The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2010, 09:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie można też popadać ze skrajności w skrajność. Na pewno nie było tak jak to przedstawiasz, że podpisanie porozumienia zawdzięczamy wyłącznie Walentynowicz, Lechowi Kaczyńskiemu i pewnie Andrzejowi Gwiaździe, który bądź co bądź jako jedyny nie podpisał porozumienia, które rzekomo wg. Ciebie mieli wypracować te dwie pierwsz osoby.

Też nie znam na tyle wiedzy, żeby się klarownie wypowiadać, ale nie opowiadajmy tu dyrdymałow, bo ani GW i TVN24 nie są wiarygodnym źródłem, jak i Gazeta Polska i Nasz Dziennik.
To że po dwóch dniach strajk w stoczni był przez Wałęse zakończony jest wiadomo od dawna. Stoczniowcy już wychodzili do domów ale zatrzymały ich kobiety z pytaniem: " co z innymi zakładami które przyłączyły się do strajku a nic nie uzyskały". Wałęsa dostał obietnice podwyżek w stoczni i był zadowolony. To nie informacja z gazety tylko z ust naocznych świadków tamtych wydarzeń. Lech Kaczyński był tam tylko przez dwa ostatnie dni przed podpisaniem porozumień i pilnował żeby "doradcy" zbyt komuchom nie odpuszczali. To że chciano zrezygnować z postulatu o uwolnieniu więźniów politycznych to też nie dyrdymały mam wrażenie. Zwłaszcza z punktu widzenia więźniów.
Hej Nasz TS !!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 02.09.2010, 09:32
http://fakty.interia.pl/polska/news/...rantow,1526440

to jest żart - no nie?

czołówka z wp

# Mazowiecki do Kaczyńskiego: powiedziałeś nieprawdę!
# Obrazili tragicznie zmarłych - zdjęcia
# Szef Solidarności: jestem rozczarowany prezesem PiS
# "Obrońcom" krzyża deszcz nie straszny - zdjęcia
# W PiS trwa wojna o władzę - na razie zwycięzca jest jeden
# "Większość episkopatu jest zadymiona PiS-em"
# Bulwersujące zeznania kontrolera ze Smoleńska
Ostatnio edytowane przez sambo : 02.09.2010 o godz. 09:37.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2010, 11:04
@Drozd
No i stało się... Nie długo okaże się, że to faktycznie Kaczyński przeskoczył przez płot...

Boże widzisz i nie grzmisz...

Co tam obrażać Bartoszewskiego i Wałęsę... Za mało ich. Przyszła kolej na Geremka, a potem na kolejnych...

I Ty twierdzisz, że to inni dają sobą manipulować. Tragedia.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.09.2010, 11:06
Jeszcze o "cięciach urzędniczych"

Cytat:
[FONT=verdana]Dowiedziałem się także z „GW”, że „wprowadzenie ustawy ograniczającej liczbę etatów w urzędach i agencjach rządowych było rozważane już kilka miesięcy temu. Jednak rząd wycofał się z tego pod presją urzędników”. (podkreślenie moje)[/FONT]
http://www.blog.gwiazdowski.pl/index...ntent=1&id=821

Swoją drogą lepsze to niż nic i żeby być obiektywnym to jest to + dla rządu. Inna sprawa, że lepiej by było aby cięcia w posadach wynikały z likwidacji setek absurdów biurokratycznych, ale koniec końców jest okay.
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.09.2010, 11:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pani Henia tramwajarka w tym pamiętnym dniu jako jedyna wyjechała z zajezdni, wyłączyli prąd tramwaj się zatrzymał
info: gazeta polska? ;]
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.09.2010, 11:31
Pana co pozyczyl swoje papiery i nie oddal calosci czy drugiego pana ktory jest takim samym profesorem jak ja baletnica nie sposob nie obrazic, bo to swiete krowy i cokolwiek powiesz to zle. Walese to wczoraj obrazil sad Smiac mi sie chce z tego wszystkiego.

Ja wiem ze Kaczynski nie skakal przez plot, ale wiekszosc popaprancow mowi ze on nic nie robil - zupelnie nic. Co jest wiekszym buractwem?

Pani od tramwaju to promuje swoja ksiazke i nic wiecej.

Sambo trafil w sedno Dodam jeszcze tysiace wiadomosci o .......ach a podsumowan tego nieudolnego zarządzania krajem prozno szukac w wiadomosciach.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 02.09.2010, 12:11
St@chu napisał(a):Wyświetl post

Co tam obrażać Bartoszewskiego i Wałęsę... Za mało ich. Przyszła kolej na Geremka, a potem na kolejnych...

http://aromasze.salon24.pl/224560,dw...w-cudze-piersi

Cytat:
We "wpolityce" polemizowal z moim ostatnim tekstem o wystąpieniach Jaroslawa Kaczyńskiego i Henryce Krzywonos na zjeździe "S" PIotr Zaremba. A oto kilka zdań odpowiedzi, potem zaś kilka refleksji na kanwie burzliwej dyskusji, która sie po tym wszytskim rozwinęła,
Nie zamierzam podważać historycznych wywodów Piotra, bo zgadzam się z nimi w znacznej części. To prawda, sprawy i opcje nie dzieliły się kiedyś tak jak chcieliby to widzieć dziś polityczni kibice. Prawdą jest też, że strajkowi roku 80 wymiar polityczny nadali inteligenci na czele z Andrzejem Gwiazdą i to w wiekszości inteligenci wspolpracujący z WZZ i KORem. To głównie Gwiazda (o ogromnym wówczas autorytecie w środowisku robotniczym) wywalczył postulat w sprawie więźniów politycznych (a pamiętam to nie z książek, tylko z ówczesnych rozmów, a byłam tym żywo zainteresowana, bo wśród sadzanych w drugiej połowie sierpnia na odnawiane w kólko 48 godzin był i mój ojciec). W sprawie tego postulatu jeździła do stoczni Grażyna Kuroniowa, która jak widać, nie pokładała pełnego zaufania w szlachetnośćdoradców i wolała przypilnować na miejscu czy skóra jej męża i jego kolegów nie zostanie przypadkiem sprzedana w ramach narodowego porozumienia w PRLu.
W świetle wszystkiego co napisałam powyżej - głos Jarosława Kaczyńskiego nieco krytyczny wobec tzw. doradców dla mnie nie był ani rewelacja, ani skandalem, ani nietaktem - dla mnie to była po prostu oczywistość, truizm.I ja sama i ludzie mi bliscy byliśmy, wtedy w roku 80, podobnie krytyczni wobec kunktatorstwa niektórych doradców i co tu dużo mówić ich czesto prostej strachliwości. Podkreślam słowa "niektórych". i "wtedy" Bo tak już jest, że ludzie się zmieniają
...

Zgoda, że przeciwstawiając doradcom "robotniczą odwagę", która tak naprawdę często byla odwagą inteligentów Jarosław poszedł w populizm i schlebianie sali, ale to tyle jego winy i nie uważam jej za wielką, bo nie wygłaszał referatu na zjeździe historyków tylko przemówienie do związkowców. Tak, że waga jaką przywiązuję do tego zdania jest minimalna. Natomiast podobało mi się wiele innych zdań, na które jakoś mało kto zwrócił uwagę. Na przyklad te o empatii i te o duchu republikanizmu.
I tu dochodze do najwazniejszej kwestii i drugiej części dzisiejszych refleksji. Jak tak spojrzę głeboko w siebie - to powiem szczerze - jeszcze trochę, a mnie się spodoba wszystko co robi Kaczynski, bo poziom obrzydzenia i zniesmaczenia i chamską nagonką na tego faceta sięga mi już powyżej nosa. Czuję, że zaraz sie w tej śmierdzacej powodzi utopię. I zaczyna mi być obojetne czy ktoś krytykuje z pozycji słusznych czy niesłusznych, czy może miec rację czy jest tylko złośliwy itd
O-o-odpieprzcie. się od Ka-a-aczyńskiego! By zacytować klasyka.
To co się odbywa w debacie publicznej wokół Jarosława Kaczyńskiego (i jego zwolenników, obojętnie gdzie by się znajdowali, w związku zawodowym czy wśród babć kościelnych) to jakiś dance macabre albo bardziej po polsku: chocholi taniec. Cała ta histeryczna kampania z Henryka Krzywonos, "którą zalewa krew jaśnista" że Jarosław Kaczynski obraża Kaczyńskiego Lecha oraz ją, Henrykę Krzywons ponieważ krytykuje (jak się można domyślać) Mazowieckiego lub Geremka, ta kampania z wykorzystaniem chamstwa i okrucieństwa palikotoidów i z kąśliwymi uwagami salonowych dziennikarzy na każdy temat związany z JK, zmienia sie pomału w coraz bardziej ponurą groteskę. I w świetle tego wszystkiego nie jestem w stanie słuchać o pojednaniu, o "włączaniu a nie wykluczaniu", i o tym że "zgoda buduje". Chyba zgoda bata z d...

