisać z takim graczem 2 letni kontrakt i jako rezerwowego/wchodzącego do składu mieć takiego Cikosa...

Łobodziński mam nadzieję, najpóźniej zimą znajdzie sobie klub...
Sobol moim zdaniem powinien zimą odejść bo jest za silny i za drogi na ławkę, a trzeba szukać następcy...
"Jakotaki" rezerwowy może być Jirsak bo zarabia chyba zdecydowanie mniej.
Lewa obrona to zagadka. Jak dla mnie Piter Brożek jest dobrym lewym obrońcą, a beznadziejnym lewym pomocnikiem- techniki, dryblingu to on ci nigdy nie miał. Problem w tym, że na lewej obronie też mu łatwo wygrać nie będzie rywalizacji, a ten rywalizacji nie lubi... przegrał z Diazem i już płacz... szkoda trochę że za darmo odejdzie... ale w sumie to on ma Wisłę chyba głęboko w poważaniu... jak grał w pierwszym składzie to olewał na maksa. Komentarze w stylu "sam se zagraj" uwłaczają takiemu klubowi jak Wisła. Poza tym skoro wszyscy widzą, że on się bardziej na lewą obronę nadaje, a ten siebie cały czas uważa za lewego pomocnika to pytań nie mam.

W pomocy spodziewam się przede wszystkim wielkich wzmocnien na środku. Mam nadzieję, że Valckx i Maaskant widzą, że tam mamy w zasadzie 2 osobową dziurę. Mam nadzieję, że zimą przyjdzie 2 środkowych pomocników z najwyższej jak na naszą ligę półki. Wiem że warunki fizyczne nie grają roli, ale chciałbym żeby ci piłkarze przede wszystkim oprocz walorów technicznych mieli wolicjonalne i fizyczne. Zeby nie byli to pilkarze typu Jirsak, Iwański itp. nie lubię mikrusów na środku pomocy- szczegolnie gdy nie gramy 3 w srodku pomocy.

Podsumowując liczę:
-na 2/1(gdyby przyszedł Golański) mlodych piłkarzy do obrony z ameryki południowej bo tam można tanio znaleźć takich Diazów itp. i nie beda chcieli zarabiac setek tysiecy dolarów i byc moze jednego doswiadczonego za darmo ogranego w Europie jak Cleber przed laty
-2 piłkarzy których naprawdę sobie upatrzymy choćby kosztowali po 1mil Euro do środka pomocy bo to jest serce drużyny

I jak dla mnie to powinno wystarczyc. Liczę, że jeżeli będzie trzeba to wydamy nawet do 3mil Euro w następnym okienku na te konieczne wzmocnienia.

Ze skrzydłowych mamy Nadira, Małeckiego, Kirma, Paljica i moim zdaniem to narazie musi wystarczyc, bo oni maja potencjal napewno.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 04.09.2010 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów