|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niestety. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W trampkarzach? No bez przesady... Chyba aż takiej degrengolady w Polsce nie ma. Ja wiem, że zabawy w słoneczko, ja wiem że chlanie wódy, ale chyba nie w wieku trampkarza?!
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wywiad z Valkx'em:
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,83...onych_sum.html Ciekawie, choć zastanawia mnie kwestia prawej obrony. Rozumiem, że nie szukają zmiennika bo jest Burliga? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Trampkarze starsi to chłopak może mieć 13-15 lat. To myślę że wódę mogą ładować jak nic. Taki świat, takie młode talenty.
A ja się tak zastanawiam czy jeśli ktoś dziś chciałby kupić Wisłę od Cupiała to kosztuje blisko połowę mniej niż jeszcze 2 miesiące temu. Wręcz okazja. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja się pytam: "gdzie są rodzice"?
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo to chyba jakaś alternatywna wersja naszego kraju... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rodzice w domu oglądają M jak miłość i są dumni że pociech piłkę kopie
![]() Sądzę osobiście że do nas już nikt nie przyjdzie, dlaczego. Bo ci dobrzy bez klubu wiedzą że są w cenie a my płacić nie lubimy. A z takiej Wisły która obrońców nie ma można dobry grosz pociągnąć. Ewentualnie pojawi się jakiś kucharz, piekarz, turysta z Brazylii i będą nas przekonywać że to nieodkryty diament piłkarski. Pokopie się po czole do zimy i zniknie. Dla mnie jedynym sensownym kierunkiem w budowaniu jest wypożyczanie zawodników z opcją pierwokupu albo z rezerw albo drugich drużyn silnych lig. Do zimy jakoś przetrwamy. Ogólnie oni w biurach to chyba mają jak wygaszacz ekranu "jakoś to będzie"
Ostatnio edytowane przez MatMario : 03.09.2010 o godz. 00:26.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]() ![]() Edit: Już ja was znam, informatorzy! ![]()
Ostatnio edytowane przez jova : 03.09.2010 o godz. 02:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czy by aby nie przesadzacie trochę z tym pesymizmem?
Wisła po totalnej rozwałce 1 punkt straty do lidera po 4 kolejkach 9 punktów - jeśli w poprzednim sezonie utrzymalibyśmy taki bilans punktowy to byśmy spokojnie byli mistrzem Polski. Gramy bezbarwnie, ale nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi niż w poprzednim sezonie. Nie mamy obrony to fakt, ale pomoc i atak imo lepszy, już nie trzeba na Pawła jak na świętą krowę w ataku patrzeć tylko ma grać jak jest w formie. Nowy trener z ambicjami i dyrektor sportowy, który ma budować wielką Wisłę. A to, że przy okazji tyle zdobyliśmy kasy na transferach to chyba dobrze, no nie? Będzie co wydawać. A jeśli nawet nie wydamy i Cupiał schowa do kieszeni to przynajmniej ten wirtualny dług będzie mniejszy. Ja tylko żałuje, że Wisła nie sprzedała Żurawia rok - dwa wcześniej - byłyby o wiele większe pieniądze i nie sprowadziła wtedy Jelenia. Brożka też można było opchnąć jak był w gazie i ściągnąć innego napastnika. Promować piłkarzy, sprzedawać, zarabiać. Ktoś może powiedzieć, że Wisła nie ma na to szans nie wydając bajońskich sum na piłkarzy - gówno prawda. Wisła to w Polsce jednak marka, w Europie też tam o nas słyszano, a do tego budżet zarobkowy mamy nadal najwyższy w Polsce. Pieniądze dla piłkarzy (nie dla klubów) ściągają piłkarzy z kartą na ręku i takich, którym wygasają już kontrakty, jak i tych, którzy nie sprawdzili się w silniejszych ligach ale mogą pograć u nas, a klub macierzysty z chęcią odciąży z nich swój budżet. Promować, sprzedawać, zarabiać. Jak dla mnie polityka bardzo dobra i bardzo żałuję, że nie była stosowana konsekwentnie wcześniej. Jestem dobrej myśli, rozumiem też grono pesymistów, ale czy nasz dorobek punktowy (mimo, że być może troszkę na wyrost - w końcu przemeblowanie było, że łeb pęka) nie powinien skłaniać nas do większej dawki optymizmu? Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.09.2010 o godz. 01:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie ma, że przesadzacie. Tutaj można dyskutować o tym, czy pomysł sprowadzenia Kirma był niezły i czy to miało szanse wypalić, czy nie. Czy dobrym pomysłem jest ściąganie zawodnika, który kiedyś był dobry, a ostatnio grał piach. I tak dalej. Pojedyncze posunięcia. Szukać szczęścia w nieszczęściu i ewentualnie komentować przyszłe realistyczne uśmiechy losu.
Ale to, że w skali makro i w dłuższym okresie, Wisła jest coraz słabsza i źle zarządzana to chyba dogmat. Ktoś potrafi go obalić? Mam pewne info, że jest teraz w Wenecji! Dajesz! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W pucharach w łeb, w lidze 4 miejsce, ośmieszenie się w Chorzowie. Karygodne błędy w obronie w każdym meczu, z Diazem w składzie który coś tam wiedział co ma grać. A my co robimy, sprzedajemy Diaza bez alternatywy. ![]()
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
Jasne, możemy żyć ze sprzedaży piłkarzy ale do tego muszą być spełnione co najmniej dwa warunki: 1. solidna siatka skautingu 2. przywolennie, by ściągać młode talenty za konkretny pieniądz Do tego baza treningowa i solidni trenerzy. Na razie tego nie mamy, więc szkoda na ten temat dyskutować - to raczej do nibylandi pasuje. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stwierdzenie, że mamy lepsze pomoc i atak pozostawię bez komentarza, bo to nawet nie jest zabawne. Obawiam się, że niektórych tutaj czeka niedługo terapia szokowa. Myślę tutaj o gościach jak ten powyżej, którzy uważają, że jesteśmy równie dobrzy, ba - nawet mocniejsi niż sezon temu. Ogólnie - jestem w szoku po przeczytaniu tego postu. Jeżeli to nie była ironia, to Bohdan Krzyżanowski wysiada. Takiego oderwania od realiów dawno na tym forum nie obserwowałem, więc muszę zapytać: czy kolega oglądał ostatnio jakiś mecz Wisły? Bo ja nie potrafię przełożyć tych bzdur na obraz gry, jaką prezentujemy. Jestem po drugiej kawie, ale ten post nadal umyka mojemu zrozumieniu. Gramy bezbarwnie? Tego, co my gramy nie da się dobrze opisać bez rzucenia przy okazji kilku bluzgów. Ja pamiętam bezbarwne mecze, pamiętam mecze złe - to nie jest to, co obecnie prezentujemy. My jesteśmy chujowi pod każdym możliwym względem - kondycyjnym, taktycznym, wyszkolenia indywidualnego zawodników. Na to się zwyczajnie nie da na trzeźwo patrzeć. Ale może to ja inne mecze oglądałem? Nie wiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2010 o godz. 06:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Warto przeczytać myślę że sprzedaż Diaza to dobre posunięcie jednak w takiej sytuacji powinni przygotować też wcześniej transfer w drugim kierunku bo o zainteresowaniu Juniorem było juz wiadomo od dawna ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie ma co się podniecać Blindem. Jakby przyszedł, to można byłoby się cieszyć, a tak... Już ktoś raz podawał fajną listę zawodników, którzy mieli trafić do naszej Wisełki, to można tam Blinda dopisać. Mam nadzieję, że rewolucja w zimie jest realna. Bo o tytuł jak widać nie będzie ciężko ale nie mam zamiaru 3 rok z rzędu widzieć kompromitacji w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Jak dotąd wymęczyliśmy jednobramkowe zwycięstwa nad potencjalnie najsłabszymi w lidze Arką i Polonią B., pokonaliśmy 1:0 beniaminka, i zaliczyliśmy ostry w***dol od słabszego niż w zeszłym sezonie Ruchu. A "o tytuł nie będzie ciężko" zdaniem szanownego kolegi. Moim skromnym, o tytuł będzie w tym roku cholernie ciężko, niezależnie od bilansu zimowego okienka transferowego. Ale gratuluję nieuzasadnionego optymizmu. ![]() ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Deever -- kuzwa nieuzasadnionego optymizmu.. czy dla ciebie nie jest wystarczajacym uzasadnieniem, ze tu sie w wiekszosci(mam nadzieje) wypowiadaja kibice Wisly Krakow? A co ma kibic robic jak nie wykazywac sie optymizmem, i wierzyc we wlasny zespol?
Lepiej ....a pisac, ze szans nie mamy, i bedzie chloernie ciezko, nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie jest ani tak źle jak utrzymują niektórzy, ani tak dobrze jakbyśmy sobie tego wszyscy życzyli. ps. Kibic moze wierzyc we wlasny zespół i cieszyc sie ze zwyciestwa 2:1 nad Polonia Bytom. Problem polega na tym, ze musimy na stadion sciagac ludzi, których interesuje efektowna gra o najwyzsza stawke. Słowem klub musi zapewnic im rozrywkę, bo inaczej nie zdecyduja sie na wydanie 40 zł na bilet. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla mnie prawda jest taka, ze mamy duze szanse na MP i ja w to wierze. czasami mam wrazenie, ze to nie forum kibicow, a jakiegos pseudo magazynu sportowego..
Dochodzi juz tutaj do zupelnego dla mnie absurdu, gdzie kibic Wisly wykazuje sie optymizmem, i wierzy w swoj klub, a co zostaje mu wytkniete.. litosci..
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 03.09.2010 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Prawda jest jak dupa - kazdy ma swoja
dla mnie absurdem jest wytykanie komus ze nie jest kibicem bo nie wierzy w swoj klub i wyzywanie go gdy w trosce o dobro tego klubu wskazuje jego braki i wyraza swoj niepokoj obecna sytuacja |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz zagwarantowaną konstytucyjnie wolność wyznania, wierz sobie w co chcesz. Ja natomiast wole opierac swoje zdanie na faktach, a one sa niestety bezlitosne- trener na cała rundę ma do dyspozycji 2 bocznych obronców. Tymi dziennikarzami sportowymi mnie rozsmieszyłeś. Gdyby nie to forum, to nie mieliby o czym pisać, większosc ich artykułów jest oparta na informacjach zaczerpniętych stąd. Postulujesz zatem, że jeżeli leży nam na sercu dobro Wisły, to mamy siedzieć cicho i nie komentować wogóle sytuacji w klubie i chwalić wszystko co się tutaj dzieje. Wybacz, ale dla mnie to jest dopiero absurd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczymy ile te twoje fakty, okaza sie warte na koncu sezonu..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli okaże się, że mój pesymizm był przesadzony, to z ogromną przyjemnościa przyznam się do błedu.
Żeby była jasność- ja naprawdę chce zebysmy zdobyli MP i dostali sie do Pucharów. Niestety póki co nie widze takiej szansy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
. Taki poziom. Kibic w przeciwieństwie do pismaków ma jakieś zdanie na dany temat i potrafi je racjonalnie uzasadnić. Nie widzę powodów aby ośmieszać czyjeś zdanie tylko dlatego,że ma je skrajnie niepopularne lub odmienne od większości. Jeśli jest w tym logika to po co się rzucać?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.09.2010 o godz. 11:16.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do dziennikarzy sport. to najlepsze się zawsze zaczyna, jak przychodzi do zadania pytania po angielsku xD
A tak w temacie, to jak wczoraj słuchałem Stana, że na prawą nikogo nie szukamy bo mamy Cikosa, najwyżej kogoś z ME się sprowadzi, to miałem wrażenie że podpada pod "nielegalne posiadanie narkotyków". Może zaopatrzył się w Holandii i stąd tak dobrze widzi naszą przyszłość? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A w zeszłym mieli trzech,bo w drugiej połówce Singlar był cały czas kontuzjowany i mieliśmy vice(i to przez Jopa).Mamy 4 srodkowych,dwóch bocznych,walcza o jednego bocznego,a nie wiadomo czy którys z naszych bocznych pomocników nie okaże się lepszy na obronie....Poza tym przecież ktos w ME tez jest bocznym obrońca....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Na prawą dojdzie jeszcze Burliga (wznawia trening od przyszłego tyg) może stąd ten optymizm Stana, inna kwestia że uważam Łukasza za utalentowanego gracza, który dośc dobrze grał na prawej lecz przy Marcelo i Głowie, zobaczymy jak to będzie wyglądało teraz. Dlatego optymalnie przydałoby się ktoś na lewa obronę, kto w razie potrzeby zagra też na prawej, hmm ale łatwo nie będzie znaleźć taką zapchajdziurę...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|

|