Jest dla mnie kompletnie niepojęte, że z jednej strony można pisać o "politycznej nekrofilii Kaczyńskiego, który wywija trupem brata na prawo i lewo", a z drugiej moje skąd inąd śmiałe stwierdzenie, że Henryka Krzywonos była "niezbyt lotna" uważać za naruszenie wszelkich standardów itd. Że z jednej strony można podkreślac jak to Solidarnośc łączyła, jakie to było piękne doświadczenie dziś brukane przez jątrzące dziłania propisowskich związkowców, a z drugiej nie widzieć nic dziwnego w nazywaniu polityka nielubianego obozu, ojca osoby z którą sie polemizuje - bucem, jak to robili dzielni moi polemiści w dyskusji pod moim postem. Nie mogę pojąć takiego dwójmyślenia. To mi się po prostu nie mieści w głowie. Najwyraźniej jestem niedzisiejsza. I żeby bylo jasne: nie moge pojąć nie tego, że ktoś obrzuca kogoś inwektywami - to bardzo ludzkie, ale tego, że okrasza swój przekaz opowieściami o jedności i wzajemnym szacunku!

A jestem przekonana, że niewiele jest spraw tak poważnych i tak znieprawiających społeczeństwo, jak dwójmyślenie właśnie. I dlatego nigdy nie zaakceptuję pomysłu na tę strychnine w złotym papierku, która jest nam oferowana ostatnio tak nachalnie i tak powszechnie, którą zachwalają w rozmaitych mediach. Nigdy nie przyjmę za dobrą monetę opowiadania o pieknej "Solidarności", która powinna łączyć a nie dzielić, w ustach tych samych ludzi, którzy w praktyce odmawiają prawa do pogladów i prawa do reprezentacji dużej grupie współobywateli(obojętne za jak głupich i ciemnych by ich nie uważali). Ci wielbiciele zgody i uśmiechu dla wszystkich oraz ciepłej wody w kranie, tę swoja radość życia godzą z poglądem, że zwolennicy pewnego typu myślenia, który im się nie podoba pownni wymrzeć albo zostać "wymieceni", a to pozostaje w głębokiej sprzeczności z systemem wartości jaki ja wyznaję i jaki jak mniemam głosiła "Solidarność". Dopóki ci piewcy zgody sami nie uderzą się we własne piersi - niech sie nie biją w cudze. Niech się nawet nie ważą.
"Dewotce służebnica w czymciś przewiniła, natenczas kiedy pacierze kończyła (...) i mówiąc odpuść nam nam nasze winy jako i my odpuszczamy - biła bez litości - uchowaj Panie Boże takiej pobożności".(I. Krasicki)
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2010, 15:30
Cytat z Jarosława:
Cytat:
"Solidarność", broniąc wolności, broniąc praw pracowniczych, zawsze odwoływała się do narodu, do patriotyzmu. Ale to była specyficzna wersja patriotyzmu. To był patriotyzm nadziei, ale przede wszystkim odwagi: stworzyć tego rodzaju organizację w środku komunistycznego imperium, zawrzeć porozumienie, którego istotą była zmiana ustroju. To wymagało wielkiej odwagi. I ta sprawa, już wtedy, 30 lat temu, stała się, także w Stoczni, przedmiotem sporu. Przybyła tam grupa ludzi o znanych nazwiskach, z autorytetem, ludzi - w żadnym razie tego nie kwestionuję - najlepszej woli. Ale mieli oni inny plan, mieli plan kompromisu, który w istocie, gdyby go realizować, okazał się pozorem, który szybko by się rozwiał.

A tu cytat z Lecha...
Cytat:
Ruch lipca i sierpnia 1980 r. w Polsce miał charakter spontaniczny, ale wydarzenia gdańskie były przygotowane i ich główni bohaterowie siedzą tutaj wśród nas. Ruch rozprzestrzeniał się błyskawicznie, w pewnej chwili do tego spontanicznego działania trzeba było dodać doświadczoną już myśl i Bóg sprawił, że do Gdańska przyjechała grupa intelektualistów, przede wszystkim z Warszawy, związanych z opozycją. Ich przybycie miało przełomowe znaczenie. Nie byłoby porozumienia sierpniowego bez grupy tak zwanych ekspertów, a w istocie polityków związkowych, na czele których stali Bronisław Geremek i Tadeusz Mazowiecki.

Dzisiaj dla nas wszystkich Porozumienia Sierpniowe to część historii, współczesnej, ale w ramach życia jednego człowieka już odległej. Ale w sierpniu roku 1980 wywalczenie prawa do tworzenia związków zawodowych wydawało się rzeczą całkowicie nieosiągalną. Dlaczego? Bo było to całkowicie sprzeczne z logiką systemu. Po jednej stronie mieliśmy wiarę naszych robotników, wiarę naszych pracowników. Po drugiej stronie musieliśmy mieć ludzi, którzy potrafią w takiej sytuacji przełamać swój własny sposób myślenia. Do tego potrzebna jest wielka, intelektualna klasa. W ostatnich dniach sierpnia 1980 r. wykazał ją Bronisław Geremek, On jest jednym z dwóch, trzech najważniejszych autorów tamtego sukcesu...

Komentarz chyba zbędny...

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.09.2010, 17:04
co partia to inaczej historie interpretuje.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.09.2010, 22:58
@Drozd
No i stało się... Nie długo okaże się, że to faktycznie Kaczyński przeskoczył przez płot...

Przez płot skakali ci których od początku w stoczni nie było ? Czy wszyscy dla sportu?

Nie wzywaj ...

Obrażać? To zarozumiałe bufony, obrażalskie. Po Kaczyńskim jechali na wyścigi i jakoś się nie obrażał.

PO przez trzy lata zatrudniła 80 tyś NOWYCH urzędników. Cały czas oszczędzając. Teraz kiedy nie ma na wypłaty, zwolni najbardziej niewygodnych. A takim niezmanipulowanym jak TY pochwali się że nieustannie oszczędza ). Wklejałeś link? Czy mnie się zdawało.
Hej Nasz TS !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.09.2010, 23:29
Drozd napisał(a):Wyświetl post

PO przez trzy lata zatrudniła 80 tyś NOWYCH urzędników.
A PIS przez 2 ile zatrudnił?
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.09.2010, 23:55
@Drozd

Akurat po Bartoszewskim to by wypadało się przejechać bo to taki polityczny Piechniczek. Z tym że większy cham i prostak w dodatku łasy na kasę...

Ps. Apropo Geremka:

Z jego śmierci nie wolno drwić. Ze śmierci Prezydenta - wskazane...
Siwy_89
Senior Member

Stary 03.09.2010, 00:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A PIS przez 2 ile zatrudnił?
W czasie rządów PO między 2008 a 2009 rokiem aż 21 tys. nowych urzędników zasiliło administrację państwową. Przez 3 lata rządów PiS zatrudnienie w tej sferze zwiększyła się zaledwie o 1 tys.

źródło: oficjalna strona Prawa i Sprawiedliwości
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.09.2010, 00:23
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post

źródło: oficjalna strona Prawa i Sprawiedliwości
hehe, to tak jakbyś użył stronki polonica.net do udowodnienia kto jest Żydem
Tak więc proszę o niezależne dane tak jeśli chodzi o jeden jak i drugi rząd.Gdzie ja PO nie bronię - jedynie odbijam piłeczkę i to tylko w przypadku jeżeli mam do czynienia w tzw wyznawcą pewnej partii a moja ulubiona nowa twarz na scenie - Drozd, to typowy sekciarz Jarka
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.09.2010, 00:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
hehe, to tak jakbyś użył stronki polonica.net do udowodnienia kto jest Żydem
Szoda, że w końcu ich dopadli i stronę zamknęli jakiś czas temu. Jak miałem doła parę lat temu to mogłem się pośmiać z tych bublowych wypocin.

Jak to było?
Wałęsa - Kohne
Kwaśniewski - Sztolman
Kaczyński - Kalkstein

A jakie prawdziwe nazwisko ma Komorowski?
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.09.2010, 01:18
Szoda, że w końcu ich dopadli i stronę zamknęli jakiś czas temu. Jak miałem doła parę lat temu to mogłem się pośmiać z tych bublowych wypocin.

Jak to było?
Wałęsa - Kohne
Kwaśniewski - Sztolman
Kaczyński - Kalkstein

A jakie prawdziwe nazwisko ma Komorowski?

Error

10 znaków
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2010, 08:50
Niezly event z ta Krzywonos.
Jak zdobyc popularnosc najprosciej? Pocisnac po Kaczynskim. A dzien pozniej wydac autobiografie. Promocja roku jak dla mnie
WISŁA PANY !!
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2010, 09:12
Zawsze też można pocisnąć po nieżyjącym polityku w imieniu innego niezyjacego polityka.
Zenada roku jak dla mnie
Szczepan_TS
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.09.2010, 09:48
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
info: gazeta polska? ;]
Nie, Fronda.pl:
- Tramwaje zostały zatrzymane w zajezdniach tramwajowych. Ona go zatrzymała, ponieważ nie było prądu w sieci - Krzysztof Wyszkowski, współzałożyciel Wolnych Związków Zawodowych, uczestnik strajków w Stoczni Gdańskiej w 1980 roku.

Dla ciekawych, fragment biuletynu IPN na temat udziału Krzywonos w strajku: http://i51.tinypic.com/29mw1fs.jpg

1q2 - nie odpisuj więcej. Dostajesz konkretne liczby,a skoro nie potrafisz ich po prostu przyjąć do wiadomości, oznacza to, że nie jesteś tu parnerem do dyskusji.

A tak a propos tych urzędników, to zupełnie zapomniałem, która to partia snuła wizję taniego państwa?

Mój pierwszy i ostatni post w temacie politycznym. Amen.

... i z daleka niech śmigają policyjne koguty.
snyrting
Senior Member

Stary 03.09.2010, 09:58
Szczepan_TS napisał(a):Wyświetl post
Nie, Fronda.pl:
- Tramwaje zostały zatrzymane w zajezdniach tramwajowych. Ona go zatrzymała, ponieważ nie było prądu w sieci - Krzysztof Wyszkowski, współzałożyciel Wolnych Związków Zawodowych, uczestnik strajków w Stoczni Gdańskiej w 1980 roku.

Dla ciekawych, fragment biuletynu IPN na temat udziału Krzywonos w strajku: http://i51.tinypic.com/29mw1fs.jpg

1q2 - nie odpisuj więcej. Dostajesz konkretne liczby,a skoro nie potrafisz ich po prostu przyjąć do wiadomości, oznacza to, że nie jesteś tu parnerem do dyskusji.

A tak a propos tych urzędników, to zupełnie zapomniałem, która to partia snuła wizję taniego państwa?

Mój pierwszy i ostatni post w temacie politycznym. Amen.
Obie?

Znasz partie, która tego nie miała w swoim programie? Podobnie jak budowy autostrad, ułatwiania życia przedsiębiorcom, zwiekszenia nakładów na naukę, podwyzek dla budzetówki czy setek innych banałów?

ps.
Przez partie rozumiem poważne organizacje, moje zdanie nie dotyczy wesołych chłopców od Korwina.
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.09.2010, 09:59
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Niezly event z ta Krzywonos.
Jak zdobyc popularnosc najprosciej? Pocisnac po Kaczynskim. A dzien pozniej wydac autobiografie. Promocja roku jak dla mnie
Bo do tej pory to siedziała w domu i pierdziała w stołek - tak samo jak 30 lat temu..

Jak jej tramwaj stanął tylko z powodu braku prądu, to naprawdę dobrze się stało, że akurat w takim miejscu. Dobrze się też stało, że po drodze do stoczni miała, bo się mogła pójść i dołączyć.

Mniej więcej dlatego, to komunę obalili Niemcy, gdy wywalili mur, oraz Czesi gdy tańczyli na placu.
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 03.09.2010 o godz. 10:13.

cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2010, 12:44
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Obie?

ps.
Przez partie rozumiem poważne organizacje, moje zdanie nie dotyczy wesołych chłopców od Korwina.
Te tzw poważne partie załatwiły Ci od 90 roku dług w wysokości, wg różnych szacunków, od 16-20 tys PLN w ramach różnych kotwic budżetowych itp... Ta "niepoważna" partia natomiast od początku postulowała konstytucyjny zakaz uchwalania budżetu z kotwicą.
I jeszcze jedno, ci "wesoli chłopcy" od Korwina(mam tu na myśli UPR głównie) w ramach swojego "niepoważnego" podejścia do kwestii państwowych zapoznali się na ten przykład z treścią TL czego posłowie partii "poważnych" w większości nie zrobili co nie przeszkodziło im w głosowaniu nad ratyfikacją.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.09.2010, 13:24
cpc napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno, ci "wesoli chłopcy" od Korwina(mam tu na myśli UPR głównie) w ramach swojego "niepoważnego" podejścia do kwestii państwowych zapoznali się na ten przykład z treścią TL czego posłowie partii "poważnych" w większości nie zrobili co nie przeszkodziło im w głosowaniu nad ratyfikacją.
Na pewno tylko Korwinowcy zapoznali się z treścią traktatu
Przecież jasne jak słońce jest, że zarówno PO, jak i PiS były za traktatem, a nawet za Kartą Praw Podstawowych, tylko że jaśnie pan Rydzyk twierdził wszem i wobec że grozi nam utrata suwerenności. W ostatnich dniach odżyły te demony reprezentowane przez Rydzyka i będziemy mieli kolejny gorący temat na jesień.
snyrting
Senior Member

Stary 03.09.2010, 13:26
cpc napisał(a):Wyświetl post
Te tzw poważne partie załatwiły Ci od 90 roku dług w wysokości, wg różnych szacunków, od 16-20 tys PLN w ramach różnych kotwic budżetowych itp... Ta "niepoważna" partia natomiast od początku postulowała konstytucyjny zakaz uchwalania budżetu z kotwicą.

Cała 10 przeczytała?
Siwy_89
Senior Member

Stary 03.09.2010, 15:15
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Obie?

Znasz partie, która tego nie miała w swoim programie? Podobnie jak budowy autostrad, ułatwiania życia przedsiębiorcom, zwiekszenia nakładów na naukę, podwyzek dla budzetówki czy setek innych banałów?

ps.
jeśli chodzi o autostrady, to wlaśnie PO porządnie wzięła się za ich budowę

choć już za PiS było widać większą ilość podpisywanych umów - zwłaszcza w stosunku do rządów SLD, kiedy z wielką pompą otwierano 3 km odcinek "Zakopianki"...
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 03.09.2010 o godz. 15:20.
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.09.2010, 15:35
(..)Rydzyk twierdził wszem i wobec że grozi nam utrata suwerenności. (...)
A nie grozi ?
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 03.09.2010, 15:43
No i wyszlo na jaw o czym rozmawiali bracia K tuz przed katastrofą. Swoja droga J. Kaczynski jest nieźle fałszywy, zreszta jak cała polityka!!!!!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.09.2010, 15:56
..Nie należy nie doceniać wagi żydowskiego lobby na Kapitolu, w parlamencie amerykańskim. To najlepiej zorganizowana grupa nacisku, jaka tam istnieje . Nie należy także nie doceniać przekonań - poza lobby - przeciętnego Żyda, który nie żyje w Izraelu. W rzeczywistości wśród większości Żydów panuje przekonanie, że mają rację. A wiara jest czymś trudnym do obalenia racjonalnymi argumentami. Nawet laiccy Żydzi podzielają tę wiarę, że mają rzeczywiście rację. Nie jest więc łatwo nawet z umiarkowanym Żydem prowadzić dyskusję na temat tego, co dzieje się na Bliskim Wschodzie. To kwestia bardzo emocjonalna'' = ,,oburzającą formą antysemityzmu''

dobry humor to podstawa
To tak na marginesie toczących się rozmów między Żydami , a Palestyńczykami , pod auspicjami USA.

http://wiadomosci.onet.pl/2217998,12...a_ue,item.html
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.09.2010 o godz. 16:15.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.09.2010, 17:48
Kaczyński po ewentualnych przegranych wyborach za rok, idzie na emeryture z PISu czas szbko płynie, na szczęście Kaczorowi też.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2010, 17:52
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński po ewentualnych przegranych wyborach za rok, idzie na emeryture z PISu czas szbko płynie, na szczęście Kaczorowi też.
PiS pod rządami Kaczyńskiego rozleci sie tak jak Porozumienie Centrum kiedyś.

Co do katastrofy w Smoleńsku to chyba to jest najprawdopodobniejsza hipoteza
http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.09.2010 o godz. 18:06.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów