|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Jeśli chodzi o ostatnią kwestię to mylisz się - to nie jest jego własny biznes, tylko biznes który kręci się TYLKO dla tego że my jesteśmy.Produkcja kabli,podpasek czy nakrętek na butelki to własny biznes i nikt nie zamierza nikogo pouczać jak się go prowadzi.Zresztą to nie jest pouczanie , tylko rady/przemyślenia/opinie , które formułują nieformalni akcjonariusze klubu czyli kibice. A jeśli chodzi o kwestie sportowe.Tu nie chodzi o to że sprzedali, to akurat naturalne że klub taki jak Wisła sprzedaje najlepszych/najdroższych zawodników.Tu chodzi o to co się stało po sprzedaży a to niestety(na dziś)wygląda bardzo kiepsko. Oczywiście można jak zwykle 'mieć nadzieje' ale wszystko będzie zweryfikowane na boisku. Na dziś defensywy NIE MAMY.Co ciekawsze nie ma nawet z czego budować bo Cleber wypada za kilkanaście kolejek(chyba że go się wybłaga o następne pół roku),Chavez jest tu tylko do końca sezonu,Cikos, patrząc na jego grę, najpewniej też. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
-------------------------------------Paweł Brożek
--------------------------Rios--------------------------Żurawski ------------------Garguła-----------Sobolewski-----------Wilk -----------Piotr Brożek--------Cleber-----Chavez-------Czikosz -------------------------------------Pawełek |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
||
Na Pana Wójtowicza w tej mierze nie liczę.A szkoda, bo kilka sformułowań zdecydowanie na wyrost i nieuprawnionych(co on może wiedzieć o formie fizycznej Marokańca-może najwyżej powątpiewać)
Ostatnio edytowane przez MNG : 01.09.2010 o godz. 18:49.
![]()
Pride goes before the fall
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dokładnie, już lata temu on pisał o Wiśle, chyba nawet w Tempie jeszcze.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli to prawda że chcieliśmy kupić Lisowskiego i nie udało się zrealizować ten transfer to dla mnie WIELKI MINUS dla Valxcsa. Nie, nie chodzi o to że to Lisowski to dobry piłkarz itd. ale o kwestie znalezienia nastepcy dla Diaza. Gość miał kilka dni żeby zatrudnić kogoś (nawet tymczasowo wypożyczyć) wiedząc ze Diaz/Brożek odchodzi i co? Za 5 minut 12 rozmawiają z Widzewem? Żenada.
Arka Gdynia pozyskała takich bocznych obrońców jak Brouma czy Noll (z Holandii) to co do ....y, My nie mogliśmy takiego przeciętniaka z Holandii w 3 dni znaleźć? Na tymczasowe zastępstwo obaj starczą byle sztuki były. Dla mnie Valxc zaczął od wtopy. Tak to trzeba określić. Oczywiście gdyby taki numer zrobił Bednarz płaczom nie byłoby końca. A przecież Valxs to ma być "mityczny" zawodowiec z Holandii. (Pewnie ten cały Boukhari to przyszedł po znajomości z Maaskantem a nie z pomocą Valxsa) Tak czy owak bynajmniej nie skreślam Valxsa - ale nie podoba mi się za 5 dwunasta żebranie u Widzewa o lewego obrońcę. To nie jest profesjonalne. Mam nadzieje że przynajmniej w zimie gość nie zaśpi ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ja wiem że trudno się powstrzymać od ocen i komentarzy. Ale w tym momencie Wisła to wielka niewiadoma - nie wiemy czy i jak zaskoczą nowi gracze, jak będzie grała Wisła Maskaanta, jak starzy gracze dostosują się do nowej taktyki, czy nowy trener wydobędzie ich z otchłani niemocy. Tego wszystkiego nie wiemy. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Do wczoraj jeszcze wierzyłem w jakiś powrót do normalności.Niestety moja wiara okazała się maluchem po czołowym zderzeniu z TIR-em.
Na dzisiaj jedyną opcją na grę obronną krakowskiej Wisły...jest wypożyczenie jakichś defensorów z drużyny futsalowej. Nie piszę dalej bom zryty po tyrze,ale spokojnego snu miał nie będę na bank...Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To jest przykład jak można ustawić solidną drużynę z tych zawodników, których mamy.
Trzeba od czegoś zacząć. Małecki może wchodzić na 2. połowe czy też zamienić kontuzjowanego napastnika w składzie. Wszytsko zależy od zdrowia i formy zawodników. Do tego jest dużo pomocników i skrzydłowych na zmiany. Sprzedałbym jeszcze Boguskiego. Co do obrony to mamy marną jak w czasach naszych gier z Schalke, Parmą czy Lazio... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ok i na ich miejsce być może przyjdzie ktoś młodszy, bo Cleber ma już w końcu 36 lat to niezwykle inteligentny gość prawdopodobnie zostanie on w Wiśle skauterem i może wytropi kogoś na kim opierać będziemy defensywę. Obecnie jesteśmy w przebudowie nawet dobrze zrobimy jak przyjdzie ktoś nowy na miejsce Clebera, bo to dobrze rokuje na przyszłość. A Cikosza bym jeszcze nie skreślał...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kowalskiego i Cikosza nie liczę bo równie dobrze mógłbym policzyć defensorów z ME i wyszło by że mamy ich w nadmiarze. zostaje Bunoza - wielka niewiadoma, i wiecznie obrażony Piotrek Brożek.To cała nasza defensywa na LM .Ok - są z kartą w ręku, jest mityczna zima - ale to nie zmienia faktu że to co zrobili to skrajna nieodpowiedzialność.Czarnowidztwa nie uprawiam, nawet wręcz odwrotnie - mam nadzieje że holenderska kolonia to ogarnie ale nie zmienia to faktu że na dziś tu nie widać żadnej koncepcji a jedyne co pozostaje to 'czekać na zimę' |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ważny jest sens wypowiedzi - a drobne błędy są bez znaczenia więc zluzuj szorty! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czytaliście ?
http://futbolnet.pl/wiadomosci/sklej...bialej-gwiazdy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak genialne rozwiązania zapodajesz, że na pewno nikt nigdy wcześniej na to nie wpadł. Tylko kilka pytań. Wiesz kto to Paweł Strąk, gdzie obecnie gra i za ile? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co poniektórzy na tym forum wiedzą, że Valckxs to człowiek doświadczony w swoim zawodzie i może dać coś więcej Wiśle, niż Bednarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja sie pocieszam tym ze juz drugiego takiego okienka nie bedzie
Po prostu nie ma wiecej kogo sprzedac( z wyjątkiem Małeckiego) za pieniadze wyzsze niz 1 mln E Natomiast dziwi mnie czekanie z ocena transferow na runde jesienna przeciez wystarczy 1 kontuzja i jedna puza za kartki zeby Łobo grał prawego obronce juz to z wiadomym skutkiem przerabialismy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
zimą przydałoby się:
2 bocznych obroncow, wymiana Kowalskiego na jakiegoś zdolnego zawodnika środkowy pomocnik z wysokiej polki srodkowy napadzior mam nadzieje, że będą to głw zawodnicy przyszlosciowi, ktrorzy się w Wisle wypromuja jak Marcelo ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tak jak któryś tam wyżej jestem raczej czytelnikiem i to nieregularnym, ale już mi się flaki wywracają od tego jojczenia(to akurat nie o Tobie 1 q2, bez urazy
)Sami k..specjaliści a do tego jasnowidze.Było CV wysyłać jak to takie bajecznie proste. Zgadzam się jedynie, że obrona licho wygląda na dziś. Ale skąd wiadomo, że nikt już nie dojdzie(cholera napisało to już przede mną ze dwudziestu chłopa chyba...) To że prądu nie widać, nie znaczy że nie płynie drutem..nie o wszystkim wam jest dane wiedzieć , bo przecież ilu wiedziało o Marokańczyku wczoraj o 16? Jak te transferowe klocki takie proste do poskładania to po co tyle zachodu z holenderskim zaciągiem. Można było brać Lenczyka samograja, wolny jest , z tego co kojarzę.. Albo Bobo K. w bereciku z antenką, wiecznie zdziwionego. Nie byłoby prościej? Ale pewnie usłyszę że to taki podwójny blef, zasłona dymna czy inną spiskową teorię :/ Nie wydaje się wam wszystkim że przy założeniu totalnej wyprzedaży i rabunkowej gospodarki nie trzeba tyle zachodu? Naprawdę Wam się wydaje, że gość pokroju Valckxa(z góry przepraszam ale przerasta mnie ilość i porządek spółgłosek w jego nazwisku) przyszedł tu tylko po to by firmować jakiegoś Basałaja z nie wiadomo kąd i zszargać sobie nazwisko w 3 miesiące tanimi wałkami A Maaskant olał Bredę by popełnić spektakularne trenerskie sepuku w zapomnianej przez Boga i historię lidze na wschodzie Powód: a bo tak:)
Ostatnio edytowane przez MNG : 01.09.2010 o godz. 19:22.
![]()
Pride goes before the fall
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
przestańcie może juz pier...ć tego sie już nie da czytać - 8 okienko z kolei i dalej te brednie co będzie w nastepnym |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdyby nie zatrudnienie Valckxa i Maaskanta,to podejrzewałbym że Wisła pada na nos,a właściciel sprzedaje wszystko co się sensownie rusza po boisku(w ogóle się rusza).Jednak zatrudnianie tak drogich likwidatorów nie byłoby sensowne.Wobec tego,musi kryć się za tym jednak prawdziwa próba zdecydowanej przebudowy zespołu.Oni by tu nie przyszli,jakby miało być takie dziadowanie jak pesymistycznie przedstawia tu wielu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Fajnie, że sprowadzili tego młodego Michała Szewczyka. W końcu ktoś pomyślał, że zamiast oddawać młodych zdolnych do innych klubów, to warto ich sprowadzać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale płacz, ale lament.. Rzewne łzy się leją, a ja mówię - więcej luzu! Wszyscy tutaj oceniają to okienko negatywnie, mówią o szorcie jaki sprowadziliśmy, piątym miejscu w lidze, snują katastroficzne wizje upadku Wisły, a ja się pytam dlaczego uważacie, że jest aż taki dramat ?
Zacznijmy od obrony. Z jednym się zgodzę, powinniśmy mieć o dwóch obrońców więcej + Cikos nie prezentuje się na razie poziomu, który predestynowałby go do gry w pierwszym składzie Wisły. Ok, macie racje. Ale należy też spojrzeć z drugiej strony. Sprowadziliśmy naprawdę perspektywicznego i solidnego Bunozę, który wg mnie będzie odpowiednim następcą dla Marcelo. Świetne warunki fizyczne, bardzo dobra koordynacja ruchowa jak na jego wzrost oraz nienajgorsza technika, w dodatku facet w wieku 22 lat powoływany do reprezentacji Bośni, która jeżeliby przyszło grać z "orłami Franza" powiozłaby naszych pewnie trzy, cztery zero. Jest Cleber, doświadzczony, ograny, fizycznie prezentujący się dalej dobrze, na polską ligę naprawdę da radę. Na lewej jest Piotrek Brożek, wiślak całym sercem. Nie wyszły mu mecze z Karabachem, ale komu z naszej drużyny wyszły? Pamiętacie kiedy ten sam Pietia ogrywał Iniestę i Henryego? Ten sam. Liczę, że pod skrzydłami Maaskanta Piotrek wróci do tamtej formy. Mamy Chaveza. Ogranego w reprezentacji Hondurasu, zapewne też lepszej od polskiej, z występami na MŚ na koncie. Owszem drużyna ME z nim w składzie dostała 4:0 od Polonii, ale drużyna ME ma swoją specyfikę, grają tam słabsi zawodnicy, a gole traci cała drużyna, nie tylko obrona. Poza nawet tych bramek nie widzielismy, także nie można stwierdzić, czy popełnił on tam jakieś błędy czy też nie. Słyszę - jedna, dwie kontuzje w obronie i koniec, kaplica. A może właśnie nie? Może ta sytuacja wykreuje nam nowych, młodych zawodników w stylu np Nalepy, którzy wejdą do pierwszej drużyny właśnie w wieku 17 lat i zostaną tam na długie lata? Tego też nie można wykluczyć przecież. Pomoc wygląda naprawdę solidnie, właściwie na każdą pozycję mamy dobrych zawodników, a już lewe skrzydło to mamy chyba najsilniej obsadzone w historii. Nie wierze, że atak, który jak na polskie warunki prezentuje się fantastycznie, nie będzie strzelał bramek. Panowie, panie, więcej dystansu luzu i mniej fatalistycznych wizji. Wg mnie tą rundę skończymy w okolicach trzeciego miejsca, z niewielką stratą do lidera, w zimie wzmocnimy się znacząco, odrobimy straty i zdobędziemy MP! Wiem, jestem naiwny, ale naprawdę ciężko mi się czyta te płacze, kiedy naprawdę nie jest aż tak źle. Po co się dołować, na ewentualne lamenty będzie czas po przegranych meczach, albo po rundzie, kiedy faktycznie skończymy na tym 8 miejscu. Na razie poczekajmy, złapmy luz i już na R22 z całych sił dopingujmy Wisełkę, a może naprawdę nie będzie aż tak źle ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto czytał już zbiór informacji maci0sa ? Kto rano podawał informację o obrońcy, który przeszedł już testy medyczne, wie ktoś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jaki znowu ,,zbiór informacji maciosa"?!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |